amigdas.com

Care sunt rulmenții de rulare?

Rulmenți rulanțiProiectarea rulmentului este cunoscută pentru capacitatea sa de a asigura o rulare liberă fără deteriorări, frecare și uzură în timpul rotației. În mecanica modernă, nu are analogii care să reducă mai mult frecarea și alunecarea pieselor rotative.

Istoria originii și a dezvoltării

Istoria începe din anul 3500 î.Hr., în zilele Egiptului Antic, când locuitorii săi au folosit primitivi și foarte eficienți la acel moment purtând rulmenți fără a folosi bile. Mai aproape de timpul nostru, în BC 700 de ani, celtii au început să folosească în mod activ produsul, similar cu un modern rulmenți cu role cilindrice.

Următorul punct din istorie este anul 330 î.en, când un inginer din Grecia Antică Dyad a creat o mașină de asediu, principala diferență fiind folosirea elementelor simple de alunecare.

Tipuri de rulmențiÎn 1490, Leonardo da Vinci a publicat primul proiect de rulment rulant în lume. Se remarcă faptul că această invenție a făcut o impresie deosebită în rândul specialiștilor din acest profil. În 1794 a fost prima brevetată. Și în 1839, americanul Isaac Babbitt a inventat un aliaj special de metal, din care s-au făcut mai târziu bile. Compoziția acestui aliaj a inclus cupru, plumb, antimoniu și staniu.

Un progres major în acest domeniu este considerat anul 1853, când Phillip Moritz Fischer a creat un design de biciclete pentru pedale folosind rulmenți specializați în mecanismele sale. Ultimul eveniment important a fost că, în 1883, Friedrich Fischer a creat o mașină care șlefuia bile din oțel călit. Datorită creării sale, a apărut faimoasa fabrică de rulmenți Sigma-Bearing, iar în curând această tehnologie a fost folosită pretutindeni.

Clasificare, tipuri și tipuri

Structura rulmențilorRulmentul este un mecanism cinematic a cărui sarcină este de a determina poziția elementelor mobile ale pieselor structurale și de a asigura rotația lor mai eficientă una față de cealaltă. De asemenea, oferă suport arborelui rotativ al mecanismului. În paralel, efectuează funcția de distribuire a sarcinii radiale și axiale, transferându-l în corpul întregii mașini. Datorită acestor proprietăți, arborele este fixat în poziția dorită și simultan se rotește în jurul axei sale.

Clasificarea rulmenților de rulare are următoarea listă:

 • Ball. Principalul element este principalul element mobil - bile. Este considerat cel mai răspândit tip, este cel mai activ utilizat în automobile, motoare electrice, unelte de uz casnic. Datorită formei lor sferice, acestea se pot roti în diferite direcții, proiectate să suporte încărcarea radială și axială. Dar printre neajunsurile se poate observa o zonă mică de contact, astfel încât în ​​mașină acestea sunt utilizate în locuri cu sarcină scăzută fără impact și vibrații. Utilizarea rulmenților cu bile pentru sarcini mari conduce la o creștere a diametrului bilelor, astfel încât mărimea întregului element crește.
 • Roller. Se compune din părți reprezentate în formă cilindrică. Diferitele sarcini radiale exercitate asupra rolelor sunt distribuite uniform pe un punct de contact larg. Din această cauză, acestea sunt considerate cea mai bună opțiune pentru utilizarea în medii dure. Dar din cauza formei cilindrice, acest tip nu este capabil să asigure sarcini axiale mari. În ansambluri cu un diametru mic al arborelui, se utilizează un tip de role și pentru instalare în locuri greu accesibile.
 • Erodeze. Aranjamentul lagărului constă din role de conuri. Sunt folosite pentru a menține sarcini radiale, axiale și șocuri mari. Locul principal de instalare este butucul roții mașinii. Unii producători dintr-un rulment instalează două rânduri de role conice pe un model de oglindă.

Dispozitivul și componentele rulmentului

Care sunt rulmenții descriși mai sus, dar în majoritatea unităților lor compoziția elementelor, din care sunt:

 • Cum se montează rulmențiiClipul. Conform formei geometrice este un inel, a cărui suprafață interioară și exterioară sunt prelucrate. Între aceste clipuri se mișcă bile. În producția modernă de automobile, cutia exterioară poate fi încorporată în butuc, iar repararea lagărului este efectuată prin înlocuirea întregului ansamblu în ansamblu.
 • Separator. Cadrul unei forme speciale, pe circumferința căreia există găuri cu un diametru de la bila utilizată. Efectuează rolul mișcării limiter a bilei în interiorul clemelor.
 • Un epiploon. Se folosește pentru închiderea suprafeței laterale a rulmentului, fiind realizată din cauciuc special. Împiedică introducerea murdăriei în lubrifierea lagărului. Partea care este vândută separat pentru reparații este cea mai sensibilă la uzură.

Definirea parametrilor pentru marcare

Standardul de stat definește parametrii de proiectare și caracteristicile dispozitivului.

Carcasa lagărului poate fi cu sau fără o crestătură. În primul caz, este utilizat pe suprafețele tratate, păstrând în același timp sarcina radială. Și fără o cavitate instalată în caz contrar. Corpul este de diferite lățimi, tipul este utilizat pentru a determina tipul următoarele abrevieri:

 • CMM - dintr-o singură bucată.
 • UB - Scăzută dintr-o bucată.
 • Conector RS-Wide.
 • RO - Strâns deconectat.

La fabricarea acestor produse, producătorul respectă cu strictețe standardele stabilite prin lege. Prin urmare, producătorul împreună cu produsul său oferă o documentație însoțitoare despre acest lucru. Marca acceptată pe teritoriul țării noastre este formată din următoarele elemente:

 • Notatia de baza.
 • Prefixe suplimentare.

De exemplu, marcajul: 6-18030PP20P. Parametrii de bază sunt stabiliți în șase cifre. Figura inițială 6 este clasa de precizie a produsului. Un PR20P poate fi descifrați așa:

 • P este prefixul gradului de rugozitate a suprafeței.
 • P2O - tipul de grăsime utilizat pentru piese în mișcare.
 • - Indicatorul nivelului de zgomot.

Restul de digital indicele denotă:

 • Tipul rulmentului.
 • Indexul seriei de diametru și lățime externă.
 • Diametrul de ajustare intern.
 • Caracteristică constructivă a unui anumit model.

Clasa de precizie

Acest parametru indică în principal domeniul de aplicare al produsului. De exemplu, în mașinile automate moderne se utilizează numai produse cu o clasă mai mare de precizie. În alte mecanisme utilizate masiv, la fabricare sunt utilizate rulmenți cu un nivel inferior al calității. Clasa de precizie poate fi după cum urmează:

 • E normal.
 • Ultra-mare, indicele aplicat este 2.
 • În mod special ridicat - 4.
 • Înalt - 5.
 • Creșterea - 6.
 • Redus - de la 7 la 8.

Analizând exemplul de mai sus, putem concluziona că produsul se referă la un grad sporit de precizie.

Aplicarea rulmenților

Scopul principal al acestor dispozitive este de a reduce factorul de frecare dintre părțile în mișcare ale mecanismului. Poate fi utilizat în industria auto și agricolă și în fabricarea diverselor echipamente industriale și de uz casnic.

Avantajele și dezavantajele construcției

Avantajele produselor cu astfel de design sunt, în primul rând, coeficientul scăzut de frecare și sensibilitatea scăzută la materialele lubrifiante, fabricarea ieftină

Printre minusuri există o rezistență slabă la încărcăturile de șoc și incapacitatea de a funcționa în medii agresive și la turații foarte mari.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
O entanglementare: ce este, folosiți în arhitecturăO entanglementare: ce este, folosiți în arhitectură
Selectarea rulmenților după dimensiuneSelectarea rulmenților după dimensiune
Înlocuirea rulmenților în mașina de spălat cu mâinile propriiÎnlocuirea rulmenților în mașina de spălat cu mâinile proprii
Snowplower de la un ferăstrău cu propriile mâini și mașină plusSnowplower de la un ferăstrău cu propriile mâini și mașină plus
Autospeciale de ridicare foarfece pentru autoturisme cu mâinile lorAutospeciale de ridicare foarfece pentru autoturisme cu mâinile lor
Mașină de șlefuit cu bandă abrazivă: auto-asamblareMașină de șlefuit cu bandă abrazivă: auto-asamblare
Realizarea de mașini de tocat în mod automat, conform desenelor, cu mâinile lorRealizarea de mașini de tocat în mod automat, conform desenelor, cu mâinile lor
Cum de a restabili articulațiile mingii cu propriile mâiniCum de a restabili articulațiile mingii cu propriile mâini
Tali de pescuit pentru diferite tipuri de pescuitTali de pescuit pentru diferite tipuri de pescuit
Caracteristicile ușilor glisante pentru dulapurile cu uși glisanteCaracteristicile ușilor glisante pentru dulapurile cu uși glisante
» » Care sunt rulmenții de rulare?
© 2021 amigdas.com