amigdas.com

Udmurt pește: un stil de viață de specii comune și rare

Diversitatea speciilor familiei Karp din UdmurtiaPe teritoriul Federației Ruse există un număr uriaș de lacuri, râuri și alte corpuri de apă, unde se întâlnesc creaturi uluitoare de mare. Printre peștii din Udmurtia există mai mult de 39 de specii diferite din zece familii. Populația unora este foarte mare, în timp ce ceilalți sunt în stadiul de dispariție.

Diversitatea speciilor

În rezervoarele din Udmurtia există diverse animale marine, iar cea mai mare cerere este pentru pești. Conform dovezilor științifice, pe baza unei varietăți de studii, Astăzi în regiune există aproximativ 39 de specii de pești. Locuiește:

  1. Lake.
  2. River.
  3. Iazurile.
  4. Rezervor.

Descrierea și stilul de viață al ramei în Udmurtia

Anumite tipuri de pescuit privat sunt implicate în reproducerea raselor rare sau cultivate, de exemplu crapul, care este o varietate de crap sălbatic domestice.

În ceea ce privește numărul reprezentanților familiei de sturioni, în ultimele decenii, a scăzut semnificativ. Acest lucru se explică prin poluarea rezervoarelor cu canalizare. În plus, braconajul și pescuitul ilegal de pești rari prosperă în zonă. Din acest motiv, sturionul nu mai este considerat obiect al pescuitului comercial și amator, fiind protejat de inspecția peștilor.

Alte specii de pești pașnici din UdmurtiaUnul dintre cele mai comune pești din râurile și lacurile din Udmurt este știuca. Datorită populației mari este considerată o parte indispensabilă a pescuitului și a pescuitului amator sportiv. Predatorul dentar care trăiește în această zonă are dimensiuni impresionante, poate să demonstreze rate de creștere ridicate și maturizare timpurie. Timp de patru ani de viață, individul colectează aproximativ un kilogram de greutate, în timp ce cel mai adesea pescari se întâlnesc cu copii de 2-5 ani. Mai rar este posibilă obținerea de pradă captată la vârsta de 12-15 ani. Greutatea acestora din urmă poate ajunge la 20 de kilograme.

Maturarea sexuală a bărbaților se termină în 3-4 ani de viață, când încep să participe la reproducere. În ceea ce privește femelele, maturarea lor se încheie la vârsta de patru până la cinci ani. În timpul primei reproduceri, femelele pot economisi aproximativ 5-10 mii de ouă. Reprezentanții mari ai speciei amână mai mult de 250 de mii de bucăți. În funcție de condițiile meteorologice, reproducerea poate începe la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai, cu condiția ca temperatura apei să atingă 4 grade Celsius în zona de litoral.

Cea mai mare parte a rației de pike este ocupată de cocoș și roach, mai puțin adesea - știucă și șuvoi mici. Autoritățile locale au depus foarte multe eforturi pentru a preveni pescuitul ilegal în primăvară, când peștele se îndreaptă spre spawn. Se depun eforturi pentru combaterea braconajului de pește.

Familia Karp

Pescuitul în Marea Roșie din UdmurtiaFamilia Karp este considerată cea mai extinsă, deoarece în apele din Udmurtia există aproximativ 22 de specii de pești din acest grup. Cea mai numeroasă este roach-ul, care se găsește în aproape orice obiect de apă dulce. Și, deși valoarea mărfurilor sorogi nu este ridicată, este considerată un element important al pescuitului. În perioada în care a început încetarea pescuitului în iazurile Izhevsk și Votkinsk, acest pește ocupa partea principală a capturii.

Mulți îl atribuie reprezentanților "ierbii" de ihtiofaună, care este asociată cu dimensiuni mici și creștere lentă. Speranța de viață a sorogi ajunge la 12-14 ani, în timp ce peștii cântăresc 100 de grame numai la vârsta de 7-8 ani. În cele mai multe cazuri, exemplare mici de dimensiunea "cu palma" vin la cârlig. Ei cântăresc aproximativ 40-70 de grame și au un corp de 15-18 cm.

Maturarea sexuală a bărbaților se termină la vârsta de trei ani, la femei - la vârsta de patru ani. În timpul primei reproduceri, femeia plasează 3-4 mii de ouă, iar vechii reprezentanți ai speciei - peste 100 mii de bucăți care se acumulează pe vegetația acvatică. În condiții meteorologice favorabile și încălzirea apei la 9-10 grade, reproducerea începe la sfârșitul primului deceniu al lunii mai. Nu este greu să observi începutul ei, deoarece peștele devine foarte zgomotos și activ.

Locuitorii corpurilor mari de apă, de exemplu iazurile Izhevsk și Votkinsk, se hrănesc cu tot felul de alge, care ocupă mai mult de 50% din dietă, precum și rămășițele plantelor superioare (cota lor este de 20%). Ei consumă și alimente de origine animală:

  1. Toate tipurile de crustacee mici.
  2. Crustacee de plankton.
  3. Larvele de zmee caddis și chironomide.

În unele cazuri, roach chiar mănâncă ouă de pește. Din cauza înmulțirii rapide și a caracterului nemanipulat al numărului de reprezentanți ai speciei este în continuă creștere. Prin urmare, practic nu există limite speciale de captură.

Descrierea și stilul de viață al ramei

Specii de pești mici răspândite în UdmurtiaUn alt popor popular al rezervoarelor din Udmurtia este bream. Se referă la locuitorii de apă valoroși cu o productivitate bună de creștere și calități excelente de gust. La vârsta de șase sau șapte ani, reprezentanții speciilor cântăresc aproximativ 500-600 g. Maturarea sexuală a bărbaților se termină relativ târziu - la 7-8 ani. La femele - la vârsta de 9-10 ani.

În timpul reproducerii, o femeie adultă aduce de la 60 la 200 de mii de ouă, așezându-le pe un substrat de legume. În funcție de vreme, înmulțirea poate începe la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie, cu condiția ca apa să se încălzească până la o temperatură de 17 grade Celsius. În cazul în care zilele calde sunt înlocuite de frig, vânt și ploi, răpitorul se poate lăsa în urmă. În același timp, ouăle care operează prea târziu reduc rata de supraviețuire a animalelor tinere, deoarece masculul nu va avea timp să se formeze complet și să devină o pradă promitatoare pentru prădători.

Cea mai mare parte a dietei cu rahitism este ocupată de plancton și de tot felul de creaturi de fund. Printre acestea:

  1. Larvele de chironomide și zboară.
  2. Cochilii.
  3. Larvele sunt podenok.

Uneori ramele sunt hrănite exclusiv de crustacee planctonice, însă o astfel de situație este caracteristică iazurilor mici cu o bază sărată de furaje.

Prinderea aspului în UdmurtiaPopulația este la un nivel mediu și nu crește deloc. Acest lucru se explică prin activitatea peștilor de pradă, inclusiv bibanul, roșușul și rufele, care sunt prezente în corpurile de apă din Udmurtia în număr mare. Aceste specii nu numai că concurează cu rahitismul în ceea ce privește alimentația, ci și mănâncă un număr mare de ouă și tineri. Pentru a crește populația de rame, este necesar să se oprească creșterea numărului de prădători.

Alte specii pașnice

Peste comun de Udmurtia.Printre alți reprezentanți valoroși ai ihtiofaunei Udmurt se află un ul. Este dificil să se supraestimeze valoarea sa comercială, deoarece acest pește are carne gustoasă, rate de creștere rapidă și rate excelente de reproducere. Yaz devine matur sexual la vârsta de 5-6 ani, dacă vorbim despre bărbați și la vârsta de 7-8 ani, când este vorba de femei. În timpul perioadei de reproducere, acestea din urmă se ridicau în jurul a 40-180 de mii de ouă, în timp ce reproducerea însăși poate începe mult mai devreme decât în ​​alte pești. Se știe că yazul începe să plaseze ouăle mai târziu decât stiuca, când temperatura apei se ridică la 5 grade Celsius și nu scade.

Ca hrană, ide utilizează crustacee și animale, care se găsește în păduri acvatice. Vorbim despre larvele de libelule, chironomide, muștele caddis și podenok. De asemenea, peștele nu refuză să mănânce un aliment nutritiv de origine vegetală.

Un obiect important al ihtiofaunei Udmurt este dacea. Atunci când alegeți un loc de reședință, această specie preferă râuri mici, cu un curent rapid și un fund de piatră. Datorită mărimii mici, bradul nu este considerat o specie comercială. Cu toate acestea, fanii sportului și pescuitul amatori îi duc la trofeele dorite.

Pescuit în UdmurtiaPerioada de pubertate a bărbaților se încheie la vârsta de doi până la trei ani. Femelele "cresc" după ce ajung la vârsta de patru ani, începând să plaseze 15-20 de mii de ouă pe vegetația inundată. La alegerea sursei de hrană, acest locuitor al adâncilor preferă alimentele de origine animală. Poate fi orice zooplancton, insecte de aer, zbura caddis și chiar și caviarul de pește. Periodic, daceul folosește elemente vegetale, de exemplu, alge și vegetație moale subacvatică.

Pentru a crește până la 30 de centimetri în lungime și câștiga în greutate de 400-500 de grame, peștele durează aproximativ 6 ani. În cele mai multe cazuri, cârligele intră peste persoane care cântăresc 20-25 centimetri, care cântăresc nu mai mult de 150 de grame.

Redfin și asp

Caracteristicile familiei de crapÎn ceea ce privește roșiaticul, atunci, ca și roaba, acest pește se găsește peste tot în rezervoarele din Udmurtia. Cel mai adesea este prins în lacuri, bătrâni fluviali și iazuri curate, cu o abundență de vegetație. Lungimea poate ajunge la 35 de centimetri, iar greutatea - 1,5-2,0 kg. Perioada de pubertate se încheie la vârsta de 3-4 ani. În ceea ce privește reproducerea, apare în pește într-un moment în care apa se încălzește până la o temperatură de 18 grade Celsius. De regulă, acest lucru se întâmplă în ultimele zile ale lunii mai. În același timp, în condiții reci, roșii se dezvoltă chiar la mijlocul sau sfârșitul lunii iunie.

Dacă vorbim despre reprezentanți ai ihtiofaunei râului, atunci puteți întâlni un mare asp. Apropo, uneori este prins în lacuri mari. Potrivit pescarilor locali, dimensiunea medie a speciilor comerciale nu depășește 35-40 de centimetri. În același timp, peștii cântăresc nu mai mult de 700-750 de grame.

Descrierea cărnii roșii și asp

Maturarea se încheie la vârsta de 3-5 ani, iar sezonul de spawn se încadrează în prima decadă a ultimei luni de primăvară. Indicatorii de fertilitate pot ajunge la 40-100 mii de ouă pe ambreiaj.

Cel mai adesea, femelele se produc în locuri cu un fund de piatră pronunțat și un curent rapid. Ocazional preferă un fund plat nisipos.

Probele tinere sunt mâncate de crăpături și copepoduri. La vârsta de un an, aspul este transformat dintr-un locuitor pașnic de adâncimi într-un prădător care atacă prăjina. Adulții preferă numai pește.

Trebuie remarcat faptul că aspul, ca și restul familiei de crapine, are dinți faringieni. De aceea, înainte de a mânca, el o mănâncă mai întâi și nu o înghită, la fel ca și știuca. La autopsie după capturare, este dificil să se determine care este peștele în stomacul aspului.

Soiuri neobișnuite

În plus față de numeroase populații, în corpurile de apă din Udmurtia există și specii rare care atrag atât iubitorii de pescuit sportiv cât și braconierii care doresc să obțină produse valoroase prin metode interzise.

Caracteristici importante ale speciilor rare de pește din UdmurtiaPrintre locuitorii interesanți din adâncuri se află subacutul. El preferă râuri cu un curent intens, duce un turm de viață, aranjând un adăpost în partea de jos. Peștele prezintă o rată ridicată a câștigului de masă și a lungimii corpului. Cei mai mari reprezentanți ai speciei cântăresc aproximativ 1 kilogram, în timp ce dimensiunea medie nu depășește 200-300 grame. Prima reproducere începe la vârsta de 3-4 ani. În acest moment, femelele pot aduce de la două la 10 mii de ouă, preferând zone cu adâncime mică, cu multe pietre și anomalii de relief. Principala cerință pentru o reproducere completă este ridicarea temperaturii apei la 6 grade.

Ca hrană, subteranul utilizează alge și crustacee inferioare. Adesea, în intestinele de pește sunt noroi și detritus. Delicatele preferate sunt larvele rotiferelor și insectelor. Cu o lipsă pronunțată de o sursă de hrană, el poate consuma chiar ouă de pește. În ciuda valorii scăzute a pescuitului, mulți pescari ruși sunt îndrăgostiți să prindă o trestie de zahăr.

Pescuitul în Udmurtia este deosebit de interesant, dacă se efectuează prin rotație sau cu unelte de fund. Pescarii moderni testează cele mai diverse invenții din ultima vreme în rezervoarele din regiune. Cu ajutorul lor, reușesc să obțină trofeu capturat din coloana de apă, bucurându-se de senzații de neuitat și de încărcarea adrenalinei.

Când căutați un loc promițător pentru o vacanță activă de neuitat și pentru a prinde pești, este logic să acordați atenție Udmurtia. O astfel de distracție va aduce o adevărată plăcere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea TulaCele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea Tula
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Alegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea KemerovoAlegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea Kemerovo
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Pescuitul pe tot parcursul sezonului în regiunea LipetskPescuitul pe tot parcursul sezonului în regiunea Lipetsk
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
Pescuitul în regiunea Vitebsk este foarte popularPescuitul în regiunea Vitebsk este foarte popular
» » Udmurt pește: un stil de viață de specii comune și rare
© 2021 amigdas.com