amigdas.com

Caracteristicile sortimentului de armare și a zonei sale transversale în funcție de gost

Închiriați armură pentru oaspețiArmarea construcției este necesară pentru construcția de structuri din beton și servește la consolidarea acestora. Până în prezent, producătorul oferă un sortiment de materiale care îndeplinesc cerințele de durabilitate și siguranță. O masă mare de sortiment de armare permite firmelor de construcții să aleagă materiale care sunt mai potrivite pentru o anumită clădire.

Clasificarea ventilului

În mod tradițional, asortimentul de armare este fabricat în conformitate cu standardele GOST și este împărțit în mai multe clase de rezistență de bază, în funcție de condițiile aplicării sale. În ingineria civilă, sunt adesea folosite materiale din următoarele clase:

  • A1 (A 240) - este o bară netedă și este utilizată pentru fabricarea produselor din beton, precum și în unele structuri monolitice.
  • A 2 (A 300) - o clasă caracterizată prin prezența unor nervuri asemănătoare șuruburilor pe ambele părți longitudinale ale tijei. Este produs în diametru de la 10 la 80 mm.
  • A3 (A 400) - această clasă este, de asemenea, caracterizată de prezența nervurilor, cu toate acestea, situate în aceeași direcție.
  • A4 (A500) - A5 (A 800) - A6 (A 1000) - clase rare de întărire mai mare rezistență, caracterizată prin prezența nervurilor pe tip de clasa A3, dar cu un pas mare.

Clasele A5 și A6 au o arie mare a secțiunii transversale armare și au indicatori de rezistență sporită. Ele sunt neprofitabile pentru a fi utilizate în construcții civile sau industriale datorită costului ridicat.

Acest sortiment este potrivit pentru construirea de structuri de sarcină cu înaltă rezistență, predispuse la vibrații și sporite.

aplicații

Există două tipuri principale de plasare a armăturii în construcții - transversale și longitudinale. Primul servește pentru a preveni formarea fisurilor în punctele de susținere și cel mai bun ligament, cel de-al doilea - pentru a absorbi tensiunea verticală a structurilor, ajutând la distribuirea încărcăturii. Toate fitingurile sunt împărțite în astfel de varietăți:

  • Fabricarea armăturilorDe lucru - sarcina este de a absorbi forțele de sarcină de tracțiune și de a contracara factorii externi care afectează designul.
  • Montare - vederea este concepută pentru formarea cadrelor și fixarea tijelor de lucru.
  • Distributiv - proiectat pentru recepția uniformă a sarcinii între tije.
  • Clame - împiedica crăparea betonului în locurile de fixare.

Instalarea poate fi sudată sau produsă prin răsucire. Pentru a determina tipul de asamblare a sortimentului, Este necesar să se acorde atenție marcajului său.

Litera "C" din marcajul produsului înseamnă că această armătură poate fi montată prin sudare.

Este demn de remarcat faptul că până de curând nu exista o tehnologie care să permită realizarea de schelete prin sudare.

Tehnologii de producție

Marcarea armăturilorÎn plus față de rezistență și ductilitate, necesită o putere sporită, prin urmare, pentru a preveni coroziunea în producție, uneori crom și alte elemente sunt utilizate. O astfel de armătură este marcată cu litera "K".

În construcțiile moderne, materialele compozite sunt din ce în ce mai folosite. Sunt introduse noi tehnologii progresive care contribuie la optimizarea volumului de muncă fără a mări masa, prin schimbarea zonei de armare.

Recenzii de utilizatori

Soțul este un constructor și foarte îndrăgit de povestiri legate de profesia sa. El vorbește adesea despre tipurile de materiale, inclusiv armarea. Din el știu totul despre soiurile care determină grosimea secțiunii și puterea produsului. Nu uit de varietatea aplicațiilor. Când persoana iubită sa dus într-o călătorie de afaceri anuală, a trebuit să-și facă griji pentru casa de la țară. Soțul meu a sfătuit să lase pe toți constructorii, dar uneori am analizat uneori planurile și implementarea lor.

Lucrez într-o companie de construcții. Am crezut că nu voi găsi niciodată utilizarea clasei A5 sau A6. Poate că acestea sunt cele mai durabile specii, deci sunt rareori folosite. Cu toate acestea, am primit o comandă de stat pentru construirea unui pod, și acolo sunt aplicate exact aceste clase. A fost foarte neobișnuit să vedem o zonă atât de vastă - sunt obișnuită cu materiale obișnuite și diferă nu numai prin caracteristicile ei, ci și vizual.

A construit o casă de țară, nu avea nevoie de o putere specială, așa că sa oprit la categoria A1. Găsit un loc bun pentru a cumpara, vânzătorul a verificat. El a rămas mulțumit - designul este solid, casa va dura o sută de ani. Sper că va ajunge la copii sau nepoți - cu siguranță nu voi trăi până când va trebui să fie demolat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se calculează o placă monoliticăCum se calculează o placă monolitică
Caracteristicile de armare a fundatiei cu mainile propriiCaracteristicile de armare a fundatiei cu mainile proprii
Care este clasa și gradul de betonCare este clasa și gradul de beton
Caracteristicile plăcilor - dimensiuni și greutateCaracteristicile plăcilor - dimensiuni și greutate
Dimensiunile plăcilor de beton și caracteristicile acestoraDimensiunile plăcilor de beton și caracteristicile acestora
Supape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehniceSupape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehnice
Dimensiunile plăcilor din beton armat în funcție de oaspețiDimensiunile plăcilor din beton armat în funcție de oaspeți
Cât costă armătura de 12 mm și caracteristicile saleCât costă armătura de 12 mm și caracteristicile sale
Clasă de armare, oțel și marcareClasă de armare, oțel și marcare
Clasa armăturii a1 și caracteristicile saleClasa armăturii a1 și caracteristicile sale
» » Caracteristicile sortimentului de armare și a zonei sale transversale în funcție de gost
© 2021 amigdas.com