amigdas.com

Boa constrictor sau imperial Boa constrictor

Ce înseamnă boa imperialăUn constrictor imperial boa imperial este unul dintre cei mai populari șerpi printre iubitorii unor astfel de animale. Începătorii și jucătorii experimentați cu terariu își aleg adesea Boa constrictor Imperator, decid să înceapă un nou animal de companie.

Decizia de a face un constrictor imperial boa este în întregime justificată. Acești șerpi au un temperament calm și prietenos, și, de asemenea, o culoare surprinzător de frumoasă, cu un model clar și luminos în întregul corp. Ele au un corp puternic și o dimensiune mică, în comparație cu alte tipuri de pietre.

Descrierea constrictorului imperial boa

Constrictorii boa domestici au dimensiuni medii pentru reprezentanții acestei specii, lungimea trunchiului lor rar depășește 2 metri. Apoi, ca indivizi care trăiesc în condiții naturale, pot ajunge de la un metru și jumătate până la șase metri în lungime. Boasurile imperiale au o culoare ciudată și neobișnuită, care este foarte populară cu mulți fani ai animalelor exotice. Corpul șarpelui are un fundal destul de luminos și ușor, spatele fiind decorat cu pete de culori contrastante. Coada este mai luminată decât restul corpului și are pete colorate, cel mai adesea maro sau maro închis, cu modele de nuanță roșie. Șeful boa constrictor este elegant și elegant, în ciuda corpului muscular al șarpelui.

Culorile constrictorului imperial boa depind de habitat. Poate fi:

 • gri deschis;
 • gri închis;
 • bej pastel;
 • o varietate de nuante maro;
 • umflat roșu;
 • negru.

Fețe de hrănireAproape toate statele lumii sunt interesate de acest tip de șarpe. Sunt create colecții menite să mențină și să reproducă boa constrictor. Astfel de colecții urmăresc obiective complet diferite. Cineva este interesat doar de șerpi înșiși, de conținutul lor și de conservarea populației în habitatul lor natural. Și cineva studiază componenta genetică a boasului și încearcă să aducă indivizi cu culori noi. Desigur, mulți șerpi se pot lauda cu o culoare neobișnuită și frumoasă.

Ce este atât de iubit tera-urile de boa constrictor? În plus față de aspectul său, Boa are un număr de plusuri, care devin decisive în alegerea unui șarpe pentru întreținerea acasă.

 1. Ordinul boa constrictor nu necesită îngrijire specială și nu cauzează complicații în conținut.
 2. Boa constrictor proprietarul doar un personaj minunat. Un astfel de șarpe este foarte calm și răbdător. Persoana agresivă sau nervoasă aparținând acestei specii este un fenomen neobișnuit de rar.

Conținutul în captivitate

Singura dificultate în menținerea boasului imperial este alegerea terariului Șarpele nu ar trebui să fie înghesuit în el. De obicei, pentru un adult, există suficient terarium de un metru lungime, de cincizeci de centimetri înălțime și lată. Dar, după cum știm, un constrictor de boi de la un șarpe mic poate să se învârtă într-un individ mare și terariul vechi va părea prea strâns.

Dacă sunteți un adult, stop șarpe în creștere, sau ai văzut părinții și animalele de companie au o idee despre cât de mare poate ajunge la - cumpararea cușcă nu va fi dificil pentru tine. Lungimea terariului pentru un șarpe ar trebui să fie de șaizeci la sută din lungimea boei, iar lățimea și înălțimea sunt șaizeci la sută din lungimea terariului.

Dacă condițiile dvs. de viață permit acest lucru, Este mai bine să cumpărați un terariu mai mare decât este necesar. Pentru a menține temperatura cerută de boa, puteți folosi o lampă convențională cu oglinzi incandescente. Supraîncălziți animalul de companie nu ar trebui, în mediul natural boa constrictor preferă nivelul inferior al pădurii, iar temperatura în astfel de locuri nu este prea mare.

În sălbăticie, boa trăiește în zone destul de uscate, dar cu siguranță lângă iazuri. Prin urmare, în terariu este necesar să dotăm o piscină cu apă, unde, dacă este necesar, boa va fi capabil să se potrivească complet. Pentru a asigura umiditatea necesară, terariul trebuie pulverizat periodic din pistolul de pulverizare. Mai ales se referă la perioada de molotare a unui șarpe.

Terrarium pentru boa constrictor necesar aranja folosind diferite ramuri și liane, conform cărora șarpele poate urca dacă are o dorință. Faptul este că în boa sălbatic constrictor boa sunt răspândite din Argentina în Mexic în sine pe un vast teritoriu, cu un număr mare de diferite rezervoare și munți. Boasurile imperiale sunt animale extraordinar de plastic, ele locuiesc atât în ​​păduri dense, cât și în păduri sau în savană. Unii oameni urcă munți, trăiesc pe copaci sau își petrec toată viața pe pământ.

Mărimea terariului ar trebui să crească odată cu creșterea șarpelui. Boasele mici pot fi păstrate în recipiente din plastic cu dimensiunile de jos de la șaizeci până la patruzeci de centimetri. Este foarte convenabil și igienic. Odată ce șerpii au ajuns la un metru în lungime, trebuie să fie mutați într-un terariu complet.

hrănire

Conținutul de boasRatiunea boaselor nu diferă de preferințele gustului șerpilor altor specii. În mediul lor natural boa preferă diverse animale mici:

 • mamifere - rozătoare, maimuțe mici;
 • păsări;
 • foarte rar, dar uneori atacă șopârle, cum ar fi iguanele.

Atunci când hrăniți capricul imperial imperial boa constrictor, atenția trebuie acordată mărimii acestuia. Șerpi mari au grijă de iepuri, prepelițe, găini și porci de guineea. Boas de orice dimensiune nu va renunța la rozătoare mici: șoareci, șobolani și hamsteri.

Că șarpele se dezvoltă bine și nu rămâne foame trebuie să urmați modul de alimentare corect:

 1. Șerpi adulți sunt hrăniți o dată la opt până la zece zile. O porție este formată din șapte până la opt șobolani adulți care cântăresc două sute până la trei sute de grame.
 2. Persoanelor tinere li se administrează una până la trei șoareci adulți sau doi șobolani cântărind patruzeci-șaizeci de grame o dată la cinci zile.
 3. Sânii nou-născuți ar trebui să primească șoareci mici sau șobolani.

Boasul imperial bea apa, asa ca ar trebui adesea schimbat in piscina si vasul de apa.

Este necesar un animal de companie vitamine și suplimente minerale. Împreună cu mâncarea, dați-i o coajă de ou îngrămădită și complexe care conțin calciu.

Boa posedă un tract digestiv. Supraîncălzirea sau răcirea severă, hrănirea prea frecventă sau o rozătoare prea mare pot provoca un snort. Boas-ul se recuperează foarte mult după acest proces.

reproducere

Cum se hrănește boa constrictorMaturitatea sexuală a boasului imperial de obicei vine în al treilea sau al patrulea an de viață. Deși, uneori, există persoane mature pe cale sexuală de un an și șapte luni.

Această specie este ouă vie, adică serpi se naște în ouă cu o coajă foarte moale, o rup imediat și se iese. Nu toți șerpii pot face această manipulare, așa că atunci când cresc boas acasă, puteți ajuta copiii și să rupă coaja de ou înșiși.

Sarcina la femei durează aproximativ cinci până la șapte luni. Pentru a treia lună de sarcină, mamele viitoare refuză adesea mâncarea și nu mănâncă până la nașterea. În funcție de vârstă și mărime, femela reproduce între șapte și șaizeci de pui. Boabe mici apar în lume cu o pungă galbenă și cordon ombilical, se cade pe cont propriu în două până la cinci zile.

Șarpele nou-născut arată inactivă și slabă, dar totul se va schimba după câteva zile. Cubii vor începe să se miște în mod activ și chiar să se apere prin atacuri și încercând să muște. Apoi, în decurs de două săptămâni, copiii se mulează și continuă să se hrănească singuri.

Creșterea boa-ului imperial în captivitate mai degrabă o activitate neplăcută. Faptul este că, în rândul crescătorilor și terariștilor, nu există încă o opinie clară și unanimă despre ceea ce depinde de dorința șerpilor de a se îmbina și de modul în care să le împingem efectiv la acest lucru. În prezent, există mai multe modalități de a împinge serpii la împerechere. Unii dintre ei pot lucra cu animalele de companie, dar ar trebui să fii pregătit pentru faptul că niciuna dintre metodele de mai sus nu va duce la efectul dorit:

 1. Descrierea constrictorului imperial boaUnii șerpi suficient de simplu pentru a aranja o hibernare de iarnă, iar după aceea pentru a rezolva persoanele unisex într-un terariu.
 2. Încercați să împerecheați, care nu începe să se îmbine, să adăugați un alt bărbat, în unele cazuri va accelera acest proces.
 3. Există cazuri când, la scăderea presiunii atmosferice, boa-urile încep să se împerecheze.
 4. Puteți încerca să simulați începutul sezonului de ploi tropicale. Pentru a face acest lucru, este adesea necesar să pulverizați terariul folosind un pistol de pulverizare, în care trăiește sexul eterogen.

De asemenea, mulți cercetători au oferit publicului astfel de cazuri, când în mod intenționat atitudinea bruscă față de bărbat, l-au motivat să procedeze la reproducere. Unii bărbați, după ce au părăsit hibernarea, ignoră pur și simplu femeia, dar, după ce au rămas, au brusc dorința de a se împerechea cu ea.

Unii oameni de știință au încercat chiar să găsească o relație între dorința boasului imperial de a se îmbina și fazele calendarului lunar. Din păcate, niciunul dintre studii nu a dat rezultatele dorite. Pentru terariu este încă un mister cum să provocăm șarpele să se înmulțească și de ce căile care acționează asupra anumitor indivizi nu funcționează pe alte boabe ale aceleiași specii.

concluzie

Conținutul boasului imperial acasă poate fi realizată pur și simplu pentru suflet sau în scopul studierii, precum și căutarea unor căi de a stimula reproducerea indivizilor acestei specii.

Datorită tehnologiilor moderne, jucătorii de terariu au devenit mai ușor să comunice unul cu celălalt și să împărtășească experiența și cunoștințele lor. Fiecare încercare reușită de a se împerechea în captivitate oferă șansa de a restabili populația de specii de boa pe cale de dispariție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Snake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nuSnake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nu
Anaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuieșteAnaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuiește
Cum să scapi de șerpi în zona suburbanăCum să scapi de șerpi în zona suburbană
Penguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiescPenguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiesc
Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiescCe fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Cel mai lung șarpe din lume, șerpi mariCel mai lung șarpe din lume, șerpi mari
Cum să faci un terariu cu mâinile taleCum să faci un terariu cu mâinile tale
Jadei de piatră: diferitele sale proprietăți și fotografiiJadei de piatră: diferitele sale proprietăți și fotografii
» » Boa constrictor sau imperial Boa constrictor
© 2021 amigdas.com