amigdas.com

Cablu de încălzire cu auto-reglare în interiorul sursei de alimentare cu apă

Cablu pentru alimentare cu apăȘtim cu toții că atunci când țevile de apă îngheață, suntem într-o mulțime de necazuri. Ciclurile care se formează în interiorul țevilor pot atinge uneori o lungime de până la câțiva metri. Pentru a scoate dopurile formate, specialiștii trebuie să depună eforturi maxime. Dacă locuiți într-o regiune dominată de ierni grave, trebuie să vă gândiți la această problemă în avans.

Izolarea termică obișnuită nu va economisi țevul cu congelare prelungită. Trebuie să izolați țevile în plus. În acest caz, veți fi ajutat de un cablu de încălzire autoreglabil pentru alimentarea cu apă, care va menține în mod independent temperatura necesară. Sârmă nu numai că va asigura încălzirea conductelor, dar va împiedica formarea condensului.

Aplicarea firelor pentru țevi de încălzire

Pentru încălzirea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, specialiștii folosesc mult timp elemente speciale de încălzire. Care este diferența dintre un cablu de încălzire? Este un cablu normal, dar încălzirea acestuia este reglată prin ajustarea rezistenței.

Sârma de încălzire pentru sistemele de alimentare cu apă este utilizată pentru a preveni înghețarea apei la temperatură minus în acele secțiuni ale țevilor care se deplasează de-a lungul străzii. De regulă, acesta este pornit când temperatura aerului scade la 5 ° C. Aceasta se face pentru a proteja conductele de apă de îngheț în cazul răcirii ulterioare. Dacă elementul de încălzire este pornit la o temperatură deja sub zero, va dura ceva timp pentru a dezgheța apa deja înghețată. Într-un moment în care apa se va topi, presiunea apei va fi foarte scăzută.

Cum este cablul de încălzire pentru alimentarea cu apă

Ansamblu cablu de încălzireSarma de încălzire constă din doi conductori - cald (încălzire) și rece (electric), un dop și un limitator termic. Conductorii sunt interconectați prin sudură cu laser.

Elementul conducta de încălzire a apei este 100% protejat de umiditate, deoarece izolarea sa exterioară este perfectă. Izolația protejează de asemenea cablurile de atac chimic și de temperaturi ridicate. Limitatorul de temperatură acționează ca regulator de temperatură al conductei, oprește alimentarea atunci când temperatura crește până la 15 ° C. Puterea este restabilită când temperatura este redusă la 5 ° C. Acest lucru asigură economii maxime de energie.

Aplicarea cablurilor de încălzire

Trebuie remarcat faptul că în trecut acest tip de sârmă a fost utilizat numai pentru încălzirea conductelor în industrie. Astăzi, cablurile de încălzire sunt utilizate pe scară mai largă, ele sunt adesea folosite în gospodărie, în cabane și case private.

Luați în considerare avantajele utilizării unui cablu de încălzire pentru conductele de apă:

  1. Fiabilitate. Instalarea profesională și calculul competent vor ajuta la prevenirea înghețării apei în țevi în timpul întregului timp de funcționare.
  2. Versatilitate. Firul de încălzire este autoreglat, îl puteți conecta la țevi situate nu numai subteran, ci și pe stradă. Sârmă pot fi plasate în interiorul conductei și în afara.
  3. Securitate. Un cablu de încălzire este adesea utilizat pentru încălzirea conductelor de apă cu apă potabilă.
  4. Economie. În funcție de temperatura aerului, puterea de încălzire este reglată, ceea ce economisește energie.
  5. Ușurința de utilizare. Cablul funcționează destul de simplu: este fixat în rețeaua de alimentare cu apă și apoi este conectat la priză.

Tipuri de cablu de încălzire

Cum să alegeți un cablu pentru alimentarea cu apăTipuri de fire de încălzire pentru conductele de apă sunt destul de diverse. Conform schemei de disipare a căldurii, ele pot fi împărțite în fire rezistive, fire cu izolație minerală și autoreglare.

Cablul de încălzire rezistiv poate fi liniar și zonal. Firele liniare diferă prin faptul că generează căldură în timpul trecerii curentului prin miezul de încălzire. La rândul său, sârmă poate fi de două sau single-core. Sârmă poate avea, de asemenea, mai multe fire de formă spirală sau liniară. Este inadmisibil să tăiați un cablu în mod arbitrar.

Prin designul său, cablul de încălzire autoreglabil are caracteristici similare cu un cablu rezistiv. De asemenea, este alcătuit din 2 conductori, curenți conductori, dar nu există izolație. Pe toată lungimea cablului, generarea de căldură poate varia: atunci când temperatura aerului din stradă crește, rezistența polimerului crește, iar eliberarea de căldură scade. Funcția de auto-reglare vă ajută să preveniți supraîncălzirea și arderea produsului. Acest tip de sârmă poate fi tăiat în secțiuni de la 20 cm până la câteva metri în lungime.

Instalarea cablurilor

Încălzirea conductelor de apă este proces complex, care nu pot aștepta. În acest scop este utilizat cablul de încălzire. Temperatura de încălzire a firului poate fi modificată prin modificarea valorii rezistenței. Este permisă instalarea unui cablu de încălzire atât în ​​exteriorul cât și în interiorul țevii. Indiferent de locul de instalare, firul este selectat cu așteptarea că pierderile de căldură din conductele de apă nu depășesc cantitatea de căldură care este eliberată în sistem.

Instalarea cablului de încălzire pentru conductele de apă

Există două opțiuni de instalare: puteți pune spirala cablului sau rânduri paralele. Sârmă este fixat cu bandă adezivă sau o plasă de metal de strângere. Pentru a obține efectul maxim de conservare a căldurii, conducta cu cablul de încălzire poate fi înfășurată în exterior cu folie. Pentru un proces competent de instalare a unui cablu de încălzire, bineînțeles, este mai bine să solicitați ajutor de la specialiști. În acest caz, veți fi absolut siguri de corectitudinea muncii efectuate.

Selectarea cablului de încălzire pentru alimentarea cu apă

Tipuri de cablu de auto-reglareSârma pentru încălzirea țevilor este selectată în funcție de scopurile pentru care este proiectat sistemul de încălzire. De exemplu, firele de căldură pot fi folosite în vile, case particulare, în zonele suburbane, precum și în sistemele de încălzire municipale pentru protecția sistemelor de drenaj, canalizare și de apă de la congelare.

De regulă, pentru scopurile enumerate mai sus, firul de încălzire este ideal, având o putere de 50-60 W / m. Experții susțin că acest lucru va fi suficient pentru a topi gheața și zăpada. Utilizați fire cu putere mai mare pentru aceste scopuri va fi irațional.

De asemenea, aș dori să menționez că cel mai popular cablu de auto-reglare a căldurii pentru astăzi este caracterizat de doi indicatori principali:

  • Puterea de lucru
  • Putere în repaus.

Aceste caracteristici pot fi găsite întotdeauna chiar pe suprafața firului.

În concluzia acestui articol, aș dori să vă atrag încă o dată atenția asupra importanței instalării firelor de încălzire în sistemele de apă, canalizare și drenaj. Amintiți-vă că un cablu de încălzire selectat corespunzător pentru alimentarea cu apă va ajuta împiedica înghețarea apei în sistemul de alimentare cu apă și pentru a preveni o presiune slabă a apei în sistem.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să ascundeți țevile în baie?Cum să ascundeți țevile în baie?
Cum să izolați conductele de canalizare într-o casă privatăCum să izolați conductele de canalizare într-o casă privată
Cum de a izola un fântânăCum de a izola un fântână
Cablu autoreglabil autoreglabilCablu autoreglabil autoreglabil
Principiul cablului de încălzire autoreglabilPrincipiul cablului de încălzire autoreglabil
Cablu de încălzire pentru alimentarea cu apă: instalare și fabricare pe mâini propriiCablu de încălzire pentru alimentarea cu apă: instalare și fabricare pe mâini proprii
Instalarea țevilor de polipropilenă pentru alimentarea cu apă: fotografie și videoInstalarea țevilor de polipropilenă pentru alimentarea cu apă: fotografie și video
Cum de a încălzi un fântână pentru iarnăCum de a încălzi un fântână pentru iarnă
Cum sa faci un cablu de incalzire cu mainile tale?Cum sa faci un cablu de incalzire cu mainile tale?
Tehnologia de a construi o fundație audio sau o placă suedezăTehnologia de a construi o fundație audio sau o placă suedeză
» » Cablu de încălzire cu auto-reglare în interiorul sursei de alimentare cu apă
© 2021 amigdas.com