amigdas.com

Cum de a picta o ușă interioară pictată

Vopsea pentru usiOricum, toți au nevoie de o reparație cosmetică a apartamentului. De obicei, începeți cu lipirea de tapet. Și apoi este nevoie să înlocuiți ușile interioare ale apartamentelor. Dar acest lucru nu este necesar. Vechile sunt adesea făcute mai mult din punct de vedere calitativ, dintr-un copac bun, și este necesar doar să depunem eforturi pentru a le transforma. Pentru a da o veche usa interioara o viata noua, potriveste-o intr-un interior actualizat poate orice persoana inarmata cu cunostinte de vopsele si lacuri moderne si familiarizata cu tehnologia picturii.

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu perii, role și cutii de vopsea.

Tipuri de vopsele pentru vopsirea ușilor interioare

Vopselele pentru usi interioare sunt de tipul:

 • lacuri acrilice
 • alchidici
 • acrilice
 • nitropaint

norocos

Uși lăcuiteDacă solventul și șmirghelul îndepărtează straturile vechi de vopsea, care este cu siguranță pe ușa veche, puteți vedea un model interesant și frumos de copac. În acest caz, este mai bine să alegeți un lac pentru lucrări interioare. Incolor sau ottenochny, el va sublinia modelele naturale lemn și va da ușa un aspect nou. Înainte de acoperirea cu lac, se pot folosi diferite impregnări de tentativă pe bază de uleiuri naturale care pot ajuta la schimbarea culorii, pentru a face lemnul mai rezistent la mediul înconjurător, iar pelicula de lac va întări efectul.

Lacul de acoperire are aproape nici un miros, se usucă repede și este complet sigur. Lacul este aplicat convenabil și nu se întinde pe suprafață, totuși, lacurile moderne de înaltă calitate nu sunt ieftine.

Alchid Enamele

Alkyd Enamel DoorVopseaua cea mai comună pentru vopsirea ușilor interioare este smalțul alchidic. Aceste vopsele sunt ieftine, au o paletă bogată de culori și după uscare asigură o acoperire foarte durabilă. Principalul dezavantaj al utilizării emailului alchidic este un miros murdar de fum, care nu este mai mult de o zi. Evaporarea solvenților smalțului poate duce la alergii și chiar otrăvire, prin urmare, pentru a utiliza această vopsea, trebuie fie să vă asigurați absența chiriașilor în apartament, fie să conduceți lucrările în aer liber.

Emaile acrilice

În cazul în care aceste condiții nu sunt fezabile, puteți utiliza emailul acrilic pentru a vopsi ușile interioare. Aceste vopsele sunt practic inodore, dar stratul rezultat nu este foarte rezistent. Emailele acrilice creează o acoperire mată, astfel încât cel mai adesea pe partea superioară a smalțului se aplică lac acrilic, prin care suprafața dobândește luciu și rezistență suplimentară a învelișului. O paletă largă de culori a acestor culori le permite să fie utilizate pentru a căuta soluții de proiectare diferite.

nitropaint

Pictura usi fotografieLa vopsirea ușilor interioare din lemn, cele mai bune materiale pentru rezistența la acoperire sunt nitro-vopselele sau nitro-lacurile. Cu toate acestea, utilizarea acestora necesită echipament de protecție, cum ar fi un aparat respirator, deoarece vopseaua este foarte toxică și poate provoca o reacție alergică. Pentru a le folosi, nu trebuie să ai oameni sau să lucrezi în aer liber. În plus, nitro culoare de drum. Dar calitatea acoperirii justifică prețul.

Sfaturi generale privind vopsirea ușilor interioare

Pentru reparații cosmetice ale ușilor interioare cu mâinile lor, în plus față de vopselele alese, aveți nevoie de:

 • spatule,
 • vopsele și role de vopsea,
 • șmirghel,
 • chit,
 • vopsea bandă,
 • grund
 • solvent
 • clădire uscător de păr.

Cum să pictezi o fotografie de pe ușăPentru a pregăti ușa pentru pictura, este necesar să scoateți un strat de vopsea veche. Mai ușor și mai eficient, acest lucru se poate face cu un uscător de păr de construcție, dar în absența acestuia se poate face o spatulă și o piele. Unele vopsele, de exemplu, vinil și nitroceluloză, sunt bine îndepărtate cu solvenți chimici. Mijloacele moderne de acest tip sunt sub formă de geluri, pulberi și lichide. Acestea se aplică pe suprafața care urmează să fie curățată și ținută timp de ceva timp, care este indicată pe ambalajul solventului.

După îndepărtarea stratului vechi, ușa trebuie să fie spălată și, cu ajutorul chitului, să elimine crăpăturile și chipsurile, dacă acestea sunt disponibile. După ce chitul sa uscat, suprafața trebuie să fie șlefuită cu un șmirghel fin și spălată din nou.

Poate fi vopsit numai după uscare completă. Pentru a îmbunătăți calitatea acoperirii, ușa trebuie scoasă din balamale - deci Puteți evita neuniformitățile și dungile când se aplică un strat de vopsea.

Tratarea ușilorÎnainte de începerea lucrărilor, fitingurile, care nu pot fi îndepărtate, sunt lipite cu bandă de vopsea. De asemenea, va ajuta la păstrarea inserțiilor de sticlă curate și vă va permite să vopsiți ușor ușa în mai multe culori, dacă este necesar.

Înainte de a picta o ușă interioară din lemn este mai bună amorsate, care va îmbunătăți aderența vopselei la copac și va reduce consumul acesteia. Primerul este ales pentru fiecare tip de vopsea individual.

Atunci când alegeți un grund și o vopsea, este necesar să se ia în considerare și zonele apartamentului care separă ușa. Dacă doriți să pictați ușa la baie, atunci ar trebui să alegeți lacuri și vopsele marcate "impermeabile" și cu efect antifungic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a picta tapet pentru pictura pe tine însuțiCum de a picta tapet pentru pictura pe tine însuți
Consiliile de maeștri: cum să pictezi tavanul cu vopsea pe bază de apăConsiliile de maeștri: cum să pictezi tavanul cu vopsea pe bază de apă
Descrierea și fotografia ușilor interioare-coupeDescrierea și fotografia ușilor interioare-coupe
Tehnologia de restabilire a cadrelor din lemnTehnologia de restabilire a cadrelor din lemn
Uși glisante cu ușă unică și cu fotografieUși glisante cu ușă unică și cu fotografie
Vopsea lavabila pentru pereti in bucatarie - tipuri si producatoriVopsea lavabila pentru pereti in bucatarie - tipuri si producatori
Vopsea rezistentă la căldură pentru cuptoare metaliceVopsea rezistentă la căldură pentru cuptoare metalice
Vopsea de latex pentru tavan și perețiVopsea de latex pentru tavan și pereți
Tehnologia de producție și caracteristicile vopselelor de uleiTehnologia de producție și caracteristicile vopselelor de ulei
Restaurarea ușilor interioare și prețul rezultatuluiRestaurarea ușilor interioare și prețul rezultatului
» » Cum de a picta o ușă interioară pictată
© 2021 amigdas.com