amigdas.com

Utilizarea de etanșant siliconic pentru baie

Cum se utilizează materialul de etanșareDupă ce ați terminat renovarea în baie, este necesar să sigilați toate cele mai mici fisuri dintre îmbinările din plastic pe tavan, conexiunea băii cu peretele din faianță și îmbinările țevilor de canalizare. Acest lucru se întâmplă deoarece baie este o cameră cu umiditate ridicată datorită stropilor de apă și a vaporilor de umiditate.

Astfel de microclimat promovează activarea activității vitale a microorganismelor dăunătoare, mucegaiului și ciupercilor. Mould și spori, care intră în aerul camerei, provoacă diverse boli respiratorii și reacții alergice.

Ce sunt substanțele de etanșare?

Compozițiile sigilate sunt realizate prin combinarea componentelor polimerice, a materialelor de umplutură și de solidificare. Prin tipul de materiale de etanșare sunt împărțite în compoziții acrilic, poliuretan, acril-silicon și silicon.

  • Materialele de etanșare acrilice pot fi utilizate în încăperi cu umiditate scăzută. Deși nu sunt produse impermeabile și rezistentă la umiditate, ci pentru o baie, acestea sunt nepotrivite. Particularitatea acestor materiale este că, după întărire, își pierd elasticitatea și când există o deformare constantă sau o mișcare ușoară a articulației, pe suprafață apar crăpături. Compozițiile de acrilic după întărire sunt chituri și vopsele.
  • Compușii acrilic-siliconici sunt utilizați cu succes în etanșarea îmbinărilor băii. Aceste materiale de etanșare combină flexibilitatea, capacitatea de a conține un strat de culoare, o adeziune bună la aproape orice material. Dacă ați cumpărat un adeziv siliconic-acrilic, atunci acesta este folosit ca și etanșant și adeziv în același timp.
  • Adezivii din poliuretan sunt caracterizate prin rezistență mare la impact, rezistență la zgârieturi, flexibilitate și o bună legare la țiglă, beton, tencuiala, plastic, lemn și altele. Ele sunt îngropate fisuri semnificative și crack pentru reparații.

Silicon de etanșare pentru baie

Domeniu de aplicare al agentului de etanșareCel mai bun în ceea ce privește performanța este un material de etanșare cu silicon pentru baie. produs tip special de sigilare sanitară.

Pentru producerea siliconului sanitar, se utilizează minimum de componente cum ar fi umpluturi și impurități. Acest lucru duce la faptul că proprietățile acestui material se schimbă în bine. După solidificare, mărimea cusăturii este redusă foarte ușor, ceea ce face posibilă utilizarea sa pentru a etanșa articulațiile mobile.

Factor mic de contracție atunci când este uscat, permite utilizarea sa ca garnitură de-a lungul marginilor armăturilor sanitare, pentru a atenua efectul neplăcut al respingerii din fabrică în turnare. Elasticul extinde durata de viață a materialului de etanșare.

Pentru a crea un material antifungic și antibacterian pe baza unui sigilant sanitar, se adaugă componente speciale în timpul fabricării, care îndeplinesc o funcție de protecție, dar nu afectează principalii indicatori de performanță.

Achizitionarea de etansare silicon pentru baie, sunt determinate cu scopul de etanșant. Tipul acid al materialului are cel mai mic cost și mirosul ascuțit de oțet. Acest material este acru și nu poate fi folosit ca etanșare pentru frizele din poliuretan spumos și părțile metalice din baie, deoarece acestea le vor coroda și vor forma un strat de rugină.

Etanșant siliconic neutru Se recomandă utilizarea în toate cazurile fără a afecta materialele de îmbinare. Nu are miros și este un izolator universal. La cost, este mai scump decât acidul.

Tipul sanitar de material pentru etanșarea cusăturilor rezistă înghețului și punctului de fierbere. Desigur, nu există astfel de temperaturi în baie, dar aceasta indică calitatea materialului de etanșare. Siliconul absolut nu permite umiditatea, ceea ce îl face de neînlocuit pentru baie.

Etansele sunt disponibile pentru vânzare într-o varietate de culori, albe și transparente, culese de tonul de etanșare pe suprafețele colorate de îmbinare, puteți face conexiunea în baie funcțională și imperceptibilă pentru ochi.

Cel mai popular pentru consumatorul general poate fi numit sigiliul de brand "Moment sanitary" sau "Titan". Pentru etanșarea îmbinărilor țevilor din plastic, sigilanții sunt utilizați cu marca "pentru PVC și acril".

Tehnologia muncii

Pregătirea preliminară

Cum se aplică materialul de etanșarePentru a efectua etanșarea îmbinărilor suprafețelor imediat după finalizarea reparării, preparatul include lucrări de curățare și degresare locuri pentru căptușeală. Inițial, curățați de materiale străine, apoi ștergeți cu alcool sau cu acetonă.

Este chiar o chestiune dacă, în timpul reparației, trebuie să îndepărtați vechiul strat uscat, care în unele cazuri nu este ușor de făcut din cauza pericolului de rupere a stratului superior al peretelui și a instalațiilor sanitare. Îndepărtați stratul nou, aplicat doar cu o spatulă, urmată de o cârpă sau un burete umed.

Curățarea cusăturii de etanșantul vechi

După uscare, siliconul din baie creează o aderență foarte puternică la suprafață. Pentru demontarea acestuia din cavitatea cusăturii se recomandă aplicarea unei lame de cuțite subțiri. În unele cazuri, se recomandă tăierea ușoară a stratului pe strat, straturile finale pur și simplu răzuite. În alte cazuri, mai întâi puteți tăia cusătura de-a lungul întregii adâncimi și împărțiți suprafețele (cum ar fi ușile de la duș) și apoi îndepărtați materialul blocat.

Îmbinările groase masive de silicon sunt îndepărtate mult mai ușor, trebuie să fie ciupite de o lamă și să se rupă treptat. Din cauza grosimii substanțiale, nu se vor rupe. Nu este întotdeauna posibilă îndepărtarea completă a stratului de silicon manual. Reziduurile de peliculă subțire vor fi îndepărtate mai greu.

Straturile vechi și subțiri de etanșant sunt îndepărtate folosind mijloace chimice, numite spălări de înmuiere.

Pe rafturile magazinelor este reprezentat un număr mare de lichide pentru îndepărtarea siliconului. Ele diferă una de cealaltă în tipul de suprafață pe care pot fi aplicate.

De exemplu, pentru a curăța etanșantul siliconic din metal și pereții vopsite vopsite perfect potrivite preparare Permaloid® 7799. În cazul în care plasticul și marginile băii acrilice urmează să fie curățate, în acest caz, este mai bine să cumpărați același medicament cu numărul din numele 7010.

Materialul producătorilor olandezi numit Sili-kill este foarte eficient pentru îndepărtarea siliconului. După tratarea cu acest lichid, rămâne pur și simplu să ștergeți urme de etanșant de pe suprafață cu o cârpă umedă. Pentru a nu fi confundat cu alegerea unui curățitor, este mai bine să consultați un consultant din magazin.

Lichidul este aplicat pe stratul de etanșare și după un anumit timp, conform instrucțiunii, este îndepărtat împreună cu stratul vechi dizolvat. Uneori este necesară o procedură repetată pentru a elimina o cusătură groasă. Întotdeauna înainte de a aplica spălarea, trebuie verificată reacția cu materialul de pe partea neconfundată.

Toate aceste spălări au un miros neplăcut și ascuțit, pentru a lucra cu ei trebuie să aranjați aerisirea încăperii. Pentru protecția mâinilor sunt folosite mănuși din cauciuc, iar pe față este purtat un aparat respirator sau bandaj.

Etanșarea cusăturii

Materialul de etanșare este aplicat unei pistoale curățate și uscate, în care este amplasat un recipient cu un compus. Linia este aplicată într-un strat subțire, continuu, fără întreruperi. Etanșarea finală se realizează prin deget, care se realizează de-a lungul cusăturii, se presează ușor și se colectează excesul de material.

În baie este necesar să se excludă efectul umidității până când materialul de etanșare se întărește complet pe cusătura tratată cu compoziția. Înainte de uscarea completă a siliconului va dura aproximativ o zi.

Instrumente și materiale pentru muncă

  • Strat de silicon pentru casaUn pistol pentru aplicarea unui compus ermetic pe suprafața cusăturii.
  • Spatula flexibilă din cauciuc este de dimensiuni mici.
  • Pentru curățarea și îndepărtarea stratului de grăsime, solventul de acetonă sau alcoolul.
  • Wet rag.
  • Pictura scotch.

Puteți alege diverse opțiuni de etanșare pentru etanșarea cusăturilor în baie, dar, în orice caz, trebuie să vă faceți munca încet și cu atenție. Este foarte urât în ​​căutarea margini inegale, cu dungi și rushes. Curățarea permanentă a cusăturii din materialul surplus vă permite să obțineți o cusătură de calitate cu un aspect bun. De mare importanță este o selecție a culorii suprafeței.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să sigileze un spațiu între un perete și o baieCum să sigileze un spațiu între un perete și o baie
Silicon de etanșare: cum să utilizați și cât de mult se usucăSilicon de etanșare: cum să utilizați și cât de mult se usucă
Cum să sigileze o îmbinare între marginea băii și perete?Cum să sigileze o îmbinare între marginea băii și perete?
Cum și cum să închidă spațiul dintre baie și perete?Cum și cum să închidă spațiul dintre baie și perete?
Cum se sigilează îmbinările dintre baie și pereteCum se sigilează îmbinările dintre baie și perete
Căzi de baie acrilice - sfaturi pentru instalareCăzi de baie acrilice - sfaturi pentru instalare
Instalarea pas cu pas a unei băi acrilice cu mâinile taleInstalarea pas cu pas a unei băi acrilice cu mâinile tale
Cum sa faci un tavan intins cu mainile taleCum sa faci un tavan intins cu mainile tale
Sigiliile pentru ușile de intrare și tipurile acestoraSigiliile pentru ușile de intrare și tipurile acestora
Ceramica pentru baieCeramica pentru baie
» » Utilizarea de etanșant siliconic pentru baie
© 2021 amigdas.com