amigdas.com

Comutator plutitor pentru pompă: principiu de funcționare, avantaje

Descrierea comutatorului plutitorPompele sunt monitorizate prin intermediul diverselor dispozitive, iar unul dintre cele mai frecvente este un comutator cu flotor la nivelul apei. Acesta poate efectua simultan sarcina senzorului de nivel al apei și poate fi elementul executiv al comenzii pompei. Flăcările sunt plasate pentru pompă în rezervoare.

Mai multe astfel de comutatoare pot fi plasate într-un rezervor și pot rezolva diferite sarcini:

 • Monitorizați funcționarea pompei principale.
 • Pentru a servi ca senzor de preaplin.
 • Asigurați funcționarea pompei auxiliare.
 • Serviți ca senzor de nivel de urgență.

Cu ajutorul acestor dispozitive, unitatea pompei este protejată de modul "uscat". La umplerea rezervoarelor diferite, acest element le protejează de supraîncărcare. Psiguranțe pentru pompă sunt ușoare și grele. Primele sunt mai des folosite în sistemele de canalizare și alimentare cu apă, acestea din urmă în canale de scurgere, ploaie și fecale. În magazine, aparatele sunt vândute cu o lungime de cablu de 2, 3, 5, 10 m.

Proiectarea dispozitivelor

Care sunt tipurile de comutator plutitorÎn carcasa plutitoare din plastic a comutatorului există un întrerupător electric și o pârghie care mișcă contactele comutatorului. Există, de asemenea, o bilă de oțel, care corectează poziția pârghiei atunci când schimbați poziția plutitorului. La comutatorul cablului de trei fire, prima dintre care este comună, iar celelalte sunt conectate la contactul normal închis și deschis al dispozitivului.

Circuitul este închis de un fir negru și albastru când plutitorul se află în poziția inferioară. Când îl transferați în poziția de sus, firele de culoare brună și negru sunt contactele de închidere. Un cablu care nu furnizează o conexiune la dispozitiv trebuie în mod necesar izolat.

Este important ca cablul de alimentare să aibă proprietăți impermeabile, iar cutia de plastic trebuie sigilată în același timp. Etanșarea orificiului de ieșire a cablului este asigurată prin intermediul unei etanșări mecanice și are, de asemenea, un dispozitiv special care elimină solicitările mecanice din cablu. Cavitatea izolată a intrării cablului conține o rășină polimerică, care împiedică intrarea apei în interior.

Proprietățile chimice și rezistența la căldură a corpului și a mantalei cablului realizate cu ajutorul cauciucului termoplastic, determina capacitatea comutatorului pentru a transfera interacțiunea cu următoarele substanțe agresive:

 • acid uric;
 • alcooli;
 • ape fecale;
 • benzină;
 • mod.

Datorită absenței porilor pe porii de plastic, ele par contaminate. Din acest motiv, nisipul, hârtia și alte substanțe solide alunecă, iar plutitorul menține flotabilitatea.

Caracteristicile senzorului de nivel al apei:

 • Curentul maxim de comutare, A;
 • Tensiunea rețelei, V - 220 ± 10%;
 • 10A - pentru sarcina activă (startere, lămpi, întrerupătoare, adolescenți etc.);
 • 8A - pentru sarcinile reactive (compresoare, pompe, ventilatoare etc.);
 • Intervalul de temperatură de funcționare: 0-60 ° C;
 • Protecție: IP 68.

Avantajele dispozitivului

Cum să utilizați dispozitivulPrintre avantajele unui comutator flotor, primul lucru care trebuie subliniat este faptul că acest dispozitiv poate servi drept senzor convențional pentru determinarea nivelului apei din rezervor. Această sarcină efectuează indiferent de scopul utilizării capacității și a volumului acesteia. Acest dispozitiv va face ca funcționarea pompei să fie mai convenabilă, simplificând controlul funcțiilor sistemelor de alimentare cu apă domestică și industrială. Uneori, cu ajutorul acestuia lichidul este eliminat cu succes.

Comutatorul poate fi un element în structura echipamentului pentru construcția comunicațiilor de canalizare. Simplitatea și eficiența i-au oferit o distribuție largă în diferite sisteme, unde este necesar să se controleze nivelul apei. Capacitatea de a proteja sistemele de pompare în modul uscat nu este singurul plus de dispozitive. Cu ajutorul lor, este posibil să se prevină situațiile în care apa este turnată în rezervoare.

Instalarea unui comutator plutitor

Cum se face dispozitivul în sineDispozitivele pot fi instalate în moduri diferite. Înainte de instalare, asigurați-vă că curentul nominal, care este necesară pentru funcționarea pompei este mai mică decât valoarea maximă a valorii sale se arată în caracteristicile tehnice ale acestui tip de float. Printre metodele simple cunoscute de montare - plasarea în recipientul său, care cuprinde dispozitivul care aplică cu ajutorul unui cablu și platine speciale aplicate dispozitivului.

Cu această instalare, platanul este fixat pe cablu, iar lungimea brațului liber se calculează prin experiment. Folosind zăvorul, platanul este fixat pe cablu și apoi cablul este fixat ferm din exteriorul rezervorului. Apoi comutatorul este conectat la pompă și dispozitivul poate fi utilizat în scopul propus.

Varianta de instalare a plutitorului, care asigură utilizarea cablului de alimentare, nu poate fi utilizată decât în ​​absența riscului de încurcare sau agățare a dispozitivului principal în rezervorul însuși și atunci când este plasat un singur flotor.

Uneori sunt instalate câteva flotoare. Acestea sunt montate pe un post, al cărui rol jucat de multe ori bucăți de țeavă din plastic, care este fixat ferm în rezervor. Apoi flotoarele de țeavă sunt setate pentru a fi afișate corect, configurat, distanțate de-a lungul lungimii barei, cu speranța dificultăți care nu sunt create pentru operațiunea.

Cablurile care provin de la flotoare sunt conectate la tija prin cleme. La alegerea numărului de comutatoare plutitoare, atenție la numărul pompelor sau la tipul și numărul dispozitivelor de protecție și panourilor de comandă. Uneori, problema asigurării funcționării comutatoarelor poate fi rezolvată prin utilizarea mai multor bare. Atunci când stabiliți schema de instalare, numărul și locația acestora, de fiecare dată luați în considerare particularitățile amplasamentului de instalare sau consultați proiectul.

Principiul de funcționare

Cum funcționează comutatorul plutitor?În funcție de schema de funcționare a întrerupătorului plutitor, se modifică și principiul de funcționare al dispozitivului.

Sistemul de alimentare cu apă, umplerea și golirea rezervorului. Când plutitorul funcționează în conformitate cu o astfel de schemă, în momentul ascensiunii, se deenergizează pompa, care pompează apa în rezervor. Când plutitorul este la suprafață, acesta emite un semnal pentru a porni stația de alimentare cu apă automată. Stația poate fi oprită numai când dispozitivul este scufundat în partea inferioară când capacitatea este goală.

Sistemul de canalizare. Includerea echipamentelor de pompare fecale are loc atunci când dispozitivul principal de reglare se ridică. Unitatea de pompare este pornită când este scufundată în partea inferioară. Flotorul poate deservi două pompe simultan: mai întâi se poate alimenta cu apă în rezervor, atunci când plutitorul se află în poziția sa inferioară, a doua pompă este inactivă în acest moment. Când plutitorul este în partea de sus, cea de-a doua pompă care pompează apa este pornită. În acest moment, pompa de alimentare este inactivă. Această schemă este destul de eficientă, deoarece elimină problemele cu livrarea regulată a apei la umplerea rezervorului.

Operare, reparații, întreținere

Funcționarea comutatorului plutitorRespectarea regulilor de funcționare a plutitorilor va asigura funcționarea lor pe termen lung. Atunci când flotorul este inclusă în alimentarea cu apă și a sistemului de drenaj, nu este necesar să-și petreacă timpul pe TS lui Dacă unitatea controlează funcționarea canalizare sau gropi de canalizare, se recomandă cel puțin o dată pe lună jetul de apă, care se află sub presiune pentru a goli flotorul și pompa de contaminare. Acest lucru va împiedica lipirea sau lipirea flotorului la conducta de evacuare sau la pompă. flotorului rupt este înlocuit, iar înlocuirea este realizată de către specialiști din centrele de service.

Atunci când este necesar să se asigure aprovizionarea cu apă potabilă sau să se elimine canalele contaminate, se utilizează împreună cu pompele dispozitive speciale, în special un plutitor. Deoarece dispozitivul previne trecerea la modul de funcționare uscată, durata de viață a pompei crește. Încă o cantitate de energie electrică este economisită, deoarece, datorită comutatorului plutitor, pompa este utilizată numai atunci când este necesar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se instalează pompa în fanta de drenajCum se instalează pompa în fanta de drenaj
Selectarea pompelor de suprafață pentru puțurile cu elemente de automatizareSelectarea pompelor de suprafață pentru puțurile cu elemente de automatizare
Soiuri de pompe de presiune de la grundfosSoiuri de pompe de presiune de la grundfos
Soiuri de pompe fecale cu un mecanism de tăiereSoiuri de pompe fecale cu un mecanism de tăiere
Pompă submersibilă pentru sondă `grundfos`Pompă submersibilă pentru sondă `grundfos`
Pompă fecală cu elicopter pentru toalete și cisternePompă fecală cu elicopter pentru toalete și cisterne
Pompe de drenaj pentru puțuri - prețul și caracteristicile alesePompe de drenaj pentru puțuri - prețul și caracteristicile alese
Selectarea unei pompe pentru canalizare forțatăSelectarea unei pompe pentru canalizare forțată
O pompă puternică de fecale echipată cu un elicopterO pompă puternică de fecale echipată cu un elicopter
Pompă ieftină pentru casă: cât costă pompa fecală?Pompă ieftină pentru casă: cât costă pompa fecală?
» » Comutator plutitor pentru pompă: principiu de funcționare, avantaje
© 2021 amigdas.com