amigdas.com

Tuburi ondulate din oțel inoxidabil, tuburi ondulate din oțel inoxidabil

Tuburi ondulate din oțel inoxidabilÎmbunătățirile constante ale tehnologiilor de construcție contribuie la apariția de noi materiale, prin calitățile lor mult superioare față de analogii anteriori. Conducte din otel inoxidabil ondulate

s-au răspândit de curând, dar s-au dovedit deja bine, iar mulți instalatori preferă să folosească acest material pentru a stabili comunicații. Chiar și neprofesionistii pot face față cu ușurință acestor materiale.

Ei au mai multe avantaje față de tuburi din plastic sau din oțel convenționale și instalarea acestora se efectuează de mai multe ori mai rapid, și pentru a face față cu o astfel de lucru sub forța chiar și un om slab. Țevi din oțel ondulat sunt utilizate pentru montarea conductelor de conducte, a conductelor de gaz, a sistemelor de încălzire. Industria are nevoie de distilarea lichidelor fără influențe chimice agresive și cu temperatură scăzută.

Caracteristici și specificații

Tuburi ondulate din inoxExistă mai multe soiuri Corpul din oțel inoxidabil. Pentru nevoi de uz casnic și de comunicare ale diametrelor cele mai căutate produse industriale sunt utilizate în principal cu diametre de 1,5, 2, 2,5, 3,2 cm. Dar, de fapt, produse mult mai mult. Există până la 1 metru, care sunt folosite pentru a transporta diverse substanțe în întreprinderi. La cerere, conductele de orice diametru sunt realizate, desigur, la prețuri corespunzătoare.

Designul ondulat unic oferă astfel de țevi cu o flexibilitate ridicată, cu absolut orice rază de îndoire, fără a îngusta curgerea și deformările țevii în sine. Dacă o dezbateți, va rămâne în continuare fără probleme. Pentru instalarea sa nu sunt necesare echipamente suplimentare de lucru și de îndoire. Sunt necesare numai racorduri și elemente de fixare.

Țevi din oțel ondulat menține starea lor de funcționare pe o gamă largă de temperaturi. Temperatura minimă este de -50 ° C și, prin urmare, este adecvată pentru transportul substanțelor cu temperatură scăzută, de exemplu azot lichid. Temperatura superioară este de până la + 10 ° C (la expunere pe termen scurt până la + 150 ° C) și asta pentru că inelele din plastic ale fitingurilor nu mai stau. Iar conductele în sine transferă căldura la + 800 ° C. Aceste produse sunt, de asemenea, apreciate de faptul că fără presiune, căderile de presiune pot rezista. Valoarea maximă este de până la 50 de atmosfere, dar produsele de bună calitate pot rezista unui șoc de până la 210 atmosfere.

avantaje

 • Forța și funcționarea continuă;
 • Flexibilitatea și capacitatea de a rezista la lovirea cu apă și diferențele de temperatură, păstrând în același timp parametrii geometrici;
 • Rezistența la coroziune, dacă nu este expusă substanțelor agresive;
 • Fiabilitate - nu necesită întreținere constantă (ar trebui să fie verificate periodic și înlocuite racordurile cu inele de plastic), aceste conducte pot fi plasate în spatele zidurilor de gips-carton, tavane suspendate și panouri decorative, care nu ar trebui să fie dezasamblate pentru repararea unui sistem de comunicare;
 • Tuburile goale din interior nu cresc cu sedimente, deci nu este nevoie sa folositi un sistem de curatare - operarea pe termen lung este posibila fara a pierde proprietatile originale;
 • Confort de transport, depozitare, instalare;
 • Protecția mediului;
 • Rezistență la deteriorări cauzate de rozătoare și mucegai.

deficiențe

 • Grosimea zidurilor este mică, deci există riscul deteriorării mecanice în locuri cu impact puternic - în unele cazuri trebuie să instalați o carcasă de protecție;
 • Are o disipare mare a căldurii - în sistemele de încălzire această calitate este potrivită pentru radiatoare, iar în zonele de alimentare cu agent de răcire, conductele trebuie protejate cu izolație termică pentru economisirea energiei;
 • Dificultatea de a curăța suprafața ondulată - nu se poate face fără cârpă, avem nevoie de o pensulă;
 • Instabilitate anumitor substanțe, susceptibilitatea la coroziune galvanic - deci la instalarea în locuri folosite scuturi de protecție neutre și de protecție împotriva curenților de dispersie este la pământ, și distanțiere dielectrice;
 • Vederea nu este cea mai atractivă, așadar este mai bine să le ascundeți în spatele panourilor de finisare și să instalați panouri radiatoare din astfel de țevi.

Metoda de fabricare

Metoda de fabricarePentru prima dată ondulate din oțel inoxidabil a fost dezvoltat în Japonia la sfârșitul secolului trecut, după care au fost testați câțiva ani pentru performanța sa. Numai atunci acest produs a fost pus în producție. Apoi, fabricarea acestor produse și angajat în alte țări. În piața noastră puteți găsi în principal produsele sud-coreene și germane.

Tehnologia de producție include procese destul de complicate și necesită utilizarea echipamentelor originale de înaltă precizie. Acest fapt exclude apariția falsurilor pe piața construcțiilor.

Pentru fabricare, se utilizează oțel aliat, care are o compoziție specială, cu conținut ridicat de nichel și crom. Ele dau aliajului proprietăți bune de anticoroziune. Producția de tuburi ondulate constă din următoarele etape:

 • De la o bandă de oțel pe conducta de echipament special, se formează țevi de dimensiuni stabilite.
 • Liniile piesei de prelucrat sunt legate printr-o metodă de sudare automată;
 • Calitatea laserului verifică calitatea cusăturii sudate;
 • Forma ondulată se obține după prelucrarea sa printr-un sistem de arbori cu diametre diferite;
 • Se realizează recoacerea (tratamentul termic) pentru a conferi produsului rezistență și flexibilitate;
 • Mărfurile finite sunt tăiate la o anumită lungime și pliate în bobine;
 • Controlul calității este efectuat prin plasarea bobinei în apă și verificarea prezenței microcrafturilor prin presiunea de alimentare, produsele defecte sunt trimise spre prelucrare.

Caracteristici de montare

Etape de instalare a țevilor ondulateSe produce o conductă de diferite dimensiuni, iar la fiecare dintre ele se execută fitinguri din alamă, care se disting printr-un design simplu și fiabil. Cu ajutorul lor este ușor de instalat apă, încălzire (în special podele calde), sisteme de conducte de gaz. Din cauza puterii, flexibilitatea și alte calități sunt foarte solicitate în industria alimentară, farmaceutică, chimică.

Etape de instalare:

 1. Conectarea fitingurilor la dispozitivele sanitare cu ajutorul garniturilor speciale incluse în kit;
 2. Țeava este tăiată cu un tăietor de țeavă (sau altă unealtă) la lungimea dorită. Marginea trebuie să fie plată, fără frecare - dacă nu s-a făcut acest lucru, atunci trebuie corectată;
 3. Acesta este introdus în fiting și fixat cu o piuliță de legătură;
 4. Țeava este fixată pe perete cu ajutorul elementelor de fixare potrivite și, în același timp, se formează configurația necesară;
 5. Apoi este furnizată apă și se face o verificare a rezistenței la presiune crescută. Dacă există scurgeri, piulițele din articulații sunt strânse.

Cum să alegeți țevi ondulate

Alegerea tubului ondulat din oțel inoxidabilDomenii de aplicare a țevii ondulate numeroase, prin urmare este necesar să se ia în considerare atunci când se aleg viitoarele condiții de funcționare. Calitatea țevilor, în funcție de producător, poate fi, de asemenea, diferită, iar anumite caracteristici ale modelului trebuie luate în considerare.

Toate marcările necesare sunt disponibile numai pe ambalaj, deoarece nu pot fi aplicate pe suprafața ondulată. Diferența în caracteristicile tehnice și de preț între unele tipuri de conducte este atât de mare încât unii „oameni de afaceri“ lipsiți de scrupule încearcă să profite de acest lucru, înlocuirea ambalajului cu omologii mai scumpe.

Unele tipuri de țevi nu pot fi distinse vizual, totul poate fi detectat numai în timpul funcționării. De exemplu, produsele care au fost recoacete sunt mult mai puternice și mai plastice. Prin urmare, containerul trebuie verificat pentru integritate. Ar trebui să acordați atenție și unor astfel de nuanțe:

 • Pe o ondulare calitativă cusatura este uniformă, fără daune, are același pas.
 • Dacă țeava este îndoită și îndoită de mai multe ori, atunci produsul de calitate de pe suprafață nu va avea nici un rost.
 • Este necesar să verificați setul complet de elemente de conectare.
 • Verificați că nu există fisuri, chipsuri și alte deteriorări de-a lungul întregii lungimi.

Selectarea armăturilorTehnologia de producere a acestor produse este destul de complicată, necesită echipamente pe care numai întreprinderile mari le pot permite. Prin urmare, este aproape imposibil să întâlniți un fals în vânzare. Dar există uneori produse defecte, chiar și de la companii bine-cunoscute. Prin urmare, știrile ar trebui să fie examinate cu atenție pentru defecte.

Și un alt punct important - fitinguri și alte componente pentru montarea tubului ondulat trebuie să cumpărați aceeași marcă a producătorului cu tuburile. Elementele lor trebuie să fie lipsite de defecte, deoarece funcționarea normală a întregului sistem de comunicații depinde de calitatea și montajul adecvat al fitingurilor.

Au instalat o podea caldă la dacha cu oțel inoxidabil ondulat. Scumpă în comparație cu țevile din metal-plastic. Dar până în al treilea an nu există probleme.

Au făcut încălzirea într-o casă de lemn din astfel de conducte. Ascundeți țevi în perete nu a funcționat și, prin urmare, a ales ondulat - se pare normal.

Da, într-o casă din lemn sau acolo unde a fost deja făcută o reparație cosmetică, sudarea nu este aproape adecvată și conectarea tuburilor ondulate este o opțiune ideală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Conducte de drenaj ondulate perforate cu geotextilConducte de drenaj ondulate perforate cu geotextil
Caracteristicile și compoziția oțelului inoxidabilCaracteristicile și compoziția oțelului inoxidabil
Conducta Pvc pentru cablarea electrică: specificații și sfaturi de instalareConducta Pvc pentru cablarea electrică: specificații și sfaturi de instalare
Balustrade si garduri din otel inox: FotoBalustrade si garduri din otel inox: Foto
Conducte de canalizare din PVC și dimensiunile acestora conform cataloguluiConducte de canalizare din PVC și dimensiunile acestora conform catalogului
Care conductă este mai bună pentru o conductă de apă?Care conductă este mai bună pentru o conductă de apă?
Balustrade metalice pentru scariBalustrade metalice pentru scari
Soiuri de tevi sanitareSoiuri de tevi sanitare
Tipuri și parametri distinctiv ai țevilor de evacuare a ventilațieiTipuri și parametri distinctiv ai țevilor de evacuare a ventilației
Alternativ la coșurile inoxidabileAlternativ la coșurile inoxidabile
» » Tuburi ondulate din oțel inoxidabil, tuburi ondulate din oțel inoxidabil
© 2021 amigdas.com