amigdas.com

Criterii de alegere a unei piese de lemn pentru lemn

Criterii de alegere a unui jigsaw manualDomeniul de aplicare al manualului pentru lemn este mare: de la tâmplărie la construcții. Arborele nu este singurul material cu care puteți lucra cu un ferăstrău de găurit. Acest instrument este utilizat pentru lucrul cu plastic, placaj, spumă, PAL.

Acesta poate fi util ca un simplu om în stradă pentru a rezolva problemele de zi cu zi simple, asociate cu reparații minore și un tâmplar profesionist pentru tăiere linii curbe de produse din lemn.

Fret a văzut: ce este?

Ferăstrăul de găurit a fost creat prin analogia unui ferăstrău cu arici lung, a cărui principiu era să tensioneze lama de ferăstrău între marginile fasciculului metalic. Pentru ușurința utilizării și creșterea productivității, numărul de dinți de pe lama de ferăstrău a crescut. Raza de metal a fost transformată și redusă la dimensiunea necesară.

Acest instrument este în căutare, în ciuda imposibilității de utilizare a acestuia atunci când lucrează cu mai multe materiale. Cu toate acestea, practica arată că este nevoie de un ferăstrău de găurit în aproape fiecare casă.

Caracteristici constructive ale instrumentului

Mașină de tăiat manual pentru lemn - un instrument simplu. Când se ia în considerare proiectarea sa, este posibil să se facă distincția între aceste detalii:

 • Un mâner din lemn.
 • Dispozitive de prindere pentru lama de ferăstrău.
 • Arc metalic.
 • Lama de ferăstrău.

Lama de ferăstrău poate diferi forma si aranjamentul dintilor. Printre tablouri se disting două tipuri principale, în funcție de funcțiile realizate:

 • Cu dinți drepți dubliți. Această pânză în scurt timp puteți face o tăietură directă din lemn sau plastic.
 • Cu dinți spirali. O astfel de pânză poate fi recunoscută printr-o formă de spirală. Se folosește pentru tăierea detaliilor rotunde și a liniilor de înfășurare.

Criteriile pentru alegerea unui jig de calitate

Alegerea unui jig de calitateStăpânii de început și oamenii obișnuiți nu știu de ce să caute atunci când aleg acest instrument. Primul criteriu de evaluare este forma jigsaw-ului: Forma ascuțită și dreptunghiulară a sculei are un scop diferit.

Greutatea sculei și confortul aderenței vor afecta durata lucrului. Astăzi, există modele care sunt confortabile și ușor, ceea ce va permite comandantului să lucreze cu ei pentru o lungă perioadă de timp. Majoritatea acestor dispozitive sunt produse de companii străine.

Rama sculei poate fi realizată din diverse materiale: titan, oțel, fier sau aluminiu. Produsele din aluminiu nu sunt foarte puternice. Marfa din titan sau oțel va dura mult mai mult și va asigura acuratețea muncii.

Dispozitive de prindere pe producătorii de produse pot folosi nuci sau tobe. Pentru confortul lucrului cu scula și ușurința de a schimba lama de ferăstrău, cel mai bine este să alegeți un produs cu cleme sub formă de tobe.

Dacă dispozitivul este cumpărat nu pentru o zi, atunci este necesar să se acorde atenție producătorului produsului. Firmele mari care produc instrumente de construcție produc, de obicei, mai multe produse conexe.

Pregătirea sculei pentru lucru

Înainte de a începe trebuie să pregătiți un instrument. De la pregătirea sa va depinde de calitatea muncii. Pregătirea fierăstrăului de găurit se realizează în următoarea secvență:

 • Clemele din partea superioară și inferioară a sculei sunt slăbite.
 • Ferăstrăul este introdus în dispozitivele de prindere cu dinții în jos.
 • Clemele sunt răsucite la tensiunea optimă a ferăstrăului.

Experții realizează atunci când lucrează cu un fierăstrău de tăiere tăiat de-a lungul unei curbe, creând linii drepte, tăind o decupare.

Recomandări pentru începători cu privire la lucrul cu instrumentul

Pentru începători și pentru maeștri va fi util să reamintiți regulile de siguranță pentru lucrul cu instrumentul. Imprimați acest manual și plasați-l într-o locație accesibilă. Aceste elemente sunt obligatorii. Pentru o funcționare sigură este necesar:

 • Asigurați mișcarea lamei de fierăstrău, fixându-l la dispozitiv.
 • Aplicați treptat presiunea asupra lamei de ferăstrău, asigurând funcționarea fără probleme. O astfel de abordare va permite producerea de produse de înaltă calitate.
 • Lucrați cu un ferăstrău într-o singură direcție fără răsuciri puternice Cu o experiență insuficientă, comandantul poate strica partea. Treptat, puteți merge la tocurile instrumentului cu 15 grade.
 • Reguli pentru selectarea jigsawsPentru a evita deformarea piesei de prelucrat atunci când tăiați de-a lungul sau peste, utilizați o ferăstrău netedă de sus în jos.
 • Pentru a evita deteriorarea lama atunci când pânza de ferăstrău se sprijină în detaliile de margine și este blocat acolo, se recomandă pentru a reduce presiunea asupra pânzei de ferăstrău și rotiți menghina pini, situat pe partea.
 • Atunci când creați un model modelat în interiorul produsului, este necesar un burghiu electric pentru a face o mică gaură. Acest lucru se face pentru a păstra integritatea marginilor tăbliței din lemn. În gaura făcută, introduceți pânza și doar apoi fixați-o pe panglică.
 • Pentru a împiedica ca fierăstrăul să iasă din cleme, trebuie fixat prin rotirea butonului. Această manevră necesită o experiență de la maestru, altfel puteți rupe pânza.
 • Ferăstrăul trebuie să aibă tensiunea maximă pe mâner pentru tăierea normală a copacului. La tăierea lemnului, ferăstrăul ar trebui să fie slăbit.
 • Atunci când tăiați modele complexe, se recomandă să aplicați mai întâi o schiță la suprafață. Astfel veți evita greșelile și veți obține o piesă de lucru frumoasă și netedă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege jigsaw dreaptaCum de a alege jigsaw dreapta
Lemn tăiat manual: numire, varietăți și sfaturi de alegereLemn tăiat manual: numire, varietăți și sfaturi de alegere
Saiba pentru ferăstrău circular: sfaturi privind alegereaSaiba pentru ferăstrău circular: sfaturi privind alegerea
Avantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemnAvantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemn
Miter a văzut cu broșă: scopul și aplicareaMiter a văzut cu broșă: scopul și aplicarea
Descrierea și caracteristicile lamei de ferăstrău pentru metalDescrierea și caracteristicile lamei de ferăstrău pentru metal
Cum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile taleCum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile tale
Proiectare de uz casnic: avantaje, siguranțăProiectare de uz casnic: avantaje, siguranță
Ferăstrău electric cu ferăstrău pentru metalFerăstrău electric cu ferăstrău pentru metal
Tipuri de ferăstrău - manual, benzină, scule electriceTipuri de ferăstrău - manual, benzină, scule electrice
» » Criterii de alegere a unei piese de lemn pentru lemn
© 2021 amigdas.com