amigdas.com

Intervalul de calibrare a contoarelor de apă din Moscova

Contor de apăVerificarea contoarelor de apă caldă și rece vă permite să determinați eroarea care poate apărea în timpul funcționării dispozitivului, luând în considerare cantitatea de apă consumată în diferite regimuri de consum. După verificarea contorului, se ia o decizie cu privire la posibilitatea utilizării în continuare a dispozitivului.

Este nevoie să instalați un contor?

Pentru a economisi consumul de apă și pentru a preveni supraexploatarea finanțelor lor, majoritatea cetățenilor petrec în casele lor instalația de aparate pentru a răspunde la apă caldă și rece. Majoritatea oamenilor au simțit economii reale plătindu-se pentru fluxul real de apă, mai degrabă decât standardele generale stabilite.

Înainte de a alege un dispozitiv pentru instalarea în propriul apartament, trebuie să înțelegeți, prin ce principiu funcționează. Există următoarele grupuri:

  1. Vortex. Se observă frecvența vîrtejurilor care caracterizează viteza fluxului.
  2. Electromagnetică. Câmpul magnetic este indus proporțional cu viteza lichidului care trece prin contor.
  3. Tahometru. Dispozitive mecanice de numărare asociate cu o turbină rotativă plasată într-un flux de lichid.
  4. Ultrasunete. Se analizează efectul acustic care apare atunci când ultrasunetele trece printr-un flux de apă.

Verificarea dispozitivelor este în măsură să reglementeze vânzarea de servicii sanitare pe piața din țara noastră destul de bine. Cu toate acestea, un număr mare de consumatori sunt siguri că verificarea este ilegală, așa că mulți dintre ei încearcă să o conteste legal. Acest aviz a fost confirmat de zvonuri despre o nouă rezoluție privind eliminarea intervalelor intertestante.

Tipuri de verificare a contoarelor de apă

Cum se instalează contorul corectProcesul metrologic, care se efectuează pentru a verifica dacă dispozitivul este potrivit pentru o funcționare ulterioară, se numește calibrare a contorului. Există două tipuri de verificări:

  • periodice;
  • Extraordinar.

În cazul în care dispozitivul este potrivit, la sfârșitul procesului de verificare, proprietarului i se vor emite documente speciale care să confirme posibilitatea unei contra-operațiuni în viitor. Un contor de apă obișnuit în condiții adecvate este capabil să servească timp de 12 ani, deși în acest moment este necesar să verificați periodic dispozitivul.

Verificați contoarele de apă pentru apă caldă, trebuie să faceți o dată la fiecare patru ani. Dacă este un dispozitiv pentru apă rece, apoi o dată la șase ani. În unele cazuri, este necesară o verificare extraordinară a dispozitivului. Pentru a efectua acest lucru, trebuie să contactați compania de service. Pentru verificarea normală, este posibil să dureze optsprezece zile. Recent, din ce în ce mai des se aude opinia că verificarea regulată a contoarelor a fost anulată de o nouă rezoluție. Dacă este așa, să încercăm să înțelegem articolul.

Variante de verificare

Desigur, procesul de verificare a contorului poate fi efectuat în diverse moduri. Dar verificarea completă reală ar trebui să se desfășoare în următoarea ordine:

  1. Pentru efectuarea verificării trebuie să sosească un specialist al companiei de service chemate în avans. Îndepărtează un contor de lucru real și produce în locul lui o instalare temporară.
  2. Contorul este trimis la laboratorul de metrologie, unde este curățat de sedimente și contaminări, acolo își fac reparația și verificarea.
  3. La sfârșitul procesului de verificare, specialistul pune aparatul în locația sa originală, eliminându-l pe cel temporar.
  4. Proprietarul contorului primește toate documentele necesare, lăsând semnătura.

Desigur, această opțiune nu poate fi numită la prețuri accesibile din punct de vedere financiar. Nu poate fi atât de ieftin. În plus, atunci când efectuați lucrări de îndepărtare și instalare a contorului, proprietarul dispozitivului trebuie să fie cu siguranță aproape. Această opțiune este deseori utilizată în principal în timpul unei verificări extraordinare.

Desigur, există oa doua opțiune. În acest caz, înlocuirea contorului vechi la un pre-avocat. Această opțiune este mult inferioară în preț. Cu toate acestea, dezavantajul este că dispozitivul era în funcțiune și acest lucru poate reduce garanția funcționării sale în viitor.

Consecințele verificării nu au fost efectuate la timp

Ce consecințe pot aveaO parte considerabilă a populației din Moscova a auzit că noul decret a anulat verificarea contoarelor de apă, ca urmare a faptului că unii proprietari refuză să o conducă deloc. Sunt corecte? Până acum, nu putem răspunde în mod specific la această întrebare. În conformitate cu cererea Dezov și HOA, verificarea contoarelor de apă din când în când este o procedură obligatorie. În cazul în care verificarea nu se efectuează, indicațiile devin nevalabile. Apoi va fi necesar să plătiți pentru apa uzată în conformitate cu standardele.

Uneori, ceea ce este foarte neplăcut pentru plătitor, acumulările pot fi prezentate în ultimele luni. Termenul de prescripție este de trei ani, SEC poate aștepta de data aceasta și apoi va prezenta recalcularea. Datoria cu un contor neîncrezător poate dura până la trei ani.

Intervale de calibrare la Moscova: 4 și 6 ani

O astfel de perioadă de verificare pentru contoarele de apă a apărut atunci când guvernul de la Moscova a aprobat în 2004 o rezoluție: instrument de calibrare interval pentru apă rece conform standardului de stat ar trebui să fie de patru ani, apă caldă - cinci ani. Aceasta înseamnă că, dacă proprietarul măsurătorilor are îndoieli cu privire la corectitudinea dispozitivului, acesta are dreptul să se adreseze unui laborator de metrologie. Atunci când experții pot identifica orice eroare în funcționarea echipamentului, va trebui să fie înlocuit cu unul nou.

Dacă nu sunt detectate erori și modificări, atunci dispozitivul pot fi operate în continuare. Dacă vă bazați pe decizie, acest test ar putea fi efectuat legal după mai mulți ani. Dar, după un timp, condiția ca verificarea să se efectueze cel puțin o dată la patru ani și cinci ani, a început să scadă. Verificarea a fost efectuată la fiecare patru ani pentru apa caldă și șase ani pentru apa rece. De fapt, acești termeni au rămas. Dacă proprietarul nu a verificat în timpul specificat, a trebuit să plătească pentru apa consumată conform standardelor comune.

Până în prezent, serviciul metrologic este de acord cu faptul că nu a fost documentat nicăieri că ar fi trebuit să existe perioade de verificare atât de clare pentru dispozitivele interne și cele importate. Adică, de mulți ani, consumatorii obișnuiți s-au confruntat cu erori, făcând o verificare a standardelor de stat inexistente. Ca rezultat, după un număr mare de reclamații, în anul 2013 a fost anulată verificarea obligatorie a contoarelor.

Dar trebuie să înțelegem că prin această rezoluție anularea nu a fost făcută din intervalul intercalibrat, ci doar din termenele stabilite, care nu au un temei juridic. La întrebarea, la urma urmei, verificarea este necesară sau nu, trebuie să spun că această procedură este un factor necesar în timpul funcționării contorului, permițând să se țină seama de consumul resurselor de apă. Conform decretului din 2011, consumatorul trebuie să verifice contor în timpul stabilit în pașaportul tehnic al dispozitivului.

În ciuda acestei condiții, majoritatea dispozitivelor interne trebuie să fie verificate, conform pașaportului, și după patru și șase ani. Dar contoarele producției importate au în pașaport datele privind intervalele intertestante de la zece la cincisprezece ani. Ce echipament de alegere decide consumatorul. Și în timpul debutului verificării, proprietarul poate instala pur și simplu un dispozitiv nou.

De ce este mai bine să instalați un nou contor?

Setarea și verificarea contoruluiDacă se apropie timpul de verificare a contorului de apă, atunci proprietarii au adesea o întrebare: merită să faceți o verificare pe termen lung sau este pur și simplu mai ușor să înlocuiți contorul cu unul nou? Pentru unii dintre plătitorii Moscovei, procesul de verificare în sine pare foarte greoi și lung. Pentru că în acest caz va fi necesar eliminați un contor existent și a pus în locul său un temporar, va fi necesar să meargă la centrul de metrologie, unde, probabil, dispozitivul poate fi chiar considerat inapt. În această privință, mulți aleg să înlocuiască contorul vechi cu unul nou. O astfel de opțiune aleasă nu va lua prea mult timp și bani.

Specialiștii care înlocuiesc contoarele își vor face rapid activitatea și vor instala imediat un nou contor pentru o vizită. În plus, nu va mai fi nevoie să plătiți din nou. La urma urmei, în timpul verificării, nimeni nu poate garanta că dispozitivul va fi adecvat pentru o funcționare ulterioară, caz în care va fi obținută o plată inutilă către serviciul metrologic. În cele din urmă, datorită faptului că perioada de verificare a devenit invalidă și verificarea obligatorie este anulată, există posibilitatea de a stabili un nou model îmbunătățit al contorului de apă, care are intervale de intercalibrare mult mai lungi. Toate acestea vă vor ajuta să economisiți bani în bugetul familiei.

Absența contoarelor de apă

Cum să setați un contor pe o sticlă de apăÎn ultimii ani, există o nevoie frecventă de inspectare a apartamentelor în cazul în care nu există dispozitive responsabile pentru contabilizarea consumului de apă, în scopul de a verifica și de a înregistra numărul de cetățeni care trăiesc efectiv în ele. De ce a apărut această nevoie? În 2013, Departamentul de locuințe și servicii comunale din Moscova a aprobat "Recomandările metodologice", potrivit căruia serviciile de locuințe și comunale au fost autorizate să înființeze persoanele fizice care locuiesc după această fază în incinta rezidențială în care se desfășoară inspecția.

Datorită acestei autorități, companiile de administrare au capacitatea de a identifica cetățenii care nu au o înregistrare în spații rezidențiale care nu sunt echipate cu contoare de apă speciale obligatorii. În cazul în care, înainte de adoptarea unui astfel de document, plata a fost percepută numai celor care au înregistrat, după acceptarea documentului proprietarul va trebui să plătească pentru apa folosită, ținând cont de numărul actual de cetățeni care locuiesc în apartament. În mod constant la fiecare două săptămâni, locuitorii vor fi verificați, comisia va veni la apartament, va colecta informații și va trimite date despre numărul de persoane din compania de administrare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să numărați contoarele de apă și prin ce metodeCum să numărați contoarele de apă și prin ce metode
Contor de curent trifazat: cum se selectează și se conecteazăContor de curent trifazat: cum se selectează și se conectează
Cum să îngheți contorul de apăCum să îngheți contorul de apă
Cum să luați citiri ale contoarelor de apă în apartamente și case particulareCum să luați citiri ale contoarelor de apă în apartamente și case particulare
Cum să sigilați corect un contor de apăCum să sigilați corect un contor de apă
Cum să alegeți și să conectați un contor de energie electrică trifazatCum să alegeți și să conectați un contor de energie electrică trifazat
Timpii de funcționare pentru contoarele de apă caldă și receTimpii de funcționare pentru contoarele de apă caldă și rece
Plătiți pentru apă fără un contor sau metru? Tarife pe persoanăPlătiți pentru apă fără un contor sau metru? Tarife pe persoană
Cum să instalați contoare de apă singurCum să instalați contoare de apă singur
Instalarea contoarelor de apă în apartament și în casăInstalarea contoarelor de apă în apartament și în casă
» » Intervalul de calibrare a contoarelor de apă din Moscova
© 2021 amigdas.com