amigdas.com

Greutatea și greutatea specifică a armăturii de 12 mm pe baza tabelului GOST

Armatura 12 mm: clasificareGreutatea armăturii este deosebit de importantă atunci când se construiesc diferite structuri, clădiri rezidențiale, sere, fundații. Particularitatea calculului este că acest indicator afectează diferitele caracteristici tehnice ale instalațiilor viitoare. În rezolvarea acestei probleme, tabela de greutate a armăturii dezvoltată de ingineri ajută. Există anumite nuanțe privind tipul de metal, diametrul și alte caracteristici importante.

Caracteristici tehnice

Cerc (armatura A1) - LLC Pentru confortul companiilor de construcții și metalurgice, a dezvoltat un tabel. Acesta include câțiva indicatori tehnici de bază care vă permit să determinați greutatea. Greutatea standard a armăturii în tabelul GOST este reprezentată de numărul 5781-82. De asemenea, greutatea specifică a armăturii și numărul de metri într-o tonă de tije sunt prezentate aici: o masă convenabilă și ușor de utilizat.

Armatura este una dintre cele mai comune materiale de constructii. Este imposibil să se utilizeze beton fără ea. Deși au apărut recent multe tipuri noi de produse de armare, tijele metalice sunt cele mai eficiente. Atunci când cumpără, utilizatorii se confruntă foarte des cu probleme de plată. De aceea a apărut mai multe moduri convenabile:

  • tabel GOST;
  • calculatoare online;
  • calculul prin gravitatea specifică.

În prezent, există calculatoare speciale online, cu care puteți calcula totul. Este suficient să introduceți datele primite din calculele obiectelor de construcție. Software-ul va calcula totul în câteva secunde și va furniza rezultatul corect. Tehnologiile moderne ajută perfect și garantează figura cea mai precisă.

Utilizarea standardelor

Pentru a calcula greutatea unuia metru de material este suficient să folosiți documentația normativă. Ministerele au elaborat mult timp tabele cu date exacte. Pentru a cunoaște greutatea armăturii de 12 mm pe metru, trebuie să faceți următoarele:

  1. Desenați un plan pentru structura viitoare pentru a înțelege volumul rețelei de armare.
  2. Alegeți diametrul tijelor, în acest caz 12 milimetri.
  3. Calculați imaginile pentru tijele necesare.
  4. Înmulțiți greutatea unui metru de bare de armare cu numărul de metri.

Puteți afla greutatea armăturii de această dimensiune prin tabelul GOST, care este în domeniul public. Mulți constructori folosesc doar astfel de recomandări. Rezultatul este impresionant, iar timpul este cel mai rapid.

Calculul prin gravitatea specifică

Câte tone de metri de armareAceastă tehnică este utilizată în cazuri extrem de rare atunci când nu există niciun calculator sau standarde GOST. În acest caz, trebuie să știți greutatea specifică a armăturii utilizate și volumul materialelor. De obicei, tijele cu diametrul de 10 mm sunt utilizate pentru calcule, dar dacă, de exemplu, trebuie să calculați parametrii de bare cu diametrul de 16 mm, trebuie doar să înlocuiți un număr în formula. Pentru a rezolva problema, vor exista destule cunoștințe școlare din cursul fizicii.

Cunoscând densitatea oțelului - 7850 kg / m3, este suficient să multiplicăm această cifră cu volumul fiecărei tije. Calculează-l cu ușurință, deoarece este un cilindru. În mod simplu, puteți obține datele solicitate în câteva secunde. Cel mai adesea, această metodă este folosită în cercetarea științifică. Aflați cât va cântări orice material de construcție, puteți astfel, este suficient să cunoașteți densitatea materiei.

Pentru a verifica corectitudinea datelor obținute, ar trebui să le comparați cu tabelul GOST. După calcule, indicatorii trebuie să fie identici. Același lucru se poate face și cu o armătură cu diametrul de 8 mm.

Verificarea datelor primite

Greutatea pe metru de armareCalculele tehnice trebuie întotdeauna verificate prin reglementări speciale. În cazul în care compania este angajată în construcția de clădiri, un excedent mic nu va fi inutil, deoarece în viitor barurile pot fi la îndemână. Dar lipsa poate duce la anumite probleme, deoarece achizițiile en-gros sunt prețuri complet diferite. Prin urmare, este recomandat extrem de responsabil să abordeze calculele și să verifice toate tabelele și specificațiile. De cele mai multe ori, nevoia de a obține date provine de la utilizatorii obișnuiți care construiesc case particulare, căzi de baie sau hale. În această problemă se formează alte nevoi:

  1. Economii.
  2. Calcularea armăturilor cu diferite diametre și selectarea opțiunilor.
  3. Comoditate în livrare.

Fiecare factor are o mare importanță și este necesar să se abordeze calculele în mod responsabil. Numai în acest fel va fi posibilă obținerea unor date exacte. În prezent există o mulțime de documente tehnice, prin care puteți face calcule. Este suficient să înlocuiți cifrele din proiect. Particularitatea acestei lucrări nu diferă în ceea ce privește complexitatea, ci trebuie realizată în strictă concordanță cu standardele acceptate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Greutatea și greutatea metalului: așa cum se găsește în tabele și de către oaspeți pentru…Greutatea și greutatea metalului: așa cum se găsește în tabele și de către oaspeți pentru…
Cum se face legarea armăturii pentru fundațieCum se face legarea armăturii pentru fundație
Cum de a tricot armatura în mod corespunzător pentru o fundațieCum de a tricot armatura în mod corespunzător pentru o fundație
Cum se calculează o placă monoliticăCum se calculează o placă monolitică
Caracteristicile de armare a fundatiei cu mainile propriiCaracteristicile de armare a fundatiei cu mainile proprii
Caracteristicile sortimentului de armare și a zonei sale transversale în funcție de gostCaracteristicile sortimentului de armare și a zonei sale transversale în funcție de gost
Caracteristicile și tipurile de armături din plastic pentru fundațieCaracteristicile și tipurile de armături din plastic pentru fundație
Burghiu spiralat 10903 77Burghiu spiralat 10903 77
Supape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehniceSupape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehnice
Dimensiunile plăcilor din beton armat în funcție de oaspețiDimensiunile plăcilor din beton armat în funcție de oaspeți
» » Greutatea și greutatea specifică a armăturii de 12 mm pe baza tabelului GOST
© 2021 amigdas.com