amigdas.com

Caracteristicile cablurilor din oțel conform stării 2688-80

Rope buclăCorzile metalice și curelele răsucite pe baza acestora sunt elemente necesare și responsabile ale echipamentelor de transport și de construcție, ale echipamentelor industriale și ale dispozitivelor de ridicare. Peste tot se folosesc cabluri din oțel cu miezuri organice și metalice. Standardul interstatal 2688-80 definește tipurile de produse ale unui fir dublu cu un miez organic și o tangență liniară a firelor de oțel.

Cabluri cu un design similar, dar cu o fâșie centrală metalică, produsă în conformitate cu GOST 7668-80.

Caracteristici ale construcțiilor și materialelor

Domeniul de aplicareCablul de oțel al GOST 2688-80 este alcătuit din șase fire încuietori, Sunt înfășurate într-o singură suprafață concentrică în jurul miezului organic.

Ca miez organic se utilizează materiale naturale și artificiale, cum ar fi:

 • sisal;
 • cânepă;
 • bumbac;
 • naos de nylon;
 • nailon;
 • polietilenă.

Materialul de bază este impregnat cu un lubrifiant, care îl protejează de degradare și prelungește durata de viață a produsului. Lubrifianții GOST 15037-69 sunt uleiuri minerale care conțin hidrocarburi solide și săruri de cupru. Miezul organic asigură elasticitatea și flexibilitatea necesare a cablurilor din oțel.

Fiecare lanț metalic LK-P constă din 19 fire de secțiune circulară, răsucite în trei straturi. Stratul exterior conține fire de diferite diametre, care asigură un tip liniar de atingere în fire, uniformitatea și rezistența suprafeței cablului. Cablurile cu fire LK-R au o înaltă rezistență și performanță.

O caracteristică structurală este direcția răsucirii elementelor de funie. Direcția de răsucire a firului în toroane poate fi la stânga și la dreapta. Combinarea direcțiilor elementelor în curbă determină proprietățile cablului. Corzi univitiv flexibile, rezistente la uzură, dar sub sarcină ușor de relaxat. Structurile care nu se rotesc sunt fabricate prin metodele de sârmă încrucișată sau combinată.

Sârmă rotundă pentru cablurile din oțel este realizată din oțel carbon neacoperit sau cu un strat exterior galvanizat.

Clasificarea și marcarea

Sortimentul materialelorGama de produse cu miez organic și oțel coajă, definește GOST 2688-80. Corpurile de oțel sunt împărțite prin proprietățile mecanice, scopul, tipul de material de sârmă, metoda și direcția firului, precizia producției și gradul de echilibru.

Diferențele de clasificare

Cablurile în acest scop sunt împărțite în următoarele tipuri:

 1. GL - Freight, care sunt utilizate pentru ridicarea, coborârea, mutarea persoanelor și încărcătura.
 2. D - mărfuri, ele sunt utilizate pentru transportul și fixarea mărfurilor.

Prin proprietăți mecanice se disting brandurile:

 • 1 - calitatea este normală.
 • VC - calitatea este ridicată.
 • B - calitatea este mărită.

După tipul de sârmă utilizat:

 • fără acoperire externă;
 • cu un strat galvanizat.

În funcție de densitatea de zinc, următoarele tipuri de sarma zincata: lichid de răcire, C., J. cabluri din sârmă acoperită cu un agent de răcire adecvat pentru utilizarea în medii dure și medii corozive. Pentru condițiile de funcționare standard în aer, cablurile din sârmă neacoperită sau acoperite cu un grup C sunt potrivite.

În direcția răsucirii firului:

 1. Lovitură stânga - notată de litera L.
 2. Lovitură dreaptă - fără desemnare.

Printr-o combinație de direcții de sârmă și fire:

 1. Rulare pe o față: cu aceeași direcție a firelor și firelor din coardă.
 2. Cruce: cu poziția opusă de sârmă și fire.
 3. Combinată: atunci când utilizați simultan fire de direcție dreaptă și stângă a răsucirii atunci când coarda este răsucite.

Prin metoda răsucirii:

 1. Non-spinning - desemnează litera H.
 2. Desfacerea - fără simbol.

Conform preciziei de fabricație, se disting următoarele construcții:

 • precizie crescută - T;
 • normale.

Prin poise:

 • nerihtovannye;
 • rytonovannye - R.

Echilibrul unei frânghii metalice este determinat de faptul că îndreptarea a fost utilizată în procesul de producție - rectificarea firelor. Acest proces elimină tensiunea de la cablu, astfel încât produsul rămâne direct după răsucire.

simbol

Produse din oțelToate simbolurile, indicate în GOST, aplica când se marchează funiile. Marcarea prima cifră - diametrul secțiunii frânghiei, urmată de identificarea tipului de destinație, calitatea brandului, acoperind un grup de direcție laic, caracteristicile buclat, indicarea indreptarea, precizia de marcare și desemnarea grupului.

De exemplu: Rope 28 - G - 1 - L - 1670 GOST 2688-80. Desemnarea frânghiilor drepte, cu precizie corectă și a firelor neacoperite, va fi mai scurtă din cauza lipsei literelor și numerelor simbolului. Specificați numai diametrul, scopul, grupul de calitate, direcția stângă a șirului și grupul de marcaj.

Peening, cabluri neraskruchivayuschiesya de bună calitate și precizie de fabricație, realizate din sârmă acoperită cu agentul de răcire, vor fi marcate după cum urmează: coarda 21 - HL - V - JO - N - R - T - 1470 GOST 2688-80.

Grupe de marcare, dimensiuni și greutate

Ultimul figura în desemnarea frânghiei, un grup de marcare care indică caracteristicile de rezistență ale coardei. Cu cât cifra este mai mare, cu atât este mai puternic cablul și cu cât mai multă încărcătură poate rezista în timpul funcționării.

În conformitate cu GOST 2688-80 sunt fabricate cabluri cu diametrul secțiunii transversale de la 3,6 până la 56 mm cu caracteristici de rezistență de la 1370 la 1860 N / mm2 (140-190 kgf / mm2). Tabelele standardului indică diametrele cablurilor, toate firele de fire de sârmă, caracteristicile de rezistență și greutatea aproximativă a unui mie de metri de cablu. Greutatea coardei de oțel GOST 2688-80 poate fi determinată prin înmulțirea valorii de 1 m de cablu, luată din masă, pe lungimea frânghiei și împărțind valoarea obținută cu 1000.

1 mie de cabluri cu diametrul de 12 mm cântărește aproximativ 520 kg - cu un diametru de 21 mm - 1630 kg. Greutatea unui metru dintr-un produs cu o grosime de 37 mm este de aproximativ 5 kg și un metru de 56 mm grosime - 11,6 kg.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Avg cablu: specificații și aplicațieAvg cablu: specificații și aplicație
Bandă metalică de ambalare din oțelBandă metalică de ambalare din oțel
Descrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbonDescrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbon
Cablu de oțel: criterii de clasificare și selecție pentru cabluCablu de oțel: criterii de clasificare și selecție pentru cablu
Fire de sârmă din oțel cu gaz carbonat 9389-75Fire de sârmă din oțel cu gaz carbonat 9389-75
Cablurile de oțel dublu de către oaspetele 2688-80Cablurile de oțel dublu de către oaspetele 2688-80
Cablu pv 1 și specificațiile firuluiCablu pv 1 și specificațiile firului
Categorii de cabluri twisted pairCategorii de cabluri twisted pair
Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91
Standardul standard 8240 97 pe canalul de oțel laminat la caldStandardul standard 8240 97 pe canalul de oțel laminat la cald
» » Caracteristicile cablurilor din oțel conform stării 2688-80
© 2021 amigdas.com