amigdas.com

Metode și unelte pentru capturarea știucului pe momeală

Eficiența pescuitului cu ajutorul momeliiDin vremea antică, șobolanul a fost considerat un prădător de apă periculos, dar unul dintre obiectele preferate de pescuit. Acest lucru se datorează unei game largi, reproducerii productive și a unui set rapid de greutate corporală. În plus, peștele arată activitate aproape întregul an, permițând pescuitul cu succes în orice moment. Astăzi, stiuca poate fi prinsă cu diferite unelte și momeli, dar modul de a prinde momeala este considerat cel mai popular.

Caracteristici ale pescuitului sezonier

În ciuda celei mai largi varietăți de momeli artificiale, pescuitul cu momeală continuă să fie în căutare, în special în rândul pescarilor pasionați. Utilizarea unei astfel de momeală oferă o plăcere și o emoție deosebită, și, de asemenea, crește șansele de a prinde trofeul capturat. Că rezultatul viitoarei capturi a avut succes, ar trebui să țină cont de câteva subtilități ale pescuitului sezonier:

 1. Spring. Odată cu apariția primăverii, prădătorul toothy este activat în mod serios, petrecând o parte considerabilă a timpului în căutarea unei surse de hrană. În această perioadă, peștele poate fi găsit în zonele de mică adâncime, care se încălzesc mult mai repede și devin un loc de acumulare de turme mari de prăjit. Stăpânul foame își va arăta cu siguranță activitatea la zona de apă de pe litoral, care va fi însoțită de numeroase stropi de prăjituri, zgomot și salturi de prădător în sine.
 2. Vara. Sezonul de vară este considerat a fi timp foarte promițătoare pentru pescuit, cu toate că, la sfârșitul lunii iunie și iulie stația de pește hrănire la fel de intense ca și în primăvară, înainte de depunere a icrelor. Acest lucru se explică printr-un fapt simplu: ea a mâncat deja destul și acum doar continuă să hrănească. Pentru a atrage-o ca pe o momeală, trebuie să taie ușor peștele, apoi va produce o aromă specială și sânge.
 3. Toamna. Pescari experimentati echivaleaza captura de toamna a stiuca pe momeala la primavara. Și dacă alți reprezentanți ai ihtiofaunei locale se duc la adâncime, devenind pasivi, prădătorul tootat continuă să caute mâncare, depozitând grăsime înainte de iarna viitoare. În această perioadă, ea vânează în zonele cele mai profunde, prin urmare, nu este recomandabil să examinăm apa puțin adâncă. Puteți găsi un stiuc în gropi, la pivoți și la marginea locurilor.

Căutarea de păsări vii pentru pescuit eficient

Eficacitatea pescuitului cu utilizarea de momeală depinde în mod direct de calitatea momelei folosite. Pentru a selecta opțiunea potrivită, trebuie să țineți cont de o serie de condiții importante. Și așa, Pescarii începători ar trebui să acorde atenție unor astfel de subtilități alese:

 1. Pescuitul pentru șobolaniDimensiunea homarului ar trebui să corespundă dimensiunii prada preconizată. Dacă accentul se pune pe găsirea peștilor de trofee, atunci momeala ar trebui să fie suficient de mare. Pesele sau oile mici sunt interesante pentru speciile tinere, bibanul sau alte prădători mici. Adultul de șobolani, astfel de pradă, nu este interesat dintr-un motiv simplu - trebuie să-și petreacă mult timp și efort pentru vânătoare, iar valoarea nutritivă a acestor alimente este minimă.
 2. Zywiec trebuie să rămână vizibil pentru peștii din apă. Este necesar să se acorde prioritate unui pește cu scări luminoase, care poate rămâne activ timp îndelungat.
 3. Este de dorit ca peștele folosit ca momeală să fie prins în același iaz unde este prins știucul. Foarte des, un vânător toothy refuză o momeală puțin cunoscută sau chiar nouă.

Nu este ușor să combinați trei cerințe într-o momeală. De exemplu, dezordinea poate fi numită cea mai bună momeală vie cu un corp ideal vizibil, dar durata vieții sale este foarte mică. În același timp, rotația puțin văzută rămâne activă aproape toată ziua, dar culoarea ei nu este la fel de strălucitoare și contrastantă ca în specia anterioară.

Cea mai promițătoare este crucianul de argint, vulturul, roachul, sumbru și rudd, deși au neajunsurile lor.

Pregătirea uneltelor

O abordare adecvată a păsărilor de curte vii este selectată în funcție de mai multe criterii: sezonul de pescuit, mărimea capturii, tipul de momeală. Un instrument universal de pescuit pentru primăvara, vara și toamna este o tijă vie.

Prin caracteristicile sale de design, acesta diferă foarte puțin de versiunea clasică float. Cu toate acestea, această tijă se caracterizează prin creșterea rezistenței, datorită prezenței unei linii mai groase și a unui vârf puternic. În acest caz, dispozitivul este echipat cu un plutitor mare și cu cărucioare puternice cu o lungime de 20 până la 50 de centimetri. Gustați o astfel de lovitură nu poate nici măcar cel mai feroce prădător toothy.

Ca formă de pescuit activ, este obișnuit să se utilizeze un model telescopic, deoarece în formă pliată ocupă puțin spațiu, iar procesul de dezasamblare rămâne foarte simplu. Acest factor este deosebit de important, deoarece în procesul de capturare trebuie să schimbați constant punctul de turnare. Lungimea optimă a tijei este de 5 metri, iar intervalul de testare este de 10-30 grame.

Puteți echipa o tijă de momeală cu diverse bobine de tip inerțial și inerțial. Inerția clasică este eficace în examinarea zonelor de coastă îngroșate, unde momeala are șansa de a confunda dispunerea sau chiar de a sparge cârligul. Bobinele avansate fără inerție asigură distanța maximă de turnare cu scufundarea moale a prăjiturii în coloana de apă.

Pregătiți uneltele pentru știuca

Alegerea liniei corecte, ar trebui să acorde o atenție la puterea ei. Dacă nu există loc pentru o supraviețuire prelungită, care constă în eliberarea și apoi în mișcare, atunci peștii pot trage cu ușurință snap-ul în păduri și îl pot deruta. Pentru a preveni o astfel de evoluție a evenimentelor, trebuie să vă strângeți strâns, ceea ce înseamnă că pescarul trebuie să folosească doar o linie de pescuit puternică, cu o încărcătură maximă de rupere. Pentru cele mai multe condiții, este adecvată o linie de monofilament cu grosimea de 0,35 mm sau o prindere cu diametrul de 0,2 mm.

Echipamentul live este, de asemenea, echipat cu flotoare mari cu o capacitate mare de încărcare. Ei trebuie să fie suficient de puternici pentru a nu se scufunda în apă din mișcările peștilor. Având în vedere faptul că, în procesul de capturare trebuie să utilizeze diferite dimensiuni, iar mirajul mobilității, în arsenalul său de care aveți nevoie pentru a avea mai multe flotoare diferite și greutăți detașabile care le permit să se adapteze la condițiile specifice și se prăjește specifice.

Pălării și cani

În plus față de tija de pescuit clasic, Puteți utiliza cercuri active și germane.

Cesti active, si jigs pe stiucaPrima treapta este o structură de tambur spumă de mare pe care linia de pescuit este înfășurat în jurul valorii de 10-20 metri grosime de 0.3-0.35 mm și greutăți multiple cu greutate adecvată (valoarea greutate momeală determinată). utilizare mai adecvat conduce metal, care împiedică deteriorarea liniei de pescuit pe o mare extragere dinți ascuțiți.

Odată ce locuitorul se află în apă, linia trebuie fixată pe cârlig, permițându-i să se slăbească liber de pe bobină în momentul mușcăturii. După atac, stiuca va începe debranșarea liniei, ceea ce va duce la rotirea cercului. Pescari experimentați fac o parte din lumina transmisiei, iar cealaltă întunecată - această manipulare vă permite să determinați mușcătura. Trebuie remarcat faptul că funcționarea unui astfel de dispozitiv este posibilă numai dacă există un dispozitiv de înot.

Viermii de vară lucrează în mod similar, dar metoda de stocare a liniei este ușor diferită. În acest caz, este ținut pe role speciale, care sunt atașate ramurilor copacilor. După instalarea de viteze, se angajeze linia de tambur divizare, asigurându-vă că, la momentul ea ar musca fara prea mare dificultate Mosey, fără a provoca suspiciuni de pește.

Căutați un loc promițător

Pentru ca captura să fie bună, trebuie să alegeți locul potrivit pentru a prinde un stiuc pe o momeală vie. Dacă vorbim despre primăvară, atunci în acest moment prădătorul încearcă să păstreze suprafețe puțin adânci, unde se acumulează toate pușcașii de pește. Atunci când alegeți o locație pentru ambuscade aranjarea, vânător Toothy încercând să mascheze cât mai mult posibil, dar, de asemenea, să fie în măsură să facă un atac precis.

Cum să prindă știuca pe momealăDe îndată ce locuitorul se află în câmpul de vedere al peștilor flămânzi, îl va ataca imediat. Bătăile de primăvară sunt întotdeauna însoțite de stropiri rapide, zgomote și panică de prăjituri. Inspectarea zonelor de ape râioase este o modalitate bună de a găsi un stiuc. Dacă pescuitul are loc pe apă mare într-un lac sau într-un rezervor, un loc promițător pentru turnarea unei unelte va fi un teritoriu cu prăpastie, vegetație și orice alte bariere de fund. De asemenea, stiuca este atrasă de zona de confluență în lacul râurilor și cursurilor.

Odată cu venirea sezonului de vară, pradă dentară poate fi găsită aproape peste tot. Cu toate acestea, unele zone îl interesează mai mult decât altele. Acestea sunt aflorimente din carierele din superficiali, zonele strâmbe și barierele de jos. Pentru pescuitul reușit, se recomandă să se studieze orizontul pentru a înțelege unde sunt prezente astfel de schimbări de relief și unde partea inferioară este curată. În timpul verii, știuca trebuie căutată în puncte cu modificări pronunțate în profunzime, deoarece specimenele de trofeu pot locui acolo. Ea este, de asemenea, atrasă de locuri cu un debit redus, deoarece există turme mari de prăjiți.

În toamnă, știuca este căutată în cele mai adânci părți ale rezervorului. Uneori ea nu-și părăsește taberele de vară, cu condiția să aibă o profunzime impresionantă.

Specii de bivouac

Indiferent de dimensiune, stiuca preferă mineritul ușor de ajuns. În timpul unei perioade de foame intensă, ea este interesată de un rezident mare, de preferință rănit sau bolnav. Vara peștele nu refuză mâncare mică.

Dacă vorbim despre alți prădători, atunci acestea pot fi de interes pentru următorii reprezentanți ai ihtiofaunei:

 1. Vjun - într-un mod special atrage somn sau trofeu trofeu.
 2. Goletele pot fi eficiente în corpurile de apă cu curenți slabi sau în apă în picioare. Poate fi folosit pentru a căuta biban și stiuca.
 3. Ruff este un iubitor eficient pentru pescuit cu unelte de fund. Se remarcă prin capacitatea sa de a rămâne activ timp îndelungat.
 4. Crapul este folosit pentru a căuta cel mai mare pește predator. O oaie mare este eficientă în perioada de primăvară sau toamnă zhora.
 5. Păstrăvul este interesant pentru asp, știuc și cub. În plus, prădătorul dungat devine adesea mâncare pentru sine.
 6. Porcușor poate atrage biban, clean, biban si stiuca, dar din cauza este slabă supraviețuire rar folosit ca momeală.
 7. Roach și sumbre este o momeală universală, prin urmare potrivită pentru diverse pradă. În plus, acești reprezentanți ai ihtiofaunei păstrează mobilitatea pentru o lungă perioadă de timp.

Specii de bivouac

Indiferent de preferințele peștilor, este mai bine să luăm ca pește viu un pește care trăiește în același iaz. Speciile necunoscute cauzează vigilența și teama în prădători.

Sfaturi pentru începători

A fi interesat în capturarea peștilor răpitori pe hărți este foarte interesant. Dar pentru un rezultat bun trebuie să vă asumați responsabilitatea cu responsabilitatea de a prinde momeala.

Pike pe momealăExistă modalități diferite de capturare a peștilor mici. În cazul în care malek se găsește în cantități mari în iaz, va fi posibil să-l prindă pe un flotor obișnuit. Cel mai bine este să folosiți așa-numita malyavochnitsy, care este numită și "păianjen".

Acesta este un cadru mare sau dreptunghiular, de-a lungul perimetrului căruia se întinde o rețea cu celule mici. Pentru a prinde pește este suficient să-l puneți în apă, presărați cu puțină momeală aromatică, apoi trageți-l afară. Pentru o astfel de turnare este posibil să obțineți o cantitate mare de prăjit, care poate fi folosit ca un lark pentru prinderea peștilor rătăciți.

Preluarea prădătorilor pe momeală - o distracție interesantă, mai ales dacă alegeți o momeală potrivită.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să prindeți știucul: prindeți pește în timpul iernii și al veriiCum să prindeți știucul: prindeți pește în timpul iernii și al verii
Carp fishing - cum să pescuiască corect în diferite sezoaneCarp fishing - cum să pescuiască corect în diferite sezoane
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Cum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturileCum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturile
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuitul pe Baikal în timpul iernii și al veriiPescuitul pe Baikal în timpul iernii și al verii
Pescuit excelent în Teritoriul KrasnodarPescuit excelent în Teritoriul Krasnodar
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Momeală pentru propriul tău pește pentru o super muscaturaMomeală pentru propriul tău pește pentru o super muscatura
» » Metode și unelte pentru capturarea știucului pe momeală
© 2021 amigdas.com