amigdas.com

Caracteristicile pescuitului de iarnă

Pescuitul cu filarePescuitul pentru filarea de iarnă a câștigat deja popularitate în rândul pescarilor de ceva timp. Practic, în fiecare regiune a țării noastre există rezervoare care nu îngheață nici măcar în cele mai grave înghețuri. Prindeți pește pentru filare în timpul iernii

este posibilă pe canalele fără îngheț cu apă caldă care curge din centralele hidroelectrice, râurile mari și mici, unde un curent puternic împiedică formarea de gheață. Pentru fiecare dintre aceste rezervoare trebuie să fie luate propriile lor tackle.

Pescuitul pe râurile mici

Dacă mărimea peștelui capturat nu este atât de important pentru tine, și în pescuit, mai întâi de toate, apreciați procesul de capturare, atunci rivuletele mici sunt exact ceea ce aveți nevoie. Absența unor indivizi mari de pești răpitori într-un mic râu este asociată cu un deficit în baza de hrană. Cu toate acestea, carnivorele cântărind până la un kilogram, se simt grozave în astfel de corpuri de apă și sunt prinse pe tot parcursul anului.

Pe raurile mici, obiectele principale pentru prinderea unei tije de filare sunt stiuca si bibanul. Nu căutați acești prădători pe cursul principal al râului. Atât știuca, cât și bibanul, preferă să stea în locuri mai liniștite:

 • Pescuitul prin filare în cariereîn bazine;
 • în cariere;
 • în plante mici;
 • fluviale;
 • în baraje de castor;
 • sub copacii căzuți.

Deoarece lățimea râului rar depășește 10 metri, nu are nici un rost să aplicăm o lungime de filare mai mare de 2,1 metri. Această lungime a tijei va permite o turnare mai precisă și un control mai bun al momelei. Cu o mișcare scurtă este mult mai ușor să călătorești pe malurile râurilor exagerate. Tijă trebuie să fie echipată cu o bobină proporțională și să aibă o construcție rapidă. Pe un mic râu, este mai bine să aplicați o rotire ușoară sau ultra-ușoară.

Pe bobina bobina este mai bună rana din cordonul ombilical împletit cu un diametru de 0,08 mm. Utilizarea unui cordon subțire este destul de justificată, deoarece masa trofeelor ​​potențiale rar depășește 1 kilogram. În plus, un cablu subțire este mai puțin predispus la presiunea de curgere, ceea ce contribuie la o mai bună conectare și îmbunătățește sensibilitatea dispozitivului.

La cordonul împletit este necesar să legați o bandă de metal, deoarece dinții chiar și unui știuc mic pot tăia cu ușurință "panglica".

Suporturile optime pentru aceste condiții sunt:

 • twister;
 • momeală din plastic moale;
 • imitație de silicon a unui picior.

Pentru momeli de pescuit de bas cu lungimea de 2-4 centimetri sunt utilizați. Pike preferă "silicon" în dimensiune de 5-8 centimetri.

Dacă pescuitul este efectuat pe carierele fluviale, atunci greutatea capului de jig poate ajunge la 10 grame. Atunci când se vânează un prădător în plante și bazine fluviale, este necesar să se pună cât mai mult pe capul cel mai ușor sau chiar să se prindă pe momeli descărcate. Cel mai mare succes aduce cablajul clasic "pas cu pas" al momelei, dar în funcție de activitatea peștelui, variațiile sale variabile sunt permise.

Ei bine, dacă în cutia de pescuit există momeli făcute din cauciuc "comestibil", care adesea ajută pescarul fără adeziv.

Prinde pe GRES

Canalele centralelor hidroelectrice sunt rezervoare foarte interesante pentru prinderea în timpul iernii. După trecerea nodurilor centralei centrale de stat, temperatura apei ajunge la 10-15 grade, datorită căreia canalul nu se îngheață pe întreaga iarnă. O caracteristică a acestor rezervoare este o adâncime practic uniformă pe întreaga lungime a canalului, cu o absență completă de gropi. Linia dreaptă a țărmului exclude prezența creecilor și a vârtejelor mari. Succesul pescuitului depinde de capacitatea pescarului de a găsi cele mai mici schimbări în adâncimi sau neuniformități ale fundului, care merită peștele.

Pescuitul se învârte în lacÎn plus față de stiuca și bibanul, în astfel de rezervoare este adesea un cub. În cele mai multe canale ale GRES, un somn "canal" trăiește, care adesea devine o pradă pentru iubitorii feeder, nu spinning.

Șalupul pe canal se află în "buzunare" de coastă mici, unde curentul este puțin mai slab. Pentru a prinde acest prădător, este posibil ca vrăjitorii tipic de vară ai unei clase "minnow" să folosească harnasamentele tradiționale pentru aceste momeală. Mărimea momelei ar trebui să fie mai mică decât în ​​vară, lungimea vrăjitorilor poate fi între 6 și 10 centimetri. Pentru pescuitul cu astfel de momeli, trebuie să utilizați o tijă scurtă, rigidă cu un test de 5-15 grame.

Bibanul evită și curentul puternic și se află aproape de țărm, la o adâncime de aproximativ un metru. Pentru captura lui este mai bine să folosești:

 • rotația stralucitoare № 0-2;
 • mici răsucite;
 • pantaloni de până la 5 centimetri.

Spinarea pentru prinderea cocoșului pe canal ar trebui să aibă o construcție medie și un test de 1-8 grame.

Cubul, de regulă, se află mai aproape de mijlocul canalului, de curent. Pentru pescuitul său, se folosește un echipament ultra-ușor: se rotește cu un test de până la 5 grame, o bobină de mărime 1500, un cablu împletit cu o grosime de 0,06 mm. Pentru capturarea cubului este mai bine să utilizați:

 • Mărimea turntable este de 000-0;
 • vase de pescuit greu de pescuit;
 • Mukho-wobblers.

De obicei, partea inferioară a canalelor care circulă din stațiile hidroelectrice, din cauza temperaturii crescute a apei, se înrăutățește cu plante acvatice, deci de prindere clasicul "jig" cablare în partea de jos, nu poate fi nici o îndoială.

La temperaturi scăzute, inelele superioare de filare îngheață rapid, ceea ce face pescuitul foarte dificil. Pentru a scăpa inelele de gheață, este suficient să coborâți partea superioară a tijei în apa caldă a canalului.

Iarna de iarnă pe un râu mare

Există multe căi navigabile mari care nu se îngheață pe parcursul iernii. Cel mai impresionant reprezentant al unor astfel de rezervoare este Râul Moscova, unde sa născut spinningul de iarnă. Trofeele principale ale unui pescar pe un râu mare sunt de obicei:

 • pescăruș;
 • știucă;
 • biban.

Pe lângă aceste specii de pești, în capturile accesorii pot fi prezente:

 • asp;
 • cleanul;
 • ide.

Cheia pescuitului reușit pe un râu mare este o bună cunoaștere a reliefului inferior al rezervorului și a zonelor posibile de parcare a peștelui. După ce ați studiat bine rezervorul, nu puteți să rătăciți în jurul râului în căutarea peștilor și să acordați atenție numai punctelor cele mai promițătoare.

Capturarea prin iarnă de filare pe un mare râu se efectuează în principal cu ajutorul "jig" momeli:

 • momeală din plastic moale;
 • twistere;
 • spuma din cauciuc spongios;
 • momeli din spumă poliuretanică.

În cadrul tachetului se pot folosi nu numai capetele clasice de jig și chiuveta Cheburashka, ci și instalația cu o leșie detașabilă care funcționează perfect cu pești cu activitate scăzută.

Spinning cu mâinile taleSpinning pentru pescuitul de iarnă pe un râu mare ar trebui să aibă un sistem rapid și să aibă o lungime de cel puțin 2,7 metri. Este nevoie de o tijă lungă pentru o castă mai lungă, care, atunci când pescuiește de pe țărm, este foarte relevantă. Deoarece greșelile grele sunt utilizate pentru prinderea curentului, limita inferioară a intervalului de încercare nu trebuie să fie mai mică de 20 de grame.

Pe bobina bobinei, un cablu împletit cu o grosime de 0,10-0,12 mm trebuie înfășurat. Nu este necesar să aplicați o "panglică" groasă deoarece aceasta va reduce în mod semnificativ distanța de turnare și va afecta negativ sensibilitatea echipamentului.

Sfaturi utile

Mulți spinners fac greșeala de a încerca să pescuiască direct în groapă în sine. În timpul iernii, prădătorul trebuie căutat la intrarea sau ieșirea din groapă.

Sfaturi utileCu un cârlig pe lemn de pluș, cablul se poate rupe nu lângă momeală, dar în zona tijei, astfel încât bobina bobinei trebuie să fie înfășurată cu cel puțin 150 de metri.

Nu încercați întotdeauna să aruncați momeala departe de țărm. Peștele se află de multe ori la câțiva metri de marginea apei.

Una dintre principalele probleme legate de pescuitul în timpul iernii este înghețarea constantă a benzii împletite. Industria modernă de pescuit oferă diferite aerosoli care împiedică înghețarea cordonului. Cu toate acestea, modul cel mai simplu și mai eficient de a rezolva această problemă este de a aplica un ulei de vaselină pe cordon. Este important de observat că jeleu de petrol trebuie să fie aplicat pe "panglica" înainte de pescuit, până când cordonul este impregnat cu apă.

Dacă nu sunteți un fan al prinderii peștilor din gheață, nu este necesar să așteptați sosirea vară astfel încât, în timp ce pescuitul de iarnă se poate face nu mai puțin interesant decât lovirea de vară pe acest joc

.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Alegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea KemerovoAlegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea Kemerovo
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Pescuitul pe râurile din regiunea KirovPescuitul pe râurile din regiunea Kirov
Pescuitul în regiunea Vitebsk este foarte popularPescuitul în regiunea Vitebsk este foarte popular
Oka și alte rezervoare atractive pentru pescuit în regiunea RyazanOka și alte rezervoare atractive pentru pescuit în regiunea Ryazan
Pescuitul în regiunea Nizhny Novgorod: rezervoare populare de apăPescuitul în regiunea Nizhny Novgorod: rezervoare populare de apă
Pescuit în Nizhnevartovsk: caracteristici, prezicerea mușcăturii peștilorPescuit în Nizhnevartovsk: caracteristici, prezicerea mușcăturii peștilor
Unde să mergeți la pescuit în Teritoriul StavropolUnde să mergeți la pescuit în Teritoriul Stavropol
Caracteristici de pescuit în Rostov-on-Don: rezervoare populareCaracteristici de pescuit în Rostov-on-Don: rezervoare populare
» » Caracteristicile pescuitului de iarnă
© 2021 amigdas.com