amigdas.com

Selectarea unui arzător de mână cu gaz pentru a folosi aparatul în viața de zi cu zi

Arzător manual de gazArzătorul de gaz este o sculă mică pentru lipirea pieselor din metale și aliaje neferoase, este adesea folosită atunci când se lucrează în locuri unde nu este furnizată energie, deoarece funcționează dintr-un cilindru de gaz.

Prețul acestui dispozitiv este puțin mai mare decât cel al unei scule electrice, dar în absența electricității la locul de muncă este un asistent indispensabil.

Un alt avantaj neprețuit este greutatea și dimensiunile arzătoarelor pe gaz. De exemplu, atunci când lipirea pe obiecte înalte, absența firelor și dimensiunile mici fac arzătoarele de gaz neînlocuite.

De exemplu, atunci când se plasează electricieni în clădiri noi unde cablajul din casă lipsește, dar este necesar ca în caseta de joncțiune să fie lipite firele, acest instrument înlocuiește cu succes fierul de lipit tradițional.

Prin numire sunt împărțite în:

 1. universal;
 2. Scop special.

Principiul de funcționare al instrumentului se bazează pe amestecarea oxigenului și a gazelor combustibile, ceea ce are ca rezultat o flacără uniformă, cu o temperatură ridicată în timpul aprinderii. Metalul poate fi lipit numai dacă a trecut din stare solidă în lichid prin încălzire datorită temperaturilor foarte ridicate. Ca urmare, se produce o interpenetare între metalele din faza lichidă, adică difuzia.

În funcție de tipul de scule, procesul de lipire poate fi:

 1. manual;
 2. Automat.

Cum de a alege un arzător cu gazAtunci când se amestecă oxigenul din aer și gazul inflamabil în proporții diferite, este atinsă presiunea necesară a amestecului de gaze. Arzătoarele cu gazuri creează presiuni diferite în funcție de designul dispozitivului.

Gazul inflamabil dă compoziția chimică necesară atunci când este amestecat. Aprovizionarea sa la duza arzătorului de gaz se datorează presiunii din cilindru, iar la ieșire se amestecă cu oxigen.

Cu ajutorul unei lanterne se poate face nu numai sudarea, ci și tăierea metalului. În acest caz, utilizați benzină sau vapori de hidrogen. Tăierea cea mai solicitată în bijuterii.

Cum se face procesul de sudare? Cu ajutorul arzătorului, lipirea este încălzită, materialul însuși al piesei nu se topește, dar se încălzește. Prin urmare, este posibilă conectarea elementelor din diferite aliaje și asigurarea posibilității de a lucra cu suprafețe subțiri.

avantaje

Principiul funcționării unui arzător cu gazDiferența lor principală față de alte unelte de sudare este o flacără stabilă, de temperatură foarte ridicată, cu o dimensiune mică a dispozitivului în sine. Flacăra nu este suflată de vânt, astfel încât să puteți folosi arzătorul într-o zonă neprotejată.

Atenție: focul deschis necesită respectarea cerințelor standard de siguranță la incendiu.

La începutul lucrului cu scula, la duza arzătorului se aduce un meci de ardere, în timp ce alimentarea cu gaz are loc cu robinete ușor deschise. După aprinderea gazului, aprovizionarea acestuia crește până când flacăra devine netedă și stabilă. Reglarea alimentării cu gaz se face prin deschiderea supapelor sau reductorului arzătorului.

Important! Când mirosul de gaz este necesar, verificați unde se produce scurgeri. Dacă se detectează un miros, opriți imediat lucrul și opriți aparatul.

Înainte de a porni scula, îmbinările racordurilor de conectare sunt verificate pentru scurgeri.

Tehnologia lipirii

Încălzitoare de gazPunctul care trebuie lipit trebuie mai întâi curățat de murdărie, rugină, murdărie și degresat. După pregătirea preliminară, produsele sunt uscate bine și acoperite cu flux. Piesele lipite trebuie să fie fixate astfel încât cleștele să nu aibă ambele mâini, deoarece în timpul lucrului va fi necesar să țineți arzătorul și lipit.

Produsul este apoi încălzit în așa fel încât materialul să fie încălzit uniform pe toată lungimea îmbinării. Pentru aceasta, lanterna se mișcă continuu de-a lungul cusăturii.

Fiți atenți la flacăra arzătorului. Flacăra corectă corectată are un miez închis, o parte mijlocie și muchii cu contururi distincte. În cazul alimentării excesive de oxigen, flacăra devine mult mai scurtă, iar dacă se dă multă cantitate de gaze combustibile, zona de mijloc dispare, lungimea flacării crește, se pierde claritate, iar focul începe să tremure.

Cea mai înaltă temperatură este la sfârșitul miezului, deci este mai bine să preîncălziți partea exterioară a flacarii. După ce îmbinarea îmbinării se încălzește până la punctul de topire al materialului de lipire utilizat, capătul barei de lipit, acoperit cu flux, este aplicat la cusătura, care, topind, închide cusătura.

Pentru a evita arderea, lipirea ar trebui să fie încălzită rapid cu o flacără neutră, nu cea mai fierbinte. După sfârșitul lipirii, este recomandat să nu atingeți piesele până când lipirea nu este complet întărită, astfel încât să nu se deplaseze piesa de prelucrat.

Domeniul de aplicare

Unde este arzătorul pe gaz utilizat?Arzătorul cu gaz poate fi utilizat în cazul lipsei de lipit sau nu este practic.

Lucrări de uz casnic, construcții, sudare în laboratoare - în mod tradițional, sferele principale de aplicare, dar și în domeniul radiotehnicii și turismului.

De exemplu, unelte de propan cu o duză largă, acoperiri bituminoase încălzite și așezate, asfalt în lucrări rutiere. În condiții de distanță de civilizație și de lucrări pe teren, flacăra arzătoarelor este utilizată pentru încălzirea materialelor de contracție, încălzirea și uscarea suprafeței.

Arzătoarele pe butan sunt mai frecvente cu următoarele lucrări de înaltă precizie:

 1. Simulare.
 2. Repararea aparatelor de uz casnic.
 3. Arderea.
 4. Producția de bijuterii.

Un număr mare de opțiuni pentru atașamente vă permit să efectuați lucrări de complexitate variată, să lucrați fără întrerupere, astfel încât arzătoarele cu gaz pot fi de până la 50 de minute.

Costul scăzut al arzătoarelor de mână de uz casnic cu butelii mici de gaz, precum și ușurința de funcționare, le permite să fie utilizate pe scară largă în viața de zi cu zi. În ciuda dimensiunilor reduse ale dispozitivului, temperatura de încălzire poate ajunge de la 500 la 6000 ° C, ceea ce va asigura sudarea sigură a părților medii. Pentru lucrări mai complexe ar trebui folosite instrumente staționare care să permită nu numai lipirea, ci și sudarea pieselor fără limitarea dimensiunilor semifabricatelor.

Recomandări pentru selecție

Setul achiziționat include în mod tradițional arzătorul în sine, un număr de duze și un cilindru de gaz înlocuibil. Tipul de gaz nu este foarte important pentru funcționarea sculei.

Schimbând duzele, puteți utiliza un arzător pentru:

 1. de tăiere;
 2. Încălzirea acoperirilor, de exemplu, îndepărtarea vopselei vechi din metal;
 3. Topirea plasticului.

Acordați atenție tipului de flacără pe care duzele le oferă:

 1. Cum de a alege un dispozitivVortex. Flux de concentrație ridicată, potrivit pentru majoritatea locurilor de muncă cu intensitate termică ridicată.
 2. Creion. Folosit pentru a crea căldură pe un mic loc de muncă pentru o muncă precisă.
 3. Așa-numitul Jumbo. Obligatoriu pentru lucrul grosier la căldură.
 4. Multifuncțională. Aplicată pentru a lucra cu temperatură scăzută, cea mai mică flacără.

Dacă regulile de siguranță sunt respectate și arzătorul este selectat corect, acest instrument va plăcea proprietarului pentru o lungă perioadă de timp și ajutor în viața cotidiană.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Robineți de carbură: cum să lipiți placheteleRobineți de carbură: cum să lipiți plachetele
De ce am nevoie de lipire de acid?De ce am nevoie de lipire de acid?
Cum să lipiți corect fierul de lipit, tipurile de lipituriCum să lipiți corect fierul de lipit, tipurile de lipituri
Procedeul de lipire la domiciliuProcedeul de lipire la domiciliu
Cum să utilizați în mod corespunzător un fier de lipit cu colofoniu: aflați cum să lipițiCum să utilizați în mod corespunzător un fier de lipit cu colofoniu: aflați cum să lipiți
Arzator pe benzina cu mainile propriiArzator pe benzina cu mainile proprii
Pulsul de lipit de la sine: diferențe față de cele obișnuitePulsul de lipit de la sine: diferențe față de cele obișnuite
Caracteristicile de lipire moale dupa 61Caracteristicile de lipire moale dupa 61
Proiectarea și aplicarea unui arzător mini gazProiectarea și aplicarea unui arzător mini gaz
Tipuri de flux pentru lipirea aluminiului la domiciliuTipuri de flux pentru lipirea aluminiului la domiciliu
» » Selectarea unui arzător de mână cu gaz pentru a folosi aparatul în viața de zi cu zi
© 2021 amigdas.com