amigdas.com

Rinocerii de lână alb și brun: descriere și stil de viață

Worry rhinoceros-habitatPana in prezent, lumea are un numar imens de animale unice care ne impresioneaza prin frumusetea, harul, puterea si alte caracteristici. Dar, veți fi de acord, că în vremurile vechi de pe planeta Pământ nu au existat creaturi mai puțin interesante și uimitoare, care, din nefericire, nu au putut trăi până în zilele noastre. Mulțumită oamenilor de știință și paleontologilor, avem ocazia să avem o idee despre aspect, să ne imaginăm unde am trăit și cum și de ce au dispărut populațiile unei anumite specii.

Informații generale

Printre asemenea animale uimitoare este un rinocer lăturat. Astăzi, există o mulțime de informații despre el pentru a avea o idee despre cum a fost și de ce a dispărut populația sa.

Rinocerul de lână se referă la număr mamifere. În ciuda faptului că asemănările vizuale cu reprezentantul modern al acestei familii sunt uimitoare, totuși ele au un număr considerabil de trăsături distinctive. În plus, corpul unui rinocer de lână a fost acoperit cu lână bătută și caldă pentru supraviețuire în zone cu un climat rece. Dieta era alcătuită din vegetație. Pentru regretul meu profund, întâlnirile cu un om nu au adus nimic bun animalului. Oamenii au pus capcane speciale pentru un rinocer de lână, unde a fost străpuns cu sulițe. Principalele motive pentru dispariția populației acestei specii sunt excesul de sânge uman, precum și schimbările climatice.

Descrierea aspectului

În nord, în timpul săpăturilor, a fost posibil să se găsească rămășițe lănțios rinocer. Și în locurile de permafrost, a fost posibil să se detecteze carcase de animale mumificate în gheață. Datorită acestor descoperiri, oamenii de știință au reușit să studieze caracteristicile externe și structura mamiferelor destul de bine. Pe baza corpului găsit, se poate susține că animalul este foarte asemănător omologului său modern. Dar totuși musculatura și fizicul lor sunt sigur diferențele.

  • animalul vechi avea trei picioare scurte și un trunchi alungit;
  • Rinocer de lână - animale preistoriceforma capului era de asemenea prelungită;
  • un gât masiv care sa transformat într-o cocoașă masivă, efectuând două funcții principale: ținând cornul și servind și ca "stoc" pentru iarnă, deoarece conținea un strat destul de mare de grăsime;
  • cavitatea orală și dinții sunt foarte asemănătoare cu reprezentantul modern al speciilor;
  • Nu erau colți, dar grosimea smalțului era semnificativ mai mare decât cea a rinocerului.

lână

Desigur, animalul a fost adaptat la condițiile de viață din permafrost. Mamălele acoperă abundent părul brun lung. Pentru ca animalul sa poata rezista frigului, sub acoperirea principala a blanii era o baza subtire si batita. Ca încălzitor suplimentar pentru gât, a existat o anumită coală. La vârful coada era o perie de lână tare.

Ar trebui adăugat că rinocerul lătos nu avea prea multe scurtat urechile, a căror înălțime era de 24 cm, comparativ cu reprezentantul modern - 30 cm. În mod similar, coada era mai scurtă și avea o lungime de 45 cm. Prin urechile de dimensiuni și coadă miniatură, pierderile de căldură au scăzut în timpul frigului. Piesa fiarei era groasă și avea o lățime de cel puțin 5 mm. În pieptul de pe umeri, grosimea sa a ajuns la 15 mm. Toate caracteristicile fiziologice stabilite indică faptul că animalul a fost adaptat excelent la viața în condiții climatice severe.

Coarne de animale

Absolut indiferent de sexul animalului, femeia și bărbatul aveau două coarne pe podul nasului. pe structură aceste creșteri sunt practic indistinguizabile de cele care sunt prezente în rudele moderne. Coarnele erau straturi de fibre cernate, dar aveau o formă ușor diferită. Dacă reprezentanții moderni purtau coarne de forme rotunjite, mai devreme, strămoșii lor aveau coarne pe fiecare parte.

În cele mai multe cazuri, lungimea corn care nu depășește un metru, dar au existat excepții când are o lungime de 140 cm a ajuns la corn. La rinocer sale lânoși nas a trebuit să efectueze aproximativ 15 kg. Dar merită adăugat la această greutate o altă masă a celui de-al doilea corn, a cărui lungime, de regulă, nu depășea o jumătate de metru. Pentru a rezista la asta enorm sarcina, întregul sept al nazal a fost osificat la mamifer. Reprezentantul modern nu are astfel de caracteristici fiziologice.

Dimensiunile animalului

Rinocerul-chuculo din lânăÎn comparație cu rinocerii moderni, strămoșul său avea parametri aproape asemănători. Pe teritoriul Yakutia, în 1972, a fost găsit un rinocer mumificat de lână. Lungimea carcasei a ajuns la 3,2 metri, iar înălțimea măsurată pe umeri era de 1,5 metri. Ambele coarne au rămas nevătămate, lungimea adunării principale a ajuns la 1,25 metri. Pe baza estimărilor curente, ponderea persoanelor mari a ajuns la 3,5 tone. Dar, de regulă, nu au ajuns la indicatori de greutate asemănători, poetul greutății lor medii este egal cu greutatea unui rinocer negru, iar indivizii mai mari au avut o masă asemănător masa unui rinocer alb.

Un fapt interesant este că rinocerul lătos din acele zile era inferior doar mamuților, la fel ca și acum acești mamifere sunt al doilea doar la elefanți.

mod de viață

  • Modul de viață era puțin diferit, sau, mai degrabă, nu diferă de modul de viață al colegilor moderni. Animalele nu au fost grupate în efective, preferau să rătăcească unul câte unul. În timpul perioadei de rutină, bărbații au luptat pentru femei, iar restul timpului au fost cheltuite pe pășuni.
  • Bazându-se pe structura buzei superioare, se poate argumenta că animalul a hrănit cea mai mare parte iarbă și iarbă.
  • Odată la trei ani, bărbații au venit la femele. Timpul de gestație al tinerilor era, în medie, de un an și jumătate. În funcție de starea celor două sfârcuri, oamenii de știință cred că nu sa născut mai mult de un pui. Aproape doi ani, copilul era lângă mama sa. De-a lungul vieții sale, femeia nu a adus mai mult de șapte rinocerose lătate.
  • Conform ipotezelor, speranța de viață a rinocerozelor lăcate nu a depășit 40 de ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Informații interesante: cum delfini dorm și respir?Informații interesante: cum delfini dorm și respir?
Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?
Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?
Descrierea căprioarei irlandeze cu picior mareDescrierea căprioarei irlandeze cu picior mare
Rinocul negru vestic și modul său de viațăRinocul negru vestic și modul său de viață
Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetanăPradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Două cămile, numele lor, cât de mult cântărescDouă cămile, numele lor, cât de mult cântăresc
Fapte despre pisici: biologie interesantă, celebrități și legendeFapte despre pisici: biologie interesantă, celebrități și legende
» » Rinocerii de lână alb și brun: descriere și stil de viață
© 2021 amigdas.com