amigdas.com

Pregătirea pereților pentru tigla în baie

Reguli de bază pentru placarea plăcilorMulți oameni preferă să taie pereții băii cu plăci ceramice. Pentru a se asigura că un astfel de material de finisare și-a păstrat aspectul pentru o lungă perioadă de timp, este necesar să se ocupe de pregătirea suprafeței. Datorită abordării corecte a acestei probleme, instalarea în continuare a plăcilor nu cauzează dificultăți nici pentru începători.

Tipul suprafeței

La decorarea pereților, luați în considerare întotdeauna tipul de suprafață, precum și scopul spațiilor. Dacă este o baie sau o toaletă, pentru a pune un strat de impermeabilizare.

Suprafața însăși este acoperită cu ipsos sau din cărămizi sau lemn. Este de remarcat faptul că baza de caramida silicat sau beton nevoie de tencuiala. Dacă pereții sunt realizați din cărămizi ceramice sau plăci de ghips, atunci nu este necesară o astfel de bază. Puteți acoperi imediat peretele cu un grund și începeți așezarea plăcilor.

Pregătirea substratului

Înainte de începerea finisării pereților cu dale, este necesară pregătirea suprafeței. Cel mai important lucru este să asigure o aderență ridicată. Pentru aceasta, o suprafață eliminați coperta anterioară.

Pietre vechi

Cum să faci perețiiUnii oameni părăsesc o suprafață veche. Acest lucru nu împiedică amplasarea unui nou strat datorită celor mai noi tehnologii și caracteristici ale materialelor moderne. Cu toate acestea, este mai corect să scapi de acoperirea anterioară. Un astfel de proces poate provoca multe probleme, așa că trebuie să faceți totul cu ușurință.

Pietre vechi nu scoateți întregul, deoarece va fi problematică eliminarea fragmentelor mici rămase. Acest lucru va necesita o daltă și un ciocan. Dacă doriți, puteți utiliza un perforator cu un atașament de biți. În acest caz, trebuie să purtați ochelari de protecție pentru a vă proteja fața și ochii de fragmente care zboară în direcții diferite.

vopsea

Pentru a elimina vopseaua veche, mistria este folosită cel mai adesea înainte de lipirea plăcilor. Dacă acoperirea este dificil de îndepărtat, este necesar să faceți incizii în diferite direcții. Vopseaua de adeziv este în mare parte curățată "pe uscat". Pentru a facilita acest proces, suprafața poate fi umeziți cu apă.

La efectuarea lucrărilor, ar trebui să se utilizeze un aparat respirator și ochelari de protecție, iar pe podea trebuie așezată o pânză de ulei sau un carton perforat.

tapet

Constructorii experimentați recomandă înainte de a așeza plăcile pentru a îndepărta tapetul de beton. Dacă materialul nu este îndepărtat cu o spatulă, acesta trebuie înmuiat cu apă sau cu o soluție de săpun. În unele cazuri, împreună cu tapetul de pe perete bucăți de ipsos deconectează. Acest lucru se datorează faptului că proprietățile materialului se deteriorează atunci când sunt expuse la apă. Experții recomandă îndepărtarea completă a ipsosului pe întregul perete. Crăpăturile detectate sunt ușor lărgite și închise cu grijă cu o soluție. Straturile aplicate după uscare sunt uscate.

Pentru a determina dacă tencuiala este bună în alte locuri, este necesar să atingeți suprafața cu un ciocan. Acest lucru va ajuta la evitarea ruperii plăcilor în viitor.

Alinierea zidurilor

Utilizarea ipsosului

Cum să zid perețiiMai întâi trebuie pregăti instrumentele, și anume un burghiu cu mixer cu duze, o spatulă, un nivel de construcție și o rolă.

 1. Zidul trebuie curățat de praf și resturi înainte de nivelare și tigla.
 2. Aplicați un grund la suprafață. Este necesar să se țină seama de textura peretelui. Datorită acestui tratament se va evita absorbția crescută a umezelii în timpul aplicării tencuielilor.
 3. Folosind nivelul cladirii, trebuie sa determinati cat de mult peretele este o curba. Acest lucru va ajuta la calcularea cantității necesare de tencuială. Curbarea, care este mai mică de 1 cm, nu este corectată, deoarece va dispărea atunci când lipiți plăcile. Mai multe curbe ale pereților sunt aliniate la faruri. Acestea sunt instalate la margini, apoi trageți linia și expuneți șipcile. Este necesar să se utilizeze nivelul clădirii.
 4. Apoi, amestecați soluția, luând în considerare recomandările indicate pe ambalaj. Trebuie reținut faptul că soluția lichidă se contractă în timpul uscării. Este important să se asigure că amestecul este relativ elastic.
 5. Soluția mixtă este aplicată între balize-urile instalate. Acestea sunt îndepărtate până când tencuiala se întărește. Reziduurile amestecului sunt folosite pentru a umple golul lăsat de balize.
 6. Atunci când tencuiala se agită, suprafața se freacă ușor cu ajutorul unui răzuitor special și a unui burete.

Aplicarea plăcilor din gips carton

În cazul în care curbura tuturor pereților din baie este de 5 cm sau mai mult, merită să dați prioritate utilizării gips-cartonului, deoarece, pentru a echilibra în acest caz, prea mult tencuială este necesară. Nu puteți lăsa suprafața curbei, în caz contrar, țigla este adusă în mod greșit.

Pentru lucru este necesar să se pregătească foi de carton de gips, adeziv special, jigsaw electric, nivel de construcție și ciocan de cauciuc.

 1. Mai întâi trebuie să vă asigurați că pe perete nu este murdărie și praf. După aceea, suprafața este acoperită cu un grund.
 2. În continuare, placa de gips este marcată cu întrerupătoare și socluri.
 3. Plăcile sunt lipite din partea de jos a peretelui. Sunt utilizate nivelul și ciocanul de cauciuc.
 4. După terminarea lucrărilor, cusăturile sunt măcinate cu umplutura de finisare, iar întreaga suprafață este măcinată.

Trebuie reamintit faptul că baia este un nivel destul de ridicat de umiditate, astfel încât numai un gips carton rezistent la umiditate va funcționa.

Alinierea zidurilor deformate

Pregătirea pereților înainte de tigareDacă în baie există pereți puternic deformați, toate metodele de mai sus se vor dovedi ineficiente. În acest caz trebuie să instalați profile metalice și gipsokartonnyh coli.

 1. Mai întâi de toate, este necesar să se efectueze măsurători și să se determine cantitatea de gips carton. De asemenea, trebuie să achiziționați elemente de fixare potrivite pentru profilul metalic.
 2. Proiectul este fixat orizontal, folosind șuruburi și dibluri cu auto-filetare. Distanța dintre elementele de fixare trebuie să fie de maxim 50-60 cm.
 3. Plăcile de plăci de ghips sunt așezate astfel încât să meargă pe profilul metalic doar la jumătate din lățimea sa. În acest caz, șuruburile trebuie să fie complet încastrate.

Trebuie să ne amintim că o astfel de metodă de nivelare a zidurilor reduce spațiul băii, prin urmare, profilele metalice trebuie fixate cât mai aproape posibil de perete.

Pentru a pregăti suprafața băii pentru tigla ulterioară, este necesar să se efectueze lucrări de impermeabilizare. Deci, materialul special este așezat la o înălțime de 1-1,5 m. Trebuie să se asigure că nu există încă zone netratate în încăpere.

Pregătirea zidurilor băii Aceasta este o etapă importantă înainte de a pune placile. Datorită acestei lucrări, va fi posibilă asigurarea unei bune aderențe, ceea ce înseamnă că placa va păstra proprietățile sale și va rămâne atractivă pentru o perioadă lungă de timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce aveți nevoie de un grund în fața pereților de tencuialăDe ce aveți nevoie de un grund în fața pereților de tencuială
Cu pereții cabanei cu piatră naturalăCu pereții cabanei cu piatră naturală
Colțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baieColțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baie
Decât să terminăm soclul caseiDecât să terminăm soclul casei
Fotografie de decor pentru caramida: gresie pentru decoratiuni interioareFotografie de decor pentru caramida: gresie pentru decoratiuni interioare
Învelirea cuptorului cu plăci ceramiceÎnvelirea cuptorului cu plăci ceramice
Soiuri de dale pentru decoratiuni interioare pentru caramidaSoiuri de dale pentru decoratiuni interioare pentru caramida
Tigle "mistreț" pe șorț de bucătărie și baieTigle "mistreț" pe șorț de bucătărie și baie
Plasarea plăcilor în baie - tehnologie și costul munciiPlasarea plăcilor în baie - tehnologie și costul muncii
Tencuială pentru plăci de baieTencuială pentru plăci de baie
» » Pregătirea pereților pentru tigla în baie
© 2021 amigdas.com