amigdas.com

Proteza de prindere: trăsăturile și avantajele protezei cu clapetă

Caracteristicile protezei cu clame a dințilorDacă o persoană are o încălcare completă sau parțială a danturii, în acest caz are nevoie de o proteză cu clapetă. Acest serviciu este destul de popular astăzi. Experții numesc acest tip de proteză cel mai modern. Se caracterizează ca fiind îngrijite și indică o estetică ridicată a acestor proteze.

Datorită construcției sale robuste, precum și a materialelor moderne, proteza poate dura mai mult decât un produs convențional. Acest tip de zâmbet devine aproape perfect.

Ce este o proteză cu clapetă

Descrierea construcției protezelor cu clameAuzind pentru prima dată despre o astfel de variantă de proteză, mulți oameni care au o problemă cu dinții se întreabă: proteza cu clame - ce este?

Dacă îi traduceți numele în limba rusă, bugel înseamnă "arc“. Acest cuvânt reflectă pe deplin particularitatea construcției unei astfel de proteze. Dispozitivul în sine are următoarele elemente:

 • cadru metalic turnat sau arc;
 • dinți artificiali;
 • sistem de fixare;
 • imitarea acrilică a gumei.

Principala diferență dintre un șurub metalic realizat sub forma unui arc dintr-o placă obișnuită de plastic este evident chiar și pentru un laic. În cavitatea orală o astfel de construcție ocupă puțin spațiu, în timp ce este convenabilă și arata destul de estetic.

Nu există niciun tip de proteză detașabilă în proiectarea unei astfel de punți miniatură, care, în timp ce se află în cavitatea orală, este aproape invizibilă.

Prin urmare, nu este surprinzător faptul că majoritatea specialiștilor în cazurile în care o persoană are dinții lipsiți parțial, în timp ce nu există posibilitatea de a realiza o punte fixă, o alternativă mai bună și anume proteza prin prindere.

Sistemul de prindere: avantaje și dezavantaje

Avantajele inerente bughetelor sunt legate de caracteristicile designului lor. A fost datorită faptului că proteza dentară a devenit populară în întreaga lume:

 1. Avantajele si dezavantajele dintilor protetic de fixareîn procesul de utilizare în cavitatea bucală, proteza cu clapetă ocupă volumul minim;
 2. atunci cand purtati o incuietoare, o persoana nu prezinta o tulburare de gust;
 3. Jumperul subțire situat pe maxilarul inferior nu permite ca limba și buzele să se miște ușor. Ca urmare, atunci când purtați o proteză cu clapetă, nu există nici o schimbare în vorbire și dictionare, iar când limba se mișcă, este exclusă dentiția protezei;
 4. o perioadă lungă de funcționare a produsului. Experții spun că o proteză calitativă de închidere poate fi folosită de la 5 la 10 ani. Nici o altă specie detașabilă nu poate servi atât de mult;
 5. când se utilizează clapeta, sarcina pe întreaga fălțu este distribuită uniform și nu există presiune excesivă asupra dinților. În plus, atunci când purtați o astfel de proteză, este imposibilă deteriorarea gingiilor și a mucoasei;
 6. astfel de desene sau modele sunt simple și ușor de întreținut și nu necesită proceduri speciale;
 7. Structura de prindere se caracterizează prin valori de rezistență ridicate;
 8. din cauza faptului că designul este convenabil de utilizat, o persoană o poate purta aproape non-stop, fără să se îngrijească chiar de decolare pentru timpul de somn. Și acest lucru elimină un anumit disconfort psihologic asociat purtării unei proteze;
 9. designul exterior exterior este destul de estetic, astfel încât zâmbetul unui bărbat care are o proteză cu clapetă în gură este aproape ideal.

În plus față de avantaje, protezele cu clame au anumite dezavantaje:

 • Dacă proteza este sub sarcină mare, aceasta poate duce la defalcarea ei. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că astfel de situații apar foarte rar comparativ cu alte tipuri de structuri protetice;
 • costul protezei cu clapetă este destul de ridicat, mai ales dacă planurile omului care și-a pierdut parțial dinții merită instalarea unei opțiuni de coasere. Un preț ridicat pentru o proteză trebuie plătit și în cazul în care, înainte de instalare, se efectuează proceduri de pregătire destul de îndelungate.

Pentru a face o proteză adecvată, care va fi ideală pentru o persoană și în același timp va demonstra fiabilitate ridicată în timpul utilizării, medicul trebuie să-și ia în serios lucrarea și să ia în considerare toate nuanțele.

Instalarea protezei cu clame conduce specialiști de nivel înalt. Înainte de a fixa produsul, trebuie să se realizeze lucrări pregătitoare și fiecare detaliu trebuie elaborat în detaliu.

Proteza proteza: tipuri

Descrierea tipurilor de proteze cu clameDiverse materiale sunt folosite pentru a crea proteza din structura de prindere. Conform acestui criteriu, experții identifică următoarele proteze: titan, cromocobalt, zirconiu, acetal. Dacă vorbim despre sistemul de prindere, există mai multe soiuri.

Pe cleme. Ca o opțiune de fixare, se folosesc cârlige obișnuite, care sunt bine fixate pe dinții de susținere. Ca urmare, folosind acest design, este posibil să purtați și să îndepărtați cu ușurință o proteză. În plus, produsul, dotat cu un astfel de sistem de fixare, este destul de simplu.

Datorită complexității sale scăzute, costul său este acceptabil. Dacă este necesar, o unitate suplimentară poate fi adăugată cu ușurință la o astfel de structură. Cu toate acestea, minusul protezei cu clapetă pe clape este că, cu un zâmbet, oamenii din jurul tău pot observa cârlige.

Pe coroane telescopice. Acest tip de proteză este mai perfectă, dar pentru superioritatea ei este necesar să plătească un preț mai mare. Un astfel de sistem de fixare presupune că partea sa este fixată nu numai pe dinți de susținere, ci și pe implanturi, a căror instalare este efectuată direct în gingii.

Ca urmare, partea superioară a protezei este detașabilă și nu există posibilitatea de a scoate partea inferioară. În această versiune a protezei cu clapetă, este extrem de important ca medicul să ajusteze cu precizie dimensiunea implanturilor și a dinților artificiali. Ar trebui să se potrivească cât mai strâns posibil.

Pe încuietori. Astfel de structuri sunt fixate cu ajutorul unor încuietori. Din cauza faptului că acest design presupune o încărcare mai mare pe dinții de susținere, acestea sunt în continuare întărite folosind coroane ceramice. Lacatele sunt de dimensiuni mici, în timp ce sunt convenabile, iar străinii nu sunt vizibili. Ca urmare, folosind această variantă a protezei, este asigurată aspectul cel mai estetic al danturii.

Tipul atașamentelor atașate pot fi șuruburi, șine sau sferice. Care dintre ele este utilizată în proteza cu clapetă, medicul decide în fiecare caz individual. Având în vedere complexitatea designului, costul unei astfel de protezare va fi destul de ridicat. Dar comoditatea în folosirea sa este evidentă.

Poate fi îndepărtat cu ușurință și este posibil să atașați simultan un număr mare de dinți la un astfel de design. În plus, o proteză cu un astfel de sistem de fixare poate fi ușor tratată. Fixarea se caracterizează prin rezistență ridicată.

Proteza de cusut. Instalarea sa se efectuează în cazul în care nu există dinți complet pe o parte și nu există nici o modalitate de a fixa bolțul pe dintele de sprijin. Acest tip de proteză cu clame este cel mai scump. Cu toate acestea, în unele cazuri este singura aplicabilă.

Utilizați-l pentru o boală cum ar fi boala parodontală sau dacă o persoană are o deplasare a unităților dentare sau a rădăcinilor dentare expuse. În plus față de cleme, se poate folosi și fixarea suplimentară a fiecărui dinte cu ajutorul unor germeni de metal.

Indicații pentru proteza cu clapetă

Protezele sunt de obicei folosite în cazurile în care nu este posibilă instalarea unei punți fixe. În cele ce urmează, vor fi descrise cazuri specifice, în care instalarea protezelor cu clame în cavitatea bucală va fi cea mai corectă decizie:

 • Indicații pentru îmbinarea dinților protezanțiatunci când se înlocuiește un număr de unități dentare;
 • când dinții care formează rândul au o curbură pronunțată și necesită corecție;
 • terapia simultană a bolii parodontale;
 • absența dinților anteriori;
 • grad sporit de ștergere a smalțului dinților;
 • instalarea acestui tip de proteză de către un medic poate fi efectuată temporar, în timp ce un lung proces de pregătire pentru implantarea completă continuă.

Costul protezelor cu clame

Descrierea costului protezelor dentareDatorită complexității protezelor dentare și a utilizării materialelor de înaltă calitate cu rezistență ridicată, precum și a necesității unor calcule individuale și a lucrărilor unui medic, prețul pentru protezele cu clame este destul de ridicat.

Pentru a avea o idee despre prețul la care va costa un astfel de design, este necesar să se ia în considerare mai multe proceduri suplimentare, și în plus, să ia în considerare costul proiectului ales.

Înainte de a instala structura de prindere se efectuează lucrări pregătitoare, în special, tratamentul stomatologic, placa de curățare, precum și instalarea coroanelor pe dinții de sprijin și îndepărtarea amprentelor. Toate aceste măsuri conduc la creșterea costului protezelor.

Costul protezei este de asemenea puternic influențat de numărul de dinți artificiali instalați.

Tipul atașamentului duce, de asemenea, la o creștere a costului protezei. Este evident mai scump pentru un bărbat să facă față unei proteze de întindere sau a unei construcții cu fixare pe coroane telescopice. Mai accesibil este un design simplu care este atașat la clapete. Poziția medie de preț pentru toate tipurile de structuri cu motor este ocupată de proteze cheie.

Este necesar să înțelegeți că, în rândul dentiștilor, prețurile pentru aceste proceduri variază de la o regiune la alta, deci mai întâi trebuie să clarificați costul protezelor în locul în care intenționați să le efectuați.

Vorbind în general, astăzi există următoarele prețuri pentru proteze. Design simplu cu clapetă va costa 15 000 de ruble. Varianta shinning va necesita o cheltuială de 20.000 de ruble.

Luând în considerare toate procedurile, precum și complexitatea încuietorilor, chiar și un castron simplu poate costa 50.000 de ruble. Dacă alegerea se face în favoarea unei proteze unilaterale, instalarea sa vor avea nevoie de 35 000 de ruble.

Cum să aveți grijă de o proteză cu clapetă

Reguli de îngrijire pentru proteze cu clameAnterior a fost subliniat - unul dintre avantajele desenelor tip casetă este că este destul de ușor să ai grijă de ele. Această afirmație este incontestabilă. Grijă pentru acest design implică curățarea de 2 ori pe zi cu o perie convențională cu pastă de dinți.

În timpul acestei manipulări este necesară o atenție deosebită eliminați toate rămășițele. În acest caz, efectuarea unei singure clătiri simple poate fi în cazul unei măsuri insuficiente a panglicii înfundate.

În plus, în fiecare zi se recomandă scoaterea structurii detașabile din cavitatea bucală și epurare, folosind paste și soluții speciale. Pentru a avea un castron lung, este necesar să verificați cu medicul dumneavoastră ce medicamente sunt cel mai bine utilizate pentru a avea grijă de el.

Folosind soluții speciale, este posibilă îndepărtarea cu ușurință a resturilor alimentare, precum și îndepărtarea petelor și protejarea părții metalice a structurii de procesele de coroziune. Pentru a evita posibilele deteriorări ale produsului, se recomandă curățarea pe o suprafață moale sau într-un recipient umplut cu apă.

În unele cazuri, este necesar să aducem bulele la clinica dentară, astfel încât specialiștii să efectueze curățarea profesională.

În caz de absență parțială a dinților, astfel încât să nu aibă probleme cu alimente de mestecat și să nu fie jenat de zambetul tau, oamenii folosesc de obicei serviciile de protezare, care sunt oferite în mai multe clinici dentare.

Cea mai modernă variantă a protezei este încuietoarea. Persoana care a auzit pentru prima dată despre el, bineînțeles, va începe să fie interesată, protezele dentare - ce este?

Construcția însăși are forma unui arc. Este realizat din metal și are o atracție estetică. Puteți instala orice număr de dinți artificiali pe ea. Utilizarea unui astfel de produs nu afectează vorbirea umană și nu modifică senzațiile de gust. În plus, printre toate tipurile de structuri, bugel-ul are cea mai lungă durată de viață.

Poate servi până la 10 ani, iar spargerea sa este o raritate. Când purtați un astfel de produs, excluderea excluderii, în timp ce o persoană care folosește acest design are un zâmbet frumos și nu are probleme cu mâncarea de mestecat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Proteză dentară detașabilă așa cum se întâmplăProteză dentară detașabilă așa cum se întâmplă
Ce este o proteză imediată și când este prescrisăCe este o proteză imediată și când este prescrisă
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Proteze detașabile parțiale, structuri dentareProteze detașabile parțiale, structuri dentare
Proteză detașabilă demontabilă pe maxilarul superior: specia și cât esteProteză detașabilă demontabilă pe maxilarul superior: specia și cât este
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Coroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestoraCoroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestora
Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru protezeOpțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
Coroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialuluiCoroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialului
» » Proteza de prindere: trăsăturile și avantajele protezei cu clapetă
© 2021 amigdas.com