amigdas.com

Șoareci: o varietate de specii din aceste animale

Varietate de specii de șoarecisoareci

- acesta este un animal mic, din timpuri străvechi, care locuiau lângă oameni.

În ciuda faptului că o persoană nu tolerează un asemenea cartier și încearcă scapa de soareci, aceasta din urmă, cu toate acestea, este mulțumită oamenilor că se simt perfect.

Judeca pentru tine: acești rozătoare până acum - una dintre cele mai numeroase specii de animale care trăiesc pe planeta noastră. Din acest articol veți afla ce este un mouse.

Descrierea și caracteristicile animalelor

Descrierea și caracteristicile rozătoarelorCele mai mici șoareci au o lungime de 5 cm, și cel mai mare poate crește până la 19 cm.

Mărimea corpului și culoarea stratului depind de speciile la care aparține particularul rozătoare.

Șoarecii au un gât scurt, care este încoronat de un cap în formă de arbore. Botul este îndreptat, cu o pereche de urechi semicirculare și cu două ochi negri.

Aceste organe, deși mici, permit animalului să vadă și să audă totul perfect.

Pentru orientare în spațiu, natura a răsplătit rozătoarele cu tendri sensibile subțiri. Ele cresc în jurul nasului și acționează ca detectori.

Picioarele mouse-ului sunt mici, dar au cinci degete tenace și tenace. Corpul este alungit și acoperit cu o blană scurtă. Coada este practic lipsită de păr, dar are o acoperire de cântare excitat.

Culoarea parului la șoareci este de obicei gri, dar există specii de aceste animale cu o culoare pestriță. Există și șoareci albi.

Cel mai mare activitatea acestor rozătoare arată pe timp de noapte și seara.

Tipuri de șoareci

Specii de soareciFamilia mouse-ului este foarte mare. Oamenii de știință au 4 subfamilii și 147 genuri. O specie și chiar mai mult - 701. Dar cele mai frecvente sunt acele specii care au fost adiacente oamenilor de milenii. Acestea includ:

 • Mouse-ul de teren sau volei. Acest rozătoare are dimensiuni medii prin măsurarea mouse-ului. Lungimea corpului său poate ajunge la 12,5 cm. Lâna de pe partea din spate a rozătoarelor este predominant gri. Unele persoane pot avea o nuanță brună gălbuie și o bandă longitudinală întunecată. Haină de pe abdomen este, de asemenea, gri, dar de o umbra mai ușoară. Volesii trăiesc în pajiști, tufișuri, grădini și parcuri. Ei trăiesc în năluci și pe tufișuri. În acest din urmă caz, ele inserează cuiburile între ramuri. Vole dieta include fructe de padure, porumb, plante verzi și insecte. Oamenii au încercat mult și fără succes să reducă numărul acestei specii de șoareci.
 • Mouse galben. Blana acestui rozătoare pe spate are o culoare gri roșie, pe abdomen și gât o nuanță gălbuie. Lungimea corpului nu depășește 13 cm. În acest caz, lungimea cozii este aproape egală cu lungimea corpului. Acest mouse cântărește aproximativ 50 g. Șoarecele cu gât galben preferă să se așeze în plăci de pietre, pe marginile pădurilor și în nurcă. Sunt capabili să mănânce atât plante, cât și bug-uri cu viermi. Dacă este necesar, ei pot mânca carne. Aceste rozătoare reprezintă o amenințare serioasă pentru livezile cu pomi fructiferi.
 • Mouse pe bază de plante. Acesta este un rozător foarte mare, conform măsurilor mouse-ului. lungimea corpului poate ajunge la 19 cm. Adăugați la aceasta lungimea cozii, și va primi o lungime totală de 35 cm. Unii reprezentanți ai șoarecilor pe bază de plante pot mânca off greutate de până la 100 g Parul de pe spatele lor gri închis. Nu este omogenă, dar are incluziuni ale unor seturi rigide și mai întunecate. Lana pe abdomen este uniformă și are o nuanță de gri deschis. Acest rozătoare este cel mai frecvent în țările africane. Se hrănește în principal pe plante și cereale.
 • șoarece recolta Eurasian. Acesta este unul dintre cei mai mici reprezentanți ai regatului mouse-ului. Lungimea corpului adult nu depășește 7 cm. Se cântărește atât de puțin fata nu mai mult Parul de pe `10 părțile laterale și spatele ei roșu-brun și aproape alb pe burta. Spre deosebire de șoarecii mai mari, botul mouse-ului este scurt și greoi. Urechile sunt mici și aproape rotunde. Puteți întâlni acest animal în păduri, stepi și pajiști. Acest rozătoare este foarte îndrăgit de așezarea în haystacks și de săparea nurcanilor în apropierea locuinței umane, pentru că acolo puteți găsi mereu mâncare. În baza dietei de șoareci-bebeluși se găsesc cereale și insecte mici. Oamenii consideră că acești rozătoare sunt unul dintre principalii dăunători în agricultură.
 • Mouse-ul casei. Acest tip de rozătoare fără exagerare poate fi numit cel mai des întâlnit pe planeta noastră. Corpul unui adult poate ajunge la o lungime de 9,5 cm. Greutatea nu depășește 30 g. Lâna pe laterale și spate este gri. Pe stomac, culoarea sa poate varia de la gri deschis la alb. Botul în rozătoare este îndreptat. Acest tip de șoareci poate fi găsit în aproape toate clădirile economice ale oamenilor. Rozătoarele mestecă tot ce pot ajunge.
 • Mouse-ul cu mouse. O astfel de rozătoare are o dimensiune medie a corpului de 10 cm. Lana este predominant gri. Pot avea benzi de nuante mai deschise. Această specie de rozătoare este adesea păstrată ca animale de companie. Și în condiții naturale nu trăiesc mai mult de 7 luni, iar în captivitate viața lor se întinde de mai multe ori. Acest rozătoare preferă să mănânce iarbă și insecte mici.
 • Șoarece mouse. Există destul de des acest rozător. O puteți învăța din ochi uriași și urechi ca cani. În loc de blana obișnuită, pe părțile laterale și din spate ale acestui șoarece cresc ace foarte mici. Acest rozăcător are abilități uimitoare de regenerare și le folosește într-o coliziune cu dușmanii: aruncă o parte din piele și fuge. Astfel de animale sunt adesea ținute acasă ca animale de companie.

Șoareci albi

Soareci albi (fotografie)Acest soi de soareci ar trebui să fie spus în detaliu. Aceste animale sunt ținute de oameni ca animale de companie și ca subiecți în studii de laborator. Datorită acestor mici creaturi cu blană de veveriță și ochi roșii, oamenii au reușit să depășească multe boli periculoase și să creeze multe medicamente uimitoare.

Este de remarcat faptul că rozătoarele albe au fost cunoscute de mult timp. Prima menționare a acestora în cronicile umane datează din mileniul III î.en. Cu toate acestea, această informație nu oprește persoanele "entuziaști" care, la orice colț, insistă că rozătoarele albe sunt rezultatul experimentelor secrete ale oamenilor de știință din laboratoarele închise.

În antichitate, șoarecii albi s-au găsit în mănăstiri și țări. Acolo acești rozătoare au fost considerați sacru. Apropo, multe popoare din est au numit prima lună a anului în cinstea lor.

În Japonia, încă se crede că dacă casa are un șoarece alb, atunci alți rozătoare îl vor ocoli. Și în China, astfel de animale au fost folosite pentru predicții.

În Europa, șoarecii albi au început să se reproducă în număr mare la sfârșitul secolului trecut. Le-am ridicat pentru experimente. Iar până în ziua de azi, aceste rozătoare sunt cele mai valoroase materiale de laborator pentru efectuarea diverselor experimente științifice.

Șoareci de reproducere

Creșterea șoarecilor ca animale de companieViața medie a acestor rozătoare nu depășește 3 ani, dar în acest timp pot aduce mulți descendenți. În condiții favorabile, ele pot reproduce pe tot parcursul anului. De obicei, sezonul de reproducere începe în mijlocul primăverii și se termină în noiembrie. Sarcina nu durează mai mult de 21 de zile. La un moment dat, pot apărea până la șapte șoareci.

Literal 12 ore după naștere femelele sunt din nou gata să conceapă. În termen de un an pot exista până la 14 litri.

Adică, o femeie în 12 luni poate naște o întreagă armată de rozătoare. Nu este surprinzător faptul că o persoană încă nu poate face față unei familii de șoareci.

Femelele hrănesc descendenții cu lapte timp de 4 săptămâni, după care soarecii încep să trăiască o viață independentă.

La reproducerea acestor animale, este recomandat ca crescătorul să înceapă să-și obișnuiască bebelușii cu alte alimente la 2 săptămâni după naștere.

În termen de 2 luni, acești copii vor fi gata să aducă un nou descendent.

Conținutul rozătoarelor ca animale de companieDupă cum sa menționat mai sus, rozătoarele de diferite specii conțin adesea animale de companie. Un astfel de conținut nu provoacă prea multe probleme, deoarece șoarecii mănâncă totul și nu necesită suprafețe mari pentru întreținere. ușor de antrenat. După ce rozătoarea se obișnuiește cu persoana, el se duce de bună voie în brațe. Cu toate acestea, nu merită eliberat din cușcă. Dacă se bate în cap pentru a "ieși", atunci va fi foarte greu să-l prindă.

Un pic despre cușcă pentru șoareci.

 • Ar trebui să fie din metal, să aibă palete trase.
 • Pasul tijei ar trebui să fie mic, altfel animalul își va părăsi cu siguranță locuința.
 • Cusca nu poate fi plasată lângă radiatoare.

Pentru un animal de companie, vor exista suficiente celule cu o suprafață de 300 cm2.

Uneori puteți întâlni oameni care conțin șoareci în acvariu și borcane de sticlă. Aceasta este o decizie dubioasă, deoarece animalul va pierde aerul. În plus, un acvariu sau un borcan este mult mai greu de curățat decât o cușcă.

Următoarele elemente ar trebui adăugate în cușcă:

 • O bucată de cretă și câteva ramuri. Șoarecele îi va înghiți dinții. În plus, creta îl va ajuta să-l compensați pentru lipsa de minerale în organism.
 • Așternutul de paie. Este mai ușor de făcut din hârtie și rumeguș. Dacă adăugați fân, atunci animalul de companie va distruge în mod necesar cuibul de la el.
 • Rularea roții la animalul de companie nu a fost plictisitoare.

Nutriția rozătoarelor la domiciliu

Șoarecii de la domiciliuDieta animalelor trebuie să fie echilibrată. Într-o zi pentru un rozătoare ar trebui să fie cel puțin 50 de grame de furaje. Dieta pentru animale de companie poate consta din următoarele produse:

 • Cereale: ovăz, grâu, orez etc.
 • Din legume, cel mai bine este să dai morcovi și frunze de salată.
 • Brânză brută.
 • Iarba verde. Se recomandă să-l arunci în mod regulat într-o cușcă.
 • Fructe: pere și mere.
 • Semințe de floarea-soarelui. Este un tratament pentru șoareci. Dar de multe ori nu puteți da semințe.
 • Suplimente de vitamine.
 • Carnea brută nu este mai mult de o dată pe săptămână.

Este interzisă hrănirea acestor animale cu dulciuri, mâncăruri picante și prăjite.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Anteater: unde locuiește, cum arată, ce mănâncăAnteater: unde locuiește, cum arată, ce mănâncă
Totul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițeTotul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițe
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Deoarece mouse-ul este mai bine să mănânce, există un fel de mouse sălbatic și acasăDeoarece mouse-ul este mai bine să mănânce, există un fel de mouse sălbatic și acasă
Cum arată câmpul hamsteri, habitatul lorCum arată câmpul hamsteri, habitatul lor
Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Snake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crudSnake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crud
Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetanăPradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană
Șoarece alb - un animal de companie excelent decorativȘoarece alb - un animal de companie excelent decorativ
» » Șoareci: o varietate de specii din aceste animale
© 2021 amigdas.com