amigdas.com

Fish-blue reef-iubitor de amatori de acvariu spațioase

Chirurg arab - frumos peșteAcest reprezentant al lumii apelor a devenit foarte popular după apariția desenului "In Search of Nemo", în care personajul principal al lui Dori era un chirurg albastru. Baza peștelui este aplatizată din lateral și are o lungime de 13 până la 35 cm. Există aripi lungi pronunțate pe spate și în spate, precum și o frunză uriașă îndoită.

Corpul de pește are o culoare albastră frumoasă, cu modele întunecate. Chirurgii au aratat formatiuni in regiunea coastei, care pot avansa inainte si inapoi. Aceste formațiuni de corn ajută la combaterea acestor pești pentru teritoriu. Vârsta fină de culoare gălbuie cu o bandă întunecată de-a lungul marginilor. Ochii albastri ai chirurgului albastru sunt capabili să se distingă bine în întuneric.

Tipuri de chirurgi de pește albastru

În lume există aproximativ 85 de varietăți de chirurgi de pește. Iată cele mai populare dintre ele:

 • Arab Fish Surgeon Este cel mai popular tip. Corpul lui este acoperit cu benzi negre, are o culoare gri-argintiu. Taurul este luminos, nu conține un model. Acest reprezentant trăiește în Marea Roșie și poate fi ușor recunoscut de un punct galben în mijlocul corpului și de țepi otrăviți care se află la baza cozii. În medie, peștele atinge o dimensiune de aproximativ 40 de centimetri.
 • Foarte vizibil este un alt individ Acest tip este un chirurg albastru. Are un corp albastru și aripioare, iar pe margine există o muchie neagră. Vârful luminos al peștelui are un contrast față de corpul său, care atrage atenția asupra frumuseții sale.
 • Yellowtail Zebrasoma - caracteristici ale peștilorChirurgul imperial (sau Zebrasoma) este un fel de albastru inchis cu puncte intunecate pe bot si pe aripioare. Pe corp există benzi care arată frumos în contrast cu coada și aripioarele galbene.
 • Pește-vulpe Este, de asemenea, un specimen popular și vizibil. Are o formă interesantă a corpului. Peștele Danna este în cea mai mare parte ușor, dar are dungi negre. Snout prelungit, de aici asemănarea cu vulpea. În pești există o predominanță galbenă pe aripioare și coadă. Când sunt iritați, pot schimba culoarea cântarelor. Și, de asemenea, există puncte întunecate. Aproape toate aripioarele sunt pline de otravă.
 • Maor idol - reprezentant foarte original. Habitatul este apele oceanelor indiene și Pacific. Corpul este mare, aplatizat pe laterale, acoperit cu cântare mici. Picioarele pe spate, precum și coada, seamănă cu un triunghi cu o latură bine alungită. Botul idolului maur este foarte alungit și se termină cu o mică gură.
 • Chirurgul cu părul alb De asemenea, considerat un reprezentant bine-cunoscut al florei de recife. Peștele are o culoare albastră a corpului, iar botul este întunecat. Vârful pe spate are culoarea gălbuie, iar aripa caudală este albă. Coada este destul de scurtă și albă pictată, cu două dungi întunecate. Acest specimen nu este bun, se hrănește cu alge pe recife.

De ce are acest nume

Dacă vă uitați la o astfel de creatură naturală luminată, intră întotdeauna întrebarea: de ce a numit așa chirurgul de pește? Răspunsul este la această întrebare populară. Totul se referă la formațiuni ascuțite și spini, care seamănă cu o lamă foarte ascuțită a unui cuțit-bisturiu, ca un chirurg, și este principala diferență față de alte pești. Sunt aranjate sub formă de grinzi, de jos și de sus, la o aripă din spate. La liniște, spinii sunt ascunși în niște adâncituri speciale pe corp. Dar dacă peștele se simte periculos, chirurgul aruncă imediat spinii în părțile laterale și devine un pește formidabil și periculos.

O astfel de reacție lucrează la mișcarea și atingerea unei persoane. Prin urmare, în cazul în care aproape de ea nu se potrivește, atunci nimeni nu va atinge pește chirurg. Consecințele spinii sunt foarte grave, sunt capabile să taie victima și să infecteze. În special se referă la turiștii care au o odihnă în aceste locuri de locuit.

zonă

Arabian de pește - habitatSpeciile acestei specii de pește predomină pe tot cuprinsul Oceanului Indian, precum și în recifurile Samoa estică, Africa, Japonia și Marea Barieră de Corali la o adâncime de 5 până la 50 de metri. Un chirurg albastru este cel mai popular reprezentant al peștilor. Persoanele tinere trăiesc la o adâncime de 3 metri și se ascund la baza recifului de prădători. Persoanele adulte sunt puțin mai profunde și găsesc, de asemenea, alimente și protecția față de reprezentanții prădători în găurile recifului. Și, de asemenea, recifele conțin alge - principalul produs pentru peștele chirurgului.

Întreținerea și îngrijirea peștilor chirurgului

Condiții de detenție:

 • Temperatura medie a apei: în limitele de 21-26 grade Celsius.
 • aciditate: în intervalul 8-8,5.
 • Duritatea apei: în limitele de 7-125.
 • agresiune: la apropierea lor sunt agresive.
 • Condiții de detenție: dificil.
 • Durata de viata: 6 și mai mulți ani.
 • Lungime disponibilă: 35 cm.

Cel mai mic volum de acvariu necesar unui chirurg albastru este de 280 litri, deoarece aceste specii au nevoie de spațiu și de înot liber. De asemenea, au nevoie de un număr mare de alge și recife artificiale, pentru a asigura habitatele obișnuite în casă. Datele persoanelor ar trebui să fie mai bine plantate în acvariu, care anterior au un ciclu complet de pregătire și testare. Apa trebuie să fie foarte pură și saturată cu oxigen pentru a menține biobalanța necesară.

Fish-fox - aspect (fotografie)Sa spus mai sus că chirurgii albastri sunt bine-cunoscuți reprezentanți ai acestei specii în tancurile de acasă. Acest tip de pește este foarte solicitant de condițiile din acvariu și este susceptibil de infecții bacteriene și parazitare. Pentru incepatori, nu trebuie sa cumperi chirurgi pentru reproducere.

Punctul principal în reproducerea acestor pești este dezvoltarea corectă a individului în noile condiții. Există mulți aditivi și impurități care să mențină biobalanța dorită pentru acești reprezentanți. Mulți oameni cu experiență vastă în crescătorii de pește sunt sfătuiți să cumpere acești pești cu grijă și alege un reprezentant activ cu un bun apetit și corp lungime mai mare de 8 cm. Înainte de a cumpăra mai bine câteva zile pentru a observa comportamentul imaginii dobândite de persoana respectivă.

Sursă de alimentare

Pentru tineri, dieta principală este planctonul și, pe măsură ce acestea cresc, devin mai universale și mănâncă alimente diferite (carne, creveți, midii, calmar). Algele de pe pereții acvariului, precum și frunzele de salată, hrana uscată pentru aceste pești sunt, de asemenea, alimente bune. Este de remarcat faptul că rolul principal al alimentației este algele de acvariu și conținutul de recife, de aceea este adesea necesară curățarea acvariului și actualizarea algelor.

Nutriția completă va permite peștelui să mențină o culoare vie și să-și întărească sistemul imunitar. Aceste măsuri vor afecta speranța de viață a peștilor. Hrănirea trebuie să aibă un număr mic de porții și de câteva ori pe zi. Trebuie să ne amintim că un acvariu murdar și o nutriție necorespunzătoare sunt principala cauză a infecției și a decesului unui pește.

Comportament și aliniere

Maor idol - pește luminos și frumosChirurgii albastri se pot întâlni cu diferiți reprezentanți ai locuitorilor de recif. Se adaptează perfect la acvariile de recif, nu deranjează sau dăunează nevertebratelor. Trebuie să se țină cont de faptul că, pentru două specimene de pești, chirurgii au nevoie de cel puțin 400 de litri de apă.

Dar, de asemenea, merită să fii gata să lupți pentru pești pentru teritoriul lor. Concluzia este că, cu cât dimensiunea rezervorului este mai mare, cu atât mai puțin peștii sunt agresivi. În ocean, chirurgii de pește sunt pești singuri și se combină în grupuri numai în timpul reproducerii.

reproducere

Chirurgul albastru devine un specimen matur sexual de la nouă până la douăsprezece luni. Între femeie și bărbat nu există practic nici o diferență. Reproducerea apare în februarie sau martie seara. Culoarea culorii corpului masculului se schimbă într-o culoare albastru închis, iar femela schimbă linia întunecată într-o linie gri. Barbatul este foarte agresiv în acest moment. Exploatarea ouălor are loc în medie până la 24 de ore și are o dimensiune de până la 1 mm.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Albastrul albastru este cel mai mare animal din lumeAlbastrul albastru este cel mai mare animal din lume
`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Conținutul de pește neon acasăConținutul de pește neon acasă
Instrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariuInstrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariu
Care este cel mai rapid pește din lume?Care este cel mai rapid pește din lume?
Acvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariuAcvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariu
Algelele din Siameză vor ajuta la curățarea acvariuluiAlgelele din Siameză vor ajuta la curățarea acvariului
Descrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul internDescrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul intern
» » Fish-blue reef-iubitor de amatori de acvariu spațioase
© 2021 amigdas.com