amigdas.com

Ordinul de dentiție la copii

Cum cresc dintii la copiiPrimul dinte al bebelușului este bucuria și entuziasmul pentru părinte. Aceasta este o etapă foarte importantă în dezvoltarea umană. Mancarea se produce de obicei într-o anumită ordine și într-o gamă de vârstă limitată.

Ordinea erupției depinde de mulți factori:

 1. caracteristici genetice;
 2. Alimentația mamei în timpul sarcinii;
 3. ecologia și locul de reședință.

Uneori, copiii se nasc deja de tootaj. Adevărat, acest lucru se întâmplă foarte rar. Probabilitatea este de la 1 la 2000.

Secvența de dentiție la copii

Planul de dentiție la copii

secvență, indicat în schemă, este norma pentru majoritatea copiilor, dar nu vă speriați dacă, în loc de incisivul inferior, copilul are o parte laterală superioară. Se întâmplă și nu este considerată o abatere.

Varsta si ordinea eruptiei dintilor infanti

 1. Procedura de tăiere a dințilorIncizii centrali inferiori ieșesc de obicei la vârsta de 5-6 luni.
 2. Urmând incisivii inferiori, apare perechea superioară. Perioada de erupție este foarte individuală. Ei pot ieși chiar în spatele dinților inferiori și pot ieși după 2-3 luni. Perioada medie este de 1-2 luni.
 3. Incizoare laterale superioare. Ei pleacă în perioada de la 9 la 12 luni.
 4. Incizoare laterale inferioare. Vârsta aproximativă a erupției este de 11-14 luni. Pauza dintre perechea superioară și cea inferioară este de obicei scurtă. Deseori pot erupe aproape simultan.
 5. Primul sau micul molar inferior. După ce au ieșit primele 4 dinți, poate să apară o erupție semnificativă. Intervalul de vârstă este cuprins între 12 și 18 luni. Procesul de erupție a molarilor poate fi destul de greu. La urma urmei, zona dintelui este mare. Mai întâi, patru vârfuri sunt tăiate, apoi coroana iese.
 6. Molarii mici superioare apar la vârsta de 13-20 de luni.
 7. Cainii inferiori apar la vârsta de 16-22 luni.
 8. Toți dinți de sus. Vârsta apariției este de la 17 la 23 de luni. Atât câinele inferior cât și cel superior sunt cel mai adesea tăiate cu cele mai neplăcute simptome.
 9. Al doilea sau marele molar inferior apar aproximativ în 20-26 luni.
 10. Lămpi mari de vârstă ieșesc în 26-33 luni. Adesea, un copil se poate plânge de durere, dar există isterie nerezonabile. Molarii mari au erupt mult timp și dureros. Adesea, procesul de erupție este suprapus peste criza de vârstă. Prin urmare, merită să ne gândim cum să ajutăm copilul.

În ciuda cifrelor, intervalele de vârstă sunt destul de neclară și sugerează abateri într-o direcție sau alta. Cu toate acestea, în cazul în care părinții sunt preocupați de lipsa de dinți într-un copil de un an, atunci merită să vadă un medic și să ia testele. Este necesar să se stabilească dacă calciul este suficient în organism și vitamina D pentru digerabilitatea acestuia.

Simptomele dentiției

Cum să tăiem dinții copiluluiToți copiii au un alt proces de erupție. Pentru unii, totul trece fără durere, în timp ce alții greu suporta această etapă. Cel mai adesea, senzațiile neplăcute sunt însoțite de colți și molari.

Primele semne pot apărea cu mult înainte de apariția dinților. Copilul devine agitat, doarme mai rău, refuză mâncarea, trage în gura pumnului, există o slăbire puternică. Acest lucru nu provoacă disconfort grav nici copilului, nici părinților. Merită mai mult să împrumut un copil, să poarte pe pixuri. Dacă este alăptat, va facilita foarte mult viața mamei sale. Un manechin funcționează bine și pentru senzații incomode și senzație de mâncărime. Se recomandă să cumpărați un teetotal. Ele sunt diferite. Pentru față și spate, cu apă, pentru a vă putea răci și a vă potoli gingiile.

Din păcate, există, de asemenea, mai multe simptome neplăcute, când copilul și întreaga familie suferă.

 1. Temperatură ridicată fără semne de boală. Temperatura poate fi scăzută la 37,5. Și se poate ridica brusc și, de asemenea, să scadă drastic.
 2. curge nasul. De obicei, aceasta este o descărcare transparentă a lichidului din nas. În cazul în care deversarea devine verde sau galben, atunci, din cauza imunității slăbite, o infecție sa alăturat și merită să-i vezi un doctor.
 3. Tusea. Dintr-o cantitate mare de saliva, bebelușul poate să tuse. Nu ar trebui să fie o tuse obositoare și umedă.
 4. Atunci când dinții superioară sunt erupți, urechile pot începe să manieze sau să tragă. Acest lucru nu este de obicei un sentiment dureros atât de inconfortabil. Dar dacă copilul plânge foarte mult și atinge urechile în mod constant, atunci este necesar să-i arătați medicului să excludă otita.
 5. Un scaun lichid. Diareea nu trebuie să dureze mai mult de 3 zile. Dacă apare o schimbare a culorii scaunului, consistența devine foarte lichidă - apă, apar incluziuni: spumă, sângele trebuie consultat de urgență de un medic, atunci când aceste simptome nu erupe.

Pierderea dinților din lapte

La vârsta de 6 ani bebelușii încep să cadă. Acest lucru se datorează faptului că rădăcinile laptelui se dizolvă treptat, iar dinții pur și simplu nu se mențin. Mulți dentiști cred că pierderea "laptelui" depinde de vârsta erupției sale, cu cât mai devreme au trecut, cu atât mai devreme ei cad.

Semne ale pierderii devreme a dinților

 1. Tăierea lui Zubikov la copiiPrimul semn este creșterea distanței dintre dinți. Falla unui copil crește și se îndepărtează treptat unul de celălalt.
 2. Dinți dăunători. Rădăcina nu dispare instantaneu, acest proces durează aproximativ 2 ani. Cu cât sprijinul este mai redus, cu atât mai puternic este "omul de lapte". Când rădăcina se dizolvă complet, dintele va cădea complet fără durere.
 3. Apariția dinților permanenți de lângă lapte. Acest lucru se întâmplă destul de des, dar situația necesită controlul dentistului.

Secvența "laptelui" care se desprinde

Primii dinți cad în jur de 6 ani. Totuși, tot mai mulți copii încep să-i piardă în 5 ani. Și, de asemenea, stomatologii observă că schimbarea fetelor începe mai devreme decât la băieți. Secvența de precipitații la fel ca erupțiile.

 1. Primul și cel inferior incisivi centrali cad mai întâi. Aceasta se întâmplă la vârsta de 6 până la 8 ani.
 2. Incizorii laterali au o medie de 7-8 ani.
 3. Molarii mici au o vârstă cuprinsă între 9 și 11 ani.
 4. Ciorchinii urmează molari 9-12 ani.
 5. Lămpile mari vor cădea cu vârste între 10 și 12 ani.

Procesul de abandonare a "dairymen" este mult mai lent decât procesul de apariție a acestora. Toți dinții se schimbă complet până la vârsta de 12 ani. Aceasta este o cifră aproximativă. Cu toate acestea, în cazul în care procesul de schimbare este prea prelungit, atunci trebuie arătat medicului dentist.

Secvența de erupție a dinților permanenți

Cum se taie dintiiÎnainte ca incisivii de lapte să cadă, a treia pereche molară erupe. Ele cresc dintr-o dată constante. Când toți dinții schimbă această pereche vor fi numiți primii molari. Toți molarii de lapte vor fi înlocuiți și vor fi numiți premolari.

Primii incisivi inferiori apar imediat după lactație. Se întâmplă frecvent ca dinții permanenți să crească lângă lapte, care, din anumite motive, nu a căzut. Nu este înfricoșător, dar dacă în decurs de trei luni nu renunță niciodată, va trebui să vă adresați unui specialist.

Și, de asemenea, merită menționat acest lucru incisivii permanenți ieșesc strâmbați, sub un unghi. Nu intră în panică, aceasta este etapa așa-zisă "păpușă urâtă". Treptat, în procesul de formare a dentiției, totul va egaliza. Același lucru este valabil și pentru decalajul dintre incisivii centrali de sus.

La vârsta de 11-13 ani se taie a patra pereche de molari. Acum mușcătura este complet formată. Rădăcinile se formează încă câțiva ani. O maxilară complet formată este considerată doar la 18-20 ani.

Schema secvenței de erupție a dinților permanenți

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum cresc copii dintii: ordine si consistentaCum cresc copii dintii: ordine si consistenta
Cum și când copiii primesc dinți: consistență și simptomeCum și când copiii primesc dinți: consistență și simptome
Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliatăCând copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată
Când dinții încep să fie tăiați la copiiCând dinții încep să fie tăiați la copii
Dentiția în copil: programul și caracteristicile procesuluiDentiția în copil: programul și caracteristicile procesului
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Termeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapteTermeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapte
Jurnal al dinților sugarilor: descriereJurnal al dinților sugarilor: descriere
Diaree cu dentiție la copii: cauzeDiaree cu dentiție la copii: cauze
Primii dinți la sugari: ce ar trebui să fac?Primii dinți la sugari: ce ar trebui să fac?
» » Ordinul de dentiție la copii
© 2021 amigdas.com