amigdas.com

Nagel (șurub) pe beton: toate informațiile despre șuruburi

Șurub pentru betonPrimele șuruburi pentru beton, numite și nageli, au apărut chiar și atunci când au fost construite numai structuri din lemn. Astăzi, nagelul este adesea folosit pentru a fixa ramele ferestrelor sau alte structuri din lemn la structurile masive de beton. Un astfel de element de fixare este foarte ușor de utilizat, dar foarte fiabil și, prin urmare, este utilizat pe scară largă în cercurile de construcție. Dacă aveți nevoie să atașați un beton la structura, trebuie să utilizați doar o astfel de bucată de hardware. Are o mare rezistență, fiabilitate și durabilitate și, prin urmare, constructorii sunt foarte mulțumiți de utilizarea acestuia.

Mai devreme sau mai târziu, un apartament sau o casă privată va trebui reparat și nu poate exista hardware fiabil. De aceea este atât de important să înțelegem toate nuanțele de a lucra cu un astfel de element de construcție.

dispozitiv

Caracteristici grele pentru betonNagelul este realizat din oțel puternic, apoi acoperit cu diferite acoperiri tehnologice. Acest lucru este necesar pentru a da șurubului o funcție de protecție. Pasivarea se face în galben sau metal alb, și trebuie remarcat faptul că nu există absolut nicio diferență în proprietăți. Capul cu șurub este întotdeauna plat, este foarte ușor să se ascundă în construcție. Mai jos are forma unui con sau a unei crestături și, prin urmare, hardware-ul nu va sari afară. Toate aceste calități vă permit să răsuciți hardware-ul și să nu vă fie teamă că suprafața produsului se va sparge.

Instalarea ușoară a șurubului poate fi realizată cu o șurubelniță convențională, deoarece echipamentul este echipat cu o crestătură în formă de cruce. Dacă vă uitați la sculptură, devine evident că este neuniform și cu incizii care se află de-a lungul întregii lungimi a tijei. Aceste caracteristici permit o adeziune bună la suprafața betonului, motiv pentru care va fi posibilă producerea unei lucrări de înaltă calitate, chiar și într-o bază poroasă.

Șurubul pe beton are un fir cu un pas frecvent și, prin urmare, poate fi folosit foarte fiabil pentru a fixa un obiect pe un perete de beton.

Soiuri de hardware

Soiuri de nageliProfesioniștii clasifică acest hardware în funcție de câteva caracteristici de bază, fără a lua în considerare dimensiunea acestuia.

Caracteristica principală este tipul de cap. Există modele cu capete hexagonale sau dreptunghiulare ascunse. Prima variantă are spline în formă de cruce sau conice. Elementele hexagonale au un filet interior sau spline, care sunt destinate cheilor de carob sau chei de chei. Modelele dreptunghiulare sunt realizate cu un cap rotunjit, motiv pentru care le puteți atașa balamale tehnice.

În piață și în magazine, puteți găsi o mare varietate de componente hardware care sunt fabricate din materiale diferite. Dacă studiați în acest subiect, puteți înțelege că numai acoperirile tehnologice externe diferă, care au o funcție protectoare. Există modele de șuruburi galvanizate, copate sau întunecate.

Ele diferă și condițiile de utilizare. Modelele galvanizate pot fi utilizate atât în ​​interior, cât și în exterior. Cuprul nagel nu-i place influența externă și, prin urmare, nu există nici un motiv să-l instalați din exterior. Semi-rasa înnegrita este protejată în cel mai rău caz de toate și, prin urmare, este mai bine să o utilizați în locuri unde umiditatea nu cade.

caracteristicile

Nagels are câțiva parametri importanți, pe care trebuie să le cunoașteți atunci când utilizați:

 1. Ce sunt nageli pe betonSecțiunea exterioară poate fi de la 7,35 până la 7,65 mm.
 2. Pasul filetului este selectat de la 2,5 la 2,75 mm.
 3. Diametrul exterior este cuprins între 6,3 și 6,7 mm.
 4. Secțiunea internă este de 5,15 până la 5,45 mm.
 5. Diametrul capacului este cuprins între 10,82 și 11,82 mm.
 6. Înălțimea capului este de 2,8 până la 3,2 mm.
 7. În șuruburi există spline ale torxului 30.
 8. Adâncimea variază de la 2,3 la 2,7 mm.
 9. Lungimea șuruburilor poate avea dimensiuni de la 50 la 184 mm.
 10. Diametrul burghiului folosit trebuie să fie de 6 mm.

Este necesar să se cunoască adâncimea ancorării, precum și forarea diferitelor pereți. Depinde de materialul folosit în construcția structurii:

 1. Tipuri de șuruburiDacă suprafața este făcută din beton, atunci trebuie să se găsească o gaură cu o adâncime de 4,5 cm, iar fixarea se face la o distanță de 3 cm.
 2. În cazul în care peretele este realizat din cărămidă de nisip-calcar, atunci gaura trebuie să fie de 5,5 cm, iar ancorarea este făcută la o adâncime de 4 cm.
 3. Pentru suprafețele de piatră ponce este necesar să se producă în mod corespunzător și în mod eficient elemente de fixare, este necesară găurirea unei găuri la o adâncime de 6,5 cm, iar distanța dintre șuruburi este de 5 cm.
 4. Dacă peretele este din beton ușor, ancorarea se face la intervale de șase centimetri unul de celălalt, gaura trebuie să aibă o adâncime de 7,5 mm.
 5. În cazul în care construcția utilizate cărămidă solidă, distanța dintre elementele de fixare ar trebui să fie de 4 cm, iar adâncimea de 5,5 cm.

Cum de a alege un nagel pentru beton

 1. Cum de a alege un nagel pentru betonEste necesar să se țină cont doar de un singur parametru principal - șurubul trebuie să reziste încărcărilor așteptate. Specialiștii au făcut calcule speciale, din care se poate concluziona că pentru un design care are o masă mai mare de 100 kg, trebuie să alegeți metalul având o lungime de 150 cm.
 2. Dacă aveți nevoie să atașați un obiect care cântărește mai puțin de 10 kg, atunci puteți cumpăra o lungime a șurubului de 70 mm. Dar este întotdeauna necesar să se ia în considerare etapa cu care nagelul va fi instalat în sistemul comun de fixare a unui obiect.
 3. De obicei distanța dintre șuruburi este de aproximativ 70 sau 100 mm. Dar această distanță poate varia în funcție de dimensiunea structurii, precum și de tipul peretelui.
 4. Și chiar și cu selecția trebuie să ia în considerare condițiile de utilizare a acestui hardware. Funcționarea în baie, unde există umiditate crescută, precum și într-o cameră de zi uscată - acestea sunt lucruri complet diferite. Aici aveți nevoie de diferite capacități de operare ale șurubului. Ar trebui să te uiți întotdeauna la coperta nagelului, pentru că nu toată lumea este potrivită pentru o cameră umedă.

Aplicare corectă

Nagels sunt foarte des folosite în instalarea de structuri din lemn, ferestre din PVC, profile din aluminiu, cutii din lemn pentru structuri din beton, cărămizi sau alte pereți. Înainte de a începe să înșurubați șurubul, trebuie să forați o gaură în cărămidă cu un burghiu special.

Efectuând astfel de lucrări, este necesar să se ia în considerare unele nuanțe:

 1. Ar trebui să se retragă din marginea de 5 sau 6 cm.
 2. Dacă este necesară montarea unei ferestre din PVC, distanța dintre elementele de fixare trebuie să fie de 60 cm.
 3. Dacă aveți nevoie să instalați ferestre din lemn sau din aluminiu, atunci distanța maximă dintre elementele de fixare este de 70 cm, iar de la unghiul cadrului până la rafturi - 10 cm.

După efectuarea marcării, este necesar să se înșurubeze nagelul. Trebuie să fie atașat cu atenție. Dacă peretele este făcut dintr-un material poros sau gol, nu îl apăsați în timp ce răsuciți. În acest caz, trebuie doar să utilizați mișcarea de răsucire. Este necesar să ne amintim, că un cățel cu un fir de schimbare nu va fi niciodată combinat cu un diblu.

Montare pe perete

Nu este nimic dificil să atașați un șurub la perete. Înainte de a începe, trebuie să faceți niște lucrări pregătitoare cu ajutorul anumitor instrumente:

 • foraj;
 • pumn;
 • șurubelniță sau șurubelniță;
 • material de fixare.
 1. Folosind nageliÎnainte de a începe lucrul, este întotdeauna necesar să curățați temeinic suprafața.
 2. După efectuarea marcajului corect al găurilor viitoare. Pentru fiecare tip de muncă, vor avea propriile lor.
 3. Atunci când loviturile sunt aplicate pe suprafață, puteți începe forarea. Lungimea orificiului trebuie să corespundă materialului de fixare pregătit.
 4. Trebuie să vă amintiți că burghiul va fi foarte fierbinte, deci trebuie să-l udați periodic în ulei sau apă.
 5. În cazul în care adâncimea trebuie să fie mărită, atunci trebuie folosit un bolț. Întorcându-l în interior, puteți obține lungimea optimă.
 6. În gaură, cuiul va fi înșurubat prin structura pregătită, care este pre-fixată.
 7. Picturile de pe șurub permit ca suprafața să fie fixată cu fermitate. Șurubul este destul de fragil. Dacă aplicați umflarea excesivă sau încălziți puternic tijă, atunci va exista o mișcare. De aceea este mai bine să utilizați șurubelnița cu atenție pentru a înșuruba goana în beton. Înșurubarea va fi efectuată la viteză mare. Tija devine foarte caldă și deschiderea se deschide. Prin urmare, șurubul se poate desface și se poate desprinde. De aceea este mai bine să utilizați o șurubelniță convențională, pe care trebuie să o alegeți în funcție de desenele de pe capul produsului. Există o formă în formă de cruce sau în formă de cruce.
 8. Dacă șurubul nu este înșurubat, atunci merită să utilizați un ciocan. Dar trebuie doar să faceți acest lucru dacă structura nu are o sarcină grea.

Puteți, de asemenea, strângeți șuruburile pentru beton fără forare, dar pentru aceasta trebuie să vă asigurați că suprafața este liberă. În acest caz, aveți nevoie doar de o șurubelniță.

costul

Costul produsului va depinde de lungime, precum și de parametrii acoperirii. De exemplu, un produs placat cu cupru va costa un pic mai mult decât unul întunecat, iar pentru un hardware de 150 de milimetri va fi necesar să plătească mai mult de 70 milimetri de hardware. Dar, în orice caz, cumpărarea unor astfel de șuruburi nu va provoca daune mari portofelului, deoarece nu este prea scump, iar pentru lucrările de construcție a acestor produse nu este nevoie de prea mult. Prin urmare, puteți merge la primul magazin de clădiri disponibil și puteți alege exact acele echipamente hardware care se potrivesc pentru o anumită situație.

Siguranța la locul de muncă

Pentru a evita vătămările neplăcute, trebuie să respectați întotdeauna regulile de siguranță de bază pentru a vă proteja corpul împotriva deteriorării.

Este necesar să urmați cu strictețe câteva instrucțiuni atunci când lucrați:

 1. Domeniul de aplicare a șuruburilor cu auto-filetareÎn nici un caz nu puteți începe forarea fără ochelari de protecție, deoarece o bucată de beton se poate împărți în ochi. Dacă se întâmplă acest lucru, clătiți imediat zona afectată cu apă și cereți-i pe cineva din casă să facă o inspecție amănunțită și să îndepărteze toate corpurile străine. Dacă în câteva ore încă vă faceți griji în legătură cu durerea, atunci ar trebui să căutați ajutor de la specialiști.
 2. Cu un burghiu, nu puteți lucra cu mănuși, deoarece poate fi înfășurat pe un burghiu rotativ. În acest fel, vă puteți deteriora grav degetele.
 3. Nu încercați să schimbați burghiul imediat după găurire, deoarece va fi foarte fierbinte. Deci poți arde rău. În primul rând, burghiul trebuie răcit în apă.
 4. Nu lăsați copiii departe de aparat. În cazul în care bebelușul rulează în jurul său, atunci toate uneltele care sunt conectate la rețeaua de alimentare trebuie plasate la o distanță atât de mare încât copilul să nu le atingă. De asemenea, îndepărtați toate obiectele de tăiere și înjunghiere.

Cum să respectați regulile de siguranțăRespectați aceste reguli simple de siguranță și munca va aduce numai plăcere.

În acest fel, din punct de vedere constructiv, Șurubul, care este utilizat pentru fixarea în beton, este o tijă filetată care poate fi ridicată sau alternativ, apoi mică, apoi ridicată. Și, de asemenea, nagelul are un cap încrucișat, a cărui parte interioară este echipată cu o crestătură. De obicei, aceste tipuri de elemente de fixare sunt folosite pentru a fixa geamurile din plastic și din lemn, cutiile de ușă pe o bază solidă. Când lucrați, este necesar să forați mai întâi găurile la adâncimea necesară, apoi puteți înșuruba șurubul, care se va potrivi bine în piesă. Toate dispozitivele de fixare pot fi realizate independent.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Scări de beton - caracteristici ale construcției cu mâinile lorScări de beton - caracteristici ale construcției cu mâinile lor
Garduri pentru o casă privată cu mâinile lorGarduri pentru o casă privată cu mâinile lor
Care este clasa și gradul de betonCare este clasa și gradul de beton
Cât de mult este concret pentru fundațieCât de mult este concret pentru fundație
Suportul de fixare consolidat: avantaje și alegereSuportul de fixare consolidat: avantaje și alegere
Corpuri perforate metalice pentru structuri din lemnCorpuri perforate metalice pentru structuri din lemn
Ancore pentru beton: dimensiuni și prețAncore pentru beton: dimensiuni și preț
Construirea unei fundații pentru o casăConstruirea unei fundații pentru o casă
Sunt disponibile șuruburi de ancorare.Sunt disponibile șuruburi de ancorare.
Proiecte și construcții de băi din blocuri de lut expandatProiecte și construcții de băi din blocuri de lut expandat
» » Nagel (șurub) pe beton: toate informațiile despre șuruburi
© 2021 amigdas.com