amigdas.com

Caracteristicile și greutatea foii profilate, masa 1 m2

Cum se scade greutatea plăcii ondulate

Tăvile profilate reprezintă una dintre cele mai populare materiale de construcție până în prezent, care sunt folosite pentru a crea acoperișuri de înaltă calitate. O atenție deosebită trebuie acordată unui astfel de parametru ca greutatea foii profilate, este foarte importantă, deoarece poate crea o sarcină mare asupra structurilor portante ale clădirii.

Caracteristicile materialelor

Profilist a numit un material foarte ieftin, popular, practic și frumos pentru acoperișuri, creat cu ajutorul unui metal rulant de grosime mică, care este furnizat sub formă de foi lungi longitudinale.

În procesul de producție, trebuie să se utilizeze întotdeauna o presă specială, datorită căruia conturul trapezoidală rămâne pe foi. Pentru producția sa se utilizează oțel zincat, în timp ce în partea superioară este pulverizat cu polimeri sau cu tot felul de vopsele conservatoare.

În prezent, în vânzare, este posibil să se găsească foi profilate care sunt suporturi, garduri sau multifuncționale, în același timp, acestea diferă în valoare atractivă, pot varia în greutate și alte caracteristici. Acest lucru face posibilă selectarea materialului în deplină conformitate cu cerințele specifice.

Caracteristicile pozitive ale unei p-coli

Este demn de menționat caracteristicile pozitive și negative. Pentru momentele pozitive de utilizare în construcția foilor profilate pot fi atribuite:

 • Grosimea plăcii profilateMasă nesemnificativă, cu mult mai mică decât alte materiale care sunt destinate fundării acoperișului, fapt care face posibilă reducerea semnificativă a costului transportului și organizării sistemului de crustă;
 • masa celei mai utilizate foi profilate, a căror dimensiune este de 1 pe 1 m², nu depășește zece kg;
 • perioadă lungă, care este cauzat de proprietăți cum ar fi rezistența anticoroziv prin pulverizare la schimbările de temperatură, precum și apariția de bacterii care produc mucegai și procese putrezire;
 • materiale de construcție iese în evidență puterea și rezistența la uzură, datorită capacității portante excelente, ceea ce înseamnă că, chiar și o sarcină substanțială nu este o condiție prealabilă ar fi de a distruge pulverizare și uzura rapidă a materialului;
 • ușurința și viteza de asamblare - din acest motiv, învelișul poate fi format cu ajutorul foii de profil în mod independent, fără a fi nevoie de utilizarea unor unelte speciale.

Datorită faptului că profilul metalic are o greutate neglijabilă, acesta asigură o acoperire foarte ușoară a acoperișului pentru astfel de structuri, astfel încât, în majoritatea cazurilor, este adecvată pentru o varietate de structuri de construcție.

Greutatea speciilor cunoscute

Aceasta va ajuta la calcularea greutății plăcii ondulate, care este special concepută pentru calcule rapide. Profilistul este un material de construcție universal, ceea ce înseamnă că acesta poate fi folosit pentru clădiri rezidențiale, structuri temporare, garaje sau alte structuri. Se întâmplă cu un strat de polimer sau cu un strat de protecție din lac.

Tabelul parametrilor foii profilate

Poate avea diferite lățimi și alte caracteristici. Această diversitate se datorează construirii diferitelor dimensiuni și particularități ale fiecărei clădiri sau a spațiilor construite. În cel mai important moment de construcție, se poate constata că unul dintre parametri nu se potrivește materialului de construcție. Și acest lucru se datorează faptului că toți parametrii nu au fost specificați în timpul achiziției. Prin urmare, înainte de a face o alegere în favoarea acestei sau acelor plăci materiale și specifice, merită să-ți studiezi foarte atent parametrii. Această dorință este relevantă pentru masa unui pătrat. metru. Există, de asemenea, mai multe tipuri de profiști:

 • perete;
 • care poartă;
 • universală.

Fiecare dintre aceste soiuri include diferite variante de execuție. Aceasta deschide oportunități pentru alegerea cea mai precisă a materialelor de construcție pentru rezolvarea problemelor specifice în construcția clădirilor.

Tip de perete de foaie de profil

Greutatea cartonului ondulatAceastă versiune este concepută pentru a asigura placarea pereților clădirilor, precum și pentru a crea partiții fiabile și solide. Pentru producția sa se utilizează oțel de înaltă calitate, a căror lățime variază între 0,5 și 0,7 milimetri.

Masa tipului de perete depinde de mărimea și lățimea sa, în acest sens, în conformitate cu o logică specifică, se poate calcula și greutatea totală a structurii. De exemplu: grosime = 0,45 mm, atunci greutatea foii profilate pe un metru pătrat va fi egală cu 4,52 kg. Sau dacă grosimea este de 0,7 milimetri, greutatea va fi egală cu 6,78 kilograme.

Tipul materialului rulmentului

Are un nivel ridicat de capacitate de încărcare, în legătură cu aceasta, este selectat pentru construirea de pavilioane fiabile, spații pentru depozite, hangare sau structuri similare.

Pentru producția sa, sunt utilizate semifabricate metalice speciale, lățimea cărora variază între 0,7 și 1 milimetru. Greutatea lor, conform formularului anterior, depinde de lățime, ceea ce înseamnă că dacă este de 0,7 milimetri, greutatea unei foi va fi de 8,67 kg pe metru pătrat. metru. Dacă grosimea este de 1 mm, atunci greutatea va fi egală cu 17,17 kg pe metru pătrat. m.

Tip universal de carton ondulat

Aplicarea foii profilateMasa foliei ondulate de foi universale trebuie să fie determinată foarte des, iar sărind peste această procedură înseamnă a pune în pericol performanța întregii clădiri. Greutatea cartonului ondulat trebuie măsurată de asemenea, deoarece este utilizat cel mai adesea în timpul creării acoperișurilor pe acoperișurile diferitelor clădiri. La vânzare, este prezentat într-un număr mare de mărci, deoarece multe companii și firme participă la lansarea sa. Fiecare dintre marcile profilului universal se utilizeaza in conditii specifice si pentru rezolvarea sarcinilor specifice de constructie.

Atunci când se selectează un anumit brand, va fi furnizată lățimea foii și circumstanțele în care va fi folosit materialul de construcție.

Este necesar să se facă calcule preliminare ale masei de un metru pătrat, aceasta fiind corectă pentru o determinare inconfundabilă a criteriilor-cheie și a parametrilor fundației acoperișului. În caz contrar, în cazul în care aceste caracteristici nu sunt avute în vedere, atunci în timp util, sistemul de cornișerie construit se va opri să limiteze încărcăturile și va fi potențial periculos pentru găsirea unei astfel de clădiri pentru persoanele vii. Prin urmare, pentru calcule mai precise, greutatea utilă a pardoselilor este de 1 m².

Criterii pentru o alegere competentă a unei foi de P

Profesioniștii asigură faptul că cu cât este mai groasă foaia achiziționată, cu atât este mai fiabilă și mai durabilă. Acest lucru se datorează faptului că materialul mai gros are rezistență excelentă, rezistă bine la procesele de coroziune, este capabil să reziste la solicitările semnificative pe care clădirea le are asupra vântului și zăpezii. Prin urmare, carton ondulat poate fi folosit în condiții dificile pentru perioade lungi de timp.

Pentru o selecție competentă a celui mai bun material de acoperire, trebuie luați în considerare simultan câțiva parametri importanți. Constructorii trebuie să ia în considerare următoarele aspecte importante:

 1. Tipuri de profileGrosimea unei foi unice profilate. Cât este mai mare scorul, cu atât mai greoi, dar va arăta tablă de oțel robustă, este recomandat să alegeți indicatorul median la încărcarea sistemului de schelete și toate facilitățile au fost în general minore. Cu toate acestea, în același timp, foile selectate fac față perfect diferitelor contracții.
 2. Consumul de metale. Parametrii și compoziția este utilizată pentru fabricarea unei foi afecteaza in mod direct din clasa de greutate a foii, în legătură cu dreptul de a cumpăra ar trebui să studieze cu atenție caracteristicile materialului achiziționat. Este recomandat să cumpere brandul a devenit o primă clasă, deoarece aceasta înseamnă cel mai mare impact pozitiv asupra aspectul produsului, perioada de acoperire, precum și o astfel de fuziune ar fi de confruntare diferite condiții meteorologice și procese corozive, mucegai si bacterii putrezite.
 3. Prezența unei acoperiri anticorozive. Acesta garantează stabilitatea plăcilor înainte de rugină, în ciuda faptului că crește semnificativ masa acoperișului.

Prin urmare, în alegerea materialelor de construcție ar trebui să ia în considerare o mulțime de diferiți factori care vă permit să faceți o acoperire bună și pe termen lung.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi culoarea potrivita pentru acoperis si gardCum sa alegi culoarea potrivita pentru acoperis si gard
Acoperiți acoperișul cu o foaie de profilareAcoperiți acoperișul cu o foaie de profilare
Acoperiș cu tablă profilată, instalare de tablă ondulatăAcoperiș cu tablă profilată, instalare de tablă ondulată
Caracteristici, avantaje și dimensiuni ale foii profilateCaracteristici, avantaje și dimensiuni ale foii profilate
Profilate - greutate redusă, frumusețe și confort de instalareProfilate - greutate redusă, frumusețe și confort de instalare
Tăvile profilate: tip, greutatea 1m2, proprietățile profilului și tabelul parametrilorTăvile profilate: tip, greutatea 1m2, proprietățile profilului și tabelul parametrilor
Profilist pentru gard: criterii de selecțieProfilist pentru gard: criterii de selecție
Caracteristicile plăcii ondulate galvanizateCaracteristicile plăcii ondulate galvanizate
Panta minimă a acoperișului din tabla profilată pentru acoperișurile șaPanta minimă a acoperișului din tabla profilată pentru acoperișurile șa
Opțiuni pentru alegerea unei foi profilate pentru acoperișuriOpțiuni pentru alegerea unei foi profilate pentru acoperișuri
» » Caracteristicile și greutatea foii profilate, masa 1 m2
© 2021 amigdas.com