amigdas.com

Spotted leopard euplefar. Întreținerea și îngrijirea soparlei

Spotted euplicar la domiciliuSpotul leopard euplicar e drăguț mare gecko leopard

, care este foarte popular printre fanii diferitelor animale exotice. Este ușor să aveți grijă de această reptilă, este pașnică și poate trăi în terariile mici.

În plus față de toate euplatformul este destul de simplu în reproducere și variat în variațiile sale de culoare, ceea ce face și mai atractivă pentru mulți jucători terariu. Din acest articol puteți afla despre habitatul natural al gecko-ului leopard, condițiile de întreținere la domiciliu și cum să aveți grijă în mod corespunzător după acesta.

Spotted euplatform în natură

Acest animal trăiește pe versanții munților pietroși, aproape lipsiți de vegetație, într-o zonă de stepă semi-uscată și uscată. Patru euplefara sunt țări precum:

 • Eufemist punctatIndia.
 • Turkmenistan.
 • Pakistan.
 • Afganistan.
 • Sudul Iranului.
 • Irak.
 • sud-vest și estul Asiei.

Pentru a păstra acest mamifer acasă, nu este necesară înțelepciunea specială. Este suficient să se creeze condițiile necesare pentru euplicator cât mai aproape posibil de mediul natural al habitatului său. Pentru a face acest lucru, trebuie doar: apă curată, mai multe adăposturi și un punct de încălzire, astfel încât după o cină consistentă, gecko îngropat abdomenul său.

Aspectul și trăsăturile euplicului reperat

Spotted leopard euplicar - o reptilăAcesta este unul dintre fără pretenții și binevoitori reptile, care devine ușor și rapid obișnuit cu oamenii. Euplicarul mediu cântărește aproximativ 50 de grame, dar există și specimene mari.

În lungime ajunge până la treizeci de centimetri, dintre care o treime cade pe coadă, iar în caz de durere acută sau frică severă, reptila îl poate arunca. Pentru șopârlele tinere, nu este o problemă restaurarea rapidă a părții pierdute a corpului, însă într-un gecko adult acesta va crește mult timp și își va pierde vechea frumusețe. Deși acestea sunt cazuri rare, deoarece această reptilă nu este de la cei timizi.

În coadă, aceste animale fac rezerve de nutrienți, deci sunt atât de groase și chic. Eublepharis pot fi păstrate în acvarii, chiar și cu capacul deschis, deoarece ventuzele de pe picioare sunt nedezvoltate, spre deosebire de alte specii de gecko, dar pereții casei trebuie să fie destul de mare pentru reptila nu este selectată. Pentru un confort mai mare al animalului dvs. de companie în terariu faceți o ventilație suplimentară mai mică.

Spotul euplicar:

rezervație pentru animale terestre

Spotted leopard euplefar. Întreținerea și îngrijirea soparleiUn animal este destul suficient pentru un terariu mic 30 sau 40 cu. cm. Pentru trei reptile terariu orizontală potrivit 50/30/30 cm, în timp ce verticală poate fi de asemenea utilizat, în cazul în care partea sau peretele din spate va permite eublepharis se deplaseze liber pe ele, ascunzându-se în adăposturi construite și să stea pe rafturi. Pentru copii, nu sunt recomandate imediat volume mari de locuințe, deși ele cresc mai repede în ele.

încălzire

Eubbefarii sunt soparle cu sânge rece, și au nevoie de căldură pentru a-și digera mâncarea. Încălzirea mai mică va fi cea mai bună opțiune pentru aceasta. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza un cablu, un termocuplu sau un uscător de pantofi.

Temperatura în zona de încălzire nu trebuie să depășească 32 de grade. Acesta poate fi ajustat cu ajutorul unui termometru și a grosimii solului la instalarea dispozitivelor de încălzire. Încălzirea este plasată într-un colț al cuștii, „otaplivaya“ 25 - 33 la sută din suprafața de fund, în timp ce atingerea gradientul de temperatură în șopârlă carcasă. La temperatura camerei de cel puțin 22 de grade, încălzirea pe timp de noapte poate fi oprită. Copiii cu vârsta de până la trei luni necesarul de încălzire este constant.

adăpost

Euplatforms leopard reperatÎn casa șopârlei ar trebui să existe mai multe adăposturi în colțurile calde și reci. Și euflefarul însuși va face deja alegerea unui loc mai confortabil. Și, de asemenea, nu uitați de zona necesară a terariului - o cameră umedă, care ar trebui să fie situată într-un colț cald, unde va avea loc molotarea animalului. Despre asta va fi spus puțin mai târziu.

Puteți folosi ieftin, practic și adăposturi ecologice, făcute din jumătăți de cocos, care sunt bine dovedite și ca zuffle. Și, de asemenea, nu este o problemă să comandați un decor sau un adăpost de la un maestru sau să vă faceți singur.

sol

Ca pământ în locuința unui călăreț, se face o movilă de pietricele și pietre mari, dar nu marine și fluviale, deoarece ele sunt alunecoase pentru picioarele animalelor de companie. Pentru ca animalul să nu înghită accidental pietricelele, dimensiunea lor ar trebui să fie adecvată. Este recomandabil să nu folosiți nisip obișnuit, altfel șnecul va avea probleme cu digestia, dacă este înghițită.

Pentru terarii, covoarele speciale sunt foarte potrivite. Este sigur, frumos și convenabil atunci când curățați casa unui animal. Orice covor moale este de asemenea perfect. Copiii trebuie păstrați exclusiv pe prosoape sau șervețele de hârtie.

apă

Spotul euplefar (Eublepharis macularius), amenajarea terariuluiPentru un băutor este potrivit orice capacitate mică și mică. Șopârlele aubrefares le place să bea curățați apă în picioare, mângâind limba ca niște pisoi. Și, de asemenea, cu picături de liliac de plăcere de apă dulce și cu o pulverizare zilnică într-un castron de apă nu există nici o nevoie specială, deși nu va fi niciodată inutil.

Potul de băut poate fi proiectat pentru stilul terariului sau pentru a face cele mai simple dintre elementele improvizate. Apa alcalină este considerată cea mai utilă în compoziția sa.

iluminat

Gecko este o crepuscul animal și, prin urmare, nu are nevoie de iluminare. Pentru el, o lampă incandescentă convențională cu incandescență de 25-40 wați este potrivită pentru simularea încălzirii solare. Deși cea mai bună opțiune este încălzirea inferioară cu un termocuplu, o casetă termică sau un cablu termic.

Radiații ultraviolete este, de asemenea, un element necesar, care asigură sinteza vitaminei D3 în animal. Pentru a face acest lucru, utilizați lămpi ultraviolete speciale. Deși, dacă adăugați vitaminele și mineralele necesare în furajul animalului dvs. și îl furnizați cu încălzire, atunci lampa care emite radiații ultraviolete nu va fi necesară. Faptul că complexul de vitamine, în combinație cu regimul termic corect, asigură animalului o vitamină D 3 în întregime.

Este important să știți că euplicanele albinoase nu le plac lumina puternică. Prin urmare, atunci când utilizați lămpi, această situație trebuie luată în considerare și, dacă este posibil, consultați specialistul corespunzător.

umiditate

Euphothes sunt reperațiUmiditatea în carcasa pentru animale de companie nu trebuie să depășească 50%. Pentru a crește umiditatea până la valoarea dorită, în cazul în care apartamentul este prea fierbinte, se presară periodic solul într-un colț al terariului, mai ales în absența unei camere umede.

Vechi acasă din piele de reptila in timpul naparlire ar trebui sa completă și că procesul trebuie să fie controlat, în caz contrar animalele de companie, în anumite circumstanțe, nu mai pot auzi, rămân fără degete, și așa mai departe. N. Prin urmare, trebuie să știți că adulții vărsat timp de 1-2 luni o dată, adolescenți - 1 dată într-o perioadă de două săptămâni. Iar acest lucru nu poate fi observat imediat, deoarece reptilele mănâncă vechea piele după molotare. Din cauza creșterii rapide, bebelușii se mulează mai des decât frații lor.

Caracteristicile camerei de toaletă și umedă

Dacă pielea euplicului a început să devină alb, crack și fulgi, atunci a început moltul obișnuit. Pentru ca acest proces să aibă loc fără consecințe neplăcute, este necesar să se pună o cameră umedă în terariu.

Pentru a face acest lucru, recipientul cu capacul este puțin mai mult decât o reptilă. O gaură de aproximativ 4 cm în diametru este tăiată în capac, care servește ca o imitație a burrow. În partea inferioară a acestui container se află un substrat umed (trestie de nucă de cocos sau vermiculită).

Dacă eufemarul este în formă bună în condițiile corecte de detenție, moult trece ușor iar pielea se îndepărtează de pe aproape un întreg stoc. Și dacă situația este diferită și pielea rămâne pe coadă sau în alte părți ale corpului, atunci trebuie să vă ajutați animalul prin menținerea unui loc cu pielea care nu crește obosită sub apă caldă. Apoi scoateți-l cu grijă cu o cârpă moale sau cu tampon de bumbac.

Pulverizarea periodică a unuia dintre colțurile terariului nu poate garanta o mulație ideală, datorită instabilității umidității. Și în cazul pontei, camera umedă, pur și simplu indispensabil ca ouă previne lipirea amanate de la partea de jos a cutiei, care la cojirea poate duce la moartea lor.

Deoarece celulele umede folosesc adăposturi pentru șerpi, vândute în magazine specializate. Deși această cameră este ușor de făcut cu propriile mâini cu ajutorul materialelor improvizate și a cunoștințelor minime ale designului, care pot fi găsite pe Internet.

ventilație

Eubbefar în terariu este necesară o bună ventilare. Aerul trebuie în acest caz să circule liber în spațiul de locuit, trecând prin întreaga sa zonă. Stagnarea aerului poate afecta negativ starea de sănătate a euplicatorului sub forma:

 • Inflamatia.
 • Dermatita.
 • Fungus.

Prin urmare, nu subestimați schimbul corect de aer în terariu. Circulația incorectă a aerului poate crea un disconfort foarte mare pentru animalul dvs. de companie.

Sursă de alimentare

Spotul leopard euplefar - o reptilă acasăSpoturile de euplicani mănâncă în principal insecte, rozătoare mici și șopârle, păianjeni și chiar și tinerii lor. Dar cel mai bun aliment la domiciliu sunt gandacii mici si greierii. Dar o astfel de delicatețe, cum ar fi zofobii și abuzul de vierme de făină nu este necesar. Acest lucru poate duce la obezitatea animalului și poate afecta în mod negativ funcția sa reproductivă. Vara, insectele se vor mânca bine în mâncare:

 • Lăcustele.
 • Grasshoppers.
 • Verde de omizi de fluturi care nu sunt acoperite cu fire de păr.

Dar trebuie avut în vedere că insectele pot avea viermi, acarieni și alte infecții, așa că este recomandat să se prevină inițial diferiți paraziți.

Este strict interzisă acordarea unei vrăjitorii, datorită sistemului lor digestiv extern, care începe digerarea zybyfar-ului din interior, ca urmare a pierderii. De asemenea, viermii de râu nu sunt recomandați pentru hrănire, la fel ca produsele citrice.

Dieta aproximativă a euplicatorilor:

 • În primele câteva săptămâni - nu mai mult de doi greieri mici la un moment dat.
 • Generația mică mai mică de trei luni - nu mai mult de trei greieri medii pe zi.
 • De la trei la șase luni - nu mai mult de cinci greieri mari la un moment dat și în fiecare zi.
 • Până la un an - nu mai mult de șase greieri mari la un moment dat și de câteva ori pe săptămână.
 • Mai mult de un an - nu mai mult de zece greieri mari pentru un apel și de câteva ori pe săptămână.

Ar trebui să ne amintim că hrănirea reptilei alimente cu conținut scăzut de grăsimi este necesar să se procedeze de la caracteristicile individuale ale unui organism, te cât de mult va mânca, principalul lucru, să nu suprasolicitați. Și hrăniți euplicatorii de preferință dimineața și seara, adăugând în dieta minerale și vitamine, altfel fără ele, el poate doar să moară.

Fiziologia euplicanilor

Nu țineți câțiva bărbați de euplicatori într-un terariu pentru a evita luptele asupra teritoriului, ceea ce poate duce la moartea unuia dintre "luptători".

Un bărbat nu are nevoie de mai mult de zece femele, iar dacă există unul, el îl "torturează" pur și simplu.

Diferitele sexe cu zublofar conțin împreună doar până la patru luni. În viitor, este necesar să se țină seama de faptul că el poate fertiliza deja o femeie de orice vârstă.

Dacă femeia nu este complet formată și a rămas însărcinată, aceasta duce de obicei la oprirea sau întârzierea dezvoltării sale fizice și, uneori, la moarte.

Boli euplicale: rahitism

Destul de periculos, dar nu boli infecțioase, semnele evidente ale cărora sunt curbura labei. Se pare ca urmare a lipsei de calciu la orice varsta. Prin urmare, trebuie să monitorizați în permanență manifestarea vizuală, care este exprimată în curbură a picioarelor animalului și a mișcărilor sale neobișnuite (abdomenul nu trebuie să atingă solul cu mișcare activă).

În stadiul avansat, această boală conduce la o curbură și distrugere a coloanei vertebrale a dentiferei, ca urmare a faptului că moare. Pentru a evita această problemă mare, trebuie să monitorizați cu atenție regimul alimentar al animalului dvs. de companie, inclusiv toate ingredientele vitaminizate necesare, care îl vor susține întotdeauna într-o formă bună și sănătoasă.

Și, în concluzie, aș vrea să spun că durata de viață a animalului dvs. depinde direct de conținutul și de îngrijirea acestuia. Prin urmare, înainte de a cumpăra acest animal exotic, inițial să aveți grijă de toate elementele de uz casnic necesare și vitale care vor fi necesare pentru întreținerea corectă a euplicatorului. Și dacă i se oferă toate condițiile pentru o ședere la domiciliu, animalul dvs. va avea încă mulți ani să vă facă plăcere cu prezența sa.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să aveți grijă și în ce condiții să aveți o șopârlă acasăCum să aveți grijă și în ce condiții să aveți o șopârlă acasă
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Un animal este un panter negru: unde locuiește și cum aratăUn animal este un panter negru: unde locuiește și cum arată
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Broască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijireBroască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijire
Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continutPisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut
Un iguane verde sau obișnuit la domiciliuUn iguane verde sau obișnuit la domiciliu
Leopard de zăpadă sau leopard: caracteristică unui animalLeopard de zăpadă sau leopard: caracteristică unui animal
» » Spotted leopard euplefar. Întreținerea și îngrijirea soparlei
© 2021 amigdas.com