amigdas.com

Instrumentul abraziv: tipuri și caracteristici

Soiuri de scule abraziveProducția de produse și structuri metalice este un proces complex care implică mai multe etape. Produsele finale sunt procesate în mod necesar pentru a le conferi un aspect elegant. Cel mai adesea, în acest scop este folosit un instrument abraziv. Aceasta este soluția cea mai optimă pentru îndeplinirea acestor sarcini. La urma urmei, are multe posibilități de utilizare - poate fi utilizat pentru măcinare, precum și pentru tăierea metalului și a altor produse care sunt expuse substanțelor cu duritate crescută.

Aceste particule pot să difere în ceea ce privește originea, granularitatea și prețul. Cele mai bune rezultate ale procesării pot fi obținute utilizând un instrument cu microcristal de formă neregulată. Dar, în primul rând, trebuie să se acorde atenție gradului de granularitate și proprietăților boabelor care determină calitatea muncii.

Ce este un instrument abraziv?

Sub instrumentul abraziv se acceptă înțelegerea întregii varietăți de instrumente, concepute pentru prelucrarea diferitelor suprafețe.

Cele mai renumite soiuri ale acestui instrument sunt diamante și roți abrazive, piei și bare. Alte produse din diverse lianți și materiale abrazive pot fi de asemenea menționate aici - de exemplu, piatră ponce, corund, șmirghel etc.

Ce este un instrument abraziv?Cu un studiu mai aprofundat al acestor dispozitive de ascuțire, se poate găsi în el o proprietate atât de utilă samozatachivaemost. De exemplu, orice material abraziv care este utilizat pentru a produce dispozitive abrazive, conține mai multe straturi de granule ascuțite simultan. Dar odată cu îndoirea și ruperea unor particule abrazive, ele sunt înlocuite imediat de altele. Este de remarcat faptul că, odată cu frecarea crescută a stratului superior al dispozitivelor abrazive, procesul de auto-ascuțire este accelerat.

Uneori există încălcări ale acestui proces, atunci când produsul nu se auto-ascuți complet. În acest caz, merită să vă gândiți cum să efectuați editarea dispozitivului, pentru care trebuie doar să eliminați stratul superior al materialului abraziv. După aceasta, instrumentul are forma corespunzătoare pentru a-și îndeplini în mod eficient sarcina.

Domeniul de aplicare al prelucrării abrazive

Care este utilizarea unui instrument abraziv?Principalii utilizatori ai instrumentului sunt întreprinderi specializate în fabricarea de piese sau componente ale acestora. Datorită procesării abrazive a metalului, produsele finite dobândesc nu numai un aspect estetic, ci și caracteristici de calitate cerute. În primul rând, aceste dispozitive au nevoie de producție, angajate în producția de piese mici pentru nevoile de construcție de mașini, deoarece pentru această industrie este foarte important ca produsele fabricate să fie exact aceleași ca și desenele.

Instrumentul referitor la categoria în cauză poate fi utilizat pentru prelucrarea produselor sub formă de linie automată sau manuală. Ultima opțiune este adesea folosită în atelierele mici, însă pentru întreprinderile mai mari implicate în producția de masă și producția în masă este cel mai adecvat utilizarea agregatelor automate pentru finisarea produselor.

Tipuri de unelte de ascuțit

În ultimii ani, acest instrument sa răspândit în multe domenii. Este utilizat în mod activ în construcții de mașini, construcții de clădiri, reparații și alte industrii. Este logic să presupunem că fiecare dintre speciile sale este potrivită pentru a-și îndeplini numai sarcinile proprii. Există instrumente care vă permit să eliminați rugozitatea, cu ajutorul altora puteți curăța pereții sau podeaua. Prin urmare, este de înțeles de ce din ce în ce mai multe soiuri de acest tip de instrument sunt vândute în fiecare an. Toată diversitatea lor poate fi reprezentată sub forma a două mari grupuri - rigide și flexibile.

Unelte abrazive dure

Unelte abrazive durePrimul grup este reprezentat de dispozitive cum ar fi bulgarii, mașini-unelte și alte tipuri de echipamente electrice și manuale staționare.

Datorită prezenței unei varietăți de moduri de viteză de rotație și rezistență ridicată, acest instrument vă permite să mănâncați rapid și eficient un număr mare de produse într-un timp scurt. Se utilizează în mod activ pentru măcinare, nivelare, ascuțire a marginilor de tăiere, precum și tăierea materialului solid.

În plus, produsele legate de acest grup pot fi împărțite în mai multe tipuri de cercuri:

  • măcinare;
  • măcinare;
  • stripping;
  • de tăiere.

Fiecare produs are propriile caracteristici și proprietăți. Produsele de șlefuit sunt folosite pentru prelucrarea produselor din piatră, lemn și metal, atunci când trebuie să vă schimbați forma sau să eliminați rugozitatea. În mod special, este nevoie de utilizarea acestui produs în producția și repararea de case și apartamente.

Deoarece aceste instrumente pot fi folosite în multe domenii diferite de activitate economică, în alegerea lor ar trebui să se concentreze asupra problemelor actuale și pe această bază, pentru a alege tipul de profil cerc, care poate fi directă, sub formă de boluri sau tăvi. Principalul criteriu de alegere ar trebui să fie considerat convenabilitate a formei.

Produsele de tăiere vă permit să efectuați tăierea ceramică, cărămizi, gips-carton, lemn, piatră și așa mai departe. Aceste produse sunt superioare restul parametrilor de funcționare, cum ar fi precizia, viteza și ușurința de prelucrare, nu are nevoie de mult efort.

Ascuțirea cercurilorCercurile de ascuțire sunt utilizate pe scară largă ca un instrument eficient pentru ascuțirea suprafețelor mașinilor-unelte, ferăstraie, foarfece și cuțite. Utilizarea acestui instrument vă permite să economisiți mult timp pentru întreținerea unui alt instrument în producție și agricultură.

Produsele de decapare sunt utilizate pentru prelucrarea produselor din lemn, piatră și oțel, atunci când trebuie să le dați o anumită formă sau să scapi de defecte grave. În special în cerere, aceste produse în magazinele de prelucrare a metalelor, în cazul în care acestea sunt utilizate pentru a elimina tăieturi de sudură, picături, cusături și alte defecte grave.

Instrumentul pe o bază flexibilă

Împreună cu un producător de scule grele produce abrazive pe o bază flexibilă. Cea mai populară varietate este o piele obișnuită, care poate avea o densitate diferită. Cu ajutorul acestuia, puteți oferi o prelucrare de înaltă precizie și mai eficientă a produselor din piatră, sintetice, metal și lemn. Varianta cea mai comună este o bază de hârtie sau țesut.

Grinda abrazivă de șlefuit

Grinda abrazivă de șlefuitDiscurile abrazive sunt realizate sub formă de foi foarte subțiri și au găuri de montare în centru cu un cadru sub formă de bucșă metalică. Pentru a crea astfel de discuri, utilizați particule diferite, materiale de umplutură în combinație cu o masă de legare specială, care poate fi vulcanică sau bachelită. În conformitate cu tehnologia, toate componentele enumerate după amestecare sunt trimise la forme speciale, după care sunt apăsate.

Discurile abrazive sunt de două tipuri:

  • măcinare;
  • de tăiere.

Primele sunt destinate tăierii materialelor nemetalice și metalice, inclusiv marmură, cărămizi, plăci de gips, aliaje metalice neferoase și altele. Șaibele de șlefuit sunt cel mai adesea folosite pentru șlefuirea și ascuțirea pieselor fabricate din aceleași materiale.

Ambele tipuri de roți abrazive sunt la fel de solicitate în producție. Sunt utilizate pentru prelucrarea pe tipul de mașini adecvate - șlefuirea și tăierea.

Rezultatul necesar atunci când se utilizează roți abrazive se obține prin acțiunea unor vârfuri ascuțite de particule abrazive, care, în timpul rotirii cercului, se taie în suprafața tratată. În mod tipic, aceste particule au o dimensiune de 100 până la 2000 pm. Trebuie remarcat faptul că, pe măsură ce mărimea și duritatea boabelor abrazive cresc, crește și productivitatea cercului.

Cârpă de șlefuire

Șmirghelul de țesut este, de asemenea, utilizat în mod activ în întreprinderile industriale. Sa răspândit pe scară largă în domenii precum electronică și construcții, industria prelucrării lemnului și a mobilei, precum și aviația și metalurgia.

Cârpă de șlefuirePiei de măcinare sunt concepute pentru a efectua operațiuni de finisare, semifinisare și finisare. În plus, este indispensabil pentru șlefuirea internă, fără centru, plană și externă a pieselor.

Stofa abrazivă este un material abraziv universal care poate fi utilizat pentru prelucrarea oricăror materiale. Cel mai adesea este folosit pentru măcinarea marmurei, pieii, bronzului, sticlei, oțelurilor structurale, lemnului, superaliajelor de titan.

Dispunând de o elasticitate excelentă, pielea de șlefuit este perfect potrivită pentru prelucrarea suprafețelor complexe curbate, precum și pentru măcinarea dimensională și decorativă.

O bară pentru ascuțirea cuțitelor și șlefuirea

Se folosește o mare popularitate ca instrument abraziv și bare pentru ascuțirea cuțitelor și șlefuirea. Scopul lor principal - ascuțirea produselor, efectuate manual. Cei care vor folosi acest instrument pentru prima dată vor să dea sfaturi - alegeți modelul cel mai lung posibil, dar nu puteți să acordați atenție lățimii.

Producătorii produc bare pentru ascuțirea diferitelor tipuri. Cele mai comune baruri naturale. Recent, au o alternativă - barele sintetice.

Vibrații și materiale abrazive pentru acestea

Se obișnuiește a se numi un ciocan vibro-umed un tratament umed al produselor care utilizează instrumentul în cauză, pentru care se utilizează echipamente speciale, care în compoziția sa trebuie să aibă un dispozitiv de alimentare și de drenare.

O caracteristică importantă care trebuie să aibă mașinile concepute pentru a efectua prelucrarea vibrațiilor, este disponibilitatea procesului lor tehnic. În mod tradițional, abrazivi de uz reutilizat sunt utilizați pentru realizarea vibratoarelor vibraționale. După cum arată practica, un material este suficient pentru câteva luni de funcționare activă.

Procese legate de prelucrarea abrazivă

Cel mai adesea, acest tip de instrument este utilizat atunci când devine necesar să se dea suprafețelor pieselor anumite proprietăți, ceea ce nu se poate face cu alte mașini și unelte de prelucrare a metalelor. Pentru a aduce produsele la parametrii necesari, ele pot fi supuse următoarelor procese de prelucrare abrazivă:

  • măcinare;
  • lustruire;
  • Lapping și depanare;
  • Honing, etc.

polizarepolizare - un fel de prelucrare, în timpul căruia se mănâncă suprafețe și cuțite de ascuțit și unelte de tăiere. Lucrări similare se efectuează cu ajutorul unor tipuri de unelte dure - bare, cercuri sau segmente.

polizare - o procedură în care suprafețele dobândesc o netedă ideală. Acest tip de prelucrare se realizează cu ajutorul unor cercuri speciale din pâslă sau pânză, având pe suprafață o pastă abrazivă aplicată anterior sau un lichid umezit cu o pulbere.

optimizări - procesul de prelucrare abrazivă, care permite furnizarea produselor cu dimensiuni mai precise, precum și îmbinarea cea mai precisă dintre ele. Acest proces de lucru se realizează cu ajutorul unei scule de lustruire care conține suprafețe abrazive cu granulație fină, umezită cu apă.

Instrumentul abraziv este foarte solicitat nu numai în industrie, ci și în sfera internă. La urma urmei, există adesea situații în care este necesar să se dea produselor proprietățile estetice necesare și caracteristicile de performanță.

Cea mai ușoară modalitate de a realiza acest lucru este prin utilizarea unui astfel de instrument, pe care producătorii de astăzi îl produc în versiuni diferite, în funcție de scopul său. Aceasta predetermină sarcinile pentru care poate fi utilizată. Acesta ar trebui să fie principalul criteriu pentru alegerea unui astfel de instrument. Dar este necesar să se ia în considerare și alți factori, în primul rând, duritatea materialului, pentru care se achiziționează produsul de ascuțire. Numai în acest caz, munca se va face rapid și eficient.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Diamond wheel grinding: cum să alegi un instrument de strunjireDiamond wheel grinding: cum să alegi un instrument de strunjire
Cum să ascuți foarfecele acasăCum să ascuți foarfecele acasă
Avantajele unui cutit ceramic si cum sa-l ascuti acasaAvantajele unui cutit ceramic si cum sa-l ascuti acasa
Tipuri și descrierea tăierii cu jet de apă a metalelorTipuri și descrierea tăierii cu jet de apă a metalelor
Mașină de șlefuit: soiuri, caracteristici și principiu de funcționareMașină de șlefuit: soiuri, caracteristici și principiu de funcționare
Pătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegereaPătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegerea
Șaibă de șlefuit pentru așchii de lemn: tipuri și reguli de selecțieȘaibă de șlefuit pentru așchii de lemn: tipuri și reguli de selecție
Mașini de rectificat cilindrice pentru metalMașini de rectificat cilindrice pentru metal
Care sunt discurile pentru metalul bulgar?Care sunt discurile pentru metalul bulgar?
Lustruirea momelilor pentru lemn pe un bulgarLustruirea momelilor pentru lemn pe un bulgar
» » Instrumentul abraziv: tipuri și caracteristici
© 2021 amigdas.com