amigdas.com

Insecte gândaci specii de gândaci de gândaci Rusia

Beetle din RusiaExistă o mulțime de Zhukov pe pământul nostru și acestea sunt de cele mai diverse culori și dimensiuni: ele se găsesc sub păduri, pietre, flori și copaci. Primii gândaci au apărut pe Pământ cu aproximativ trei sute de milioane de ani în urmă, se crede că aceste creaturi sunt incluse în cel mai mare grup de insecte, detașarea cărora are 350 mii de specii diferite.

Șaizeci de procente de gândaci sunt reprezentați de cinci familii:

 • Beetles-weevils - 60 de mii
 • Beetles prădători - 45 de mii
 • Beetles - 40 de mii
 • Flyers - 35 mii
 • Mustache - 26 mii

Insectele se găsesc în întreaga lume, locuiesc în casele și apartamentele noastre.

Descrierea și caracteristicile

Zhukov este numit coleoptera - ele aparțin detașării insectelor, ale căror reprezentanți au aripi ferme din față, piezoase sau sclerotizate, fără a se dedica elytra. Ei au aripi aripi din spate, cu care acestia zboara, aripile aruncate sub elytra. Foarte rar, aripile și elytrale sunt absente, aparatul oral mestecă și înghite, partea din față a sânului este dezvoltată și există conexiunea mobilă cu partea mediană.

Beetlele pot avea o varietate de configurații ale trunchiului care se formează în funcție de habitat:

 • pupăGândacii care trăiesc în corpurile de apă sunt plane, raționalizați și compacți în mărime.
 • Beetlele care locuiesc în pământ au o porțiune frontală extinsă a trunchiului.
 • Locuitorii de pe suprafață se disting printr-un picioare convexe în spate și lungi.

Dimensiunea diferitelor specii variază între 0,3 mm și 171 mm. Faceți cunoștință cu gândacii pot fi peste tot: în tundră, în deșert, la tropice, ele se găsesc în apă, pe uscat, în copaci. În funcție de modul de hrănire, indivizii sunt împărțiți în prădători, erbivore și mănâncă rămășițe organice.

Dezvoltarea gândacului are loc pe principiul complet conversie: din ou apare o larvă, crește și se dezvoltă, de câteva ori molii, și după aceea devine un pupa. Aula este imobila și nu se hrănește cu nimic, după această etapă larva se transformă într-un adult adult. Beetles aduce atât prejudicii, cât și beneficii pentru oameni: cum ar fi kozheedy, grinders, gândaci de coajă, insecte colorat de Colorado, stricătoare de stocuri, clădiri, copaci, cartofi. Dar există gândaci folositori (gândaci, gărgărițe) care distrug dăunători, cum ar fi omizi, ciuperci, afide.

Ce mănâncă gândacii?

Printre gândaci se află reprezentanți ai tuturor tipurilor de hrană: prădători, ierbivore și mâncăruri de animale de origine.

 • Predatorii mănâncă alte insecte și larvele lor.
 • Culoarea gândacului coloradoLegumele mănâncă frunze, rădăcini, ciuperci, semințe și fructe. Anumite tipuri de gandaci acționează ca dăunători și strică frunzele de pere, măr, varză, sfecla, cartofi. Cel mai cunoscut dăunător este gândacul Colorado.
 • Există o varietate de gândaci care sunt ordonatorii pădurii. Astfel de indivizi se hrănesc cu plante putrede și rămășițe de origine animală organică.

Adesea, produse alimentare de insecte depinde de stadiul de dezvoltare, ca o larvă, hrana pentru insecte pe resturi organice și a fost un pradator, și ca un adult, care începe să mănânce din lemn, nuiele, seva, polen. Există familii care, în stadiul larvelor, acumulează substanțe nutritive și devin adulți, insectele nu mănâncă restul vieții.

Beetle în procesul lor de viață influențează pozitiv natura în habitatul lor, deoarece procesează vechiul lemn uscat și plantele contaminate cu ciuperci, participă la formarea de humus și flori polenizate. Cu toate acestea, există dăunători care dăunează semnificativ agriculturii, plantațiilor forestiere, clădirilor din lemn, hârtiei și mobilei.

Tipuri de gandaci

Familia Coleoptera este una dintre cele mai numeroase grupuri de pe planetă - este formată din 390.000 de specii, dintre care majoritatea nu au fost studiate. Dintre toate varietățile celor mai cunoscuți: gândacul de grâu, ciobanii sau elefanții, prădătorii de gândaci, lameleleforme, gândacii de frunze, marmură sau cherestea.

Gândacul grosolan

Familia include 30 de mii de specii. corp gândac de culoare albastru închis, uneori cu iridescent, alungite și ovale în mărime de la 1 mm până la 10 cm. Uneori gândaci sub forma unei lentile biconvexă sau o foaie, iar acestea pot fi tipul de alimente și animale de pradă fitofage.

Beetle-habitateBeetle sau ponei cu cocoșul unul dintre reprezentanții acestui familie are un corp negru oval formă, cu un luciu metalic, variind în mărime de la 12 la 18 mm, și a maxilarului superior, de asemenea, puternic dezvoltate (sau mandibulele mandibulare), astfel încât beetle ușor se descurcă cu plante integuments solide. Are picioare lungi și se execută rapid, Elitrele mari și bine proteja abdomen. Acesta trăiește în principal în locuri cu umiditate ridicată și temperatură moderată a aerului. Acest gandac poate fi găsit în țările din Africa de Nord, cum ar fi Egipt, Maroc, Tunisia. După cum se poate vedea în Italia, Franța, Spania, Marea Britanie, Suedia, Moldova, Ucraina, partea europeană a Rusiei.

Ievili sau elefanți

Acest grup cuprinde 60 de mii de specii. Caracteristica principală a acestei familii este o formă specială a capului sub forma unui tub. Dimensiunea adulților depinde de habitat și poate varia de la 30 la 50 mm. Forma corpului poate fi emisferic, rombic, cilindric, în formă de pară sau aplatizată. Insectul este negru, maro, galben, cu pete mai deschise sau mai inchise. Hrăniți cu acești gândaci cu alimente de plante.

Orezul Weevil este un reprezentant tipic al familiei. Are un corp convex lung, de 2,5-3,5 mm, cu un tub subțire lung. chitină capac maro, mat sau ușor strălucitor, partea de sus a pronotum are gropi mari, elytra cu caneluri negre subțiri, între care sunt punctele care constituie rândurile. Gândacul trăiește în Europa, Asia, Africa, America, Australia.

Ciobănești prădători

Detașarea este estimată la 48 de mii de specii. Găleții acestei familii au elytra scurt, lungimea corpului nu este mai mare de 8 mm, culoarea chitinei este roșu-maroniu sau maro-negru, cu pete roșii sau galbene de diferite forme. Locuiesc în America de Nord, Europa, China, Republica Cehă, Japonia, Canada, Alaska.

Gandacii acestei familii nu sunt numai prădători sau mâncători, ci și niște reziduuri de plante putrede.

Staphylin de coastă Reprezentant al acestui grup este: o insectă poate ajunge la o lungime de 10 mm, un corp alungit fusiform gândac, de culoare roșu sau galben-portocaliu cu Elitrele albastru, sfârșitul capului și negru stiloid abdomen. Gândacul este distribuit în întreaga Americă, Eurasia, Australia și Africa de Nord și locuiește lângă corpuri de apă, pe iarbă umedă, în parcelele de uz casnic unde distruge dăunătorii agriculturii.

Plastinchatousye

Scarab sacru-habitatGrupul include 28 de mii de specii diferite de gandaci. Corpul celor mai multe persoane este oval, dar uneori are o forma cilindrica si patra, variind de la 2 la 60 mm. Culoarea verde închis sau maro închis, chitina în locuri pot fi acoperite cu spini și outgrowths. Mâncarea este gunoi de grajd și putrezirea plantelor.

gândac sacru scarab cel mai faimos reprezentant al familiei: insecta are un corp oval raționalizat, puternic convex de culoare neagră, cu o lungime de 25-37 mm. Pe picioarele frontale de pe suprafața tijei sunt dinți mari, se hrănesc cu gunoi de grajd și cu alimente vegetale. Habitatele sunt țări precum Sicilia, Cipru, Iugoslavia, Spania, Africa de Nord, Georgia, Bulgaria, Ucraina.

Cei care mănâncă frunzele

Această familie include 36 de mii de specii: forma corpului este plat ovală sau sferică. Culorile variază de la verde strălucitor, verde-albastru la galben-bronz, mărimea corpului nu depășește 15 mm. Un reprezentant al familiei este frunze verzi de menta, o insectă mică, cu un trunchi neted și convex de culoare verde închisă, cu un șanț de aur și o dimensiune de aproximativ 11 mm. Se hrănește cu frunze de menta.

Mustache sau Lumberjacks

Beetle-Titan Beetle-HabitatÎn rândurile familiei există 26 mii de specii. O caracteristică deosebită a acestor gândaci este mustața lungă, care este mai lungă decât corpul de mai multe ori, chiar forma corpului, lungimea sa, forma elytra și pronotum depinde de specia căreia îi aparține gândacul. În familia acestor gândaci există indivizi giganți.

Un astfel de lucru gândacul de gândac și titan este cel mai mare gândac din lume. Lungimea de 22 de centimetri si cantareste doar 25 de grame, corpul alungit de lentile aplatizate seamănă cu o culoare neagră sau maro, pe pronotum are trei țepi pe fiecare parte, de către un reprezentant trăiește numai 35-38 de zile, trăiește în principal în America de Sud.

Beetle din Rusia

Pe teritoriul țărilor din fosta Uniune Sovietică există mai mult de 20 de mii de diferite gândaci, cum ar fi evfratsky cal, gândacul: semirebernaya, încrețită, smarald, zolotistoblestyaschaya, Crimeea, gigant, SCAR cu nisip, gropar negru, rădașcă, rădașcă Orientul Îndepărtat, Rogachik dauricus, frumos, Scarab sacre, rinocer gândac, gândacul alb , fisticul borer, Bienert mreana, mreana Komarova, korotkonadkryl mare Rudd mreană, un gândac Longhorn mare de stejar, gândacul mosc și gândacul Longhorn Sievers, alpin Rosalia, picior negru, de mare.

Bari larve

Rinocerii Gândacul-habitateCiclul de viață al gândacilor are loc cu o transformare completă în patru etape: un ou, o larvă, un pupa, un imago. În unele gândacuri, procesul poate avea mai multe faze prin creșterea numărului de transformări ale larvelor.

gândacului în aparență foarte diferite, cum ar fi un pic vierme cărnoase alungit gros acoperit cu scoici chitină, picioare bine dezvoltate și, în general, nu există nici un cap la toate larvele acoperite cu chitină dură de protecție, gura puternic tip musca, care trăiesc în sol sau sub scoarța de galben, hrănire alb sau roz la suprafața solului, sunt maro, noroioase verde pete de culoare roșu și galben. Pe măsură ce larva crește de câteva ori pe molii.

durată etapă depinde de specia de gândac, climă, ingestia de alimente și poate dura de la câteva luni până la șase ani, și maturizarea sexuală și de reproducere a unor familii de gândaci deja posibil în stadiul larvar. Practic toate larvele în timpul conversiei la o adâncime de 20 cm sub pământ, și perioada de transformare pupă proces durează aproximativ trei săptămâni, larva petrece în suportul său original. De la individul îmbătat cresc o insectă adultă, un adult.

Datorită originalității și abundenței speciilor, gândacii contribuie în mod semnificativ la habitatul lor. Beneficabili în formarea solului, polenizarea plantelor, sunt reguli forestiere, reglementează numărul de insecte dăunătoare și alte nevertebrate. Dar unele specii sunt ele insele dăunători - ei strică rezervele alimentare, copacii, dăunează agriculturii. Oamenii folosesc mlaștini și gînditori pentru a lupta împotriva dăunătorilor insectelor, precum și a hrănitoarelor de frunze, țâțurilor și lăcustelor în lupta împotriva buruienilor.

Multe gândaci sunt specii foarte rare. Dintre cele șapte familii de coleoptere, 36 de specii sunt enumerate în Cartea Roșie a Rusiei și 70 în Cartea Roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Stilul de viata al gandacului de rinocer. Ce face un gândac de rinocer?Stilul de viata al gandacului de rinocer. Ce face un gândac de rinocer?
Dragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăieșteDragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăiește
Cum arata bunicii si cum arata ei?Cum arata bunicii si cum arata ei?
Ce mănâncă luna mai?Ce mănâncă luna mai?
Beetles sunt flounder: în cazul în care trăiesc și de ce se hranescBeetles sunt flounder: în cazul în care trăiesc și de ce se hranesc
Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?
Beetle bronzovka: trăsături, larve și răni ale unui gândac verdeBeetle bronzovka: trăsături, larve și răni ale unui gândac verde
Cât de multe picioare de furnici, ce fac picioareleCât de multe picioare de furnici, ce fac picioarele
Acid boric în lupta împotriva gândacilorAcid boric în lupta împotriva gândacilor
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
» » Insecte gândaci specii de gândaci de gândaci Rusia
© 2021 amigdas.com