amigdas.com

Dentiție dentară la copii: simptome și calendar

Dinți de lapte, ordine erupțieDentiția într-un nou-născut este o mare problemă pentru întreaga familie. În plus față de faptul că copilul însuși nu poate adormi, el îi privează pe ceilalți membri ai familiei de odihnă. Mulți care au fost în această situație știu cât de neplăcut este. Timp de mai multe ore, trebuie să ascultați un strigăt strigăt, din cauza căruia o persoană devine iritabilă și își pierde somnul.

De aceea, părinții ar trebui să se pregătească în avans pentru o astfel de situație și să afle în ce moment va începe, în ce ordine vor începe erupțiile dinților. Dar mai întâi de toate ei trebuie să afle ce să facă astfel încât bebelușul lor să poată depăși această etapă neplăcută, cu consecințe negative minime asupra lor și asupra restului gospodăriei.

Copilul are o durere de dinți: simptome

Despre faptul că primii dinți încep să fie tăiați la copil, este posibil să se învețe prin semne caracteristice, pe baza cărora se pot lua măsuri în timp util pentru a facilita starea lui. Specialiștii disting două grupuri de simptome - cele principale care sunt direct legate de procesul de dentiție și de însoțire, cauzate de alți factori care tocmai au coincis cu acest fenomen.

principal

Observând aceste semne, puteți ghici ușor că bebelușul a început procesul de dentiție:

 • Modul în care dinții au tăiat simptomeleapariția de erupții cutanate și roșeață de lângă gură și bărbie;
 • salivare crescută;
 • schimbarea comportamentului unui copil care devine capricios, agresiv, iritabil, plânge mai des, începe să ia în gură lucruri diferite;
 • în timpul erupției dinților copilului, apetitul dispare adesea, ceea ce poate fi explicat prin disconfortul care decurge din atingerea gumei umflate și inflamate;
 • lipsa de somn;
 • umflarea, umflarea, mâncărimea gingivală.

Este vorba despre aceste simptome de dentiție la copii, pe care părinții ar trebui să le cunoască și să le monitorizeze aspectul. Ele pot fi ușor de înțeles, că acest proces natural fiziologic a început deja. În unele cazuri, pe lângă acestea, pot exista semne suplimentare, care pot determina prezența problemelor de sănătate ale copilului. Din păcate, nu toți părinții știu despre ei și îi iau pentru semne de dentiție.

însoțitor

Înțelegeți dacă totul este în ordine cu starea de sănătate a copilului, atunci când dinții încep să fie tăiați, puterea fiecărui părinte. Pentru a face acest lucru, trebuie să cunoașteți simptomele asociate, pe care este ușor să identificăm bolile care coincid în timp cu acest proces. Dacă observați astfel de simptome în timp, atunci veți avea un avantaj și veți putea să-i arătați copilului în timp util medicului, astfel încât acesta să poată beneficia de un tratament care va ajuta copilul să devină mai bine în curând.

temperatură

Mulți oameni știu că temperatura normală a copilului este considerată, dacă nu se ridică deasupra semnei de 37,5 grade. Asa ar trebui sa fie si la un dentiment, ca in timpul acestui proces gingia sau gingiva se influeaza usor. Dar dacă termometrul a arătat o temperatură mai mare de 38 ° C, de aici se poate concluziona că bebelușul dumneavoastră are ARVI, stomatită herpetică virală sau infecție intestinală. În acest caz, aveți nevoie cât mai curând posibil arată-i medicului pediatru.

erupții

Acest simptom, indicând prezența problemelor de sănătate ale copilului, este dificil să nu observați. De regulă, se manifestă sub formă de vezicule care conțin lichid turbid, eroziune, hiperemie de culoare roșie strălucitoare și, de asemenea, zone inflamate pe membrana mucoasă a gurii și gingiilor.

Scaun lichid

Primii dinți la copiiDacă copilul nu are probleme de sănătate, atunci el va avea un scaun obișnuit. Merită să începeți să vă faceți griji când devine lichid și, pe lângă aceasta, bebelușul are și alte simptome neplăcute - vărsături, febră. Sunt ușor de identificat infecția cu rotavirus. Dacă, printre toate simptomele listate, observați doar vărsăturile la copil, atunci nu trebuie să vă faceți griji. Este doar rezultatul de a înghiți o mulțime de saliva.

tuse

Un semn similar poate fi observat la bebeluș, dacă se sufoca pe saliva, care nu era în esofag, ci în tractul respirator. Dar uneori tusea poate indica boli grave asociate cu leziuni pulmonare sau gât.

Rasă nas

Apariția acestui simptom indică apariția unei friguri. Să-l conectezi cu dentiția este o mare greșeală.

Într-un moment în care un copil ar trebui să explodeze dinții, părinții trebuie să monitorizeze îndeaproape starea bebelușului, observând orice schimbare în comportament. Acest lucru va ajuta în timp, pentru a observa boli periculoase și a le împiedica să se mute într-o formă mai grea, ca rezultat al cărui copil îl veți ajuta să supraviețuiască mai ușor acestei perioade dificile.

secvență

Părinții trebuie să cunoască nu numai semnele când se taie dinții (simptomele pot fi diferite în fiecare caz), dar și în ce ordine și în ce loc cresc. Este necesar să știți în cazul în care trebuie să utilizați comprese și unguente. În caz contrar, veți pierde timpul de procesare a plasturelui umflat, fără a bănui că incisorul sau fangul crește în altă parte.

Pentru toți dinții, ordinea apariției lor este tipică:

 • Termeni pentru tăierea dințilorincisivii centrali inferiori trebuie așteptați în perioada de la 6 luni la 8 luni;
 • caninele superioare încep să crească la vârsta de 6 luni până la 1 an;
 • incisivii centrali superioare cresc la vârsta de 8 luni până la 1 an;
 • incisivii laterale superioare apar la vârste cuprinse între 9 și 13 luni;
 • incisivii laterali inferiori cresc în perioada de 10 luni - 1,5 ani;
 • molari de vârf ar trebui să fie de așteptat la vârsta de 13-19 luni;
 • colții mici se formează la vârsta de 1,5-2 ani;
 • Molarii mai mici cresc de la 1 la 1,5 ani;
 • molarii secundari inferiori cresc la vârsta de 2 până la 2,5 ani;
 • cei doi molari de sus se formează în cele din urmă la doi sau trei ani.

În plus, ar trebui să fie părinții, erupția dinților este cea mai dureroasă. Cel mai neplăcut lucru pentru un copil este când apare colții, care în timpul formării sparge gingia și cauzează copilului durere severă. În primul rând, aceasta se referă la caninii de sus, care au chiar și un nume special - "dinți oculari". În plus, este necesar să ne amintim momentul în care procesul va începe și în ce moment se va termina.

termeni

Când se taie primul dinteDacă părinții vor ști, la ce moment începe să explodeze dinți în copil, atunci ei se pot pregăti în avans pentru acest fenomen. Dacă observați că bebelușul dvs. a început să se comporte neobișnuit, apetitul a dispărut, somnul a fost spart, salivarea a crescut, atunci nu este nevoie să mergeți cu el imediat la pediatru. În puterea ta să-i oferi prim ajutor.

vârstă

Dacă procedăm din lista de mai sus, este ușor de înțeles că dinții încep să erupă la copil la vârsta de 6 luni până la 3 ani. Aceasta este o medie, dar uneori poate fi ușor diferită. Dacă observați o abatere gravă din această perioadă, atunci acesta este un motiv bun pentru a solicita sfatul unui specialist. Și pe lângă pediatru nu durează să discutăm în continuare această problemă cu dentistul pentru copii.

durată

Toți părinții nu vor fi împiedicați să știe cât timp are loc procesul de dentiție la copii. Aceste informații îi vor ajuta să determine momentul în care copilul va fi eliberat. Cu toate acestea, este foarte dificil să se calculeze timpul exact. În medie, durează între 2 și 7 zile. Cu toate acestea, uneori se întâmplă ca acest proces să dureze 2-3 săptămâni.

Dacă în cazul tău dinți erupt exact așa de mult timp, atunci nu tratați acest lucru calm. Asigurați-vă că spuneți medicului despre acesta și respectați cu regularitate acest lucru, deoarece este posibil ca discrepanța în termeni să fie rezultatul unei patologii grave. Dacă vorbim despre vârsta la care sunt înțepați dinții bebelușului, atunci, de regulă, aceasta este de 3 ani. În ceea ce privește indigenii, ele cresc de la 6 la 8 ani.

Primul dinte

Cu aceasta, totul este determinat într-o ordine individuală. Specialiștii nu oferă aici informații exacte, astfel încât să puteți conta pe faptul că va dura aproximativ 2-3 zile. Cu toate acestea, nu exclude posibilitatea ca procesul să dureze mai mult.

Fiecare copil are dinți erupe în timpul unui interval de timp diferit. Totul depinde de caracteristicile corpului. Dacă acest proces se încadrează în termenii generali, atunci părinții nu ar trebui să se îngrijoreze de nimic. În cazul în care, în cazul dumneavoastră, timpul de dentiție a fost întârziat, puteți fi consolați că acest proces va avea loc cu simptome mai puțin pronunțate decât atunci când crește dinții în 2-3 zile. În acest caz, copilul va simți mai relaxat și mai puțin capricios. Dar, oricum ar fi, părinții trebuie să știe în avans ce trebuie să facă pentru a atenua starea copilului lor.

Ce ar trebui să fac?

Învățând că în curând copilul va începe să explodeze primii dinți, părinții încep să se gândească la modul în care își pot ajuta copilul. În primul rând, ei sunt interesați de mijloace care sunt capabile să reducă durerea și plânsul, pe care nu le pot face decât să vă îngrijoreze. Până în prezent, există o mulțime de remedii medicinale și folclorice care pot fi folosite într-o situație similară.

medicamente

 • În ce ordine sunt tăiate primele dințiViburkol. Dacă nu aveți nicio idee despre cum puteți reduce durerea la sugari, puteți sugera utilizarea supozitoarelor homeopate pe baza componentelor plantelor. Acestea acționează destul de repede, asigurând un efect calmant, analgezic și antipiretic.
 • Panadol pentru copii. Părinții nu pot împiedica să știe ce să dea copilului, dacă în timpul erupției dinților a crescut febra. În astfel de cazuri, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să apelați un medic la casă, astfel încât acesta să poată determina cauza căldurii și să aleagă tratamentul adecvat. Dar să rămână inactiv, așteptând sosirea unui medic, este greșit. Până în acest moment, puteți oferi copilului un remediu Panadol, care este cunoscut pentru eficiența ridicată și siguranță. În compoziția sa, principala componentă activă este paracetamolul. Panadol este utilizat pentru nou-născuți sub formă de lumânări, iar pentru copiii cu vârsta mai mare de 1 an, utilizați sirop.
 • Nurofen. Pentru ca bebelusul sa fie mai putin ingrijorat de guma care este rupta de dintele tinere, poti folosi remedia Nurofen dovedita. Se oferă în farmacii sub formă de suspensie și se caracterizează prin viteză, asigurând un efect analgezic și antipiretic. Efectul obținut cu ajutorul acestui medicament durează până la 6-8 ore. Principala componentă activă în compoziția acestui medicament este substanța Ibuprofen. Dar fii atent la asta. Nu se recomandă utilizarea pentru o perioadă lungă de timp.
 • Gele și unguente. În principiu, în timpul erupției, dinții copilului pot fi utilizați și analgezicele unguente și geluri, deși nu toți profesioniștii sunt bine dispuși la această alegere. Ei pot elimina rapid salivarea crescută, dar efectul obținut cu ajutorul lor durează foarte scurt. Deoarece gelurile și unguentele provoacă amorțire locală în gingii, copilul, fără simțire a durerii, poate sufoca sau mușca limba. Printre cele mai renumite din acest grup de medicamente ar trebui să fie identificate, cum ar fi Kamistad, Traumeel, Pansoral, Dental, Holisal.

Remedii populare

 • Gheață. Luați o bucată de pânză de bumbac, puneți o bucată de gheață în ea și începeți să ștergeți guma inflamată cu ea, încercând să nu o presați prea mult.
 • Med. Utilizarea acestui instrument este posibilă numai dacă copilul nu are alergii la acest produs. Remedierea se utilizează frecându-se în gingie și este bine să faceți acest lucru seara înainte de a merge la culcare.
 • Rădăcina cicoarei. Aveți nevoie de rădăcina de cicoare a farmaciei, care ar trebui să fie dată copilului pentru a mesteca.

concluzie

Nu toți părinții știu cât de neplăcut este dentiția unui copil și că nu se pregătesc deloc pentru acest fenomen. Aceasta este o mare greșeală, deoarece nu toți părinții pot determina cu exactitate momentul în care copilul începe cu adevărat să explodeze dinții. Pentru a face acest lucru, trebuie să știți cum arată simptomele care caracterizează acest proces. Ele nu numai că vor ajuta la determinarea acestui proces în timp, ci și la identificarea eventualelor complicații.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când copiii au dinți de copil?Când copiii au dinți de copil?
Cum să ajuți copilul atunci când dinții sunt tăiați? Primii dinți sunt fărâmițateCum să ajuți copilul atunci când dinții sunt tăiați? Primii dinți sunt fărâmițate
Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliatăCând copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată
Când dinții încep să fie tăiați la copiiCând dinții încep să fie tăiați la copii
Dentiția în copil: programul și caracteristicile procesuluiDentiția în copil: programul și caracteristicile procesului
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Komarovsky: cu dinți dentitici, un copil poate avea o mușcătură de frigKomarovsky: cu dinți dentitici, un copil poate avea o mușcătură de frig
Gel cu dentiție: cum să alegi și să folosești?Gel cu dentiție: cum să alegi și să folosești?
Diaree cu dentiție la copii: cauzeDiaree cu dentiție la copii: cauze
Jurnal de dinți la copiiJurnal de dinți la copii
» » Dentiție dentară la copii: simptome și calendar
© 2021 amigdas.com