amigdas.com

Caracteristicile rasei de câini Labrador Retriever

Labrador RetrieverDacă vă gândiți să cumpărați un animal prietenos, sociabil și jucăuș cu patru picioare pentru familia dvs., atunci câinele Labrador este o opțiune ideală. Inițial creat pentru vânătoare, acum devine un prieten vesel și activ care poate înveseli sau sprijini pe maestrul iubit.

Istoria retrieverilor

Începutul istoriei sale Labradorii au luat-o în Anglia, unde au venit de pe insula mică din Newfoundland. Acolo, aceste animale au servit ca un ajutor bun pentru pescarii datorită capacității lor de a se mișca rapid atât pe uscat, cât și pe apă. Lana lor are proprietăți hidrofugă și un miros unic este capabil să detecteze prada la o distanță mare, printr-un strat dens de apă sau pământ. Unele surse indică faptul că printre primii reprezentanți ai acestei rase au existat chiar câini cu pânze pe labele lor.

Istoria raseiÎn secolul al XIX-lea, câțiva englezi au decis să se angajeze în activități de reproducere, astfel încât rasa Labrador retriever avea toate posibilitățile de a fi distribuită în întreaga lume. De mai mulți ani au trecut persoane din Newfoundland, fără a permite amestecarea cu alte rase, dar acest lucru sa dovedit a fi neprofitabil din punct de vedere economic.

O nouă rundă a istoriei lui Labrador a fost primită în Scoția, unde în procesul de selecție au fost obținute câini ideali pentru vânătoare și acasă. Câinele Labrador a fost popular cu nobilii bogați, care de multe ori le-au luat în vânătoare pe teritoriile lor.

În Rusia, a apărut primul Labrador Retriever negru în anii `60 ai secolului trecut, mulțumită oficialilor bogați care au posibilitatea de a pleca în străinătate. Desigur, câinele a fost cumpărat, în primul rând, pentru familie. Primii labradori aveau o problemă gravă de reproducere - câinii cu rasă pură erau foarte puțini, așa că animalele de companie din familie erau tricotate cu Newfoundlands sau alte rase apropiate și accesibile.

Rasă standard

Chiar dacă nu intenționați să participați la expoziții cu animalul dvs. de companie, veți fi totuși util să citiți descrierea standardului rasei, pentru a nu fi confundați atunci când alegeți, mai ales atunci când cumpărați un retriever nu în grădiniță, ci cu mâinile.

 1. Două Labradoare de diferite culoriLabrador Retriever este un câine activ, ferm construit, compact. Toracele este larg și adânc, picioarele din spate și talia sunt largi și puternice.
 2. Un câine pedigree are o parte craniană destul de largă, cu o tranziție lină și pronunțată la bot, nu este permisă carnea pielii pe cap. Falsele sunt foarte puternice, cu dinți de dimensiuni medii, cu o mușcătură de foarfece. Nasul nasului este larg. Urechile ar trebui să aibă un set scăzut și să se potrivească bine pe cap.
 3. Labrador retriever, care se dezvoltă bine, are o încărcătură fizică constantă și este în măsură să execute comenzi, este vizibil în ochii unei dimensiuni medii, exprimând mintea, afectivitatea și bunăvoința. Culoarea pupilului poate fi maro, negru sau galben, de preferat maro sau alune.
 4. Gât de lungime standard, mediu, muscular. Umeri sunt lungi, oblici vizuali. Pieptul este profund și voluminos, ajungând până la coate.
 5. Coada de la bază este foarte groasă, mai aproape de vârf se îngustează ușor. În formă, este drept, nu curlată. Lungimea sa este medie, nu ar trebui sa existe suspensie. Coat pe coadă este gros, scurt și dens.
 6. Membrele sunt drepte și paralele, cu oase puternice, aparent foarte puternice și puternice. Picioarele nu trebuie să fie prea late sau înguste. Animalele de clasă de vârf nu au voie să "vadă".
 7. Lână - relativ densă, scurtă, la atingere dură și densă. În ciuda acoperirii volumetrice, firele de păr nu trebuie acoperite cu valuri, în timp ce un strat subțire impermeabil este obligatoriu.
 8. Greutatea unui câine adult depinde de sex. Deja la zece luni Labradorii cântăresc mai mult de 30 kilograme, câinii adulți pot ajunge la o greutate de 45 kilograme.

Culoarea unui câine

Câinii de câine, ale căror gene nu se intersectează cu alte rase, au fost observate trei variante de culoare: ciocolată, căpșuni și negru.

 • Negru LabradorBlack Labrador este o umbra neobișnuit de profundă, de culoare cărbune, este visul multor crescători. În standardul rasei este permisă o colorare completă a câinelui și o mică specie pe piept de culoare albă. Culoarea ochilor retrieverului de această culoare ar trebui să fie maro: carim sau nuc. Permis pupil ușor gălbui. Este interesant faptul că un Labrador negru poate da descendenți de orice umbră, chiar și atunci când traversează cu un câine de aceeași culoare.
 • Gama de culori palide include nuanțe de la vulpe roșiatice până la cremă moale. Câinele poate fi colorat neuniform, culoarea coapsei, piept și urechi este mai intensă. Poate apariția unui plasture alb pe piept. Culoarea ochilor este de obicei maro sau în nuanțe de maro. Nasul este colorat ca o lână - maro sau negru. Este permisă iluminarea nazală a nasului. În conformitate cu nasul roz standard - viciu. Retrofoanele de această culoare vor trebui spălate mai des dacă permiteți jocuri active pe stradă.
 • Brown colorarea Labrador combină o gamă întreagă de nuanțe - de la trestia de lumină până la culoarea ciocolatei amare. Și, de asemenea, apariția unei mici zone de culoare albă pe piept este acceptabilă. Ochii sunt permise ca nuci de culoare închisă și nuanță galbenă. În timpul verii, în soarele incandescent, pielea poate arde, astfel încât culoarea naturală va fi dificil de calculat. Pentru a păstra luciul și culoarea pigmentului, este necesar să se alimenteze Labrador cu vitamine și alge și păstrați-o la umbra.

Caracteristicile rasei Labrador

Caracteristicile rasei Labrador RetrieverLabrador retriever - partenerul perfect pentru orice persoană. Această rasă se distinge prin devotamentul său, aspirația de a îndeplini orice dorință a proprietarului. Un astfel de animal de companie îi va multumi pe cei care sunt gata să dea animalului o atenție constantă, să atragă la jocuri și pregătire, să organizeze excursii la natură pentru mers și înot.

Natura câinelui este foarte calmă, se întâlnesc amiabil atât în ​​rândul oamenilor, cât și în rândul câinilor. Retroverșii nu ar trebui să fie cumpărați pentru pregătire agresivă, nu vor fi niciodată primii care vor ataca inamicul.

Aceștia sunt câini simpli și amuzanți, care sunt fericiți să se miște în natură, și pe drumul spre casă se urcă în cea mai mare băltoacă. Au suficientă inteligență pentru a înțelege stăpânul dintr-o jumătate de cuvânt, simt subtil starea de spirit din familie.

Unul dintre proprietarii de Labradori la această descriere poate adăuga că câinii sunt destul de invazivi și familiari. Din păcate, acest lucru nu poate fi evitat. Comunicând cu animalul de companie, va trebui să construiești o strategie de comportament fără pedeapsă fizică, altfel va începe să fie încăpățânată și să scoți coaja fără răutate, în loc să corecteze greșelile.

Ce trebuie să știți despre comportamentul câinelui?

 • Merită să ne amintim că acesta este un câine foarte mare, care este, de asemenea, foarte activ. Gândiți-vă în avans - puteți să vă iubești coada jucăușă, învârtind în mod constant, un animal uriaș?
 • Mulți oameni, pe propria experiență amară, sunt convinși că un câine de trei ani - catelus mare. Retrieverul poate să vă găsească cu ușurință telefonul sau telecomanda de la televizor, iar unele dintre fire nu sunt averse la răsfăț. În absența dvs., va trebui să o închideți într-un loc sigur - de exemplu, într-o cameră goală sau într-o cușcă mare.
 • Acest câine uriaș poate sperieri orice trecător, atunci când ea bounces la el cu o scoarță veselă și încearcă să sară la fața ei pentru a linge. De aceea, primul lucru pe care trebuie sa-l inveti cu un catelus este comanda "pentru mine!".
 • Câinii din rasa Labrador au nevoie de un exercițiu de mers pe jos zilnic, unde vor avea multe oportunități de a alerga, să sară, să se joace.
 • Din cauza apetitului său irepetabil Un câine poate aduce o mulțime de probleme unei persoane care nu este obișnuită să blocheze cutii de gunoi și saci de cumpărături. Și, de asemenea, pentru o plimbare trebuie să vă aflați în gardă, astfel încât animalul de companie să nu ia o gustare ocazională din cel mai apropiat gunoi de gunoi. Hrăniți câinele ăsta în plin, se pare, doar imposibil.

Caracteristici de îngrijire

Pui de LabradorDacă ați studiat descrierea rasei Labrador și a caracteristicilor sale și sunteți gata să luați un animal de casă atât de mare, atunci ar trebui să vă pregătiți pentru reguli simple, dar obligatorii de îngrijire. Înainte de a cumpăra un copil în canisa va trebui să dati-i o canapea. Luați o saltea mică sau câteva pături calde și puneți-le într-un loc retras, unde Labradorul se poate odihni din viața activă. Acesta va dormi bine dacă nu este o baterie fierbinte și o pescaj lângă ea, canapeaua nu ar trebui să fie plasată în culoarul sau aproape de ușă.

Atunci cand catelul devine foarte mare, este necesar sa-l dati cu un picioare de dimensiuni de aproximativ 60x90 cm. Retriever este de dorit să dormi la o altitudine de aproximativ 20 de centimetri. Asa ca protejati animalul de familie de curenti si bolile, si pentru dumneavoastra, usurati curatarea camerei.

Prima plimbare pe stradă poate fi efectuată numai după a doua vaccinare, așa că va trebui să aveți grijă de toaleta temporară. După ce a stabilit locul în care catelul își poate face afacerea, să-l doteze cu ziare și să-l laude pe copil de mai multe ori, care și-a făcut treburile acolo. Acesti caini sunt instruiti destul de repede, deci nu vor exista probleme speciale cu curatarea.

Cum să ai grijă de o rasă de câini Labrador RetrieverPlimbările active trebuie planificate pentru dimineața (imediat după trezire) și imediat după cină. Încercați să găsiți ocazia de a alterca plimbările pe o leșie cu rază liberă. Amintiți-vă că nu este necesar să vă obosiți prea mult animalul, jocurile și jogging-ul ar trebui să fie distractive. Adesea dezvoltăm sistemul musculoscheletic prin jogging intens, în picioare, depășind scările.

Până la 10-12 luni nu trebuie să antrenați un câine pentru a depăși obstacolele într-un salt, deoarece o coloană vertebrală slabă poate fi vătămată. Pentru a evita deformarea și deformarea inutilă a spatelui, interziceți copiilor să călătorească un retriever, nu-i permiteți să se strecoare sub scaune sau pe pat.

Un câine poate fi învățat să lucreze într-un ham, dar această formare nu ar trebui să înceapă înainte de doi ani. Sarcina ar trebui să crească treptat.

Să hrănești animalul

Pentru câine a fost întotdeauna în formă mare, și ați vizitat rar un veterinar, trebuie să urmați regulile de hrănire. Pentru animalele atât de mari și active, acest lucru este deosebit de important.

Pentru ca Labrador Retriever să formeze o poziție corectă și frumoasă, este necesar de la o vârstă fragedă obișnuit să se hrănească de la un castron metalic situat la o înălțime mică.

Dieta câinilor este variată, pentru animalele de casă pedigree, există trei opțiuni principale pentru hrănire. Iată scurta descriere a acestora:

 1. Labrador Retriever FoodUnii proprietari preferă o dietă tradițională: carne crudă, cereale, legume, produse lactate, pește. Dacă aveți suficient timp să studiați recomandările specialiștilor și aveți suficiente fonduri pentru a oferi câinelui tot ce aveți nevoie, atunci este bine! Cu toate acestea, în practică, nu toți au suficient timp și bani pentru a oferi câinelui necesar. Datorită hrănirea înclinării, substanțe în exces sau deficit de vitamine și de bază poate cauza boli precum hipervitaminoza, rahitism, deficit de vitamina, obstrucția intestinală, alergii și altele.
 2. Dacă doriți să simplifice viața și să fie încrezători în starea de sănătate a chetverolapogo pentru animale de companie, apoi să-l hrănească primă hrană uscată (Pronature original, Royal Canin Nutra de aur) sau super premium (Belcando, prima alegere, Eagle Pack) de clasă. Iar cea mai bună opțiune este hrănirea-holistică (Pronature Holistic, Innova, GO!), Natural și echilibrat. Consumând mâncare scumpă, câinele beneficiază de un beneficiu maxim, ceea ce se reflectă în aspectul, sănătatea și comportamentul acestuia.
 3. Mâncarea mixtă este, de asemenea, considerată utilă, când în hrană diferită câinele primește atât alimente uscate cât și alimente naturale. În dieta este util să adăugați carne (de preferință - carne de vită macră), cereale (orez, hrișcă), pește macră, piersici din pâine neagră.

Un pic despre procedurile de igienă

 1. Caracteristici de îngrijire pentru Lab RetrieverPăstrați așternutul curat. Schimbați regulat și ștergeți-l. Pe aceasta depinde aspectul câinelui, starea lui de spirit.
 2. Odată la fiecare 2-3 zile, este necesar să firați părul câinelui cu o pieptene de mână specială. Odată la fiecare 1-2 săptămâni puteți merge "pukuderka" pentru a scăpa de părul mort.
 3. După mers pe jos, retriperul ar trebui să curețe stomacul și labele cu o cârpă umedă. Spălarea animalelor de companie este rară, în cazurile de poluare severă. Se recomandă să se scalde fiicele după împerechere. Utilizați un zooshampoo specializat.
 4. Extrasul de gheare în exces este foarte precaut. Când apare sânge, rana trebuie tratată urgent.
 5. Una dintre cele mai populare probleme ale rasei Labrador este inflamația glandelor anal. Puteți să scăpați de câine dintr-o boală de către un medic veterinar și, cu o îndemânare adecvată, tu însuți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Diver câini: un animal de companie ideal pentru întreaga familieDiver câini: un animal de companie ideal pentru întreaga familie
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentuluiCoate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini de câini cu păr brun: nume, descrieri, fotografiiCâini de câini cu păr brun: nume, descrieri, fotografii
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Comparație între un retriever de aur și labrador, care este diferențaComparație între un retriever de aur și labrador, care este diferența
Cum să hrăniți în mod adecvat un Labrador acasă?Cum să hrăniți în mod adecvat un Labrador acasă?
» » Caracteristicile rasei de câini Labrador Retriever
© 2021 amigdas.com