amigdas.com

Descrierea și caracteristicile tubulaturii

Țeava tubularăTubulatura tuburilor (tubulatura) - elementul principal al construcției în conducte, utilizat în diverse industrii. Deoarece acestea sunt elemente de importanță deosebită, ele sunt supuse unor cerințe sporite de siguranță și conformității cu standardele tehnice. În acest articol, vom lua în considerare ce este conducta dată, decodificarea și alte detalii.

Tipuri și caracteristici

Funcția principală a țevilor de acest tip este de a transporta gazele și lichidele produse în stația de puțuri. De asemenea, protejează gazul și lichidul de pe pereții puțului, previne coroziunea și depozitează particule dăunătoare pe pereți. Plasat în puț, o astfel de țeavă asigură efectuarea lucrărilor de ridicare și reparații, în care există o nevoie obișnuită.

Cerințe pentru astfel de produse:

 1. Permeabilitate ridicată chiar și în zone cu o curbură puternică;
 2. Legătura excepțională a legăturilor dintre cele două;
 3. Rezistența la uzură și capacitatea ridicată de a rezista la influențe mecanice chiar puternice;
 4. Rezistență ridicată a produsului în sine și a materialelor de fabricație.

Funcții pentru țeviÎn gaura de sondă, prima carcasă, și numai atunci, sunt instalate produse tubulare. Se folosesc elemente de fixare speciale, care sunt, de asemenea, ambalaje. Unele dintre ele ating o lungime de 11,5 metri și necesită cuplaje speciale pentru a asigura etanșeitatea și fiabilitatea acestora.

Unul dintre parametrii prin care pot fi clasificate produsele pentru transportul lichidelor și gazelor este tipul de lichid pompat. În funcție de aceasta, se disting următoarele tipuri de structuri:

 1. Injecții de gaz și țevi de injecție de apă;
 2. Pentru transportul de petrol și bitum greu;
 3. Tevi de producere a gazului;
 4. Conducte pentru țevi.

Eliberat de întreprinderile de tubulatură trebuie să fie conforme cu cerințele GOST 633-80, în care țevile sunt împărțite în specii, cum ar fi produsele de cuplare netede cu un tip triunghiular și filet trapezoidal și tipurile netede de sigiliu de plastic.

Caracteristici și sarcini

Cum se utilizează conducta?Particularitatea acestor produse este aceea că pot fi extrase în mod repetat din puțuri pentru reparații și întreținere. Acest lucru este luat în considerare la proiectarea invertoarelor, care constau din mai multe dispozitive, care, la rândul lor, sunt conectate prin intermediul unor cuplaje ermetice. Specialiștii asigură instalarea rapidă și eficientă, precum și recuperarea coloanelor din puțuri și întoarcerea acestora înapoi.

Instalatorii încearcă să stabilească maximum două coloane. Pentru designeri, este important ca în puțuri să poată fi introduse produse care să aibă o durată de viață maximă și înlocuiri rare.

Tuburi în coloane, permite rezolvarea următoarelor sarcini:

 1. Lucrul într-un mediu oxidat, testarea materialelor, măsurarea presiunii în puțuri;
 2. Perforarea orizontului de producție;
 3. Reducerea probabilității creșterii presiunii în spațiu, care se formează între pereții exteriori ai conductei și pereții interiori ai carcasei.

Din acest motiv, pentru astfel de țevi sunt necesare multe țevi. Printre ei, de înaltă rezistență, la coroziune și rezistență la eroziune, asigurând caracteristicile necesare și cuplajele echipamente capabile mult timp pentru a rezista la solicitări de compresiune și întindere. Toate acestea permit ca produsele să dureze până la 20 de ani și elimină munca de extracție intensivă din puțuri.

Reguli de funcționare

În plus față de producție, se impun și cerințe serioase privind condițiile de transport, instalare și funcționare. Există, de asemenea, o serie de reguli:

 1. Domeniul de aplicareÎnainte de utilizare, este nevoie de ceva timp pentru a stoca conductele. În aceste scopuri, este necesar să se pregătească o platformă specială echipată cu plăci din lemn și să se monitorizeze absența îndoielii structurilor;
 2. Pentru transport numai transportul special, și anume conducta, va face. În nici un caz nu pot fi transportate prin tragere;
 3. Este necesară protejarea structurilor cu inele speciale de siguranță.

Cum se fac țeviDe asemenea, trebuie spus că conductele trebuie îndepărtate și inserate înapoi cu cea mai mare atenție. Efectuați teste de rezistență, stabilitate, respectarea standardelor de stat și a condițiilor tehnice ale companiei pentru a asigura funcționarea fiabilă și pe termen lung a conductelor.

Acestea pot fi fabricate din materiale precum oțel, fibră de sticlă și aliaje de aluminiu. În acest caz, primul tip este echipat cu pompe centrifuge. Produsele din oțel nu trebuie să aibă abateri la fabricarea și trimiterea la fabricație. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci sunt trimise pentru reluare. Structurile de aluminiu au ușurință, rezistență bună la coroziune și caracteristici de rezistență decente.

În acest articol au fost luate în considerare tipurile de muncă și caracteristicile funcționării acestora. Au fost luate în considerare condițiile de depozitare și cerințele care le sunt impuse. Sperăm că, după citirea materialului, ați dobândit cunoștințe în domeniul tubulaturii și al producției sale!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Caracteristicile și varietățile conductelor de carcasăCaracteristicile și varietățile conductelor de carcasă
Parametrii tehnici, caracteristicile țevilor și fitingurilor din polipropilenăParametrii tehnici, caracteristicile țevilor și fitingurilor din polipropilenă
Produse din polietilenă de joasă presiune sau pdd, ce este?Produse din polietilenă de joasă presiune sau pdd, ce este?
Caracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10тCaracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10т
Fitinguri pentru țevi: tipuri și clasificareFitinguri pentru țevi: tipuri și clasificare
Utilizarea țevilor de canalizare din PVC în canalizare exterioarăUtilizarea țevilor de canalizare din PVC în canalizare exterioară
Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91
Cleme metalice (oțel)Cleme metalice (oțel)
Țevi din oțel inoxidabil: tipuri și aplicațiiȚevi din oțel inoxidabil: tipuri și aplicații
GOST 3262-75: cerințe pentru țevi de VGPGOST 3262-75: cerințe pentru țevi de VGP
» » Descrierea și caracteristicile tubulaturii
© 2021 amigdas.com