amigdas.com

Cele mai otrăvitoare animale din lume: habitate și caracteristici

Caracteristicile celor mai otrăvitoare animale de pe planetăDacă ați călătorit vreodată pe planeta noastră, probabil că ați auzit despre unul dintre cei mai mici, dar în același timp sunt un ucigaș de primă clasă.

Aceste animale nu au nici colți, nici gheare, dar este ceva mai bun - o otrăvire foarte concentrată, ceea ce le face periculoase. Deci, hai să mergem în jurul globului, să găsim cele mai otrăvitoare creaturi de pe planetă și să le admirăm.

Animale otrăvitoare în Eurasia

Descrierea celor mai otrăvitoare animale din EurasiaSă începem cu continentul pe care trăim în Eurasia. Deci, mental, suntem transportați la poalele Asiei. Ce vedem? Nisip și pietre, dar ce este acolo? Un șarpe mic și rapid invizibil.

Asta este nisip ef. Într-o anumită măsură, chiar și cutie. Dar nici măcar nu te gândești la abordarea ei. În primul rând, acest sarpe este destul de nervos pentru a ataca fără un motiv aparent, și în al doilea rând, să se apropie de orice șarpe veninos este periculos, deoarece acestea sunt destul de atac rapid și ascuțite. Și, de asemenea, în nici un caz, nu vă panicați și nu vă fie teamă. În creierul oricărui animal de teamă există un răspuns - un atac.

Pur și simplu, lăsăm la o parte, îi avertizăm pe alții și încercăm să păstrăm grupul mare. Deci, vei fi mai calm și șarpele nu va ataca mulțimea. Dar dacă șarpele încă mușcă, otravă, lovind sângele, va reduce brusc nivelul fibrinogenului, ceea ce va cauza sângerări grave în organe. Prin urmare, potrivit statisticilor, fiecare a cincea persoană moare din mușcătura acestui șarpe.

Și, de asemenea, aici cobrații locuiesc. Cei mai mulți locuiesc în regiunea nordului Indiei, Afganistan, Pakistan, nord-estul Iranului, precum și pe teritoriul Turkmenistanului, Uzbekistanului și Tadjikistanului. Astfel, habitatul lor începe în munții Bel-Tau-Ata și se termină la pinteni din gama Turkestan.

Deși acest animal nu este cel mai otrăvitor, dar dacă o cobră musculoasă o persoană, va deveni lent, dar nu pentru mult timp. Curând întregul corp va începe să agită convulsii, respirația va deveni superficială și frecventă. Dacă nu faceți un antidot moartea va veni în câteva minute.

Uneori aici vă puteți întâlni și "vaduve negre ", adica Karakurts. Numai femelele lor sunt periculoase pentru oameni, sunt mai mari (până la 2 cm) decât masculii (0,5 cm). Bărbații, în general, nu pot să mușcă pielea și, prin urmare, nu ar trebui să se teamă. Dar dacă, întâlniți o femeie, atunci știți că la momentul mușcăturii veți simți durerea arzătoare, timp de 15-30 de minute se va răspândi peste tot.

În acest caz, persoana va simți dureri insuportabile în abdomen, piept, dificultăți de respirație, puls rapid, de culoare a pielii, dureri de cap, amețeli, vărsături severe, transpirații, o senzație de greutate în piept, pupile dilatate, cu fața albăstruie, delir. Dar acest lucru poate fi împiedicat dacă luați zer anti-fumat.

Tot aici vă puteți întâlni scorpionul galben. Acesta este un scorpion mediu cu o lungime de până la 12 cm, dar sunt mai mici. Ei trăiesc aproximativ 5 ani, dacă condițiile permit. Apropo, dacă literalmente traduceți din greacă numele său științific, adică Androctonus australis, veți obține un "ucigaș".

Deci, el a fost numit pentru că aproximativ 80% din otrăviri grave și 95% din decesele de otravă scorpion sunt asociate cu acest tip de scorpioni, deoarece muscatura acestor creaturi duce la moarte în doar câteva secunde, și de asemenea au un caracter foarte rău: sunt agresori groaznici. În general, animalele otrăvitoare se găsesc peste tot:

  • în lumea animală;
  • printre pești;
  • în lumea coralilor.

Creaturi otrăvitoare ale mărilor

Descrierea celor mai otrăvitori locuitori ai mărilorȘi acum mergeți fără probleme la recifurile de coastă. Un loc foarte frumos, nu-i așa? Peștii de pești înotau prin formațiuni calcaroase bizar, cojile complicate sunt împrăștiate de-a lungul fundului nisipos.

Dar printre aceste scoici este un prădător groaznic. Se ascunde într-o coajă foarte frumoasă și complexă. Acesta este conul. Se pare că el însuși nu este foarte mic, în comparație cu alte melci, la urma urmei, 20 cm.

Dacă luați un melc în mâinile dvs., acesta își va scoate rapid proboscisul cu spini ascuțiți, care își vor înlocui colții și îi vor lipi în mână. Acest melc este numit cel mai otrăvitor melc din lume. Și nu există un antidot. Dar există o măsură care poate ajuta, deși nu prea mult: sânge abundent la locul mușcăturii.

Mai aproape de Australia, există un pește otrăvitor. Numele ei este pește Fugu. Poate ajunge la o jumătate de metru în lungime. Suprafața corpului ei este acoperită cu spini, care conțin otravă neurotoxică. Aceasta, la rândul său, afectează terminațiile nervoase, astfel încât stungul, se pare, este paralizat. Inclusiv musculatura respiratorie și inima.

Prin urmare, dacă o persoană este ucisă de un pește fugu, atunci el în 60% din cazuri sufocate. Însă, în ciuda acestui fapt, japonezii și coreenii au prins aceste pești și le gătesc, dar acest lucru poate fi făcut numai de bucătari profesioniști. Și sunt foarte delicioase și scumpe, pentru că este o delicatesă, feluri de mâncare.

aici octopodii trăiesc, care sunt numite albastru-placat. Ei au fost numiți așa, pentru că trupul lor este acoperit cu inele albastre. Dar la unele specii se află într-o stare de liniște sau nu sunt deloc. Desigur, caracatițele foarte strălucitoare caracatiță încearcă să sperie un potențial dușman.

Dar dacă dușmanul nu înțelege astfel de avertismente, caracatița lansează arma principală. Otrava neurotoxică, paralizează toți mușchii victimei, inclusiv inima. Prin urmare, lovit moare în 2-3 minute.

Dar acest lucru poate fi evitat dacă este făcut Bandajarea deasupra site-ului de mușcături și în orice caz, respirația artificială, pentru că uneori victima pare mort, dar în realitate el este în viață, dar pur și simplu nu-l poate arăta. Asta e interesant, otravă nu este produsă de animalul însuși, ci de bacteriile care trăiesc în el. Astfel, există o simbioză. Bacteriile produc otravă și protejează molusca și produce alimente pentru ei.

Imediat trăiește un alt pradator. Se numește cubeduda sau sare marină. Acest lucru se datorează faptului că acest venin de meduze afecteaza celulele pielii tale la moarte, apoi penetrant sângele ajunge la inimă și se oprește-l. Ulterior, atunci moartea începe. Dar dacă, imediat după mușcătura înfășurată cu otet uzi șansele de creștere a supraviețuirii în mod semnificativ, dar oțet în apa de acolo, dar din cauza mușcăturii, șase mii de oameni au murit în ultimii șaizeci de ani.

Oceanul Pacific

În Pacific, pe recifurile de corali, trăiesc polipii care sintetizează cea mai puternică otravă. Acesti polipi sunt declansati de faptul ca numarul de raze pe aureole este un multiplu de sase. Corpul lor este moale, și vă invită să o atingeți. Dar atingerea unor asemenea creaturi vă poate costa viața. Pentru că nu există un antidot.

Crearea periculoasă a continentului

Descrierea celor mai otrăvitoare animale din AustraliaPe continente există animale periculoase, pot trăi în diverse localități și pot vâna în diferite moduri, dar pot provoca un rău mare unei persoane.

În Australia, trăiește un alt prădător. Este și un șarpe, dar este cel mai otrăvitor animal de pe planetă. Această creatură, de 3 metri lungime, este o mașină aproape perfectă pentru ucidere. Imaginați-vă că 3 metri de mușchi curat care lucrează ușor și rapid, colții sunt mai puternici decât oțelul și mai ascuțiți decât sculătoarele, o otravă care ucide în câteva secunde.

Acest prădător nu va ezita cu atacul. Acesta este Taipan. Ca orice șarpe otrăvitoare în timpul schimbării pielii, aceasta devine mult mai agresivă. În caz de pericol, se transformă în inele și vibrează cu vârful coada, avertizând astfel inamicul său.

Dar dacă, încă mai mușcă, paralizia sistemului respirator va cauza moartea. Dar, din fericire, există un antidot - special ser de taipan antitoxic.

America de Sud

Descrierea celor mai otrăvitoare animale din America de SudȘi acum ne vom muta în America de Sud. Acolo, în lumea junglei, locuiesc broaște mici colorate în culori vii. Dar, în nici un caz, nu le atingeți cu mâinile (cu excepția cazului în care sunteți o sinucidere), este faptul că pielea acestor animale otrăvitoare produce o otravă foarte puternică. Este atât de toxică încât nu are nevoie de o rană deschisă pentru a intra în sânge.

Otrava este absorbită în piele și cauzează stop cardiac. Din fericire, broaștele folosesc doar otrăvuri pentru protecție și nu se aruncă la oameni, astfel că modul cel mai sigur de a le proteja nu este să le atingă. Apropo, au fost otrăviți de indieni. Răspândind săgețile cu otrava acestor creaturi, au făcut vreun leziune din săgețile lor. Și antidotul nu a fost găsit în întreaga lume.

Și, de asemenea, locuiți aici larve de gândac de frunze. Același gândac de frunze este o rudă îndepărtată a gândacului comun Colorado. Dar larvele sale conțin cea mai puternică otrăvire de pe Pământ. Prin urmare, ele sunt numite cele mai otrăvitoare animale din lume.

Aceasta otravă afectează aproape întregul corp dintr-o dată, astfel încât Bushmani folosi în continuare pentru vânătoare, pentru că o săgeată în unsă piure larve gândacul frunzei poate arunca cinci sute de lire girafă. Deci, animale otrăvitoare locuiesc pe întreaga planetă:

  1. Asia.
  2. Australia.
  3. Oceanul Pacific.
  4. America de Sud.
  5. O parte din nordul Africii.

Acum se știe care creaturi ar trebui să se teamă și să se teamă în orice parte a lumii. Rămâne de dorit ca în călătorie să nu fie nevoiți să le îndeplinească.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Snake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nuSnake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nu
Cum să scapi de șerpi în zona suburbanăCum să scapi de șerpi în zona suburbană
Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiescCe fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
Snake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crudSnake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crud
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Prădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilorPrădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilor
Viespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lumeViespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lume
Cel mai lung șarpe din lume, șerpi mariCel mai lung șarpe din lume, șerpi mari
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Vipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoareVipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoare
» » Cele mai otrăvitoare animale din lume: habitate și caracteristici
© 2021 amigdas.com