amigdas.com

Băi din fontă: Europa și Rusia, comentarii despre fabrica din Kirov

Băile interne de fontă sunt durabile și confortabile.Primele băi au apărut cu câteva mii de ani în urmă. Primele exemplare au fost făcute din lemn, bineînțeles. Pe care numai materiale pentru toate timpurile nu au fost folosite pentru a face baie: copacul a fost înlocuit cu un copac cupru pur, bronz, mai târziu a fost folosit și fontă

. Prototipul modelelor moderne din fontă a apărut în secolul al XIX-lea. El sa îmbunătățit treptat și a ajuns la felul cunoscut fiecărei persoane.

În secolul al XX-lea, băile din fontă au devenit cele mai masive din producție. În prezent, în ciuda selecției sporite a materialelor, ele continuă să dețină poziția de lider.

Avantajele și dezavantajele băilor din fontă

Băile din fontă au câștigat merit popularitatea, deoarece au avantaje importante:

 • durabilitate. Produsele din fontă au o durată de viață record. Ca serviciu de garanție pentru multe produse instalate 25 de ani. Și cu o manevrare atentă, o puteți extinde cu atât mai mult. Acest lucru este facilitat nu numai de rezistența smalțului, ci și de acoperirea specială anti-corozivă aplicată în timpul procesului de producție în fontă.
 • Capacitate mare de căldură. Se determină prin conductivitate termică scăzută. Apa caldă, turnată într-o baie din fontă, nu se răcește pentru o perioadă lungă de timp.
 • Zgomot mic. Sunetul apei curente nu crește, ci, dimpotrivă, devine camuflat. Când a fost lovită, baia nu rezonează dacă arunci ceva în ea.
 • Grijă ușoară. Stratul lucios este ușor de curățat de orice fel de murdărie, iar rezistența stratului de acoperire permite utilizarea de detergenți abrazivi. De asemenea, smalțul este rezistent la diferite substanțe chimice.
 • Construcție robustă. Baia nu poate îndoi sau schimba forma. Acest lucru este asigurat de rezistența fontei, a cărei grosime ajunge la 8 mm.
 • stabilitate. Masa mare a produsului îi permite să stea ferm pe suporturi și să nu se miște din loc. De regulă, nu sunt necesare adaosuri suplimentare.

Există băi de fontă și deficiențele lor:

 • Masă mai mare. Modelele de cântărire din fontă sunt mult mai mari decât altele, adesea masa lor atingând 120 kg. În ciuda faptului că masa determină stabilitatea, în timpul transportului și instalării devine un dezavantaj. Dar din motive de avantaje în funcționare cu acest minus se poate accepta.
 • Monotonia formelor. Procesul tehnologic al turnării impune limitarea sortimentului de modele. Baile cele mai adesea făcute sunt de formă tradițională dreptunghiulară.
 • Îmbătrânirea smalțului. Enamelul pe bai din fontă este foarte lung, dar devine și mai slăbit în timp și începe să absoarbă impuritățile care sunt dificil de spălat. Însă acoperirea băii din fontă poate fi restaurată: pentru a aplica un nou smalt sau acrilic lichid, oferind produsului oa doua viață.

Producători de căzi de baie din fontă

Băile din fontă sunt atât de populare încât sunt produse în întreaga lume. Să menționăm cei mai răspândiți producători de pe piața internă.

Producători europeni

Stațiunea Kirov produce băi moderneDin feedback-ul specialiștilor rezultă că Cele mai performante modele sunt produse în Europa. Pentru a explica acest lucru este destul de simplu: acolo baia din fontă aparține segmentului premium, prin urmare se impun cerințe speciale asupra producției și calității produselor. Desigur, acest lucru are un impact semnificativ asupra prețului.

Aici sunt cei mai renumiți producători:

 • Cel mai popular este considerat brandul italian Roca. Compania are peste 100 de ani și unește mai mult de cincizeci de plante din întreaga lume.
 • din Mărci franceze poate fi numit Jacob Delafon. Băile din fontă sunt produse aproape de la începutul secolului al XX-lea.
 • Brandul spaniol Novial relativ tineri, băile au fost produse începând cu 1967, dar au câștigat deja popularitate pentru o înaltă calitate.

Producători interni

Factory Triumph - producător de băi din fontă din Rusia.În țara noastră, baia din fontă nu a fost niciodată o clasă premium, deci producția sa axat pe fiabilitate, mai degrabă decât parametrii esteticieni. Dar concurența de pe piață a schimbat prioritățile și a forțat producătorii interni să depună eforturi pentru a îmbunătăți calitatea produselor lor la nivel european.

Două întreprinderi merită atenție:

 • Stația de produse feroviare Kirov (OJSC Kirovsky Zavod);
 • Fabrica Novokuznetsk (OJSC Plant Universal).

Prima este una dintre cele mai vechi întreprinderi ale țării. Funcționează din 1745. Interesant este asta instalația a instalat o linie de fontă germană. Revizuirile produsului indică faptul că produsele respectă standardele europene.

Planta din Novokuznetsk a fost formată mult mai târziu - în 1961. În prezent, Tehnologiile japoneze sunt utilizate în producție. Feedback-ul despre acest producător este, de asemenea, pozitiv, există o mare precizie a geometriei și o rezistență sporită la smalț.

Să ne referim mai mult la producția plantei Kirov, ambele la cele mai interesante.

Filiera din Kirov

Băile din fontă sunt produse în întreaga lume.

Producția se află în orașul Kirov, regiunea Kaluga. Fabrica produce băi emailate din fontă, paleți, echipamente de încălzire, turnare industrială și artistică.

Calitatea băii din fontă a fost adusă la nivel mondial de la introducerea liniei germane de producție a pieselor turnate. Acest lucru este confirmat de numeroasele reacții pozitive oferite de cumpărători și de opiniile experților de renume. Nivelul de fiabilitate al produselor a crescut și durabilitatea a crescut.

Toate modelele acoperit de planta patentată OAO Kirovsky cu email vitros, care este îmbogățit cu ioni de argint. Acest email oferă o mai mare igienă și efect bacteriostatic. În plus, argintul are un efect benefic asupra sănătății umane: procesele metabolice din organism se îmbunătățesc și presiunea este normalizată. Produsele fabricii sunt prezentate nu numai pe piața internă, dar și pe cea europeană.

Băile din fontă fabricate la uzina Kirov au următoarele avantaje:

 • Băile din fontă nu își pierd popularitatea, deoarece acest produs va dura foarte mult timp.Strat de email cu ioni de argint;
 • un nivel sporit de protecție a mediului;
 • calitate care respectă standardele europene;
 • o viață garantată de 25 de ani.

Rezumând și analizând recenziile proprietarilor de băi din fontă diferite, se poate concluziona că în prezent este posibilă achiziționarea de produse naționale, a căror calitate va fi la nivel european. În același timp, producătorul intern poate oferi modelele sale la un preț mai atractiv.

Înlocuirea căzii nu este un lucru de zi cu zi, așa că au ales o lungă perioadă de timp. Am vrut ceva de calitate și original. Dar aici prețul de mușcături străine. Am crezut că nu există deloc interesante modele rusești. Dar aici am găsit Kirovul, a cerut Argint Prada. Confortabil, cu mânere pe laterale. Dacă nu știam că este internă - nu ar crede. Pentru calitatea performanței nu există pretenții. Toate în partea de sus. Mai presus de orice laudă!

Alo Vreau să împărtășesc experiența mea. Când au făcut reparația, au hotărât să înlocuiască baia în același timp, timpul a venit. Trebuie să spun că opțiunea era bugetară. De aceea, au început să caute printre cei domestici. Nici măcar nu se uitau la chinezi, dar Europa nu și-a putut permite acest lucru. Găsit un bun producător de baie Kirov plante. Din punct de vedere vizual totul se potriveste, iar recenziile despre producator sunt bune. Au instalat. Impresiile sunt plăcute, cu excepția faptului că smaltul este foarte alunecos -) De la instalare, a trecut, desigur, puțin, doar 6 luni, dar se pare că este nou. Apropo, apa nu este foarte bună aici, dar toate urmele din baie sunt curățate fără efort. Onorați 5 puncte)

A fost interesant să citiți despre smaltul alunecos. Acum am, de exemplu, prea Kirov, de trei ani, ei doar dur -)) Sau pur și simplu cred că da ... După cum spun ei, gustul și culoarea ... Ceea ce este important este să fie de acord, ca un foarte decent, eu nu știu, deoarece există cu nivelul european , dar îmi place, fără întunecare și daune, mă aștept ca să dureze mulți ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa curatati o tigaie din fonta de rugina si depozitele de carbonCum sa curatati o tigaie din fonta de rugina si depozitele de carbon
Ce este mai bine sa cumperi - baie din fonta acrilica sau fonta?Ce este mai bine sa cumperi - baie din fonta acrilica sau fonta?
Fonte din fontă, acrilice sau oțel: ce va fi mai bineFonte din fontă, acrilice sau oțel: ce va fi mai bine
Temperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialuluiTemperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialului
Tipuri de electrozi pentru sudarea fonteiTipuri de electrozi pentru sudarea fontei
Băi moderne de înălțime: dimensiune și prețBăi moderne de înălțime: dimensiune și preț
Cum sa alegi si sa cumperi o soba ideala pentru cazanCum sa alegi si sa cumperi o soba ideala pentru cazan
Câte litri de apă sunt plasate în baieCâte litri de apă sunt plasate în baie
Decorațiuni metalice artisticeDecorațiuni metalice artistice
Sobe din fonta - tipuri de cuptoare pentru cabaneSobe din fonta - tipuri de cuptoare pentru cabane
» » Băi din fontă: Europa și Rusia, comentarii despre fabrica din Kirov
© 2021 amigdas.com