amigdas.com

Lecție video de finisare a băii cu panouri din plastic

Finisarea băiiBaia este o cameră într-o casă unde există întotdeauna o temperatură și o umiditate ridicată. De mult timp, cel mai bun material pentru finisarea acestei încăperi este țiglă, dar odată cu apariția unor noi materiale de finisare, a apărut o alternativă la țiglă. O astfel de alternativă pentru finisarea băii este panoul din plastic, și trebuie remarcat faptul că recent popularitatea sa a crescut semnificativ.

Panouri PVC: care sunt avantajele și dezavantajele

Panouri din plastic - aceasta este o căptușeală din clorură de polivinil. Datorită structurii interne goale a panoului din PVC au greutate mică, iar absența porilor la suprafață împiedică dezvoltarea ciupercilor și a altor microorganisme.

Panourile din plastic sunt disponibile în versiuni diferite. Lungimea poate varia între 2,5 și 6 metri, lățimea de la 10 până la 30 de centimetri și grosimea de la 0,8 până la 1,2 centimetri.

Panourile pot fi împărțite în două tipuri în locul utilizării lor: pentru pereți și pentru tavan.

De asemenea, panourile din PVC diferă de tipul suprafeței - lucioasă, mată, oglindă. Acestea din urmă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate ca finisaje de baie, în ciuda faptului că ele sunt perfect îndoite și pot fi utilizate pe suprafețe inegale.

Prin culori există și o oarecare separare: alb mat, fără vopsea, vârf lăcuit albe lucios, cu un model portabil realizat pe un film termic, un model imprimat care poate simula aproape orice suprafață.

avantaje

La meritele panourilor din PVC este posibil să efectuați următoarele:

 • Panouri din plastic pentru decorarea băiiposibilitatea din spatele panourilor de a ascunde sistemul de distribuție a apei;
 • este posibilă ascunderea cablajului în timpul finisării;
 • obținerea de completitudine în compoziția generală a băii;
 • dacă este necesar, apoi în spatele panourilor din plastic puteți face izolare termică sau fonică;
 • simplitatea instalării în baie;
 • greutate redusă;
 • o mulțime de culori, imitații de alte suprafețe, aspect frumos;
 • un nivel destul de înalt de rezistență la umiditate;
 • siguranța înainte de incendiu;
 • compatibilitatea ecologică a materialului;
 • durata de viață ridicată a plasticului;
 • simplitatea îngrijirii, care este deosebit de importantă pentru baie;
 • cost scăzut al materialelor.

deficiențe

În ciuda tuturor calităților pozitive ale acestui material, el există o serie de deficiențe:

 • în ciuda varietății de culori și imitații ale soluțiilor grafice de proiectare este dificil de realizat;
 • protecție redusă împotriva daunelor mecanice;
 • aspectul modest nu se potrivește pentru fiecare baie.

Pentru a realiza toate plusurile de mai sus din panourile din plastic, aveți nevoie pentru a achiziționa materiale de calitate, și pentru asta trebuie să știți cum să faceți acest lucru.

 1. Panouri din plastic pe perețiPe cap, ar trebui să fie cât de mulți jumperi. Acest lucru oferă rezistență înainte de influențe mecanice. Panoul trebuie să aibă o grosime minimă de 8 milimetri, astfel încât să nu se deformeze în timpul instalării.
 2. Dacă apăsați simultan panoul pe ambele părți, nu trebuie să se spargă sau să se rupă, este permisă doar o ușoară deformare a suprafeței.
 3. Cu o examinare aprofundată pe suprafață nu ar trebui să existe defecte, cum ar fi zgârieturi, zgârieturi, fisuri și altele.
 4. Imaginea trebuie să fie clar vizibilă, fără contururi neclare și discrepanțe între tranzițiile de culoare.
 5. Nu cumpărați panouri din loturi diferite, deoarece ele pot diferi puțin în culoare.
 6. Pentru a evita deșeurile inutile, este mai bine să se estimeze în avans dimensiunile camerei pentru a alege panouri de dimensiuni care să fie utilizate cu eficiență maximă.
 7. Panouri pentru tavan și pereți de grosimi diferite foi subțiri astfel încât nu este necesară pentru plafonul montat pe perete, deoarece acestea se îndoaie cu ușurință în cazul în care apleca sau încalcă în cazul în care a lovit accidental cot sau cap de duș.

Editare cu video

Cum de a consolida independent plasticulOrice montare începe cu pregătirea suprafeței. Chiar și un începător nu are nevoie să explice că o suprafață pregătită cu atenție este cheia instalării cu succes și a serviciului de lungă durată.

Astfel, în suprafața de preparare include curățarea pereților diferite deșeuri (vopsele vechi, tapet, peeling ipsos și altele), antibacterian tratament de suprafață și agenți antifungici, uscare minuțioasă (în pereți trebuie să fie nici o umiditate).

Instalarea elementelor din plastic poate fi efectuată în mai multe moduri: pe cutie, pe lipici sau pe unghii lichide și pe profile speciale.

Trebuie remarcat faptul că cea de-a doua opțiune este folosită rar la decorarea unei băi sau a unei toalete. Chestia e plasticul fixat direct pe pereți. Acest lucru înseamnă că este imposibil să ascundeți țevi, cabluri sau izolații din acesta și, în plus, această instalație necesită o suprafață ideală netedă, care nu este recomandată în toaletă și baie. Dar, în același timp, există și avantaje. Dacă montați panourile direct pe perete, puteți îmbunătăți semnificativ rezistența acestora înainte de impact. În plus, această metodă este relevantă pentru încăperile mici, în cazul în care chiar și câțiva centimetri ocupați sub profil sau șipcă pot afecta imediat dimensiunea totală.

Dacă instalarea se face direct pe perete, primul lucru de care are nevoie să fie nivelat cu ipsos sau mortar de ciment, urmată de toate soluții antiseptice proces și încă o amorsate din nou pentru a închide porii și crapaturile. Și este, de asemenea, foarte important să nu uităm să ne îndreptăm colțurile, pentru că în cele mai multe case de panouri colțurile sunt rotunjite. Pentru a le alinia, îndepărtați cele excesive cu un perforator sau dalta.

Materialele adezive pe perete pot fi lipici special, unghii lichide sau agenți de etanșare din poliuretan.

Adezivul se aplică pe suprafața panoului și apoi pe perete o foaie de PVC este aplicată pe perete în cativa centimetri de locul dorit, palmează ușor palma la doc și apoi apăsând schimbări.

Pentru unghiile lichide este necesară o pistol special. Adezivul în acest caz este aplicat punctual pe suprafață la câțiva centimetri de la margine, astfel încât atunci când excesul este apăsat, acesta nu iese în afara panoului. După aceea, panoul este apăsat pe perete și se stinge. După cinci minute, panoul se blochează în poziție.

Agentul de etanșare din poliuretan este de asemenea distribuit pe suprafață, însă panoul este fixat imediat în locația dorită.

Montarea pe profile se efectuează cu ajutorul șuruburilor și șurubelnițelor. Avantajul acestei metode este simplitatea și capacitatea de a corecta neregularitățile peretelui fără complicații inutile. Cel mai bine este fixarea profilurilor pe verticală, deși aranjamentul lor orizontal nu este interzis. Profilele sunt atașate de perete de la dreapta la stânga și de la colț până la ușă. La profilele de perete se înșurubează cu șuruburi. Profilurile între ele se află la o distanță de 50-sa.

Instalarea este după cum urmează: mai întâi elementul de ghidare este fixat, este o bandă în care primul panou va fi introdus. Aici trebuie să vă amintiți că fiecare panou are două caracteristici de design. Pe de o parte, are o bandă pentru plasarea acesteia în canelura panoului anterior și, pe de altă parte, o bandă largă pentru fixarea panoului cu șuruburi sau capse. Primul panou este plasat în elementul de ghidare și este fixat, apoi, ca mozaic, următorul panou este fixat. Este important să reglați cu atenție colile unul față de celălalt, astfel încât să nu existe lacune între ele. În colțuri, lângă ferestre și pereți sunt instalate elemente de finisare, care au pus un punct în imaginea de ansamblu.

Sfaturi generale privind instalarea panourilor din PVC

 1. Panouri din plastic pentru baieNu instalați panourile într-o încăpere cu o temperatură sub 10 grade.
 2. Dacă materialele sunt aduse dintr-o cameră rece, atunci trebuie stați ambalat în încălzire timp de cel puțin două zile.
 3. În baie există schimbări frecvente ale temperaturii, astfel încât panourile să nu își schimbe dimensiunile (expansiune și compresie), este necesar să se lase decalajul la câțiva centimetri lângă podea și tavan pentru a compensa aceste diferențe.
 4. Dacă panourile sunt situate în apropierea dispozitivelor de încălzire (baterie, uscare pentru prosoape), atunci este necesar să instalați un ecran reflectând căldura.
 5. Prima bandă este cel mai bine să se monteze în colțul din apropierea intrării, deoarece nu va fi tăiat, ceea ce înseamnă că aspectul său este ideal.
 6. Prima bandă este setată la nivelul pentru a seta direcția pentru toate benzile. Pentru a se asigura că nu se mișcă în sus, este fixat cu un șurub auto-înțepător, care va fi apoi închis cu o plintă.
 7. Primul lucru face instalarea de pereți și după plafon.
 8. În colțuri puteți utiliza niște console de montare speciale, însă este mai ușor să cumpărați colțuri de plastic pur și simplu fără goluri, care apoi sunt lipite deasupra și închideți îmbinarea celor două panouri.
 9. La câteva zile după instalare, toate îmbinările trebuie tratate cu sudură la rece. Aceasta va spori etanșeitatea.

Urmând aceste reguli simple, vă puteți asigura că repararea a fost durabilă și fiabilă. În principiu, finisajul băii în acest fel poate face chiar și un laic, cel mai important, să nu grăbiți și să urmați regulile de bază.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce determină prețul panourilor din plastic pentru perețiCe determină prețul panourilor din plastic pentru pereți
Cum să fixați panourile din plastic - finisaj economicCum să fixați panourile din plastic - finisaj economic
Căptușirea tavanului cu panouri din plasticCăptușirea tavanului cu panouri din plastic
Panind balconul cu panouri din plastic cu propriile mâini - sfaturi și clipuri videoPanind balconul cu panouri din plastic cu propriile mâini - sfaturi și clipuri video
Panouri decorative de perete pentru decorarea interioară a caseiPanouri decorative de perete pentru decorarea interioară a casei
Toaleta este decorată cu panouri din plastic. Design, fotografie, videoToaleta este decorată cu panouri din plastic. Design, fotografie, video
Catalog de pvc panouri frumoase pentru baie: fotografiiCatalog de pvc panouri frumoase pentru baie: fotografii
Plafoane din panouri pvc cu mâinile propriiPlafoane din panouri pvc cu mâinile proprii
Finalizarea baie cu panouri din plastic cu mâinile taleFinalizarea baie cu panouri din plastic cu mâinile tale
Care panouri de perete pentru a alege pentru finisarea pereților în bucătărie?Care panouri de perete pentru a alege pentru finisarea pereților în bucătărie?
» » Lecție video de finisare a băii cu panouri din plastic
© 2021 amigdas.com