amigdas.com

Ancore pentru beton: dimensiuni și preț

Cum se utilizează șuruburile de ancorareÎn industria construcțiilor, problema fixării elementelor pe suprafețele de beton este destul de actuală. Ei încearcă în mod activ să o rezolve nu numai în domeniul construcției de capital, ci și în reparații efectuate de proprietarii de imobile.

Probleme similare nu apar în cazul în care este necesar să se fixeze un obiect sau un element pe o suprafață din lemn sau să se atașeze la un material plastic. Când vine vorba de beton - un material cu duritate ridicată și în același timp cu fragilitate, ar trebui folosite elemente de fixare speciale, inclusiv șuruburi de tip ancoră.

Caracteristicile șuruburilor de ancorare

Specialiștii sub ancora înțeleg elementul de fixare, care este utilizat pentru fixarea pe diferite structuri de materiale solide (beton sau cărămidă). Pentru a face o fixare calitativă, este necesar să se pregătească găuri de dimensiuni necesare pentru ancorarea ulterioară a ancorei.

Aceste elemente de fixare sunt caracterizate de o capacitate mare de reținere. Șurubul care este plasat în gaură este ținut de:

 • Caracteristicile șuruburilorforța de frecare. Acest lucru se întâmplă atunci când șuruburile de fixare de tip distanțier sunt utilizate pentru fixare;
 • capacitatea de lipire a unei compoziții speciale. Acest lucru se aplică la dispozitivele de fixare chimice de ancorare;
 • un element special de susținere care, atunci când este blocat, interacționează în orificiu cu pereții interiori.

Ancora este un element popular de fixare datorită particularităților construcției sale. Se "înclină" în interiorul găurii, asigurând astfel o fiabilitate ridicată a conexiunii. Producătorii în fabricarea acestui dispozitiv utilizează oțel carbon, a cărui suprafață este acoperită cu compoziție de zinc. Mulțumită lui, o fiabilă protecție și elimină complet riscul proceselor de coroziune de pe suprafața șurubului.

Există o serie de factori care au un efect semnificativ asupra fiabilității fixării, create cu ajutorul ancorelor:

 • Domeniul de aplicare al bolțurilor de ancorarecalitatea materialului în care este instalat dispozitivul de fixare;
 • dimensiunea ancorei. Acestea ar trebui să fie selectate ținând cont de încărcăturile pe care le va produce produsul;
 • munca corectă de pregătire a amplasării dispozitivului de fixare, precum și respectarea riguroasă a tehnologiei de instalare a dispozitivelor de fixare;
 • Caracteristicile de rezistență ale ancorei.

Domeniul de aplicare

Instalarea șuruburilor de tip ancora poate fi realizată în diferite modele. În acest caz, materialul de fabricație trebuie să aibă indicatori de rezistență suficienți. Acum, ancorele sunt folosite pentru fixarea structurilor pentru:

 • fundații de beton;
 • ziduri și pereți despărțitori din cărămidă și beton;
 • în plăci, care sunt de obicei făcute din acest material solid.

Obiectele care sunt fixate de obicei folosind ancore pe beton sunt:

 • Caracteristicile șuruburilor de ancoraregrinzi din metal;
 • elemente incluse în structura structurilor suspendate de tip suspendat;
 • lămpi și alte dispozitive de iluminat;
 • un fascicul de lemn, utilizat în mod obișnuit pentru instalarea de pardoseli, precum și pentru acoperirea plafonului;
 • elemente ale structurilor de scară.

Clasificări prin diferiți parametri

Fiecare constructor va confirma că ancorele de calitate au o rezistență ridicată. Din acest motiv, ele sunt utilizate pe structuri din beton de masă mare, unde este necesară o sarcină mare la punctele de legătură. De exemplu, Ele sunt folosite pentru a fixa balustrada, garduri, și, de asemenea, se aplică pentru a fixa balcoanele și fațadele.

Fixarea obiectelor cu ajutorul ancorelor face posibilă fixarea fiabilă a elementelor necesare fie pentru beton, fie pentru o piatră solidă. Folosit pentru fixarea structurilor iar obiectele ancorelor pot fi de mai multe tipuri:

 • cu o placă de ancorare;
 • curbat;
 • directă;
 • detașabil;
 • componente;
 • având un capăt conic.

Fiecare tip de șuruburi de ancorare are propriul său tip specific de execuție. Dimensiunea poate varia în funcție de scopul fixărilor și este de obicei între 1,2 și 14 cm.

Prin metoda de instalare Utilizate pentru ancorele de beton diferă între ele:

 • Cum se utilizează un bolț de ancoraresurzii. Instalarea lor se face imediat înainte de turnarea betonului. Prin acest tip, fasciculul are forma unui ac de păr curbat. Această caracteristică a designului său oferă o posibilitate de reținere fiabilă în fundație după întărire. În timp ce soluția este înghețată, șuruburile sunt ținute de dispozitive speciale - conductoare;
 • detașabile. În plus, se utilizează plăci speciale sau se utilizează piese încorporate. Fixarea ancorei are loc cu ajutorul unui clei sau se folosește o soluție care este preparată din nisip și ciment. La bază, șuruburile sunt introduse în caneluri sau sunt fixate cu ajutorul clemei. Instalarea acestora se face înainte de începerea lucrărilor de betonare.

Conform metodei de instalare a ancorei sunt împărțite în substanțe chimice și mecanice. Acestea din urmă aparțin următoarelor tipuri:

 • Domeniul de aplicare al șurubului de ancorareipotecare. Când este instalat, acesta este așezat într-un amestec de beton, unde se solidifică;
 • v. La montarea unei astfel de ancore, are loc extinderea acesteia. Ca urmare, este asigurată fixarea necesară;
 • Picătură. În gaura creată anterior, se introduce un manșon în care se introduce șurubul;
 • cu șaibă. Utilizarea unui astfel de element de fixare asigură o fixare puternică a elementului la bază. De exemplu, puteți fixa cu ușurință un aparat de uz casnic sau puteți fixa în mod fiabil mobilier cu balamale;
 • Cu o piuliță. Cu ajutorul acestui tip de ancore, este posibilă atașarea convenabilă a elementelor care au o masă considerabilă la înălțime. Atunci când fixați un obiect cu astfel de elemente de fixare, este necesar să montați un bolț pe perete în prealabil, după care se pune pe găurile din piesă pentru a fi fixat și apoi fixat cu o piuliță. Ancorele de acest tip sunt excelente pentru fixarea aparatelor de uz casnic, care trebuie scoase periodic din perete;
 • cu cârlig sau inel. Fixarea lor se face pe pereții despărțitori din beton. De obicei, ele sunt folosite pentru a fixa dispozitive de iluminat sau sunt folosite pentru lucrări legate de instalarea comunicațiilor. Mărimea elementelor de fixare în acest caz poate fi individuală pentru fiecare caz. Cu cât este mai greu să fie fixat obiectul, cu atât este mai puternic ancora. De obicei, lungimea sa este echivalentă cu grosimea bazei;
 • spacer;
 • dvuhrasporny. Caracteristica sa este prezența a două cuplaje mobile. Datorită acestora, se oferă o putere sporită;
 • cadru. Acest tip de ancore este utilizat pentru montarea plasticului, precum și a ferestrelor din lemn. O caracteristică specială a designului său este prezența unui cap ascuns.

Dimensiunile șuruburilor de ancorare pentru beton

În majoritatea cazurilor, dimensiunile de bază ale ancorelor destinate utilizării pe structuri din beton indică în formatul M10 12 × 100. O astfel de desemnare poate fi descifrată după cum urmează:

 • M10 - denotă diametrul firului șurubului;
 • 12 - indică diametrul instalației în milimetri. Adică, pentru a efectua o instalare de calitate a ancorei, este necesar să se găsească o gaură în beton imediat înainte de instalare cu acest diametru;
 • 100 - lungimea ancorei în milimetri.

Varietate de dimensiuni ancora, care se utilizează în viața de zi cu zi, este de obicei limitată la următorii parametri: firul variază de la M6 la M12 cu o lungime de 55 până la 160 mm. Desigur, există și alte opțiuni, dar acestea sunt clasate printre elemente de fixare profesionale și nu sunt folosite în viața de zi cu zi.

Costul elementelor de fixare

Cât costă ancorarea șuruburilor?Constructorii și reparatorii, care aveau nevoie să folosească dispozitive de fixare a ancorei pentru beton pentru a fixa structurile, vor fi cu siguranță interesați de problema costurilor. Trebuie spus că costul elementelor de fixare depinde în mare măsură de dimensiunea șuruburilor de ancorare și de scopul acestora. Prețul de elemente de fixare ancora M8 × 115 variază de la 36 la 62 de ruble 90 × M10 are o valoare în intervalul de la 37 la 75 de ruble, în timp ce bolțuri M12 x 150 valoare este de 60-120 ruble.

La efectuarea lucrărilor de construcții, este adesea necesar să se fixeze diferite elemente și structuri pe beton. Elementele de fixare standard pentru fixarea fiabilă a acestor elemente nu sunt adecvate. Pentru a asigura o ancorare puternică, este necesar să folosiți șuruburi speciale de ancorare, care sunt destinate utilizării pe suprafețe dure, inclusiv beton.

Astăzi sunt oferite într-un sortiment destul de mare, diferă nu numai în preț, ci și în scop. Rezolvând întrebarea ce fel de hardware de achiziționat, trebuie să vă construiți pe sarcinile pe care trebuie să le rezolvați. De asemenea, trebuie luate în considerare și greutatea structurilor care vor fi fixate pe beton. Când montați șuruburile pe o suprafață de beton, este necesar să respectați cu strictețe tehnologia de a crea găuri și de a instala șuruburi de ancorare. În acest caz, puteți obține o conexiune fiabilă fără riscul distrugerii acesteia.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Caracteristicile șuruburilor de fixare pentru fixarea panourilor sandwichCaracteristicile șuruburilor de fixare pentru fixarea panourilor sandwich
Tipuri de șuruburi și elemente de fixare pentru metal cu burghiuTipuri de șuruburi și elemente de fixare pentru metal cu burghiu
Nagel (șurub) pe beton: toate informațiile despre șuruburiNagel (șurub) pe beton: toate informațiile despre șuruburi
Suportul de fixare consolidat: avantaje și alegereSuportul de fixare consolidat: avantaje și alegere
Corpuri perforate metalice pentru structuri din lemnCorpuri perforate metalice pentru structuri din lemn
Sunt disponibile șuruburi de ancorare.Sunt disponibile șuruburi de ancorare.
Ancore chimice hilti: tipuri, argumente pro și contra, aplicareAncore chimice hilti: tipuri, argumente pro și contra, aplicare
Ancoră bolț: dimensiuni, dispozitiv și aplicareAncoră bolț: dimensiuni, dispozitiv și aplicare
Caracteristici și varietăți de cuie diblu cu 6x40 mmCaracteristici și varietăți de cuie diblu cu 6x40 mm
Grosimea optimă a peretelui caseiGrosimea optimă a peretelui casei
» » Ancore pentru beton: dimensiuni și preț
© 2021 amigdas.com