amigdas.com

Alegerea încuietorii de intrare pentru ușile metalice reprezintă o garanție a protecției!

Blocul de intrare pentru ușile apartamentului trebuie ales cu competență.Usile de intrare, inclusiv cele metalice, în magazinele de specialitate sunt oferite cumpărătorilor într-un set complet: o cutie, o ușă, o încuietoare, un mâner, copertine. Dar nu întotdeauna acest ansamblu este colectat de la cele mai bune componente. Dacă o ușă metalică ar trebui să aibă fier de 3-4 mm și este garantată protecția împotriva spargerii și a penetrării, încuietorile sunt adesea instalate cu un mecanism standard. Cum de a alege mecanismul potrivit? Ce ar trebui să fie? Care sunt cerințele pentru aceasta?

Tipuri de mecanisme de protecție și modificări ale structurilor

Piața modernă este reprezentată de o mare varietate de încuietori de pe ușa din față, pentru a alege ușa de metal necesară, trebuie să înțelegeți clasificarea acestora.

În aparență, ele pot fi:

 • ascuns. Un keychain este folosit ca o cheie;
 • clar. Ele au componente standard: o cheie de cheie, o cheie, un mâner.

Prin mecanismul utilizat:

 • mecanic. Pentru a deschide dispozitivul, este suficient să rotiți cheia din interior;
 • EM. Blocurile funcționează după tipul de interfon;
 • electromecanice. O cheie sau o carte poate fi utilizată pentru deschidere.
 • electronic. Pentru ele, sunt disponibile suficiente date biometrice.

De dimensiuni:

 • mici;
 • mediu;
 • mare.

Prin metoda de instalare:

 • Mortice;
 • aeriene;
 • interior;

Prin mecanismul de deschidere:

 • cod;
 • electronice;
 • pârghie;
 • pupei.

Fiecare dintre aceste caracteristici are avantajele și dezavantajele sale. Prin urmare, numai după ce le-ați făcut cunoștință cu ele, puteți alege blocarea ușilor, care va proteja în mod fiabil locuința de penetrarea străinilor.

Atunci când alegeți încuietori pentru o ușă de intrare, trebuie să înțelegeți că există mai multe clase de securitate ale dispozitivului:

 1. Clasa întâi se caracterizează prin cel mai simplu și cel mai slab mecanism. Se deschide în câteva minute sau chiar secunde.
 2. Clasa a doua oferă mai multe niveluri de protecție, un hoț cu o experiență de 10 minute pentru a face față unei astfel de blocări.
 3. Clasa a treia are deja până la 3-4 nivele de protecție, deci este posibil să se deschidă, poate, într-o jumătate de oră.
 4. al patrulea. Era conceput în așa fel încât era imposibil să-l spulberi deloc. Când folosiți echipament special, este nevoie de aproximativ o jumătate de oră pentru ao deschide.

Nu cel puțin rolul este jucat de nivelul secretului dispozitivului de ușă. Acesta este un indicator al posibilelor combinații în mecanismul zăvorului castelului.

 • Nivel scăzut. Acestea includ produse pentru uși, în care se pot realiza până la 5000 de combinații. Ele nu oferă protecție împotriva hacking-ului.
 • medie. Aceste blocări se deschid cu o cheie principală, în timp ce numărul de combinații variază între un milion.
 • mare. Acestea includ încuietori unice. Nu puteți alege o combinație de protecție. În același timp, sunt necesare în mod necesar mecanisme suplimentare și opțiuni de protecție.

Cutter-uri

Blocare blocare mortise este destul de popular în rândul cumpărătorilor.În astfel de încuietori se folosesc chei plate, cu caneluri întoarse. Șanțurile cheie sunt similare cu, astfel încât cheia inserată mișcă arcul și se deschide ușa. Pentru a închide, este suficient să mutați arcul înapoi, și acesta va lua locul în sine.

Această încuietoare are mai multe defecte decât avantaje. Este foarte ușor să se deschidă cu orice mijloace improvizate, așa că specialiștii nu recomandă utilizarea acestora pe ușile din față la casă.

Produsele codificate

Blocările de coduri nu au rădăcini printre proprietarii de apartamente, ele sunt adesea instalate la intrare sau în spațiile publice.Blocările de cod nu merită o încredere specială ca mecanisme pentru ușa din față a casei. Ele sunt folosite la ceremonial, în birouri, în magazine, adică. în clădirile publice, unde un număr mare de oameni se află în mod constant.

Aceste dispozitive sunt convenabile doar într-o singură - Nu utilizați cheile. Asemenea încuietori se deschid ușor. În mod literal, după câteva luni de utilizare, ele prezintă clar urme ale butoanelor, care sunt chei de cod.

Singurul avantaj este că noul cod este înlocuit în câteva minute.

Blocări electronice

Blocări electronice - o soluție modernă, dar care necesită o abordare foarte atentă la alegerea dispozitivului.Aceste încuietori sunt convenabile pentru ușa de intrare metalică, preiau operațiunea fără utilizarea unei chei. Ca cheie Utilizați telecomanda, cardul magnetic, codul, dispozitiv secret individual. Dar există, de asemenea, o mare probabilitate de a alege o cheie principală pentru a demagnetiza sistemul.

Prin urmare, încuietori pot avea scanere care sunt capabile să recunoască amprentele digitale. Dar, aici, scamatorii au fost cu un pas înainte: ei selectează fotografii cu amprente ale liniilor papiliare ale proprietarului casei. Blocarea este imposibilă pentru a deschide o astfel de blocare la toate.

Blocări încuiate

Blocarea ușilor este foarte des folosită pe ușile metalice.Astfel de mecanisme constau din mai multe șuruburi semicirculare care se deschid și se închid de la rotirea cheii. Întotdeauna folosesc o cheie lungă și masivă. Dispozitivul de blocare este cel mai des întâlnit, are mai multe plăcuțe de coduri, care sunt instalate în barele de traversare.

De îndată ce proeminențele cheie intră în tocuri, încep să le întoarcă și să deschidă mecanismul. Cu cât o astfel de blocare are o încuietoare, cu atât este mai mare fiabilitatea acesteia, este foarte dificil să o deschizi. Alegeri de blocare la astfel de încuietori mortice sunt dificil de făcut. Dar dacă blocați o astfel de încuietoare în ușă, va trebui să apelați serviciul cu bulgaria și să tăiați ușa de la balamale.

Prezentare generală a brandurilor celebre ale acestor încuietori:

 1. The Guardian. În ele se realizează mecanismele inferioare, care au șuruburi. Acestea sunt poziționate în poziția de lucru când mânerul este apăsat.
 2. "Elbor". Există două versiuni ale mecanismului "Kremen" și "Basalt". Ele diferă în funcție de mărimea și puterea lor, ceea ce le permite să fie instalate nu numai în ușile metalice de intrare, ci și în ușa garajului.
 3. "Calais". Acesta este un dispozitiv de mortise al producătorului turc. Ele se disting printr-un preț ridicat, dar nivelul de rezistență la efracție este de câteva ori mai mare.
 4. Sisteme de producători italieni ei merită credibilitatea cumpărătorilor, din cauza clasei celei mai înalte posibile, sunt bine pregătiți.

Dispozitive cilindrice

Blocarea cilindrilor - schema dispozitivului.Această specie este încă cea mai populară. Mecanismul produsului utilizează o cheie fixă ​​cu dinți sau frezare cu laser.

Datorită faptului că cheile au anumite știfturi, este extrem de dificil să ridicați cheia master și să deschideți produsul. Fiabilitatea dispozitivului depinde de numărul de ace. Când cheia lovește șuruburile din bara de siguranță, le pune în mișcare și ușa se deschide.

Astăzi sunt disponibile mai multe tipuri de mecanisme pentru blocarea cilindrilor:

 • dispozitive cu un singur rând. Aceste produse au coduri și știfturi de blocare, care sunt situate într-un singur rând. Astfel de mecanisme sunt fabricate din oțel de înaltă calitate. În producția de coduri, crestătura este sub forma unei ciuperci;
 • dublu rând. Poziția pinilor în astfel de produse va avea două fețe. În astfel de mecanisme, se folosește o cheie cu dinți pe ambele părți;
 • în formă de cruce. În aceste dispozitive, știftul are forma unei cruci. Un astfel de produs este ușor de determinat de forma puțului, seamănă și cu o cruce;
 • special. Pe cheile unor astfel de produse sunt instalate freze speciale.

Astfel de mecanisme necesită instalarea mânerului drept. Cea mai bună opțiune este achiziționarea unui set de "blocare și manipulare".

Pentru o ușă metalică cu blocare a cilindrilor, trebuie să folosiți aceste mânere:

 • pe bar. Mânerul este amplasat pe o bară de metal specială, care asigură o decupare a canelurii pentru produs;
 • pe flanșă. Mânerul are o formă rotundă și este amplasat pe o bază rotundă din metal.

Mecanisme de disc

Blocare cu blocaj - un design simplu și fiabil.Acest tip este considerat atât de fiabil și simplu. Baza secretului lor este combinația de discuri, care se întoarce cu o cheie. Cheia în sine are o formă semicirculară, cu decupaje în secțiune pe o parte.

În ciuda simplității sale, mecanismul intern are o protecție excelentă, astfel încât aceste încuietori pot fi folosite în ușile de intrare împreună cu alte secrete mai fiabile.

Mai multe încuietori - protecție mai puternică

Nu vă bazați pe cuvintele unui specialist care susține că această încuietoare este fiabilă și este suficientă pentru o protecție sigură.

Au fost analizate statisticile privind hacking-ul ușilor metalice și aici sunt câteva fapte interesante:

 1. Criminalii aleg ușile cu încuietori, care au cele mai simple mecanisme.
 2. Uși cu unul sau mai multe dispozitive, fără alte mijloace de protecție.

Este important să alegeți nu numai blocarea corectă, ci și să o instalați în mod fiabil.După cum arată practica, hoții pot determina imediat tipul de blocare și opțiunile pentru cheile care le pot deschide, astfel încâtDoar profesioniștii ar trebui să creeze mecanisme. Cel mai bine este să acordați prioritate unor astfel de mecanisme, încât este dificil să se calculeze vizual folosind un sondaj de rutină.

Când intrușii văd că proprietarii au preluat corect castelul, ei încearcă să găsească o cameră cu mai puțină protecție, astfel încât să nu fie deranjați prea mult și să nu se prindă într-un loc fierbinte.

Există anumite reguli care ajută la alegerea versiunii corecte a dispozitivului de protecție pentru ușa de fier:

 1. Ușa trebuie să aibă un set de încuietori, care sunt selectate în conformitate cu următorul principiu: o barieră este făcută cunoscută marcă înregistrată, un al doilea necesar pentru a produce personalizate, a treia - o mai simplă, mai puțin de brand cunoscut. Acest lucru va face ca hoțul să transpire la deschidere și există șansa ca cineva să-l sperie.
 2. Nu instalați două dispozitive de protecție de același tip. Obțineți toate mecanismele care lucrează pe principii diferite. O bună opțiune este o combinație de produse mecanice și electronice.
 3. Dacă este preferată mecanismul pârghiei, atunci merită să examinați cu atenție cheia pentru aceasta. Nu cumpărați încuietori cu chei simple, deoarece este foarte ușor să găsiți caneluri și caneluri în ele.
 4. Lăcate bine stabilite de producători francezi și germani. Ele asigură întotdeauna o protecție sigură împotriva ruperii accidentale.
 5. Sistemele de protecție fiabile sunt întotdeauna fabricate din metal gros. Acest lucru asigură o funcționare pe termen lung.

Orice mecanism de fixare pe ușă trebuie să fie o protecție sigură la domiciliu. Prin urmare, alegerea corectă și instalarea mecanismelor de protecție depind de proprietar, care va servi corect pentru o perioadă lungă de timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a deschide un blocaj fără chei?Cum de a deschide un blocaj fără chei?
Cum să instalați corect încuietoarea de pe poartăCum să instalați corect încuietoarea de pe poartă
Am nevoie de un mâner din plastic cu o încuietoare?Am nevoie de un mâner din plastic cu o încuietoare?
Ce ușă din față să alegeți într-un apartamentCe ușă din față să alegeți într-un apartament
Încuietori pentru ușile din lemnÎncuietori pentru ușile din lemn
Ușă de intrare la o casă privată - design, fotografieUșă de intrare la o casă privată - design, fotografie
Foto și tipuri de încuietori de ușăFoto și tipuri de încuietori de ușă
Alegem încuietori ușoare glisante: fotografieAlegem încuietori ușoare glisante: fotografie
Caracteristici ale unui set de chei cu chei cu clichetCaracteristici ale unui set de chei cu chei cu clichet
Usi de intrare usi metalice izolateUsi de intrare usi metalice izolate
» » Alegerea încuietorii de intrare pentru ușile metalice reprezintă o garanție a protecției!
© 2021 amigdas.com