amigdas.com

Toate faptele interesante despre cai. Rase, profesii

Fapte curioase despre caiOmenirea a fost mult timp obișnuită să considere calul ca ajutor, prieten, însoțitor. Calul era necesar pretutindeni: în economie, în luptă, în călătorie, în timp de pace și în timpul războiului. Toate aceste animale sunt eroi ai multor basme, unde apar în fața cititorilor imaginea eroilor-salvatori. Au fost îmbrăcați caii, s-au falsificat o armură specială, conform căreia oamenii au considerat bunăstarea financiară a proprietarului, au fost folosiți la vagoane de lux, la căruțe simple țărănești. Caii din cele mai vechi timpuri au fost considerați și sunt considerați mândria stăpânilor lor.

Caii din naturăToți caii sunt considerați descendenți ai unui cal sălbatic domestice. Prin definiție, un cal este un animal înrudit clasa de mamifere, o familie de cai, un grup de mădulare, cai.

Acesta este un animal cu un schelet muscular bine dezvoltat. Despre inteligența ridicată a legendelor acestui animal, oamenii l-au considerat de mult ca fiind unul dintre cele mai inteligente animale.

Totul despre rasele de cai

Caii rasei lor sunt împărțite în mai multe tipuri. Fiecare rasă este unică în felul ei, fiecare are propriile sale merite. Rasele sunt împărțite în:

 • Varietate de feluri de cai fotografiegrele;
 • cablaj;
 • trap;
 • echitatie;
 • Cal-cablaj;
 • ponei;

La rândul său, fiecare dintre roci este împărțit în subspecii. Deci, un pic mai mult despre tipuri de cai grei.

Tipuri de roci

Cal de cal grosReprezentanții acestei rase sunt notabili pentru puterea lor remarcabilă. Calitățile de putere ale transportatorilor grei au fost apreciate în special în URSS, indivizii înșiși aveau un caracter calm, nu erau absolut capricios în viața de zi cu zi, frumoși în muncă. În aparență - este un animal frumos, mare, cu un cap mic, urechi mici, un piept larg și puternic și picioare musculare bine dezvoltate. Mană și coadă de lungime medie și grosime. În înălțime, această rasă atinge 165 cm, în general, predomină 2 costume - roșu și maro, mai puțin frecvente sunt chalierul, roan bay și roșu potirul.

Racul greu, la rândul său, are mai multe subspecii:

 1. Vladimir camion greu.
 2. Ardenele.
 3. Proiect.
 4. Persharonskaya.
 5. Sovietic grea.
 6. Ruse grele.
 7. Shire.
 8. Iutlanda.
 9. Kleydesdalskaya.

Calul de fotografieProiect de rasă un tip pronunțat de harnă a structurii este inerent, capul este proporțional, partea din spate este de dimensiuni medii, pieptul larg, picioarele sunt bine dezvoltate, copitele sunt puternice. Dar, în ciuda unor astfel de calități proaste, această rasă nu este folosită ca, de exemplu, un camion greu. Această rasă este folosită în majoritatea cazurilor pentru mișcarea în ham. Creșterea acestei rase nu depășește 160 cm, în greutate aproximativ 600 kg.

Hamul are următoarele tipuri:

 1. Letonă.
 2. Cai calari din BelarusBielorusă.
 3. Trotter american.
 4. Tori.
 5. Olandeză.
 6. Boulogne.
 7. Bretonul.
 8. Suffolk
 9. Oldenburg.

Rysycha rasa adesea participă la diverse concursuri ecvestre. În aparență, aceștia sunt indivizi combinați armonios, cu o crupă masivă, cu o frunte largă, o spate dreaptă, ochi mari, expresivi, un gât regal înalt. Acești cai au un cadru puternic de schelet, un caracter extrem de calm. Această rasă este caracterizată de costume de golf, maro, negru și gri. Înălțimea cailor variază între 145 și 170 cm.

Spre deosebire de restul, această rasă are doar 2 tipuri:

 1. Orlovski trotter.
 2. Trapul rusesc.

Câine de rasă Arată destul de elegant. Corpul este mai pătrat, ligamentele sunt dezvoltate, musculatura este puternică, capul este de dimensiuni medii, fruntea este largă.

Urechile sunt de dimensiuni medii, ochii sunt frumoși, gâtul este expresiv și lung.

Pieptul este adânc, de lățime medie, există coaste false. Picioarele sunt copți puternici, puternici, de formă obișnuită. Coama este groasă, coada nu este inferioară cu ea în frumusețe.

Tipuri de cai din rasa de cai:

 1. Trakehner.
 2. Polonia Mare.
 3. Pinto.
 4. Palomino.
 5. Kvaterhors.
 6. Budionnovsk.
 7. Andaluz.
 8. Cal cald cald.
 9. Cal Arabian.
 10. Calul rusesc.
 11. Călăria ucraineană.
 12. Terek.
 13. Ahaltechin.

Câine de rasă are o musculatură puternică și complet dezvoltată, capul are un profil de relief, gâtul este înalt și lung, umărul este puternic și oblic, toracele sunt adânci, picioarele sunt puternice, articulațiile sunt dezvoltate. Înălțimea animalului variază de la 145 la 170, costume predominant roșii, bay și negre.

Tipuri de rase de cabaline:

 1. Donul.
 2. Holstein.
 3. Kabarda.
 4. Hanovra.
 5. Morgan.

Puțin ponei și gazdăPonei cai mai ales iubiți de începători și copii. În parcul de distracții puteți găsi adesea un vagon în care este folosit un ponei. Ponii au o creștere mică, care nu depășește 145 cm. Ponii sunt adesea numiți o copie miniaturală a unui cal. Această rasă se caracterizează prin picioarele puternice scurte, capul mare cu profil drept, oasele grele și gâtul puternic puternic.

Informații interesante despre cai. Sub influența mediului, poneii au dobândit un aspect deosebit. Solul roșu a afectat creșterea scăzută și membrele rezistente, iar climatul rece a contribuit la creșterea lânei ca factor de protecție naturală din frig și vânt.

Poneii au și ei propriile lor tipuri:

 1. Ponei Connemara.
 2. Poneiul islandez.
 3. Ponei dartmoor.
 4. Poneiul din Gotland.
 5. Ponei Shetland.

"Profesii" de cai

Cât de ciudat ar suna, aceste animale au propria lor ierarhie. Caii au propria lor profesie, iar ei nu sunt unul sau doi, dar mult mai mult.

Încă din vechime, anumite calități au fost atribuite calului. Obligațiile au încercat să nu se amestece, caii de luptă nu au fost exploatați în plug, au încercat să nu posteze caii pe câmpul de luptă.

Carieră

 • Luptă profesie de fotografie de calMartial. Acești cai au fost special instruiți în caz de război. O mulțime de cazuri sunt cunoscute atunci când calul nu a abandonat proprietarul pe câmpul de luptă și chiar la adus la pragul mort. Caii au fost învățați să nu-și fie frică de zgomot, să fie cât mai rezistenți în condițiile "spartane".
 • Servicii poștale. În timp de pace, această specie a fost folosită pentru transportul de mărfuri, pentru transmiterea de litere și mesaje importante. La postul cal, mesagerul putea să depășească un număr mare de kilometri, adesea călătoria a durat mai mult de o zi.
 • Pasager. Această specie a fost folosită în principal pentru a transporta oameni. Erau adunați la căruțe și căruțe, iar șoferul conducea căruța. Animalele exploatate au putut călători pe distanțe lungi.
 • Actori de cai, sportivi. Până în prezent, principala profesie de cai este sportul și cinema. Acest animal în concursuri ecvestre participă cu persoana pe picior de egalitate. În cinematografie, caii și-au luat locul lor special, înțeleg perfect ceea ce doresc și se descurcă bine cu rolul.
 • Asistență cal de lucru în gospodărieLucrătorii. Această specie este indispensabilă în agricultură. Ceva pentru a transporta, arata plugul teren, aduce fân și furaje. În industria minieră, caii au fost mult timp ajutători indispensabili.
 • Caii pentru odihnă. Această specie este apreciată de iubitorii de călărie. În timpul unei plimbări cu cai (dovedită științific), o persoană se odihnește, se calmează, starea de spirit se ridică și apatia se retrage.

Informații interesante despre cai. Caii sunt prieteni adevărați, asistenți excelenți și tovarăși excelenți. Oamenii au observat mult timp că un cal este un animal inteligent suficient, înțelegător și subtil. Oamenii care știu totul despre cai susțin că practic nu fac obiectul depresiei și schimbărilor de dispoziție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasa de cai Akhal-Teke, descrierea raseiRasa de cai Akhal-Teke, descrierea rasei
Camion greu sovietic - descrierea și caracteristicile raseiCamion greu sovietic - descrierea și caracteristicile rasei
Viteza, dezvoltată de un cal: medie și maximăViteza, dezvoltată de un cal: medie și maximă
Totul despre rasa de cai KarachaiTotul despre rasa de cai Karachai
Cainii cei mai frumosi si celebri din lumeCainii cei mai frumosi si celebri din lume
Rase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasaRase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasa
Caracteristicile cailor din rasa cal ArabianCaracteristicile cailor din rasa cal Arabian
Cât cântărește calul, parametrii mediiCât cântărește calul, parametrii medii
Cât cântă calul? Greutatea și gradul de grăsimeCât cântă calul? Greutatea și gradul de grăsime
Cai mai scumpi din lume: preturi si numeCai mai scumpi din lume: preturi si nume
» » Toate faptele interesante despre cai. Rase, profesii
© 2021 amigdas.com