amigdas.com

Elemente compozite: avantaje și dezavantaje

Elemente compoziteFundația oricărei clădiri începe cu un cadru care este realizat din bare de armare. Materialul tradițional pentru consolidarea bazei a fost un oțel special, dar recent a fost înlocuit în mod activ cu armare compozită.

În 60 de ani, Uniunea Sovietică și Statele Unite ale Americii, care a concurat în toate sectoarele economiei, au fost în curs de dezvoltare în mod activ noi materiale polimerice - a fost atunci, și a fost inventat de o armătură compozită. La început, nu a fost utilizat pe scară largă în construcții, dar, recent, situația sa schimbat dramatic.

A apărut piața pentru materialele de construcție mulți producători de materiale inovatoare, care s-au văzut unul cu celălalt despre avantajele lor față de cele tradiționale. La rândul lor, producătorii de materiale familiare subliniază testul lor de timp.

Ca urmare, consumatorul este complet confuz și nu înțeleg pe cine să creadă atunci când aleg un produs. Să ne uităm la acest lucru în detaliu.

Ce este o armătură compozită?

Principala caracteristică a armăturii compozite constă în absența completă a elementelor din metal sau din oțel. Este realizat din diverse materiale, de exemplu, fibre de sticlă, armate, bazalt sau carbon. În funcție de compoziție și componente, tijele sunt de mai multe tipuri și au diferite proprietăți.

Cel mai adesea în vânzare există accesorii compozite din următoarele tipuri:

 • Fibră de sticlă (APS),
 • Bazalt plastic (ABP),
 • Fittinguri din fibre de carbon.

Indiferent de materialul realizat din armare polimerică, aditivii polimerici termoplastici sau termorezistenți adiționali se adaugă la compoziția sa pentru a obține caracteristicile necesare pentru încărcare. Și pentru a spori aderența cadrului la masa de beton, este prevăzută cu niște nervuri speciale cum ar fi un material de oțel sau o acoperire cu nisip pe suprafață.

avantaje

Componentele compozite au mai multe avantaje în comparație cu alte elemente similare:

 1. Tipuri de accesoriiRezistență specifică ridicată. Compozitele sunt mai puternice cu un factor de 10 în comparație cu analogii din oțel, firește, aceasta este numai atunci când condițiile tehnologiei de producție sunt pe deplin îndeplinite.
 2. Rezistență ridicată la coroziune. Supape polimerice, datorită absenței completă în compoziția componentelor sale metalice, absolut indiferenți la rugină, este, de asemenea, bine tolerat de săruri de impact negativ și alte substanțe distructive. Toate acestea fac rezonabilă utilizarea în construcția sub impactul materialelor de mediu agresiv, sau în timpul iernii, atunci când betonul anti adăugați aditivi speciali și aditivi, cum ar fi un plastifiant.
 3. Căldură redusă și conductivitate electrică. material metalic traditional are o conductivitate termică ridicată și conductorii electrici este, polimerii nu au astfel de proprietăți, astfel încât să nu creeze punți termice în corpul de beton și nu conduc curenți electrici, și nu împiedică transmisia undelor radio.
 4. Confort în transport. Pentru transportul de bare de oțel trebuie să angajeze (sau au propriile disponibile) camioane, iar pentru transportul polimeric de armare diametrul mic nu este necesar, adică. K. este ondulată rotundă în compartimentul pentru ca sârmă de oțel. Datorită acestui fapt, materialul poate fi transportat chiar și cu ajutorul unei mașini, ceea ce reduce semnificativ costul construcției atunci când construiți case private.
 5. Compatibilitate ecologică. Deoarece acest tip de materiale de construcție nu este fabricat din substanțe chimice dăunătoare, atunci când este descompus sau folosit, nu există practic nici un pericol pentru mediu. În plus, acest material nu absoarbe radiațiile, ceea ce reprezintă un avantaj incontestabil în timpul nostru.
 6. Coeficientul de expansiune este identic cu betonul. Oțel și beton are grade diferite de dilatare și contracție în timpul fluctuațiilor de temperatură puternice, care pot duce la fisurarea fundației și distrugerea acesteia accelerată, în cazul polimerilor, aceasta nu este o problemă, și anume. K. Ei extinde și contract similar cu betonul, ceea ce face ca aceste constructe mai durabile.

deficiențe

În ciuda tuturor plusurilor sale, minusul acestui material este de asemenea suficient:

 1. Compozite de producțieRigiditate insuficientă. Această elasticitate dezavantaj al materialului, deoarece polimerii este de aproximativ 4 ori mai puțin elastică decât oțelul, ceea ce ar putea deveni un dezavantaj semnificativ în construirea structurilor de susținere rigide.
 2. Rezistență redusă la căldură. Compozită Construcția de armare își pierde calitățile sale benefice, cu o creștere considerabilă a temperaturii, deci TSA devine ineficient la o temperatură de peste 150 de grade Celsius, o ABP se deterioreaza dupa 300 de grade, pentru comparație, metalul poate fi utilizat într-o temperatură de până la 500 de grade Celsius.
 3. Afectarea sănătății. Ca armare compozit este format din fibre de polimeri diferiți, că, atunci când acesta este tăiat într-un șantier de construcții în aer, un număr mare de ace de sticlă foarte fine, care sunt depozitate pe suprafețele neprotejate ale pielii, ochilor și a tractului respirator și pot provoca daune extrem de mari constructori de sănătate.

Unde este echipamentul utilizatÎn construcții, deși materialul este relativ necunoscut, acesta are încă un mare potențial în comparație cu oțelul tradițional.

Desigur, dezavantajele sunt, de asemenea, acolo, și ei sunt grele, dar se poate spune de alte materiale de construcție, astfel încât înainte de a rula la magazinul de hardware pentru polimeri sau metal pentru armare din oțel, se cântărește argumentele pro și contra pentru a alege materialul tine care potrivește cel mai bine pentru preț și calitate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o armătură din fibră de sticlă pentru o fundațieCe este o armătură din fibră de sticlă pentru o fundație
Cum se face legarea armăturii pentru fundațieCum se face legarea armăturii pentru fundație
Cum de a tricot armatura în mod corespunzător pentru o fundațieCum de a tricot armatura în mod corespunzător pentru o fundație
Caracteristicile de armare a fundatiei cu mainile propriiCaracteristicile de armare a fundatiei cu mainile proprii
Dispozitivul și tehnologia grilajului de armareDispozitivul și tehnologia grilajului de armare
Caracteristicile sortimentului de armare și a zonei sale transversale în funcție de gostCaracteristicile sortimentului de armare și a zonei sale transversale în funcție de gost
Greutatea și greutatea specifică a armăturii de 12 mm pe baza tabelului GOSTGreutatea și greutatea specifică a armăturii de 12 mm pe baza tabelului GOST
Caracteristicile și tipurile de armături din plastic pentru fundațieCaracteristicile și tipurile de armături din plastic pentru fundație
Caracteristicile structurii și dimensiunilor panourilor sandwichCaracteristicile structurii și dimensiunilor panourilor sandwich
Dimensiunile plăcilor de beton și caracteristicile acestoraDimensiunile plăcilor de beton și caracteristicile acestora
» » Elemente compozite: avantaje și dezavantaje
© 2021 amigdas.com