amigdas.com

Greutatea canalului laminat la cald 16 pe metru de funcționare

Greutatea canaluluiGOST 8240-97 conține informații informative, specificații, toleranțe și gama de canale laminate la cald. Produsele sunt fabricate din aliaje de oțel și oțeluri din metale negre și inoxidabile sub formă de secțiune în formă de U. Greutatea profilelor standard depinde de material, de forma geometrica, de grosimea peretilor si de rafturi. Șasiul în economia națională este canalul 16, greutatea a 16 canale pe metru depinde de parametrii condiționali.

Domenii de utilizare

Barele de canal obținute prin metoda laminată la cald sunt utilizate la construcția mașinilor-unelte. Datorită rezistenței de rulare, poate rezista vibrațiilor și a încărcăturilor de mașini puternice. În construcția de autovehicule, utilizarea canalului 16 GOST 8240 97 vă permite să rezistați unor eforturi mari în timpul dispersiei trenurilor în cârligul de susținere pe glisierele de rigidizare și în transportul încărcăturilor grele.

Industria construcțiilor de mașini primește un material adecvat pentru realizarea carcasei corpurilor și a dispozitivelor de rulare a autoturismelor. Este utilizat în structuri de cadru și ca bază pentru instalarea motorului. În construcția de mașini grele, elementele separate ale structurilor metalice, de exemplu grinzile portante ale macaralelor și ale macaralelor, sunt realizate dintr-un canal.

Atunci când se construiesc clădiri și structuri arhitecturale, este imposibil să se facă fără un canal 16. Greutatea unui metru se potrivește optim în dezvoltarea de proiectare și cu o înaltă rezistență face ca clădirea finalizată să fie puțin mai greoaie. Cadrele de material au o marjă de siguranță semnificativă și sunt în funcțiune de mai mult de un deceniu.

Utilizarea canalului 16:

 • Unde sunt canalele utilizate?la dispozitivul structurii armate de pereți, pereți despărțitori, coloane;
 • pentru construirea de poduri, treceri, treceri de cale ferata, structuri speciale;
 • când se ridică fundații, tavane armate, trotuare și zone de acces cu trafic mare.

Specificații tehnice

Conform metodei de producție, canalele sunt împărțite în produse laminate la cald din oțel în scopuri standard și cele speciale utilizate în industria grea. Produsele laminate sunt produse în dimensiuni de 4-12 metri de-a lungul lungimii, piesa este tăiată prin dimensiuni, multidimensionale și nemăsurate. Precizia fabricației este indicată prin literele:

 • A este mare.
 • B - ridicat.
 • B - de obicei.

Avantajele materialelor

Principalul avantaj al profilului este secțiunea lui sub forma literei P, prin urmare, parametrii de rigiditate mărit. Datorită acestei rulare este popular în multe industrii, astfel încât cererea pentru ea nu se va usca niciodata.

Avantajele calitative ale materialului:

 • Domeniul de aplicare al canalelorse descurcă perfect cu sarcini diferite - îndoire, presiune, rupere, compresiune, rezistență la sarcină axială și laterală;
 • Este universal pentru utilizare în construcții de diferite scopuri;
 • material relativ ușor, cu parametri de înaltă rezistență;
 • are intensitate scăzută a metalului;
 • sub sarcină, centrul de greutate este deplasat la marginea capetelor rafturilor;
 • omogenitatea materialului obținut prin metoda fierbinte de producție exclude punctele slabe, care sunt importante pentru încărcăturile mecanice.

Dezavantaje ale profilelor laminate la cald

Dezavantajul este slaba sudabilitatea materialului. Există anumite limitări atunci când se plasează canale laminate la cald în construcție, montate prin sudare.

Al doilea dezavantaj este rezistența redusă la coroziune. Aliajele de aluminiu nu sunt utilizate în procesul fierbinte, iar aluminiu nu este prevăzut în tehnologia de procesare finală.

Cantitățile determinante

Proprietățile produselor laminate variază în funcție de parametrii geometrici vizibili în secțiune. Greutatea canalului 16 pe metru va fi diferită, dacă parametrii de bază furnizați de GOST vor fi modificați. Clasificarea acestor valori vă permite să evaluați metoda de procesare finală a produsului, posibilitatea de montare a elementelor în timpul instalării.

În acest scop, valorile condiționale sunt luate în considerare în sortiment:

 • Greutatea canaluluiînălțimea produsului de-a lungul peretelui principal;
 • lățimea feței;
 • grosimea produselor laminate și a fețelor;
 • raza interioară atunci când se curbează de la fața spre peretele vertical;
 • raza de rotunjire a feței;
 • distanța de la axa centrală la suprafața peretelui exterior;
 • înclinarea feței;
 • cantitatea de deformare de-a lungul înălțimii secțiunii de perete;
 • dimensiunea zonei transversale;
 • moment de rezistență și inerție;
 • raza de inerție.

Categorii ale canalului

Tipuri de canaleDimensiunile produselor laminate finite pot fi nestandardizate, determinate de dorințele clientului. Producția include folosirea laminoarelor, unde semifabricatele sunt laminate în formă fierbinte, trecându-le între arbori pentru a da forma dorită. Barele de canelură laminate la cald au o mare rezistență în comparație cu produsele îndoite.

În funcție de scopul închirierii este livrat clientului cu rafturi egale sau lungimi diferite, a crescut forța, rigiditatea și alte calități utile. Marginile canalului sunt paralele sau cu o panta usoara. În sortiment sunt indicate câteva zeci de mărimi tipice de produse laminate, numărul produsului indicând înălțimea peretelui principal (dimensiunea dintre fețele exterioare exprimate în centimetri).

În funcție de relevanța sarcinii, canalele sunt împărțite în următoarele tipuri:

 • cu fețe paralele (P);
 • cu rafturi realizate sub o anumită pantă (Y);
 • cu fațete paralele, în versiunea economică (E);
 • structură ușoară, cu fețe paralele (L);
 • profile cu scop special.

Canalul (Y) este caracterizat de o pantă specifică de fețe opuse, care sunt situate la un anumit unghi. În produse, unghiul dintre suprafața raftului și peretele central al canalului nu trebuie să fie mai mare de 10% din unghiul drept. Greutatea contorului de funcționare al canalului 16 (Y) este de 14,2 kg.

Canalul © vorbește despre raportul dintre produsele din această categorie și grupul de închirieri specializate. Aceasta este o serie de neegalat, fabricată numai în fabrici special amenajate. Greutatea contorului de canal 16 © este de 17,53 kg, iar cu litera (Ca), contorul liniar cântărește 19,74 kg.

Forma și greutatea canalelor

Produsele marcate cu (L) și (E) diferă în parametrii grosimii fețelor și pereților, care diferă în valori mai mici în comparație cu celelalte. Profilul este mai subțire, se folosesc aliaje ușoare și metale, acest material fiind proiectat să funcționeze în condiții de lumină. Ecartamentul canalului 16 (E) cântărește 14,01 kg, greutatea contorului din seria (L) este de 7,1 kg.

Profilul cu litera (P) este un produs cu fețe paralele standard și valori convenționale de bază, este utilizat pentru sarcini semnificative. Separarea rafturilor față de peretele principal este absentă, unghiul este egal cu 90˚. Greutatea contorului linear al canalului 16P GOST este de 14,2 kg, produsul cu marcajul 16 (Pa) cântărește 15,3 kg.

Cerințe ale GOST

Măsurătorile de înălțime și dimensiunile liniare ale profilului sunt realizate în planul peretelui produsului utilizând un șubler. Pentru a măsura raza, se folosesc unelte speciale.

GOST în cerințele de reglementare indică abaterile admise:

 • Clădirea clădirii 16panta suprafețelor interioare ale rafturilor nu depășește 10%;
 • înălțimea feței nu depășește valoarea standard cu mai mult de 3 mm;
 • Lungimea produsului finit nu este mai mare de 100 mm indicată în caracteristicile de marcare;
 • nivelul de curbură se situează într-un indicator care nu depășește 2% din lungime;
 • greutatea contorului de funcționare al produsului finit nu depășește indicele normalizat cu 2,5-6% (în funcție de tip), acest parametru poate fi redus de către client la 5%;
 • capetele cap la cap sunt tăiate, teșitura la tăiere poate reduce lungimea totală, dar nu o extinde dincolo de toleranță;
 • curbura verticală și orizontală nu depășește 0,2% din lungimea totală a benzii, clientul poate reduce toleranța la 0,15%;
 • Măsurarea parametrilor dimensionali se face la o distanță de 50 cm de la sfârșitul profilului.

În prezent, canalele sunt utilizate pe scară largă în multe industrii prelucrătoare. În special, acestea sunt indispensabile ori de câte ori există o încărcătură ridicată atât pentru părțile individuale, cât și pentru structura în ansamblu. Construcția, metalurgia, ingineria mecanică, asamblarea autostrăzilor și a șlepelor - aici este o mică listă de domenii de aplicare a canalelor metalice laminate. Forța, ieftinitatea, confortul de utilizare și transportul îl fac foarte popular.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Gost pe oțel hexaedric, dimensiuniGost pe oțel hexaedric, dimensiuni
Dependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminatDependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminat
Otel 45: Caracteristicile GOST si domeniul de aplicareOtel 45: Caracteristicile GOST si domeniul de aplicare
I-beam în sectorul construcțiilorI-beam în sectorul construcțiilor
Domeniul de aplicare și avantajele foii laminate la caldDomeniul de aplicare și avantajele foii laminate la cald
Are canal îndoit și varietatea saAre canal îndoit și varietatea sa
Canal: tipuri, producție și domeniu de aplicareCanal: tipuri, producție și domeniu de aplicare
Masă universală cu greutatea colțului din oțel 50x50x5Masă universală cu greutatea colțului din oțel 50x50x5
Caracteristici de oțel laminat la caldCaracteristici de oțel laminat la cald
Standardul standard 8240 97 pe canalul de oțel laminat la caldStandardul standard 8240 97 pe canalul de oțel laminat la cald
» » Greutatea canalului laminat la cald 16 pe metru de funcționare
© 2021 amigdas.com