amigdas.com

Masina de spalat se spala cu acid citric

Cum să eliminați scara în mașinăAtunci când cumpără o nouă mașină de spălat, cu toții sperăm că aceasta va servi cu credință pentru o lungă perioadă de timp și nu va livra probleme defalcare, dar complet uita despre ceea ce este nevoie pentru a oferi tehnici de îngrijire adecvate. Una dintre probleme este acoperirea cu un strat de scară, ducând la o defalcare a celor zece sau a altor părți importante ale mașinii.

Articolul introduce cititorii în procedurile de curățare a mașinii-mașină de la scară, mucegai și miros neplăcut.

gunoi

De obicei, înainte de tratament, o etapă importantă devine cauza afecțiunii pentru a evita astfel de probleme de acum înainte, prin urmare este necesar să punem următoarea întrebare:

Care este motivul pentru apariția scalei?

Toți știu de mult că apa care curge din robinet este departe de a fi ideală și constă dintr-un număr mare de substanțe diferite. În unele zone apa "tare", deoarece conține o mulțime de fier, sare și diverse componente. Când sunt încălzite, toate aceste elemente chimice conțin în apă formate depozite (carbonați) pe elementele de încălzire, care, după cum ne amintim din cursul chimiei școlare, pot fi îndepărtate cu acid. Cu cât temperatura apei este mai mare în timpul spălării, cu atât scala se formează mai mult pe mașină de scris.

Dacă apa de izvor de cristal pur curgea din robinet, atunci nu ar exista nici o scară. Dar din moment ce trăim într-o lume modernă cu apă slabă de calitate, trebuie să rezolvăm această problemă. Singura soluție care va elimina scara de la mașina de spălat este instalarea unui filtru de polifosfat, va ajuta la înmuierea apei și la reducerea probabilității apariției scării pe zece.

De ce scala în mașina de spălat?

Cum să eliminați scaraPentru noi, scara nu este periculoasă, dar are un efect dăunător asupra proceselor care apar în mașina de spălat. Să vedem, la ce probleme are loc?

 • Creșterea consumului de energie electrică. Acoperirea bronzului cu spuma inhibă încălzirea normală a apei, ceea ce implică costuri suplimentare de energie. Simptomul că elementul de încălzire este acoperit cu un strat de scară este încălzirea prelungită a apei. Dar pot exista și alte motive pentru care tehnica de spălare nu poate face față sarcinii la timp.
 • Defalcarea mașinii. Scara contribuie la defalcarea sa, deoarece bronzul trebuie să funcționeze într-un mod armat, ceea ce duce în mod inevitabil la defectarea acestuia, ceea ce va necesita înlocuirea elementului de încălzire. Dacă nu efectuați o înlocuire în timp, atunci acest lucru este însoțit de o defecțiune gravă a mașinii, deoarece modulul software al echipamentului poate fi ars.
 • Formarea de ciuperci. Scum duce la mucegai și ciuperci, care oferă o grămadă de hassle.

Spălarea mașinilor de spălat

Cum curăț mașina de spălat? Uneltele obișnuite de bucătărie, care sunt la îndemână pentru fiecare hostess, puteți face mașină de curățat de înaltă calitate.

Curățarea mașinilor de spălat cu acid citric

Spălarea mașinilor de spălatCurățarea de pe scară și murdărie nu numai că nu înseamnă costisitoare chimice, ci și acidul citric obișnuit. Instrumentul publicat "Calgon" nu poate face față gunoiului, deoarece este destinat numai să înmoaie apa. Acidul citric pentru o mașină de spălat este mult mai ieftin decât alte produse și este vândut în orice magazin unde există produse.

folosit acid citric alimentar, dar nu suc de lamaie, care nu poate face față sarcinii de îndepărtare a scării.

Acidul citric este împărțit în două tipuri:

 • De uz casnic. Se vinde în orice magazin, este ușor de utilizat acasă.
 • Acizi specifici. Ele sunt folosite în condiții industriale pentru mecanismele de curățare.

Merită să știți că concentratul de acid clorhidric este preparat din raportul dintre procentul acidului și milimetrul scalei. O soluție cu un conținut de acid mai mare de 10% va duce la deteriorarea pieselor de mașină, dacă luați mai puțin de 3% - nu va fi eficientă.

Ce trebuie să știți atunci când utilizați acid citric:

 • Acidul dietetic are efectul cel mai blând asupra părților din cauciuc ale tamburului, printre alți agenți oxidanți,
 • Nu curățați prea des, deoarece acest lucru va duce la scurgerea vaselină a cutiilor de umplutură cu o soluție de acid,
 • Acidul citric, dizolvat în apă fierbinte, poate deteriora senzorul de temperatură, dar acest lucru se întâmplă rar,
 • În timpul curățării mașinii ar trebui să fie adăugate pentru a dizolva var, astfel încât bucăți mari din ea nu ciocan în detaliile tehnicii.

Cum sa curatati masina de scara cu acid citric?

 1. Se toarnă 200-400 grame sau 2-3 linguri de acid citric în recipientul de pulbere.
 2. Porniți mașina, setând modul pentru țesăturile din bumbac. Temperatura ar trebui să fie de 60-90 de grade.
 3. Cu această procedură de curățare, nu trebuie să existe nici pulbere, nici spălătorie. Modul de rotire nu vine la îndemână.
 4. Pentru îndepărtarea fiabilă a reziduurilor la scară, mașina trebuie să fie derulată din nou la o temperatură scăzută.
 5. După această procedură, verificați partea din cauciuc a tamburului mașinii și scurgați pentru a elimina părțile mari ale scalei. Acestea sunt îndepărtate cu un burete sau cu mâini, puse pe mănuși de cauciuc pentru siguranță. Această curățare trebuie efectuată la fiecare 3-4 luni.

Această metodă de curățare este foarte simplă și ieftină. Adesea, suma pe care proprietarii mașinilor de spălat le consumă pe substanțele chimice de înmuiere depășește în mod semnificativ costul reparării celor zece.

Curățarea cu acid citric și înălbitor

Mijloace de scalareCum să curățați mașina de spălat mai eficient? Pe site-urile feminine din recenzii puteți vedea informații cu recomandări pentru o curățare mai eficientă a mașinii de spălat. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie pentru a combina acidul citric cu clorul.

 • Luați un pahar de acid citric și un pahar de înălbitor, în proporții unul câte unul. Clorul va spori în mod semnificativ efectul de lamaie, care va duce la o mașină strălucitoare.

Dezavantajul acestei metode este mirosul neplăcut în timpul curățării. Această procedură de curățare se efectuează nu mai mult de o dată în 2-3 luni, ceea ce va ajuta la evitarea coroziunii părților de cauciuc ale mașinii.

Cum să scapi de mucegai?

De cele mai multe ori se formează o matriță neagră pe tambur, pentru a curăța mașina cu acid citric și a scoate matrița, este necesar să se pre- scoateți capacul superior. Pentru aceasta, efectuați acțiunile în următoarea secvență:

 1. Mai întâi întoarceți mașina înapoi,
 2. Capacul superior este atașat celor trei șuruburi de pe partea din spate. Acestea pot fi croșetate sau hexagonale - depinde de marca aparatului.
 3. După aceea, deșurubați șuruburile și mutați și deschideți capacul,
 4. De la pompa din partea de jos a mașinii până la unirea din partea de sus există un furtun de scurgere. Adesea, fitingul, care este atașamentul furtunului la mașină, este transparent. Prin urmare, se pot observa urme de mucegai negru.
 5. Scoateți și inspectați furtunul. Dacă există pete închise, clătiți cu o soluție de acid citric.

Un miros neplăcut de putregai apare atunci când mucegaiul negru coboară furtunul la baza mașinii.

De asemenea, deșurubați fixările capacului frontal inferior al mașinii de spălat. Sub el este un furtun care este atașat la pompă. Dacă furtunul este opac, atunci trebuie să fie deconectat și inspectat din cauza lipsei de depuneri de mucegai, cleștii vă pot ajuta în acest sens.

Pentru a scăpa de mucegaiul negru, aveți nevoie de:

 • Mai degraba decat sa curatati masina de o spumaLuați detergenți, în special acid citric;
 • Instalați un ventilator suplimentar în mașina de spălat, aceasta promovează circulația aerului. Această condiție trebuie respectată atunci când aparatul se află într-o încăpere umedă, de exemplu în subsol;
 • Înlocuiți furtunul.

Astfel, putem concluziona: nimic nu este complicat în curățarea mașinii cu propriile mâini folosind instrumente scumpe disponibile. Principalul lucru necesar este să-l produci în mod regulat și, de asemenea, să nu uitați să aveți grijă de aparatele de uz casnic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o spălătorie auto uscatăCe este o spălătorie auto uscată
Motivele pentru care mașina de spălat nu se roteșteMotivele pentru care mașina de spălat nu se rotește
Ce și cum să înlocuiți sarea în mașinile de spălat vaseCe și cum să înlocuiți sarea în mașinile de spălat vase
Cum să curățați ceainicul de la scară în condiții de locuință cu acid citric?Cum să curățați ceainicul de la scară în condiții de locuință cu acid citric?
Cum să curățați o mașină de spălat cu acid citricCum să curățați o mașină de spălat cu acid citric
Cum să eliminați un miros neplăcut de la o mașină de spălatCum să eliminați un miros neplăcut de la o mașină de spălat
Mașină automată de spălat cu rezervor de apăMașină automată de spălat cu rezervor de apă
Masina de spalat automataMasina de spalat automata
Testarea treptată a celor zece într-o mașină de spălat cu un multimetruTestarea treptată a celor zece într-o mașină de spălat cu un multimetru
Dacă mașina de spălat nu stoarce - cauzeleDacă mașina de spălat nu stoarce - cauzele
» » Masina de spalat se spala cu acid citric
© 2021 amigdas.com