amigdas.com

Ventilatoare fără vapori pentru baie cu ventil de reținere

Ventilator silențios cu supapă de reținereMajoritatea oamenilor nu înțeleg scopul ventilației, așa că în timpul reparării închideți aceste găuri. Rezultatul unui astfel de act nepotrivit se face repede - ciuperca, mucegaiul, mirosul neplăcut și umiditatea ridicată. Ciupercile și mucegaiul sunt de înțeles. Dar ce este în neregulă cu umiditatea ridicată, mai ales în baie, unde, logic, ar trebui să fie umedă. Problema este însă că umiditatea ridicată afectează grav starea de sănătate a persoanei.

Ventilator de uz casnic SILENT-100 CMZDacă faceți o baie într-o cameră în care nu există o bună ventilație, rezultatul nu va fi relaxarea corpului, ci durerea de cap și oboseala generală. Cei care trăiesc în sudul Rusiei, cu siguranță, au observat o stare proastă de sănătate atunci când au venit doar în partea centrală a țării noastre. Greața în cap și disconfortul sunt fenomene frecvente în timpul aclimatizării, care este asociată cu adaptarea la umiditate crescută. Pentru a evita astfel de consecințe neplăcute, merită să ne gândim la instalarea de echipamente suplimentare pentru o mai bună ventilare a încăperilor.

De obicei, în timpul construcției caselor, canalele de ventilare sunt imediat gândite, dar uneori se întâmplă ca ele să fie înfundate sau inițial incorect proiectate, atunci Fan special poate rezolva problema pentru baie. Acest dispozitiv este considerat de mulți ca fiind o rămășiță a trecutului, cum ar fi zgomotul, vuietul motorului, fluierarea lamelor nu sunt cele mai plăcute sunete. Dar în acest moment produc modele absolut silențioase. Despre ei ar trebui să înveți mai multe.

Ce este un ventilator fără zgomot?

Ventilator de uz casnic SILENT-200 CZ SILVER DESIGN-3C cu supapă de reținerePentru a înțelege caracteristicile acestui echipament, merită să aflați ce face zgomotul în ventilator și de ce, în fani zgomotoși pentru baie nu este.

Pentru zgomot în funcționarea ventilatorului sunt responsabile: joc în rulmenți, lame în timpul rotației, electricitate, frecare între diferite părți și vibrații care pot apărea în timpul funcționării. Cauza principală a zgomotului este rulmentul.

Oamenii de stiinta au demonstrat ca zgomotul nu este doar un factor iritant, dar poate ajuta la cresterea tensiunii arteriale si, de asemenea, duce la oboseala sistemului nervos central. În ciuda faptului că vă puteți obișnui cu zgomotul și nu-l observați, este în continuare are efectul său distructiv asupra psihicului persoană.

Fanii moderni pentru baie - fără zgomot, produc un sunet cu un volum de 26 până la 35 dB. Acest nivel de sunet este mai mic decât dacă cineva ți-a șoptit în ureche sau este într-un apartament izolat de zgomotul de stradă și toți chiriașii au plecat, atunci puteți să stați confortabil în baie și nu auzi cum își face treaba fanul.

Datorită funcționării silențioase?

 1. Structura motorului. Motorul este conectat la carcasă cu ajutorul unor izolatoare speciale de vibrații, adică în timpul funcționării dispozitivul nu creează vibrații, ceea ce înseamnă că nu există zgomot caracteristic.
 2. Forma specială a grătarului și materialele folosite pentru a face acest lucru reduc de asemenea zgomotul din rotirea lamelor motorului.
 3. Designul special al rulmenților le face foarte fiabile și, în plus, ele nu necesită nici o îngrijire (de exemplu, unsoare). Ventilatorul silențios este proiectat pentru treizeci de mii de ore de funcționare - acestea sunt trei ani de funcționare continuă.

Tipuri de fani

Până în prezent, piața oferă mai multe opțiuni pentru fani. Iată principalele:

 • axial;
 • radial;
 • canal.

Silent-100CZ ventilator cu supapă de reținere

Fanii radiali arata ca o cochilie curbata. Ele sunt utilizate în principal în clădiri industriale.

Radial și canal diferă în structura și locația instalației. Primele sunt instalate la ieșirea din arborele de ventilație și numele lor provine de la numele structurii - axa canalului coincide cu axele motorului și lame. Deși există modele cu motor inversat. Dacă în primul caz paletul este montat pe un rotor rotativ, atunci în cel de-al doilea - lama este pe rotorul exterior, care se rotește în jurul corpului și este un inel. Avantajul unui ventilator cu un motor inversat este acela că acesta are o dimensiune mai mică și o temperatură de funcționare mai ridicată. Adică, poate fi utilizat în condiții de temperatură dure. În același timp, nivelul zgomotului este mai mare.

Conductele au o formă circulară și sunt introduse în canalele deja existente, de fapt, ele sunt un subset de ventilatoare axiale. Ventilatoarele de duct deja în detrimentul locului de instalare sunt silențioase, deoarece acestea sunt situate în interiorul minei și pot fi destul de departe de baie.

Cum de a alege un fan?

Fan Blauberg Sileo 125 HModelele fără zgomot sunt prezentate într-o gamă largă și alegerea acestora trebuie tratată cu atenție. Mai jos sunt câteva sfaturi pentru alegerea opțiunii potrivite.

 1. Parametrul principal la care trebuie să acordați atenție este puterea sa, deoarece dacă ventilatorul este slab, atunci nu mai are nici un folos. Pentru aceasta trebuie să știți volumul camerei. Numărați-l, puteți înmulți înălțimea, lățimea și lungimea camerei.
 2. Nivelul de zgomot. Așa cum sa spus mai sus, dispozitivul nu produce sunete inutile inutile, nivelul zgomotului nu trebuie să depășească 35 dB.
 3. Pentru a vă asigura că aparatul nu începe să miroasă din apartamente învecinate, trebuie să vă asigurați că ventilatorul are o supapă de revers.
 4. Întrucât este vorba de o baie, este necesar să se aibă grijă de protecție împotriva umezelii. Asta este Dispozitivul trebuie să aibă o carcasă rezistentă la apă, astfel încât pulverizarea de la duș nu duce la un scurtcircuit.
 5. Pentru a economisi energie, este mai bine să alegeți un ventilator care are un cronometru de lucru. Se aprinde în momentul în care lumina se aprinde și se oprește, după ce a oprit lumina.
 6. Pentru confort sporit, puteți alege un model cu un senzor de mișcare.
 7. Dacă baia este izolată de toaletă, vă puteți gândi la un model cu un senzor de umiditate, adică ventilatorul se va porni numai dacă umiditatea a depășit limita admisă.

Instalarea ventilatorului

Ventilator silențios cu supapă de reținereMontarea ventilatorului în baie nu este dificilă. Principalul lucru este de a aborda această sarcină în mod responsabil. În principiu, având abilități minime de construcție, puteți să vă ocupați singur de instalare. Dacă nu există încredere în sine, este mai bine să te întorci la profesioniști.

Dacă aveți un model axial (o factură), atunci este fixată pur și simplu în gaura de aer și conectate la electricitate. Dacă modelul este canal, atunci acesta este plasat în interiorul conductei și, cu cât este mai adâncă, cu atât mai puțin va fi auzit. După aceea, deschiderea canalului este acoperită cu o rețea decorativă.

Dacă ventilatorul este instalat într-o încăpere deja construită, atunci Cablajul poate fi tras de la un bec sau un comutator, În cazul în care camera este doar construit, atunci merită să ne amintim de a pune o pereche suplimentară de fire pentru ventilator.

Ventilatoarele cu temporizator necesită trei fire - două faze și un al treilea pământ, deci și acest moment trebuie gândit în avans.

Silențios ventilator de uz casnic SILENT-100 CZ SILVERCând instalați cablaje suplimentare, nu uitați că trebuie introdusă canal special impermeabil, deoarece firele deschise, chiar izolate, sunt interzise pentru utilizarea în baie.

Dacă ventilatorul este simplu, fără senzori de pornire / oprire diferit, puteți face un comutator pentru acesta. În același timp, aranjați comutatorul astfel încât copiii să nu fie suficienți.

Apropo, este mai bine să nu vă conectați ventilatorul atunci când îmbăiați copii mici. În ciuda faptului că nu creează o mișcare foarte mare de aer, ea încă mai există, iar copiii mici sunt foarte sensibili la briza ușoară.

Ventilatoarele cu senzor de umiditate sunt bune doar pentru băile izolate, dar dacă acesta este combinat cu o toaletă, atunci echipamentul nu se va aprinde atunci când trebuie doar să eliminați un miros neplăcut. Pentru a obține o funcționare mai eficientă, ventilatorul trebuie amplasat pe peretele opus de intrare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de ciuperca de pe perete?Cum să scapi de ciuperca de pe perete?
Cum să scapi de mucegai în baie: moduri populareCum să scapi de mucegai în baie: moduri populare
Cum de a scăpa de aspectul de mucegai negru în baie?Cum de a scăpa de aspectul de mucegai negru în baie?
Cum se măsoară umiditatea în apartament: cum trebuie măsurată?Cum se măsoară umiditatea în apartament: cum trebuie măsurată?
Cum să scapi de ciuperca din baie?Cum să scapi de ciuperca din baie?
Cum sa alegi ventilatorul potrivit in baieCum sa alegi ventilatorul potrivit in baie
În baie era o matriță neagră, cum să scapi de eaÎn baie era o matriță neagră, cum să scapi de ea
Cum să scape de mucegai în apartamentCum să scape de mucegai în apartament
Cum se face în mod corespunzător ventilarea în baieCum se face în mod corespunzător ventilarea în baie
Forma neagră într-un apartament sau într-o casă - este periculoasăForma neagră într-un apartament sau într-o casă - este periculoasă
» » Ventilatoare fără vapori pentru baie cu ventil de reținere
© 2021 amigdas.com