amigdas.com

Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91

Țeavă electrică sudată 325 mm 09Г2С GOSTȚevile longitudinale sudate din oțel sunt țevi care sunt realizate dintr-o bandă de metal tăiată dintr-o foaie, laminată și sudată pe cusătura.

Din acest motiv, structurile metalice sudate sunt de asemenea numite suturi sau drepte, iar modul în care sunt produse de către specialiști se numește - cufierbinte benzi îndoite.

Standarde de stat pentru țevi sudate

Țevi fără sudură pentru sisteme de gazeStandardele de stat (GOST) sunt documente care reglementează condițiile pentru producerea oricărui produs. În acestea se înregistrează caracteristicile tehnice, proprietățile și o gamă dimensională a tuturor tipurilor de structuri metalice admise pentru producție.

GOST 10704-91 - cerințele de reglementare standard de stat pentru țevi de oțel sudate cu diametrul exterior al produsului 10-1420 mm și o grosime a peretelui de 1 până la 16,5 mm. Documentul include sortiment pe produse reale. Sortimentul înseamnă sortarea produselor prezentate sub formă de tabel, în care toate dimensiunile și caracteristicile acestei țevi sunt disponibile și admise pentru producție.

Standard pentru plăci din oțel zincat și galvanizatAcest standard național este aprobat la acțiune și puse în funcțiune pentru Comitetul de Standardizare și Metrologie în 1991 (în loc de GOST 10704-76) și este încă în vigoare. De asemenea, au fost incluse cerințele următoarelor documente normative și tehnice:

 • GOST 19903-74.
 • GOST 10706-76.
 • GOST 10705-80.

Producția de produse sudate din oțel electric GOST 10704-91 se face pe baza cerințelor standardelor tehnice de mai sus.

Cerințe pentru fabricarea țevilor

Pentru fiecare tip de țevi metalice au fost elaborate standarde separate de stat, care sunt utilizate atât de specialiști, cât și de consumatori. Luați în considerare cerințele pentru fabricarea structurilor sudate din oțel electric, realizate în conformitate cu GOST 10704-91:

Pentru fabricarea structurilor metalice în conformitate cu GOST 10704-91 se utilizează oțel carbon, care, ca parte a aditivilor de aliere de calitate, îmbunătățește proprietățile fizico-mecanice ale materialului

1. Pentru fabricarea structurilor metalice în conformitate cu GOST 10704-91 se utilizează:

 • Oțelul carbon, care are în compoziția aditivilor de aliere de înaltă calitate, îmbunătățește proprietățile fizice și mecanice ale materialului;
 • Oțel cu conținut scăzut de carbon, cu un conținut scăzut de aditivi de aliere;
 • oțel inoxidabil (oțel inoxidabil).

Funcționare GOST pentru lungimi de țevi sudate2. Conform GOST actual, în funcție de diametru, țevile sudate produc orice lungime convenită cu clientul:

 • dimensiune dimensională;
 • lungime nelimitată;
 • ori dimensional.

Țevi de lungime dimensională au următoarele standarde:

 • Țeava 21,3x3 mm 08Х17Н13М2cu un diametru de până la 30 mm sunt produse cu o lungime admisibilă de până la 2 m;
 • de la 30 mm la 70 mm - de la 5 m la 9 m în lungime;
 • de la 70 mm la 219 mm - de la 6 m la 9 m;
 • de la 219 mm la 426 mm - lungimea conductelor este de la 10 m la 12 m;
 • diametrul tuburilor de măsurare mai mari de 426 mm nu este fabricat.

Tevi de lungime nelimitata:

 • Țevi de oțel electrice sudate, cu lungime nelimitatăavând un diametru de până la 30 mm - produs de o lungime care începe de la 2 m;
 • diametru de la 30 mm la 70 mm - lungime fabricată de 4 m;
 • diametru de la 70 mm la 152 mm - lungime de la 5 m;
 • diametru mai mare de 152 mm - de la 10 m;
 • cu un diametru mai mare de 426 mm, sunt fabricate numai țevi nedimensionale, dimensiunea acestora fiind coordonată de consumator și poate fi cuprinsă între 6 și 12 m.

La comandarea dimensiunilor non-dimensionale ale produselor metalice, trebuie avută în vedere greutatea. Va fi important pentru transportul și instalarea unui produs multidimensional. În acest caz, este convenabil să utilizați calculatorul de țevi ponderat plasat pe orice locație. În plus, datorită consolidării suplimentare a sudurii, greutatea produsului va crește cu aproximativ 1%.

Gama și domeniul de aplicare al țevilor din oțelȚevi cu lungimi multiple.

La o lungime mai mare, sunt realizate țevi cu un diametru cuprins între 250 mm și limita inferioară a structurilor dimensionale, adică până la 426 mm.

Ele sunt produse în conformitate cu reglementările corespunzătoare produsului lungimii măsurate. În cazul în care condițiile de producție nu sunt specificate individual, atunci este obișnuit să se efectueze o reducere pentru fiecare tăietură cu o dimensiune de 5 mm, care este inclusă în fiecare multiplicitate admisă.

Lungimea tubului de măsurare și tuburile electrice sudate multiple3. Când se comandă, este necesar să se știe că o conductă de lungime de dimensiuni și multiple este de două clase de precizie și este produsă cu următoarele standarde admise:

 • clasa I - tăierea capetelor se face cu un buclar, adică cu debavurare;
 • clasa II - desemnează produsul fără debavurare și este produsă prin tăierea structurilor metalice pe mașina de tăiere.

Toate abaterile posibile și admise ale dimensiunilor dimensionale la tăierea produselor sunt prezentate în tabelele de sortimente ale GOST 10704-91:

 • pentru clasa de precizie I este plus sau minus 15 mm;
 • pentru clasa II - 100 mm.

Cu toate acestea, la cererea unui anumit client, și produse din metal, legate de clasa II, care este, făcută GOST fără debavurare poate fi zatortsovany pe unul și pe ambele părți.

Abaterile limită în dimensiunile diametrelor exterioare ale țevilor sudate electrice4. normativ GOST 10704-91 privind produsele din oțel electric, veți găsi informații cu privire la toate toleranțele de dimensiuni diametre exterioare ale structurilor din oțel produse prin metode industriale. În sortiment, aceste valori admise sau mai mari vor fi rotunjite la 1 mm.

5. Abaterea dimensiunilor de-a lungul grosimii peretelui trebuie să satisfacă cerințele de reglementare. Cu un diametru de țeavă de până la 152 mm - grosimea peretelui nu trebuie să se abată de la GOST în nici o direcție cu mai mult de 10%. Țevi cu un diametru mai mare ar trebui să corespundă grosimii cerințelor impuse foilor de oțel de la care sunt fabricate.

6. Structurile electroseldate cu diametre mari (de la 478 mm), utilizate în principal pentru conductele exterioare, au, de asemenea, o gradare în ceea ce privește parametrii de ovalitate ai capetelor de produse.

Țevi sudate electric 76x3 / 3,5

Precizia ovalității este de trei clase:

 • Clasa I - abaterea nu poate fi mai mare de 1% din valoarea diametrului exterior;
 • Clasa a doua - 1,5% din valoarea diametrului exterior;
 • A treia clasă de precizie nu depășește 2% din diametrul exterior.

7. Standardele de stat stabilesc standardul maxim și pentru un parametru de țeavă, cum ar fi curbura, care nu trebuie să depășească 1,5 mm pe 1 m lungime. Curbura totală a întregului produs finit de orice lungime nu trebuie să fie mai mare de 0,2%. În acest caz, curbura produselor de 1 m lungime nu este determinată.

Producția de țevi sudate

Gama de țevi din oțel apă și gaz:Țevile sudate cu electrozi sunt fabricate din benzi de oțel (benzi) pe laminorul. Prin tipul de produse de țeavă de țeavă se produc două tipuri:

 1. cusută - având o cusătură, care trece direct, de-a lungul tuturor produselor metalice;
 2. spiralshovnye - având de asemenea o cusătură, dar care se rotește de-a lungul întregii lungimi, sub forma unei spirale în jurul tevii sudate.

Cele mai des întâlnite sunt produsele din țevi din oțel dreptunghiular. Avantajul lor principal este lungimea minimă a sudurii (în comparație cu sudurile spiralate), ceea ce simplifică controlul obligatoriu al calității. Tevile spirale vin adesea în diametre mai mari și le produc doar pentru că nu există o miez largă (foaie sau bandă de oțel) pentru realizarea unei conducte drepte.

Fabricarea țevilor din metalProcesul tehnologic de fabricare a structurilor din oțel electrosudat este destul de laborios, constă într-o serie de operații complexe. Pentru a produce țevi de înaltă calitate de diferite diametre, cel mai frecvent utilizat este sudarea cu frecvență radio, care realizează o conexiune metalică la viteză mare. Prin această metodă de sudare, curenții mari sunt trecuți prin piesa de prelucrat, ceea ce contribuie la încălzirea rapidă a marginilor care urmează să fie îmbinate.

Pentru a forma o cusătura sudată puternică și calitativă din piesa de lucru topită sau mai degrabă de la marginile ei, ele sunt presate unul sub altul sub presiune. Și pentru producerea unei țevi din banda de oțel cu diametrul necesar, în producția metalurgică de mașini speciale, mori de strângere. Această tehnologie de fabricație vă permite să obțineți nu numai produse fiabile și de înaltă calitate la ieșire, ci și să le oferiți un aspect atrăgător. Cusatura sudată pe aceste produse arată foarte bine sau deloc.

Domeniul de aplicare al țevilor sudate din oțel electric

Calitatea principală a conductelor sudate electric și pentru ceea ce sunt foarte apreciate este versatilitatea lor excepțională în aplicare. În primul rând, aceasta se aplică unei țevi circulare. Produsele sunt utilizate cu succes în industrie și șantierele de construcții:

 • la instalarea conductei;
 • Domeniul de aplicare al țevilor sudate din oțel electricîn producția de mobilier;
 • atunci când creați interioare comerciale și rezidențiale;
 • pentru garduri de teritorii și clădiri;
 • pe balustrada scărilor;
 • în fabricarea de copertine și copertine;
 • stații de transport public;
 • bănci de stradă etc.

Și, de asemenea, țevi sudate electric cu diametre mici sunt utilizate sub forma unui material consumabil la prepararea diferitelor produse.

Pe calități fiabile posedate de tub sudate longitudinal este faptul că acestea sunt utilizate cu succes pentru conducte de montare care transportă lichide chimice agresive si gaze, la temperaturi încălzite la foarte mare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Diametrul țevii în inci și milimetriDiametrul țevii în inci și milimetri
Tabelul sortimentului de țevi din oțel: diametru și greutateTabelul sortimentului de țevi din oțel: diametru și greutate
Gost pe oțel hexaedric, dimensiuniGost pe oțel hexaedric, dimensiuni
Parametrii îmbinărilor sudateParametrii îmbinărilor sudate
Descrierea conductelor de apă și gaze sudate din oțelDescrierea conductelor de apă și gaze sudate din oțel
Țeavă fără sudură din oțel inoxidabil 12х18н10т гост 9941-81Țeavă fără sudură din oțel inoxidabil 12х18н10т гост 9941-81
Țeavă metalică din secțiune pătratăȚeavă metalică din secțiune pătrată
Caracteristici ale construcției acoperișuluiCaracteristici ale construcției acoperișului
Țevi de gaze (apă și gaz): producție, clasificareȚevi de gaze (apă și gaz): producție, clasificare
Standardul standard 8240 97 pe canalul de oțel laminat la caldStandardul standard 8240 97 pe canalul de oțel laminat la cald
» » Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91
© 2021 amigdas.com