amigdas.com

Cine mănâncă furnici în natură, ce mănâncă furnicile, dieta lor

Antrele sunt foarte bine organizate și insecte foarte interesante pentru observareAnturii sunt o superfamilie de furnici, desprinderea de Hymenoptera, cele mai numeroase specii de creaturi vii de pe Pamant. Adaptabilitatea unică a diferitelor regimuri de temperatură și a condițiilor teritoriale permite familiilor furnicilor să stabilească toate tipurile de locuri.

Formele de insecte sunt omnivore și îndeplinesc multe funcții în natură:

 • îmbogățiți solul cu microelemente;
 • polenizați plantele, purtați semințe;
 • recicla gunoi;
 • mânca dăunători de păduri și grădini de legume.

Inamicii naturali ai furnicilor

Familiile de antecedente sunt foarte numeroase, într-o colonie pot fi de la sute la mii de insecte. Și totuși ei sunt foarte vulnerabili.

În natură, insectele au mulți dușmani interni și externi care se hrănesc atât cu adulții, cât și cu larvele lor, parazitează asupra lor, își folosesc trupurile în diverse scopuri.

Vrăjmașii interni ai furnicilor

La vrăjmașii interni ai populației furnicilor se pot atribui câteva specii de ciuperci, insecte și helminți:

 • Ciupercile din genul Cordyceps infectează, ucid o insectă și, din corpul ei, germinează corpurile fructate de ciuperci.
 • Ciupercile din genul Cordyceps ucid furnicile, germinând de la eleVealopterous - paraziți de insecte, folosiți speciile de mătase pentru a atrage parteneri atunci când împerecheați.
 • Muștele - cocoașoare - pun ouă în corpul unui individ viu. Larva în curs de dezvoltare decapită insecta cu ajutorul unei enzime speciale.
 • Larvele porumbelului fluture - se dezvoltă în cuibul de furnici. Hidroizolațiile elimină aceleași substanțe odoriferoase ca și larvele de furnică. Prin urmare, furnicile au grijă de ele, iar omiziii se hrănesc cu puștii lor.
 • Beetle-Lomehuza - cu ajutorul drogului alocat, acest freeloader face insectele să se hrănească și să aibă grijă de el mai mult decât despre descendenții lor, iar mucegaiul degenerează.
 • Viespa parazitară este afiliată - hrănește larvele cu aripile insectelor.

Cine mănâncă furnici

Pe lângă dușmanii interni, există o mare detașare a reprezentanților faunei cu plăcere consumând aceste hameioptere. În tropice, furnicile mănâncă armadilloes, anteaters.

Îi plac urșii bruni, șopârle, călăreți, șerpi, arici, broaște, broaște, un fel de pește, cum ar fi să mănânce insecte și păpuși. Există, de asemenea, păsări care vânează reprezentanții familiei furnici, de exemplu, furnici, o crenguță, ciocănitoare.

Există creaturi asemănătoare insectelor care vânează furnică. Cele mai periculoase specii - leu ant (Mirmidont).

Ce mănâncă furnicile?

Antatia dieta depinde direct de habitat. Livrările la mlaștină sunt distribuite între membrii familiei:

 • Anturii sunt omnivori - se hrănesc cu mâncare, proteine ​​și legumeant larvelor nevoie de alimente de proteine ​​de origine animală: ou diverși paraziți, ouă trofice (ouă pus uter și nu se dezvolta in larve) rămâne altor animale, păsări, insecte, parțial digerate în stomac de adult;
 • adulții mănâncă alimente mai ușoare: carne de fructe și fructe de pădure, ciuperci, semințe, nuci, rădăcini și suc de plante, miere;
 • Uterul este hrănit exclusiv cu proteine. Alimentele sunt mestecate de furnici de lucru, și apoi livrate la "regina".

În toamnă, familiile de furnici care nu cad în hibernare fac provizii alimentare, iar în lunile înfometate se hrănesc cu ouă trofice.

Ce mănâncă furnicile "domestice"?

Cel mai adesea în locuințe și apartamente trăiesc acasă furnici roșii (Faraon). Pentru a construi un cuib selectează locuri calde, întunecate și umede. Mănâncă o varietate de alimente, care pot fi găsite numai: piure de pâine, zahăr, cereale, produse lactate, produse din carne, cârnați și deșeuri de pește, mirodenii, rămășițe de fructe și legume fierte. Cu o lipsă de hrană sau un număr mare de indivizi în cuib, furnicile roșii atacă oameni și animale, mănâncă pielea și părul.

Ant în grădină

În furnică, furnicile mănâncă insecte, dar nu vor refuza de fructe de pădure dulciNegru de grădină negru mănâncă omizi, muste, gandaci, melci, capuse, muste. Prin metoda experimentală sa calculat că o familie de grădiniță într-o singură zi poate colecta până la două mii de insecte diferite, ouăle și larvele lor.

Persoanele adulte sunt foarte pasionat de. În dieta lor există fructe de pădure, legume, culturi de rădăcini cu un conținut ridicat de zahăr: căpșuni, zmeură, coacăze, fructe coapte, morcovi, dovleci.

În zona de grădină, puteți găsi, de asemenea, furnicile de gazon care se hrănesc cu nectar și petale de trandafir.

Ce mănâncă în natură

Furnicile pot fi prădători, îngrămădiți și consumatori de alimente vegetale. Alimentele de aproape toate soiurile din această ordine de insecte constau din componente proteice și carbohidrați. Sursa de alimente pentru proteine ​​este insectele, pe care indivizii adulți vânează sau își colectează cadavrele. Sursa de alimente cu carbohidrați este:

 • pad - o substanță dulce secretizată de afide și alte insecte proboscis;
 • miere de rouă - un lichid dulce lipicios, este eliberat de frunze ca rezultat al unei căderi puternice de temperatură.

Multe specii de furnici au specializare în alimentație. De exemplu:

 • Ponerinae - hrăniți cu o anumită specie de nevertebrate;
 • Centromyrmex (furnici cu intepaturi) - mânca termite;
 • foc roșu - vânătoare alte furnici și insecte: weevils, mărci de foc;
 • Anturii pot mânca insecte care sunt mult superioare în dimensiune și putereBulldogs - vânează albine;
 • viermii de lemn - colectează guma (sucul congelat din coaja copacilor);
 • mermicine, furnici - aproape 97% din dieta lor sunt semințe;
 • Dracula - hrănește sucurile larvelor și larvele sunt hrănite de insecte: centipedes, spiders;
 • roving sau înțepător - hrană pentru animale mănâncă: tot felul de insecte și de atac larvele de broască, pui, soparle mici, colecta hoituri;
 • mexicană - persoanele fizice care lucrează stochează în abdomen umflat o substanță lichidă dulce asemănătoare cu mierea. Dacă este necesar, regurgitați-l și hrăniți această masă cu colegi de triburi.

Aproximativ 190 specii de furnici sunt crescute și consumă ciuperci, de exemplu:

 • Atacatorii de frunze atașați și Acromyrmex - se hrănesc numai cu hifele de ciuperci care cresc alături de cuib. Pentru cultivarea de ciuperci sunt folosite bucăți de frunze zdrobite de insecte și situate în grădini de ciuperci;
 • fungi și tăietori de frunze Attini - ciupercile sunt crescute în cuib, crescându-le pe masa de hârtie reciclată de acestea;

O simbioză interesantă a furnicilor și furnicilor-furnici le îngrijește de dragul unei căderi delicioaseAdesea în momeală, alții decât proprietarii, trăiesc alți chiriasi: gândaci, omizi, molii. Antrenele le hrănesc și în schimb mânca sirop dulce, pe care le alocă. De exemplu, dieta de furnici roșii de pădure este de 60% din pada, așa că plantează afide, păzește-o, iar iarna le ia cu ei la mândrie. În natură nu există deșeuri, nici organisme dăunătoare sau benefice. Plantele sunt alimente pentru mamifere, insecte, păsări, returnarea pe sol a substanțelor necesare pentru creșterea plantelor noi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de furnici într-o casă privatăCum să scapi de furnici într-o casă privată
Ce mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lorCe mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lor
Cum arata bunicii si cum arata ei?Cum arata bunicii si cum arata ei?
Cum să faci o fermă de furnici acasăCum să faci o fermă de furnici acasă
Cum să obțineți furnici acasă în apartamentul dvs.Cum să obțineți furnici acasă în apartamentul dvs.
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?
Cum să scapi de oaspeții neinvitați: furnici roșii domesticeCum să scapi de oaspeții neinvitați: furnici roșii domestice
Cât de multe picioare de furnici, ce fac picioareleCât de multe picioare de furnici, ce fac picioarele
Cum să scapi de furnici roșii în apartamentCum să scapi de furnici roșii în apartament
» » Cine mănâncă furnici în natură, ce mănâncă furnicile, dieta lor
© 2021 amigdas.com