amigdas.com

Ventilarea în baie și toaletă - caracteristici principale

Cum de a alege un ventilatorMajoritatea persoanelor implicate în auto-repararea baie, este permisă o greșeală, care ulterior se dezvoltă în costuri financiare suplimentare. Este vorba despre construirea unei ventilații de calitate în toaletă și baie.

Acest lucru se datorează în primul rând faptului că, în majoritatea cazurilor, extractul natural standard din baie și toaletă nu este suficient pentru a combate complet umiditatea ridicată și mirosurile neplăcute din cameră.

Din acest motiv, se recomandă echiparea băilor în care există constant umiditate ridicată, Sisteme de ventilație forțată, ajutând la rezolvarea rapidă și eficientă a majorității problemelor de premise de acest gen.

Sistem de ventilație în baie și toaletă

Principalul motiv pentru instalarea unui sistem de ventilație calitativă în baie este capacitatea de a face față majorității problemelor asociate camerelor în care există umiditate constantă. În primul rând, este un flux de aer proaspăt și evacuat în baie, precum și controlul nivelului de umiditate.

În plus, capota echipată corespunzător vă permite să scăpați cu ușurință de arome care nu sunt foarte plăcute, care în toaletă nu sunt neobișnuite. În plus, ventilația forțată previne posibilitatea producerii de gaze dăunătoare produse chimic de uz casnic.

Evacuare de calitate Avem nevoie de mai mult și pentru a putea controla climatul interior, care produce condens în mod regulat, stabilindu-se pe cei care se trezesc canalizare, placi ceramice și alte suprafețe în procesul de a lua o baie fierbinte sau duș.

În plus, din cauza condensului format pe suprafețe diferite mucegai fungice, care strică aspectul rezolva și spațiilor, și provoacă daune sănătății umane în eliberarea aerului împreună cu spori de substanțe toxice. În plus, umiditatea contribuie la formarea ruginii, ceea ce duce la spargerea echipamentelor sanitare, a căror reparare necesită anumite costuri.

Sistemul de ventilație naturală în baie și toaletă nu este în toate situațiile, se pot face față sarcinilor sale, care se datorează în primul rând la blocarea conductei, gunoi regulate, și în mod constant deschide ușile și ferestrele din încăpere nu este întotdeauna convenabil mai ales în timpul iernii.

Din acest motiv, că majoritatea experților într-o singură voce sunt sfătuiți să instaleze un sistem de ventilație mecanică de calitate în baie, care este montat fără probleme cu mâinile în conducta principală sau fereastra, dacă există unul în toaletă sau baie unei case private.

Tipuri de ventilatoare pentru toaletă și baie

Tipuri de faniVentilația în baie și toaletă poate fi echipată cu fanii de diferite tipuri. În acest caz, o astfel de ventilație forțată va fi lucrează la un principiu de furnizare și evacuare, și clasificate în funcție de tipul de ventilator electric.

 1. Ventilatorul axial pompează aerul prin intermediul unor lame speciale. Un astfel de dispozitiv de evacuare este montat într-o fereastră sau perete îndreptat spre stradă. În canalele de ventilație astfel de dispozitive nu sunt utilizate, cu alte cuvinte, ele nu sunt utilizate într-un apartament, ci sunt instalate numai în case particulare.
 2. Ventilator centrifugal-axial Este mecanismul cu nivelul maxim de productivitate și nivelul minim de zgomot. O astfel de evacuare obligatorie, suficient de înaltă, dar costul nu este întotdeauna justificat.
 3. Mecanismul radial centrifugal are o carcasă spirală, dar nivelul zgomotului produs este destul de ridicat. Prin urmare, chiar și ținând cont de productivitatea ridicată și durata lungă de funcționare, datorită zgomotului ridicat, acest ventilator creează disconfort locuitorilor casei.
 4. Sistemele de evacuare diametrală sunt echipamente care funcționează în detrimentul unei roți de tambur. Indicatorii de performanță pentru o astfel de ventilație nu sunt destul de înalți, însă pentru o baie este suficient.

De asemenea, sistemele de ventilație forțată în baie și toaletă pot variază în funcție de metoda de instalare.

 1. Dispozitivele de extracție a conductelor sunt ventilatoare care sunt montate direct în canal, cu o conexiune suplimentară la o rețea de curent alternativ. Asemenea dispozitive au o performanță deosebită și o valoare destul de democratică.
 2. Ventilatorul radial este montat numai la ieșirea canalului de aer. În același timp, o astfel de forță forțată nu ar trebui să aibă numai o capacitate mare, ci și un aspect atrăgător din punct de vedere estetic, care se încadrează în designul general al toaletei și al băii. De aceea, prețul unui astfel de dispozitiv este puțin mai mare decât ventilația instalată în conductă.

Pentru o baie în apartamente standard de case cu mai multe etaje este încă în stadiul de construcție de clădiri se construiește un sistem de ventilație, lucrând în detrimentul deviației naturale și al fluxului de aer, dar în majoritatea cazurilor nu reușește să facă față mirosurilor neplăcute.

Din acest motiv, este de dorit să instalați un ventilator în toaletă pe locul grila de ventilație standard. În acest caz, echipamentul poate fi conectat în așa fel încât să fie pornit și oprit împreună cu un bec care este foarte convenabil în toaletă. Cu toate acestea, în baie este mai bine să dotați ventilația cu un senzor de temporizare sau un nivel de umiditate.

Selectarea ventilatorului de evacuare pentru baie

Cum să alegeți sistemul de ventilație potrivitPentru ca sistemul de ventilație din baie și toaletă să funcționeze cu eficiență și eficiență maximă, este necesar să se abordeze cu atenție alegerea echipamentului. În acest caz, există anumite criterii, prezentat sistemelor de evacuare.

 • Nivelul de zgomot emis de ventilator în timpul funcționării. Este de dorit să se aleagă dispozitive cu o valoare minimă a zgomotului sau cel puțin 40 dB. De obicei, acești indicatori sunt indicați de producători pe ambalaj sau direct pe ventilator. Un grad ridicat de zgomot, emis de ventilația de lucru, nu va contribui la confortul locuitorilor care vizitează regulat baia.
 • Motorul ventilatorului este un alt criteriu important pentru alegerea unui sistem de ventilație. Este de dorit ca acesta să fie plasat pe rulmenți, ceea ce contribuie la creșterea duratei de viață a dispozitivului și la reducerea nivelului de zgomot produs de ventilator.
 • Capacitatea sistemului de ventilație, care afectează în mod direct funcționarea desenului forțat pentru toaletă și baie. Este pe parametrii de putere va depinde de numărul de mase de aer distilat în baie în timpul o oră de ventilație. Performanța dispozitivului va depinde și de spațiul din cameră și de frecvența utilizării acestuia de către chiriașii apartamentului.

Ventilația în baie este considerată drept unul dintre cele mai importante, a cărei construcție este obligatorie în încăperi cu un nivel ridicat de umiditate. Datorită ventilației forțate este posibilă monitorizarea nivelului de umiditate, care afectează negativ mobilierul și dispozitivele sanitare, precum și prevenirea formării mucegaiului fungic, care este periculos pentru sănătatea umană.

Cum se face ventilația în baie și toaletă

Sistemul de evacuare din toaletăAsigurați-un sistem de ventilație în baie sau la toaletă poate fi fără dificultăți speciale, chiar și atunci când faci munca singur. Mai întâi de toate, trebuie echipamente de cumpărare, corespunzătoare dimensiunii camerei. De asemenea, este important să se ia în considerare dimensiunile conductei, astfel încât să nu extindeți orificiul de ventilație din perete.

Până în prezent, piața construcțiilor este aglomerată de o varietate de modele de huse și accesoriile forțate, iar alegerea dispozitivului potrivit va fi ușoară. De asemenea, în cazul în care există îndoieli cu privire la acest model de ventilație, puteți consulta întotdeauna vânzătorul care vă va ajuta să decideți asupra alegerii corecte.

După cumpărarea echipamentului necesar, se pregătește o conductă de ventilație pentru ventilația naturală. Pentru a face acest lucru, demontați grila vechi, iar conducta este curățată de moloz, care a acumulat în ea de-a lungul anilor de funcționare, care pot interfera cu aerul evacuat calitate de toaletă și cadă.

În mod direct, procesul de instalare a ventilatorului de evacuare poate avea loc în mai multe moduri. În primul rând, acest lucru se datorează caracteristicilor de proiectare ale dispozitivului. Deci, cei mai mulți fani Montat cu dibluri și șuruburi, și unii stau doar pe adezivul de silicon.

În acest caz, stadiul cel mai dificil de instalare este conectarea ventilatorului la rețeaua de curent alternativ. Aici există unele nuanțe în funcție de preferințele proprietarului apartamentului.

 1. Ce ventilator să alegețiConectarea ventilației forțate se poate realiza prin lanyard sau comutator cu cheie. Această opțiune este considerată cea mai simplă și are nevoie doar de un comutator și de conectarea cablurilor care sunt conectate la ventilator conform instrucțiunilor furnizate de producător.
 2. Ventilatorul poate fi sincronizat cu întrerupătorul de lumină din toaletă și baie. În același timp, este recomandabil să efectuați conexiunea în timpul reparației în baie, pentru a ascunde firele electrice care vin de la comutator la ventilatorul din capace.
 3. De asemenea, dispozitivele de ventilare mai scumpe pot fi echipate cu un senzor de temporizare sau un nivel de umiditate în cameră. În acest caz, în primul și al doilea caz, tot ce trebuie să faceți este să conectați dispozitivul la rețeaua de curent alternativ.

Atunci când se utilizează o capotă cu un senzor de nivel de umiditate integrat, se va produce întregul proces de pornire și oprire a ventilației complet în modul automat fără intervenția umană.

Cauze de apariție repetată a umezelii și a mirosului

Cum se instalează un ventilator în baieAdesea se întâmplă astfel încât chiar și cu ventilație forțată forțată în baie să fie în continuare se observă un miros neplăcut și un nivel ridicat de umiditate, iar pe pereți și pe tavan apare mucegai mucegai. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive.

 1. Grilele de ventilație sau conductele de aer sunt puternic înfundate. Acest lucru se datorează faptului că fluxul de aer este insuficient datorită instalării în apartament a unor structuri metaloplastice etanșate ermetic.
 2. În conductă, nu există suficientă presiune pentru a evacua aerul evacuat.

În acest caz, în primul caz, pentru a elimina problema, puteți evita curățarea banală a arborelui de ventilație din praf, păianjen și alte resturi. În schimb, dacă presiunea ventilatorului este redusă, dispozitivul de evacuare trebuie înlocuit complet.

Este important să rețineți că orice echipament necesar în funcționare în efectuarea de lucrări preventive. Acest lucru este deosebit de important pentru fanii care oferă schimb de aer în baie. Din acest motiv, noroi se poate acumula pe lame, ceea ce face dificilă rotirea motorului, ceea ce duce în cele din urmă la spargere.

Pentru a preveni această situație, este necesar să curățați lamele ventilatorului și alte părți mobile ale dispozitivului cu o anumită periodicitate. Numai în cazul măsurilor preventive regulate, ventilația în toaletă și în baie va funcționa mult și bine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să comandați o baie rusă pe roțiCum să comandați o baie rusă pe roți
Cum sa dati o baie cu mobilier din IkeaCum sa dati o baie cu mobilier din Ikea
Cum să scapi de mucegai în baie: moduri populareCum să scapi de mucegai în baie: moduri populare
Cum se face ventilația într-un termCum se face ventilația într-un term
Coșul de fum - ceea ce este necesar și ce esteCoșul de fum - ceea ce este necesar și ce este
Cum sa alegi ventilatorul potrivit in baieCum sa alegi ventilatorul potrivit in baie
Cum se face în mod corespunzător ventilarea în baieCum se face în mod corespunzător ventilarea în baie
Cum de a crea confort: ventilație în apartamentCum de a crea confort: ventilație în apartament
Tavane întinse în baie, plusuri și minusuri ale tehnologieiTavane întinse în baie, plusuri și minusuri ale tehnologiei
Finisare baie și toaletă: opțiuni și fotografiiFinisare baie și toaletă: opțiuni și fotografii
» » Ventilarea în baie și toaletă - caracteristici principale
© 2021 amigdas.com