amigdas.com

Cultura insectelor - cine este acesta și habitatul său

Infestarea insectelor - cicadele se numără printre minunile sălbatice ale naturiiFiecare persoană a auzit cicatricele crângând cel puțin o dată în viața lor. Este caracteristică și nu poate fi confundată cu nimic. Aceasta este o insectă cântând din ordinul coleopterelor. Din cele mai vechi timpuri este un simbol al nemuririi

. Cicada are o lungă durată de viață și un aspect memorabil.

Descrierea speciei

Gena insectei se referă la specii jumătate de aripi de insecte. De la o distanță, o cicadă poate fi confundată cu un fluture cu aripi ușor transparente. Sunt patru dintre ele și o pereche este mai lungă decât cealaltă. Capul scurt cu ochii bulbucați. După primul molt, insecta dobândește ochi suplimentari, care formează un triunghi. Pe cap sunt antene - acestea sunt organele de atingere. Aparatul oral conține proboscis.

Un total de aproximativ 2500 de specii de cicadas. În funcție de specie, culoarea aripilor poate varia prin saturație. Trei perechi de picioare sunt diferite în structură:

  • Ultima pereche este cea mai lungă și este utilizată pentru sărituri.
  • Primul este scurt, masiv, cu spini.
  • Al doilea nu este atât de mare.

În Rusia, cicada nu cea mai mare insectă. În general, puteți întâlni persoane cu dimensiunile de 5 cm. Pentru comparație, mărimea speciilor tropicale atinge 15 cm, bărbații au un aparat special pe cap. Cu ajutorul lui este realizat cântatul.

Dieta obișnuită

Cultura insectelor - cine este acesta și habitatulCicada este o insectă erbivoră. Se hrănește cu sucul de copaci și plante. Larvele fac acest lucru cu ajutorul unui proboscis, iar adulții cu ajutorul unui muștiuc. Un insect adulți străpunge tulpina unei plante și rădăcini de larve. Contrar credinței populare, aceasta este nu are daune plantelor.

În plus față de arbori și arbuști, cicadasii mănâncă uleiuri și culturi de cereale, fasole, culturi de amidon și zahăr, flori, pepeni și pepeni. Din această cauză, insecta este adesea considerată un dăunător, deoarece, datorită piesei bucale, ei iau sucul din cele mai adânci țesuturi. Acest lucru afectează negativ randamentul.

Ce este o cicadă și ciclul său de viață

Cântarea cicadelor joacă rolul de a atrage femeia. După ce femeia este fertilizată, bărbatul moare. Femeia pune ouă sub piele sau scoarță de plante, încălcând integritatea lor. Pot exista până la 600 de ouă în zidărie. Cel mai adesea, femeia alege următoarele locuri pentru ouă:

  • al celor căzuți.
  • bazal.
  • țesuturi moi de tulpină.

Larvele apar după patruzeci de zile. Ei cad la pământ și sapă adânc. Aproximativ la o adâncime de un metru. Există acolo o dezvoltare ulterioară. Larvele sunt diferite de insectele adulte. Lungimea corpului nu depășește 3 mm, dar există muchii anterioare puternice. Ele sunt echipate cu spini și, prin urmare, larvele sunt convenabile pentru a săpa la sol.

Culoarea corpului depinde de tipul de cicada, dar mai des este ușoară. Persoanele tinere se hrănesc cu partea rădăcină a plantei, săpat în ea piesa lui de bucla. În acest stadiu, acestea sunt numite nimfe. Cu timpul, când solul începe să se încălzească suficient, nimfele încep să urce. Deja mai aproape de suprafață, se fac mici nurcă și așteaptă transformarea într-un adult. Observare amuzantă: în vremea ploioasă, o nimfă construiește un tunel în nurcă, prin care curge apa.

Pe suprafata, nimfele ies simultan. Acolo așteaptă deja multe pericole - arici, vulpi, păsări etc. Această mișcare, ca migrația în masă, permite unui număr mare de indivizi să supraviețuiască.

năpârli

Transformarea unei nimfe într-un adult este însoțită de molotare. Se întâmplă de obicei în mai. În această perioadă, insecta nu poate zbura încă, deci preferă să urce mai sus și stai pe plante, așteptând schimbarea capacului. După mușcare, individul dezvoltă rudimentele aripilor. După proces, insecta este de culoare deschisă și moale la atingere. Culoarea se va întuneca după câteva ore, totuși, duritatea corpului va ajunge la șase zile mai târziu. Durata vieții depinde de specie.

Rănirea cicadelor

Insectul de munte CicadaÎn ciuda faptului că totul în natură este echilibrat și toate ființele vii își îndeplinesc rolul, cicadele sunt considerate dăunători. Acestea dăunează culturilor agricole. Ambele larve și adulți mănâncă plante. Ca hrană, se selectează culturi diferite - cereale, pepeni, legume, furaje etc. Mecanismul de atac este simplu - un individ puncturează tulpina cu o proboscis plante, rupând integritatea cochiliei. Prin trunchi, aruncă o toxină specială, ajungându-le la cele mai profunde țesuturi.

Larvele tinere mănâncă tulpini de plante și partea radicală, indivizii adulți mănâncă partea superioară a plantei și frunzele. Apetitul crește proporțional cu vârsta. Având în vedere faptul că mai multe generații sunt excluse în timpul verii, deteriorarea recoltei poate fi enormă.

Punctele de puncție devin albe, treptat, petele se îmbină între ele și planta începe să slăbească. Deja în acest stadiu Puteți pierde un sfert din cultură. Boabe suferă cel mai grav - aici pierderile sunt aproape o sută la sută. Ca și în locurile de puncție există diferite infecții și ruinează toate fructele de pădure. Vizibil din exterior este o acoperire întunecată, iar gustul fructelor de pădure este acid.

Lupta împotriva Cicadelor

Insecte uimitoare - cicadasPrincipalul mijloc de a preveni apariția cicadelor este eliminarea în timp util a carcaselor de la sol. Aceasta va lipsi larvele mediului pentru dezvoltare. Aratul solului în stadiile incipiente ale dezvoltării plantelor va permite distrugerea ouălor. Toate rămășițele organice - plante putrede, mere și altele - trebuie distruse în timp util.

Dacă este posibil, merită amânată însămânțarea culturilor de iarnă. Astfel va fi posibilă întreruperea ciclului de viață al insectelor. Pentru a salva culturile de grădină - este necesar în toamnă după recoltare, să săpăm pământul în jurul culturilor de fructe și boabe. Ouăle și larvele vor cădea la pământ. Acolo vor fi fie uciși de îngheț, fie vor mânca păsările. Pentru cei din urmă, va fi inutil să se furnizeze alimentatorul, deoarece sunt apărători naturali împotriva dăunătorilor.

Pentru prelucrarea câmpurilor și a grădinilor de legume mari se recomandă utilizarea pesticidelor. Unicitatea lor constă în faptul că acționează asupra unui număr mare de dăunători. Fiți conștienți de toxicitatea ridicată a medicamentelor și acționați conform instrucțiunilor. Soluția gata nu poate fi stocată, trebuie diluată în conformitate cu recomandările. După tratament, trebuie să schimbați hainele, să vă spălați mâinile. Tratamentul se efectuează cel puțin de două ori pentru a distruge persoanele și larvele adulte.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce se hrănește cu lăcusta verde și de ce-i zboară?Ce se hrănește cu lăcusta verde și de ce-i zboară?
Ce mănâncă luna mai?Ce mănâncă luna mai?
Câte fluturi au picioare. Numărul de picioareCâte fluturi au picioare. Numărul de picioare
Zboară trăiesc lângă noi, dar toată lumea poate spune câte picioare auZboară trăiesc lângă noi, dar toată lumea poate spune câte picioare au
Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?
Butterfly Admiral: descriere, formă vernală, caracteristică specieiButterfly Admiral: descriere, formă vernală, caracteristică speciei
Cât de multe picioare de furnici, ce fac picioareleCât de multe picioare de furnici, ce fac picioarele
Organele păianjenului și întrebarea importantă sunt câte ochi auOrganele păianjenului și întrebarea importantă sunt câte ochi au
Ce fluturi mănâncă în naturăCe fluturi mănâncă în natură
May belele: habitat, aspect și dietăMay belele: habitat, aspect și dietă
» » Cultura insectelor - cine este acesta și habitatul său
© 2021 amigdas.com