amigdas.com

Pasărea este o creatură mică, dar foarte frumoasă!

Pasăre micăChechetko

- o pasăre mică din specia de trecători. Această creație a fost numită astfel pentru cântatul ei, care seamănă cu o atingere în timpul dansului. Numele păsării din limba latină se traduce ca un vârf de foc, așa că l-au numit pentru culoarea penei pe piept. Este un reprezentant al familiei Reel din genul Shcheglov.

apariție

Chechetko are o dimensiune destul de redusă. Lungimea corpului ei este de 15 centimetri. Anvergura aripilor este de aproximativ 20 centimetri, iar greutatea adultului este de 15 grame.

Mansarda din spate are o culoare gri, deși culoarea poate varia aproape de cea a unei nuante albe. Capul păsării are și o culoare roșie aprinsă. Ciocul păsării are o culoare galben strălucitoare. Această specie de păsări are un ton foarte frumos de culoare roz. Dar cea mai frumoasă din această pasăre este abdomenul ei, care are o nuanță purpurie. Din păcate, femeile tchetki nu au aceeași frumusețe ca și bărbații lor. Ele au o nuanță roșie numai în partea de sus a capului, restul corpului este alb.

Și, de asemenea, tapiseria poate fi distinsă de ceilalți, datorită cântării ei, care este foarte sonoră și asemănătoare cu sunetul unui robinet.

habitat

Această specie de păsări găsită în Europa, Asia și America de Nord poate, de asemenea, trăi în Groenlanda. În Rusia, tapas trăiesc mai ales în regiunile nordice ale țării. Tchetki preferă să trăiască în păduri de foioase. În timpul verii, ele se găsesc adesea în taiga. În vremurile reci ale anului încearcă să zboare cât mai mult posibil spre sud, în zona pădurilor mixte. Și ele pot fi găsite și în oraș, deoarece acești indivizi pot trăi lângă oameni.

mod de viață

Birdie cu piept roșuChiar dacă tchetka are dimensiuni mici, nu se teme de nimeni și se comportă cu curaj. Această specie de păsări nu-i place singurătatea, așa că ei încearcă mereu să trăiască în grupuri mici, ceea ce reprezintă o altă diferență serioasă față de alte păsări. Tchetki poate chiar să-și aranjeze cuiburile lângă alte cupluri. Mai mult decât atât, ei pot chiar împărtăși cuibul lor cu vierii cu afine. În timpul căutării alimentelor, pachetele de tapas ocupă complet întregul spațiu din ramura de copac cu fructe diferite.

La cea mai mică amenințare, toate păsările decolează instantaneu de pe ramură, dar de îndată ce se calmează totul, pachetul se întoarce imediat la afacerea sa. Un alt aspect interesant este că pot mânca în cele mai neobișnuite posesiuni.

Casa lui este în cea mai mare parte echipată cu tiduri pe copaci mici, cu păduri, unde ascund cuibul cât mai sigur posibil. Astfel, habitatul păsărilor este extrem de dificil de detectat.

Pe lângă faptul că tapiserii pot fi păstrate în siguranță acasă, se adaptează foarte rapid mediului. Dar cântatul ei este monoton și oamenii încep de multe ori să se plictisească repede, așa că nu li se recomandă să își păstreze casele.

Hrănirea păsărilor

Dieta înregistrării este foarte diversă. Deci, pot mânca diverse plante și pot mânca, de asemenea, insecte. Din plante, ele folosesc cea mai mare parte semințe care cresc pe copaci, cum ar fi: cercei de mesteacăn, semințe de conuri de molid sau afine și altele. Din insecte, îi place să mănânce afide, dar ei mănâncă și alții care se vor întâlni în căutarea hranei.

Păsări care sunt ținute acasă, este cel mai bine să hrăniți cu alimente speciale pentru canari din magazinul de animale de companie. Este mai bine să nu dați o mulțime de alimente păsărilor, deoarece acestea câștigă foarte repede, ceea ce contribuie la dispariția lor rapidă.

reproducere

  • Înmulțirea multiplă începe când zăpada se află pe stradă. În timpul sezonului de împerechere, bărbații din această specie devin foarte activi. Acestea circulă în aer cu o viteză extraordinară și, în același timp, cântă fără oprire, așa că încearcă să atragă atenția femelelor. În plus, în această perioadă, petele roșii devin și mai vii.
  • Păsări de la robinetDupă ce a găsit o femeie, cuplul începe să-și crească cuibul în principal printre arbuști. După aceasta, femelele au șase ouă, care au o nuanță verde cu pete întunecate. Femelele incubează ouă timp de două săptămâni, de fiecare dată când masculul extrage hrană pentru ea.
  • Nestlings după naștere petrec în cuib pentru aproximativ două săptămâni, după care încep să organizeze primele zboruri. Și de îndată ce învață cum să-și cumpere mâncarea, ei zboară din cuibul lor. Și părinții lor încep imediat să creeze un nou descendent. Deci, într-un singur sezon, atingerea este, de obicei, reușită în crearea a două generații.
  • Păsările tinere care au eclozat recent, dar au devenit independente, încep același stil de viață ca și părinții lor.

Fapte interesante

  • speranţa de viață Atingerea în sălbăticie este de aproximativ șase până la opt ani. Deși au existat cazuri în care păsările trăiau mai mult timp. Acasă, cu o nutriție adecvată, o pasăre poate trăi până la zece ani.
  • Această specie de păsări absolut fără teamă de oameni, pot să se stabilească chiar lângă casele lor, iar în sezoanele reci merg adesea în parcuri pentru a căuta mâncare.
  • De mestecat este foarte des o hrană pentru prădătorii diferiți datorită dimensiunilor mici, dar păsările nu se tem de nimic și zboară mereu în siguranță oriunde doresc.
  • În timpul Imperiului Rus această specie de păsări a fost foarte populară printre oameni de origine nobilă, iar curtea țarului a avut câteva sute de tchetchetok.
  • Tchetki permite oamenilor să se apropie îndeaproape de cuib. Mai mult decât atât, dacă te duci la ei pentru câteva zile la rând, ei se obișnuiesc cu persoana și chiar eu îl pot lăsa singur animal de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Totul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițeTotul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițe
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Ce fel de păsărică este acest noroc și unde se iarnăCe fel de păsărică este acest noroc și unde se iarnă
Gâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristiciGâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristici
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Cea mai mică pasăre din lume. Descrierea pasarilor HummingbirdCea mai mică pasăre din lume. Descrierea pasarilor Hummingbird
» » Pasărea este o creatură mică, dar foarte frumoasă!
© 2021 amigdas.com