amigdas.com

Profilist pentru gard: criterii de selecție

Profilist pentru gardPlacile metalice subțiri cu o suprafață ondulată sunt utilizate în construcții pentru garduri, acoperiri de pereți și terase. Profilurile pentru garduri devin tot mai populare în fiecare an, iar gama lor este mai diversă. Au fost produse cu multe nuanțe de culoare, care imită textura lemnului, a pietrei naturale sau a cărămizilor. O garnitură rezistentă la uzură, realizată din metal profi, cu calități estetice ridicate, devine din ce în ce mai populară datorită costului redus și relativității ușoare a instalării.

Soiuri și materiale

Profilist pe gardProfilele pentru garduri sunt galvanizate și vopsite. Pentru structurile temporare și pentru construirea de instalații în zonele industriale se utilizează folii profilate din oțel galvanizat. Pentru instalarea de garduri fixe pentru zonele rurale și gardurile clădirilor rezidențiale, folosiți folii profilate cu un strat de suprafață polimeric.

Scopul și marcarea

Pentru aranjarea gardurilor sunt alese foi metalice ondulate de tip "C" pentru acoperirea pereților sau "NS", care pot fi utilizate atât pentru montarea gardurilor, cât și pentru garaje, hale și alte clădiri.

Tăvile profilate, având o ondulare înaltă a rigidității crescute, sunt denumite tip "H" și sunt mai des folosite în construcția industrială pentru construcția de structuri portante, hangare și spații industriale.

Profilist pentru gard: criterii de selecție

Material de înaltă calitate folosit pentru garduri, are o acoperire cu cerneală pe două fețe și o structură stratificată cu următoarea compoziție:

 • oțel slab aliat;
 • zinc sau aluminiu-zinc;
 • strat anticoroziv;
 • sol;
 • acoperire de culoare.

La marcare, primul lucru este indicat de o placă galvanizată sau vopsită, apoi tipul și înălțimea profilului sunt indicate în mm, iar apoi lățimea, grosimea și culoarea. De exemplu: "Placaj profilat, vopsit, C10-1000-0,5, RAL 6005" - folie profilată cu acoperire polimerică pentru garduri de perete, profil 10 mm, lățime un metru, grosime 0,5 mm, verde închis.

Materialele stratului exterior

Acoperirile din polimeri au avut succes datorită caracteristicilor lor de înaltă performanță și capacității de a păstra frumusețea pentru o perioadă lungă de timp. Straturile multi-colorate îmbunătățesc nu numai percepția estetică a întregului produs, dar și sporesc rezistența și durabilitatea acestuia.

Există următoarele tipuri de polimeri:

 1. Soiuri și materialePoliester sau poliester. Are un preț scăzut cu caracteristici anti-coroziune și rezistență satisfăcătoare. Textura poate fi mată și lucioasă. Grosimea stratului este de 20 μm. Acoperirile pe bază de poliester sunt utilizate pentru garduri de perete și punți de acoperiș.
 2. Poliester texturate. Din polimerul anterior se distinge prin formarea unui film mai gros și mai durabil, care pentru o lungă perioadă de timp păstrează un aspect atractiv. Materialul este utilizat pentru acoperirea bilaterală a foilor profilate utilizate ca garduri.
 3. Poliuretan. Fiabilă și durabilă, bine dovedită în zonele climatice, cu o diferență de temperatură puternică sezonieră și condiții meteorologice nefavorabile. Materiale ecologice.
 4. Plastisol. Formează o acoperire durabilă cu o grosime de până la 200 μm, care protejează maxim metalul împotriva coroziunii. Dezavantaj - toxicitate la temperaturi ridicate și ardere. Nu este recomandat pentru construcții în interiorul și în apropierea cartierelor de locuit.
 5. PVDF este un strat de polimer constând din fluorură acrilică și poliviniliden. Ultima componentă nu trebuie să fie mai mică de 70%. Materialul este patentat în Finlanda și Marea Britanie și este destul de scump. Caracterizată de rezistență ridicată la deteriorări mecanice și la ultraviolete. Nu arde chiar și în lumina soarelui. Rezistă la temperaturi de peste 1200 de grade fără aprindere. Se spală bine cu apă, dar se dizolvă în acetonă și în alți solvenți organici, care nu pot fi utilizați pentru a curăța contaminanții puternici. Acoperirea are o gamă largă de culori, inclusiv imitația suprafețelor de metale, lemn și piatră.

Criterii de selecție

Când cumpărați materiale pentru garduri, puteți folosi sfatul specialiștilor. Cu toate acestea, cunoașterea caracteristicilor de bază și a caracteristicilor mărcilor individuale vă va permite să sortați rapid cel mai potrivit material din întreaga gamă oferită de specialist.

Pentru a alege și a achiziționa în mod corespunzător folii profilate, aveți nevoie de:

 • Cum sa alegi o foaie profilata pentru un gardpentru a studia simbolurile materiale;
 • Selectați foi cu o acoperire polimerică adecvată;
 • să cunoască caracteristicile operaționale;
 • să analizeze opțiunile posibile și să determine raportul optim dintre preț și calitate;
 • ia în considerare dimensiunea profilurilor.

Grosimea plăcii de oțel pe gard trebuie să fie de 0,5 până la 0,8 mm fără a lua în considerare stratul de polimer. Dacă grosimea nu depășește 0,45 mm, gardul se deformează rapid sub influența încărcărilor mecanice și a vântului.

Poate fi o ruptură de metal în locurile de fixare cu nituri sau șuruburi.

În mod neechivoc, pentru o foaie subțire este necesar un cadru fiabil, ceea ce poate duce la costuri suplimentare.

Înălțimea coturilor contează, de asemenea. Cu cât mărimea ondulării este mai mică, cu atât este mai puțin materialul. Placile profilate de până la 8 mm, cele mai rentabile și ușor de instalat, pentru garduri staționare nu sunt recomandate din cauza caracteristicilor operaționale și tehnice scăzute. Foliile profilate ale plăcilor galvanizate nealterate de gradul C 8 sunt instalate numai ca bariere temporare.

Profilist pentru gard: care este mai bine de ales

Produsele cu profil de 10 mm sunt utilizate pentru construirea de garduri joase. Pentru gardurile de peste 2 metri expuse la vânt și încărcături mecanice, se recomandă alegerea foilor cu profil de 14-18 mm. Gradurile C 20, C 21, HC 35 și HC 44 sunt potrivite pentru garduri cu o înălțime mai mare de 2,5 metri, care se așteaptă să fie instalate de ani de zile în locuri cu vânt puternic și cu risc de deteriorare mecanică.

Lățimea podelei profilate depinde de înălțimea onduleurilor. Cu cât profilul este mai înalt, cu atât mai adânc și, mai des, curbele, cu cât este mai îngust frunza. Lățimea standard a produselor laminate este de 1,25 m, iar împrejmuirea din tablă ondulată, obținută pe baza acestuia, are o lățime de la 0,8 până la un metru fără a ține cont de dimensiuni margini care se suprapun în timpul stivei de asamblare. Materialul cu onduleuri înalte are o lățime mai mică și va fi nevoie de mai mult, precum și suporturi de susținere a cadrului. Costul gardului va fi mai mare decât atunci când se utilizează un material cu corduri mai mici.

Profilist pe gardPentru dimensiunea foii, trebuie să calculați distanța dintre suporturi. Calculul corect va face o suprapunere minimă în timpul instalării și va construi o construcție solidă, cu un consum redus de materiale și componente.

Nu mai puțin importantă decât alegerea mărimii și profilului foii este fixarea corectă a structurii de susținere a întregii structuri. Sprijinul este necesar pentru a săpa mai adânc sol congelare linii convenționale și betonate, sau gard se va umfla ca o vela în vânt, treptat, deforma și îndoiți, chiar dacă acesta este fabricat din materiale de înaltă calitate și fără defecte de instalare.

Gardurile realizate din folii profilate cu acoperire polimer protectoare servesc de mulți ani. Acest lucru trebuie luat în considerare atunci când plantați copaci și arbuști.

Plantele plantate aproape de gard pot deforma treptat, cresc coroziunea și pot deteriora aspectul. Prin urmare, de-a lungul gardului trebuie să lăsați o bandă de gazon sau să construiți o cale de pietriș.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi culoarea potrivita pentru acoperis si gardCum sa alegi culoarea potrivita pentru acoperis si gard
Caracteristici de garduri metalice și garduriCaracteristici de garduri metalice și garduri
Utilizarea plăcilor ondulate cu un model pentru lemn pentru garduriUtilizarea plăcilor ondulate cu un model pentru lemn pentru garduri
Cum să faci un gard cu mâinile tale la cabanaCum să faci un gard cu mâinile tale la cabana
Garduri din lemn pentru terase: tipuri, productie, fotoGarduri din lemn pentru terase: tipuri, productie, foto
Balustrade pentru scari, garduri metalice - desene fotoBalustrade pentru scari, garduri metalice - desene foto
Balustrade metalice pentru scariBalustrade metalice pentru scari
Profilate - greutate redusă, frumusețe și confort de instalareProfilate - greutate redusă, frumusețe și confort de instalare
Tăvile profilate: tip, greutatea 1m2, proprietățile profilului și tabelul parametrilorTăvile profilate: tip, greutatea 1m2, proprietățile profilului și tabelul parametrilor
Nateco - componente pentru garduri moderne de sticlă și metalNateco - componente pentru garduri moderne de sticlă și metal
» » Profilist pentru gard: criterii de selecție
© 2021 amigdas.com