amigdas.com

Ceea ce se hrănește cu caracatița și structura tentaculelor, ochiului, ciocului

Tentacles de caracatițăOctopuses sunt animale legate de cefalopode. În detașarea animalelor "caracatiță" sunt identificate 200 de specii diferite. Cele mai apropiate rude de acest tip sunt calmarul și sepiele. Cele mai îndepărtate includ toate gastropodele și moluștele bivalve.

Aspectul unui caracatiță

La prima vedere, aparența lui poate păcăli. Dar, în final, totul se dovedește a fi simplu și de înțeles, unde el și ce părți ale corpului său sunt. Corpul în sine este în formă de sac și se numește manta. În față, este conectat la un cap mare cu două ochi bulbucați pe el. Gura lor este foarte mică. În jurul gurii chitină fălcile care numesc ciocul. Cu ajutorul acestui cioc, caracatițele mănâncă alimente, deoarece nu pot înghiți întregi. În plus, un pic mai departe în gât, au un răzuitor special. Acest caracatiță murdar mănâncă alimentele care nu sunt consumate de un cioc într-o tocană. Deschiderea anală este ascunsă sub manta.

În jurul gurii sunt tentacule, care sunt întotdeauna 8 bucăți. Tencuielile de caracatiță sunt foarte lungi și cu mușchi, iar de jos sunt acoperite cu un număr mare de frați de diferite dimensiuni. Frații sunt situați pe tentacule în 1-3 rânduri. O cană de aspirație se datorează numai muncii mușchilor, fără a lua în considerare aderența, caracatița poate conține aproximativ 100 de grame de greutate. Între ei, tentaculele sunt unite de o membrană de dimensiuni mici, care se numește umbrelă. Aproximativ 20 de specii de caracatite existente au aripioare mici pe laturile lor. În aceste specii aripioarele sunt folosite ca un cârma, și nu pentru împingerea departe de apă și mișcare.

Octopus habitatSub ochii unui caracatiță este sifon, care arata ca un tub scurt sau o gaura mica. Sifonul atrage apa în cavitatea mantalei. Folosind contracția mușchiului de manta, caracatița din cavitatea mantalei împinge cu forța apa care își mișcă corpul. Pentru a schimba direcția, el întoarce sifonul și împinge apa spre cealaltă parte. Pe o suprafață tare sau verticală în apă, caracatițele se deplasează cu crawlere, folosind tentacule.

Sângele lor este albastru din cauza hemocianinei. Este un pigment special care înlocuiește hemoglobina. Tijele sunt ascunse în cavitatea mantalei și sunt necesare nu numai pentru a respira, ci și pentru a izola produsele de dezintegrare. De asemenea, au o pungă de cerneală specială care acumulează o substanță protectoare în ele.

Cele mai mari caracatițe crește până la o lungime de 3 metri și 50 kilograme de greutate. Cele mai comune specii sunt de la 0,2 la 1 metru în lungime. Excepție sunt doar masculii din specia Argonaut. Sunt mult mai mici decât femelele din specia lor, rareori cresc până la o lungime de 1 cm.

Datorită lipsei oaselor, aceste animale își pot schimba ușor forma și pot rămâne într-un spațiu limitat.

Organele simțurilor caracatiței

Printre nevertebrate caracatitele sunt considerate cele mai inteligente. Ei au dezvoltat toate simțurile. Cel mai perfect dintre părțile corpului sunt ochii. În dimensiune, nu numai mare, dar, de asemenea, foarte dificil de a lucra. În principiu, metoda de a forma o imagine în ochii unui caracatiță și a unui om nu diferă. Cu fiecare ochi, caracatița își vede imaginea. Dar, dacă este necesar, pentru a lua în considerare ceva mai îndeaproape, pot aduce ochii mai aproape și se pot concentra asupra obiectului.

unghi de vedere ochii lor convexi ajung aproape la 360 de grade. Pe ochi este o lentilă cu o retină orientată spre exterior. Forma elevilor este dreptunghiulară. Pielea este acoperită cu celule fotosensibile, prin care acestea pot determina din ce direcție este îndreptată lumina.

Receptorii de gust sunt pe frații, pe tentacule. Nu există organe speciale pentru a auzi, dar există posibilitatea de a auzi infrasunete. De obicei, pielea lor este maro, roșie sau galbenă. Deși, în funcție de situație, pot schimba culoarea pielii ca și cameleonii. Principiul schimbării culorii este același cu cel al reptilelor. Culoarea actuală este direct proporțională cu bunăstarea sau starea de spirit a animalului, precum și cu mediul înconjurător. Când este speriat, pielea devine mai palidă, iar în mânie se poate roși sau chiar înnegri.

Un fapt interesant este faptul că schimbarea culoare are o dependență directă de percepția vizuală. Dacă orbiți caracatița, aceasta va pierde capacitatea de a schimba culoarea. Dacă îl orbiți la un ochi, el va schimba culoarea doar pe partea laterală a corpului pe care îl vede. Un rol mic, printre altele, este jucat de celule tactile fotosensibile pe piele.

Cum se înmulțesc caracatitele

Reproducerea caracatiilorAceste animale duc puii doar o singură dată într-o viață. Perioadele în care se înmulțesc se produc în lunile aprilie și octombrie. În unele cazuri, calendarul se schimbă și scade în iunie și octombrie. Deși trăiesc în medie nu mai mult de 2 ani. Cu ceva timp inainte de sezonul de imperechere la barbati, unul dintre tentacule este transformat intr-un organ necesar reproducerii. Apelați acest organism termenul "hectocotylus“.

Folosind noul său organ, individul masculin schimbă celulele sexuale în cavitatea mantalei femelei. După aceea, femeia trăiește o viață obișnuită timp de mai multe luni. Numai după o lungă perioadă de timp începe să-și pună ouăle. Într-o zidărie poate fi un număr mare de ouă: de la 40 la 190 de mii de bucăți.

După ouă, femela devine animalul cel mai îngrijorător față de viitorii săi copii. Uneori, până la 4 luni, femeia trebuie să aștepte apariția larvelor. În tot acest timp ea nu se îndepărtează de ouă, le curăță de resturi și îi protejează de alte animale marine. Se întâmplă adesea ca femeia, epuizată de foame, să nu o poată suporta și să piară. Bărbați, după transferul celulelor sexuale masculine, de asemenea muri.

Larvele care vin de la ouă sunt deja independente de primele zile ale vieții.

Ce mănâncă octopodii?

Principalul alimente pentru caracatitele sunt urmatoarele specii de animale marine:

 1. pește;
 2. crustacee;
 3. crustacee.

Speciile bentonice prin metoda hrănirii pot fi atribuite prădătorilor de tip privitor. Acest tip de vânătoare este folosit pentru ei, deoarece caracatițele nu sunt adaptate pentru a se deplasa rapid sau înota. Ascunzându-se într-un loc retras, ei așteaptă cu răbdare când înconjoară pește, crab, homar sau homar. Apoi, la momentul potrivit, ei se aruncã brusc asupra lor, îmbrățișându-i pe ei tentaculele. Deci, asta nu izbucnește.

Dieta de caracatițăCrabii din Kamchatka sunt mâncarea preferată pentru ei. Prin prinderea unui crab, caracatița îl strânge cu tentacule din toate direcțiile și îl duce în adăpost. Există momente când un caracatiță reușește să prindă și să tragă câteva crustacee simultan. De asemenea, preferă să vâneze gobi și fluturi. Folosind frații pe tentacule, capturați prada. Un fraier cu un diametru de aproximativ 3 centimetri poate rezista la 3 kilograme. Și din moment ce caracatița are sute de fraieri, forța va fi minunată.

Sunt toate tipurile de cefalopode răpitor animale. Înainte de a-și mânca prada, o iau cu tentacule și o ucid cu otravă. Cojile de animale sunt sparte de un cioc care se află în apropierea gurii. De asemenea, fiecare caracatiță distinge puternic preferințele sale numai în alimente și în modalitățile de obținere a acestui produs.

Principalii dușmani ai caracatiței

Principalii dușmani includ următoarele animale:

 1. Delfinul;
 2. Leul de mare;
 3. balenă;
 4. sigiliu;
 5. morcovi;
 6. rechin;
 7. o pasăre;
 8. o persoană mai mare.

Dacă un caracatiță simte sau vede un inamic, va încerca mai întâi să se protejeze. În primul rând, încercați să "fugiți" pe tentaculele îndoite sau să înoțiți încet. Dacă el este speriat, el poate să-și facă viteza până la 15 km / h. Apoi, el va căuta unde să ascundă sau să deghizeze, schimbându-și culoarea. Mascate sub peisajul înconjurător, ele sunt chiar și atunci când nu sunt amenințate de vreun pericol. În cazul în care solul este moale, apoi burrow în nisip. Dacă frica este foarte puternică, atunci se eliberează un lichid de culoare închisă, cu care inamicul este dezorientat. Poate sacrifica tentacul inamicului daca este capturat si nu exista nici o cale de a scapa.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Un melc este un animal sau o insectă, ceea ce esteUn melc este un animal sau o insectă, ceea ce este
Dragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăieșteDragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăiește
Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?
Plante și animale care sunt bogate în natura rece a tundreiPlante și animale care sunt bogate în natura rece a tundrei
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Totul și puțin mai mult despre melci de melciTotul și puțin mai mult despre melci de melci
Bird din vulturul comunBird din vulturul comun
Melci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătosMelci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătos
Care animale sunt erbivore?Care animale sunt erbivore?
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
» » Ceea ce se hrănește cu caracatița și structura tentaculelor, ochiului, ciocului
© 2021 amigdas.com