amigdas.com

Relația mamiferelor mari și piscicole

Pește-lipireaFish-stuck este una dintre cele mai uimitoare creaturi care trăiesc în vastul ocean. Cu ajutorul aripioarei dorsale, care pe parcursul evoluției sa transformat într-o fraieră specială, practic toată viața este pe corpul "maestrului". Peștii au fost atașați de balene bune și delfini, țestoase. Chiar și rechinii morți de sânge le permit acestor creaturi să-și folosească corpul ca vehicul. Uneori, proprietarii de nave de pescuit le văd pe corpul unui transport maritim.

Caracteristicile animalului

Caracteristicile animaluluiNatura a oferit această creatură uimitoare capacitate adaptivă. Deoarece în structura de pește nici o vezică pentru înot, care este responsabilă de reglarea scufundării la diferite adâncimi, creația este forțată să se atașeze mamiferelor mari (balene, delfini, rechini) folosind un fraier. Pe teritoriul Federației Ruse, există două specii ale acestor creaturi: rechinul rechin și obișnuitul blocat. Locuiesc în mările din sudul primului.

 • Stuck - un pește mic, dimensiunea medie este de 30 cm, dar uneori există persoane cu lungimea de până la 1 metru. Creația include la clasa rayspermelor, o familie de perciformi.
 • Corpul, îngust și aplatizat de pe laturi, are o altă culoare: de la maro la albastru.
 • Natură înzestrată cu pește - a aderat la capacitatea de a schimba colorarea pentru a distrage atenția prădătorilor, atunci când se lipsește singură.
 • Se spune forma de pește-lipicios despre viteza și activitatea congenitală. În ciuda faptului că animalul are potențialul de viață independentă, nu aspiră la acest lucru. Furajul, format din aripile dorsale, permite lipirea să perturbe mari organisme marine și să se mute împreună cu ele.
 • Gura, în care se poate vedea un număr mare de dinți mici, este mare, iar maxilarul inferior iese ușor în față. Capul acestei creații este o formă aplatizată.
 • Distribuția întregii specii se extinde la mările din centura tropicală și subtropicală. Cu toate acestea, în unele cazuri, în zonele cu latitudini temperate se înotă pești.
 • Specialiștii au observat că creatura este mai des atașată la perechi de mamifere (bărbați și femei).
 • Urmaș încep viața lor și dobândește capacitatea de a lipi de animale, ajungând la o dimensiune a corpului de 5-8 cm. Ca vehicul fete tinere aleg Blowfish, nudibranhiilor sau spironoga Picasso.
 • Pestii prlipali mânca nu numai resturile de mâncare proprii "master", dar, de asemenea, capabil să filtreze prin plancton gropi și organisme vii microscopice.

La nota!

În acest moment doar 7 specii sunt cunoscute această creatură interesantă. Shark Remor este cel mai popular membru al familiei. A primit numele ei din cauza unei iubiri speciale pentru prădătorii periculoși.

Relația dintre peștii și rechinii

Pisică și rechin de peșteUnii indivizi nu folosesc deloc frații și aruncă liber straturile superioare ale mărilor calde. Cu toate acestea, mult mai des se lipesc încercând să găsească un "maestru", uneori se urcă în ghimpile mamiferelor mari. Deoarece rechinul remorcherului este pentru o lungă perioadă de timp într-o legătură puternică cu prădătorul, acesta uită cum să existe fără un vehicul biologic.

La nota!

Oamenii de știință au efectuat un experiment, în care au încercat să afle cum se va comporta peștele luat de pe locul obișnuit pe corpul rechinului. Rezultatul a fost deplorabil: lipirea începe să lipsească de oxigen și moare treptat. Sa dovedit că în relația simbiotică cu rechinul, peștele care lipsea fără efort a eliminat aerul prin gâturile sale.

De cele mai multe ori, turmele acestor creaturi sunt atașate de burta unui prădător periculos, care de fapt nu observă acest lucru și nu are nici un disconfort. În interiorul fraierului există plăci de fin, care au fost modificate în cursul evoluției, fără a fi recunoscute. Acum, acest dispozitiv seamănă cu jaluzele orizontale în formă.

Stuck pe broască țestoasăCând peștele se mișcă singur, fraierul se află într-o stare calmă și aproape că nu iese în evidență atunci când privește la creatură. Atunci când un animal se alătură unui rechin, camerele parțial umplute cu forma de oxigen între suprafața netedă a corpului și dispozitiv. Vacuum vă permite să rămânem la "master" fără a utiliza efortul muscular. Mamiferele mari (rechini, balene) sunt lăsate să se afle pe corpul acestor creaturi, pentru că acestea din urmă le scot de paraziții nevertebrate.

Informații interesante despre forma de aderare

 • În Madagascar, unii oameni folosesc creatura ca un cârlig viu când prind țestoase. După ce momeala este aruncată în apă, ea a fost imediat aspirată la obiect, iar pescarii pot trage cu ușurință un animal mare în cochilie.
 • Testele au fost efectuate pentru a determina puterea fraierului. În timpul experimentelor, cu ajutorul unui baston, a fost posibilă ridicarea unui obiect de 18 kg. Pentru încărcături mai grele, mai multe persoane sunt folosite împreună. Abilitatea de a suge animalul este atât de mare încât se va rupe în loc să elibereze obiectul.
 • Numele din greaca veche este tradus ca "cel care oprește navele". Într-adevăr, în conformitate cu volume istorice, Marc Antoniu în Bătălia de la Cape Actium, nu a putut să gestioneze propria navă, pentru că o mulțime de blocat, blocat la partea de jos, a făcut dificil să se miște.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?
Balena este un pește sau este un mamifer?Balena este un pește sau este un mamifer?
Stilul de viață al fabricilor de cherestea, diferențele dintre ferăstraiele de pește din rechinii…Stilul de viață al fabricilor de cherestea, diferențele dintre ferăstraiele de pește din rechinii…
Cele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechiniCele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechini
Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!
Shark mako - cel mai rapid rechin din lumeShark mako - cel mai rapid rechin din lume
Pește-minge care se poate umfla: habitatulPește-minge care se poate umfla: habitatul
Rechinul ghimpat Katran: descriere, hranăRechinul ghimpat Katran: descriere, hrană
Rechinul gonflabil: descrierea și habitatul peștilorRechinul gonflabil: descrierea și habitatul peștilor
Care este cel mai rapid pește din lume?Care este cel mai rapid pește din lume?
» » Relația mamiferelor mari și piscicole
© 2021 amigdas.com