amigdas.com

Ancoră bolț: dimensiuni, dispozitiv și aplicare

Ancoră bolțMai recent, pentru fixarea diferitelor structuri, se folosesc dopuri de lemn-chopiki, care au fost ciocanate în găuri prefabricate. Asemenea elemente au fost foarte scurte și fragile, deoarece materialul (lemnul) sa uscat în cele din urmă, ceea ce a făcut ca piesele să fie suflate. O alternativă modernă la produsele din plastic și din lemn - șuruburi de ancorare. Ele accelerează și simplifică instalarea structurilor articulate.

Caracteristicile aplicației

Imediat după ce ancorele (ancorele) au apărut la vânzare, au devenit foarte populare în domeniile de reparații și construcții. Ele sunt foarte eficiente în fixarea structurilor pe o bază din beton. Cu cât densitatea și duritatea betonului sunt mai mari, cu atât ancora este mai puternică. În plus față de bazele de beton, bolțurile tipului de ancoră pot fi folosite pentru orice tip de cărămidă sau zidărie bloc. Principala sarcină a acestor elemente de fixare este fixarea sigură a atașamentelor și a structurilor.

Un bolț de ancorare, a cărui dimensiune este potrivită corect, este utilizată pentru fixarea pieselor metalice sau a lemnului. Lățimea și lungimea elementelor de fixare sunt selectate în funcție de configurația peretelui portant și a elementului de prindere.

Odată cu instalarea ancorelor, de regulă, nu există probleme. În acest scop, în perete, trebuie să faceți o gaură cu un perforator. După aceasta, este necesar să înșurubați piulița de prindere cât mai mult posibil.

Principalele soiuri

Ancorele sunt clasificate în funcție de metoda de operare. Elementele sunt de tipul următor:

 1. Chimice. Acestea sunt capsule speciale, în interiorul cărora există un adeziv puternic. Elementul este plasat în interiorul găurii. În momentul înșurubării șurubului de ancorare, carcasa capsulei se rupe și compoziția adezivă începe să se întărească rapid, fixând produsul. Ancore de tip chimic sunt adesea folosite pentru a instala structuri în plăci suprapuse cu goluri. Dar acest tip de bolțuri de ancorare este destul de scump, deci nu este foarte popular. Un alt dezavantaj este de a aștepta până când substanța lipicioasă este complet întărită.
 2. Mecanice. Astfel de ancore sunt fixate cu ajutorul forței de distanțare atunci când produsul este înșurubat în bază. Aceste elemente de fixare au un preț accesibil, respectiv, și sunt utilizate mult mai des.

Ancorele mecanice, la rândul lor, sunt de asemenea împărțite în mai multe subspecii: pană, înfundată, dilatare și distanțier.

Panta este fixată cu o pană specială, care este amplasată în interiorul manșonului șurubului. La impact, elementul începe să îndoaie manșonul, ceea ce face posibilă obținerea unei rezistențe ridicate a articulației. Ancorele de ancorare pot fi echipate cu o piuliță suplimentară. În astfel de dispozitive, o tijă specială este responsabilă de înțepare, care este îndepărtată după muncă și se pune o ac de păr în locul acesteia.

Tipul înfundat al șuruburilor de ancorare este caracterizat printr-o construcție foarte simplă, care nu prevede prezența unei pană. Fixarea se face datorită manșetei, care are muchii speciale. Când este înfundat, acestea se deformează și asigură fixarea. Astfel de elemente sunt convenabile pentru a fi utilizate pentru zidărie din beton, piatră naturală și cărămidă.

Elementele de extensie din oameni sunt numite "fluturi". Acestea sunt adesea folosite pentru folii și materiale cu pereți subțiri. În proiectarea acestor ancore există tăieturi speciale în centrul manșonului. Când înșurubați șurubul, capătul din spate deformează manșonul, formând un fel de petale care apasă șurubul. Avantajul acestui tip de șurub este considerat a fi ușor de demontare, dacă este necesar. "Butterfly" este folosit pentru fibră de sticlă, plastic și gips-carton. Dacă există întăriri ale peretelui, acesta trebuie îndepărtat înainte de a monta ancorele.

Șuruburile de spațiere sunt cele mai populare produse, deoarece sunt mai ușor de utilizat. Instalarea lor nu necesită respectarea cu atenție a diametrului și adâncimii găurii. Dar aceste ancore pot fi folosite numai pentru cărămizi și beton.

La vânzare astăzi există, de asemenea, ancore de o configurație specială cu inele și cârlige. De exemplu, o buclă de ancorare este utilă pentru instalarea de echipamente de comunicații și de iluminat. Aceste elemente sunt realizate în principal din oțel inoxidabil. De asemenea, în producție sunt acoperite cu o acoperire specială anti-coroziune.

Selectarea unei dimensiuni

ancoră descriere șurub

Există GOST, care reglementează producția de ancore în dimensiune. În plus, aceste produse au propriile etichete. De exemplu, dacă configurația M10 14x120 este marcată pe șurubul ancorei, aceasta înseamnă următoarele:

 • M10 - diametrul filetului bolțului de 10 milimetri;
 • 14 (mm) - acest diametru trebuie să aibă găuri pentru montarea ancorei;
 • 120 (mm) - lungimea produsului.

Pentru uz casnic, sunt adesea achiziționate produse cu lungimi de până la 160 cm și fire în interiorul M6-M12. Produsele rare sunt folosite în cazuri rare. Fiabilitatea și durabilitatea elementelor de fixare depind de corectitudinea instalării acestora.

Tehnologie de montare

Pentru a evita problemele, trebuie să știți despre caracteristicile dispozitivului de atașare. În acest scop, puteți utiliza următoarea schemă:

 1. Dimensiunile bolțurilor de ancorareDeterminați lungimea ancorei. În acest scop, trebuie să inspectați și să măsurați peretele. Este necesar să se țină cont de grosimea materialului de acoperire, deoarece nu va putea să rețină ancora. Deci, dacă peretele este acoperit cu un strat de ipsos de 20 mm, atunci ancora nu trebuie să fie mai mică de 70 mm.
 2. Luați o forță puternică. Ar trebui să fie cu o jumătate de milimetru mai mică decât diametrul dispozitivului de fixare. Acest lucru se datorează faptului că manșonul trebuie să intre în perete cu puțin efort.
 3. Marcați suprafața, respectând distanța dintre șuruburi.
 4. Faceți o gaură în podea sau perete cu un percuție sau perforator. În acest scop, este mai bine să folosiți un vârf special din material din aliaj dur. La găurirea unui perete de cărămidă, este mai bine să nu folosiți unități de impact, în caz contrar zidăria poate fi deteriorată.
 5. Scoateți particulele de ciment și praful din orificiul realizat. În primul rând, este mai bine să scăpați de fragmente mari de beton, după care puteți sufla o gaură cu aer comprimat sau un aspirator.
 6. Luați mâneca și introduceți ciocanul în gaura pregătită cu un ciocan convențional. Este important să nu exagerați, altfel puteți distruge ancora. Dacă ciocanul este inutil, atunci trebuie să măriți ușor gaura cu un burghiu.
 7. Înșurubați șurubul de ancorare în manșon și strângeți ferm piulița. Faceți acest lucru cu o cheie de cuplu.
 8. Pentru a nu fi confundat, trebuie să studiați cu atenție informațiile indicate pe ambalajul șuruburilor de ancorare.
 9. Nu înșurubați ancorele "la oprire", deoarece acestea pot deteriora suprafața, în special din beton poros sau beton gazos.

În unele cazuri se întâmplă ca piulița să se "scufunde" în stratul de tencuială. Atunci când se utilizează un element cu un știft filetat, este posibilă răsucirea suplimentară a piesei. În alte cazuri, puteți folosi o piuliță suplimentară, înșurubând-o peste cea care "a intrat" ​​în perete.

La vânzare astăzi există elemente de fixare pentru orice material, prin urmare nu va fi dificil să găsiți un produs în scopuri proprii. Cel mai important lucru este să se calculeze dimensiunea și adâncimea, totul altceva este o chestiune de tehnică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să închideți un dulap pe un perete de gips carton?Cum să închideți un dulap pe un perete de gips carton?
Instalarea ușilor metalice cu mâinile tale: fotografie și videoInstalarea ușilor metalice cu mâinile tale: fotografie și video
Instalarea pas cu pas a candelabrului pe tavanul suspendatInstalarea pas cu pas a candelabrului pe tavanul suspendat
Suportul de fixare consolidat: avantaje și alegereSuportul de fixare consolidat: avantaje și alegere
Corpuri perforate metalice pentru structuri din lemnCorpuri perforate metalice pentru structuri din lemn
Ancore pentru beton: dimensiuni și prețAncore pentru beton: dimensiuni și preț
Sunt disponibile șuruburi de ancorare.Sunt disponibile șuruburi de ancorare.
Ancore chimice hilti: tipuri, argumente pro și contra, aplicareAncore chimice hilti: tipuri, argumente pro și contra, aplicare
Caracteristici și varietăți de cuie diblu cu 6x40 mmCaracteristici și varietăți de cuie diblu cu 6x40 mm
Casă din polistiren din betonCasă din polistiren din beton
» » Ancoră bolț: dimensiuni, dispozitiv și aplicare
© 2021 amigdas.com