amigdas.com

Plăci din plastic, ceramică și altele pentru baie

Cum să instalați un plin pe cont propriuDacă baia dvs. nu este prea mare în zonă, atunci băi ar trebui să fie instalat într-un colț, sau presiune strânsă pe perete. La locul de rezemare a suprafeței peretelui apare un gol, care trebuie închis după instalarea structurii. Acest lucru este necesar nu numai din motive de estetică, astfel încât să nu existe găuri suplimentare în interiorul, stricând aspectul, dar, de asemenea, pentru a contracara aspectul de umezeală în baie. Firește, atunci când utilizați baie, umiditatea va intra în fanta deschisă, ceea ce va crește nivelul de umiditate.

Pentru a evita acest lucru, este necesar să utilizați plăci de pliere. Astăzi vă vom spune ce plinte ceramice pentru baie, precum și cele din plastic, precum și modul în care sunt instalate corespunzător.

Sarcinile plăcii de sticlă și cerințele pentru aceasta

Condițiile de utilizare a băii sunt semnificativ diferite de alte spații, deci alegerea materialelor pentru decorarea pereților și a suprafețelor trebuie făcută foarte atent. De asemenea, tehnica de finisare va fi diferită de finisarea bucătăriei sau dormitorului. Experții recomandă utilizarea plinelor ceramice în baie sau plastic ca fiind cele mai fiabile.

Sarcinile unei bordură din material plastic sau ceramic va fi:

 • protejarea pereților din baie și a pardoselii de pardoseală de apa prin spațiul adiacent;
 • o sarcină decorativă pentru a face interiorul complet și logic.

În vremurile vechi, bordurile nu erau folosite pentru baie, în loc de acesta, crăpăturile din apropierea băii erau acoperite cu mortar de ciment, iar partea de sus era acoperită cu vopsele de ulei. Bineînțeles, o astfel de decizie a închis un slot îngust, dar părea să fie ușor, nu prea estetic. Un alt lucru este un plinth din plastic sau ceramică, care arată mult mai elegant.

Înainte de a cumpăra o bordură pentru baie, trebuie să acordați atenție nu doar aspectului său, ci și calităților pe care le poate îndeplini funcția de bază de protecție:

 • Design impermeabil;
 • incapacitatea de a putrezi cu timpul;
 • nivel ridicat de stabilitate, incapacitatea de a se deforma;
 • simplitatea instalării;
 • simplitatea îngrijirii și rezistența la produsele chimice de uz casnic, care este folosită pentru curățarea în baie;
 • o gamă largă de modele în ceea ce privește culoarea sau designul.

Clasificarea plintelor pentru baie

Pentru ce este platforma?Până în prezent, cele mai comune modele bordurile pentru baie sunt:

 • plinte ceramice pentru baie;
 • din plastic;
 • marmură;
 • bandă autoadezivă sub formă de bordură.

Să analizăm în detaliu fiecare dintre ele.

Structurile din plastic sunt cele mai practice în practică, ele au o serie de astfel de avantaje:

 • o gamă largă de soluții de design, capacitatea de a alege un plin pentru orice interior al băii;
 • plasticul nu se teme de apă, astfel încât slotul va fi protejat în mod fiabil;
 • Puteți instala un plin înainte și după instalarea plăcilor pe pereți. După instalarea panoului de pliere peste plăci, acesta poate fi ulterior ușor demonstrat. Mai mult decât atât, plinta servește mai puțin decât acesta și este mai ușor să schimbați plinta decât să schimbați placa.

Pervazuri ceramice

Granițele ceramice sunt la fel de populare printre utilizatori ca și plasticul, dar această soluție va fi mai costisitoare și consumatoare de timp în ceea ce privește instalarea. Dar, în același timp, plăcile din ceramică sunt mai durabile, desigur, cu condiția să nu existe sarcini de șoc pe ele, altfel un astfel de soclu va fi crăpat. În plus, deoarece modelele din plastic, ceramica sunt disponibile în diferite sortimente decorative, ele pot fi de asemenea selectate pentru acest interior sau interior.

şi aici borduri de marmură în baie sunt considerate a fi cele mai durabile, iar aspectul lor este mai impresionant. Firește, costul unei astfel de soluții este, de asemenea, considerabil, iar marmura nu se potrivește nici unui interior. Mai presus de toate, el va arăta în baie, căptușit cu marmură.

Dar cel mai simplu și mai bugetar mod de a închide spațiul din baie este o bandă adezivă pe care toată lumea o poate instala cu ușurință. Dar, în același timp, nu va dura mult timp. Pentru ao schimba într-una nouă va fi necesară după un an sau doi.

Cum să instalați în mod corespunzător plinta în baie

Plăci din plastic pentru baieCaracteristicile plăcilor de montaj în baie sunt diferite în funcție de materialul său. Cu toate acestea, indiferent de materialul pe care îl preferați, pregătirea pentru muncă va include următoarele:

 • când reinstalați placa de bază, trebuie să îndepărtați cu atenție cel vechi și să curățați suprafața adezivului și murdăria acumulată;
 • când se detectează semnele mucegaiului în locul unei bordură veche, acestea trebuie îndepărtate cu o spatulă, apoi tratați această zonă cu un antiseptic;
 • curățați deja suprafața cu o cârpă, umeziți-o preliminar în alcool sau solvenți, astfel încât filmul de grăsime va fi îndepărtat;
 • uscați zona tratată cu un uscător de păr convențional;
 • pentru a etanșa mai bine bontul înainte de a instala plita, umpleți spațiul cu un material de etanșare pe bază de silicon, aplicându-l de-a lungul întregii suprafețe cu un strat uniform.

Dacă decalajul este prea mare, atunci este mai întâi umplut cu o spumă de montaj rezistentă la apă și așteptând uscarea. Apoi îndepărtați resturile de spumă și apoi aplicați un agent de etanșare.

Cum să instalați singur placări ceramice

Instalarea plăcilor ceramice include astfel de etape de lucru:

 • scoateți toate manometrele, luați bulgară echipat cu un disc de diamant și pulverizare fină, apoi tăiați bordajul. Pulverizarea cu diamant va face ca tăietura să fie netedă și curată;
 • pentru a vă alătura placii de pliere din partea de sus și din exterior în colțuri, de asemenea, efectuați măsurători. Atașați-l la locul de instalare și marcați marginea inferioară. Faceți astfel întreaga instalație perimetrală în fiecare dintre colțuri;
 • așezați plintul în locația inițială și faceți două mărci: primul va fi în partea de sus a joncțiunii pereților, iar cel de-al doilea în partea inferioară unde se intersectează plinta și linia podelei. Apoi conectați aceste două semne și efectuați o tăiere la un unghi drept. De asemenea, faceți al doilea perete. În cazul în care tăietura este perfectă, atunci nu va exista nici un gol între cele două plăci de zidărie între ele. Cu colțul exterior, punctul de sus este marcat pe muchia tăiată în colțul exterior și în partea de jos a intersecției plinthului cu linia. Faceți același lucru cu unghiul interior;
 • construcția ceramică între perete și baie este instalată pe un adeziv pentru plăci sau pe un adeziv special destinat produselor ceramice. De asemenea, este adecvat etanșantul siliconic pentru acest scop;
 • după instalare, placa de pliere de pe partea superioară și inferioară este tratată cu o mistrie pentru a sigila articulațiile și pentru a conferi aspectului estetic designului.

Cum se pune o margine de plastic

Frontieră din plasticBorduri din plastic Așezați atât sub tiglă, cât și peste ea. Prima opțiune va fi mai complexă, deoarece necesită o gândire atentă a fiecărui detaliu chiar înainte de învelirea peretelui. În același timp, este mai fiabilă în ceea ce privește impermeabilizarea. Dar daca trebuie sa inlocuiti plinta, va trebui sa o demontati impreuna cu tigla, ceea ce este extrem de incomod si nepractic.

Dacă prima opțiune de instalare este mai bine încredințată specialiștilor, atunci cu instalarea pe partea de sus a plăcilor puteți să vă ocupați și cu propriile mâini. Mai întâi, ștergeți toate marginile plăcii cu o cârpă uscată la locul de instalare a plintei, astfel încât să fie perfect uscat. Apoi sigilați sloturile cu un material de etanșare și așteptați până când este complet uscat.

Atunci când materialul de etanșare se usucă, procedați la instalarea structurii. Pentru a vă asigura că reziduul adeziv nu strică smalțul, sigilați marginea băii pentru o perioadă cu o bandă de vopsea. Apoi tăiați placa de pardoseală în părți, în funcție de lungimea marginilor băii.

Aplicați pe baza plintei unghiile lichide strat subțire și presați o parte față de perete, iar cealaltă în baie. Pentru comoditate, puteți utiliza stuburi și colțuri pentru a face o andocare mai bună, iar aspectul va fi mai atractiv. Când uleiul rămas după lucru, acestea trebuie închise cu un material de etanșare.

Cum să lipiți o baie cu bandă autoadezivă

Plăci de plastic pe cadăAceastă opțiune în termeni de performanță este cea mai ușoară. Luați banda și, pe partea adezivului, scoateți încet banda protectoare de hârtie, în timp ce aplicați banda la locul de instalare. Pentru ca unghiul de rezemare să fie cât mai clar posibil, utilizați o spatulă din plastic.

La colțuri lipiți banda cu suprapunere. Este important ca locurile de rezemare a băii de pe perete să fie protejate cât mai mult posibil de infiltrarea umezelii.

După cum puteți vedea, opțiunile de protecție împotriva umezelii într-un loc cu umiditate ridicată sunt diferite. Plasticul și ceramica - cea mai acceptabilă din toate punctele de vedere, bandă adezivă - o opțiune ieftină, dar de scurtă durată, o bordură de marmură - foarte scumpă și consumatoare de timp în ceea ce privește instalarea.

Indiferent de ce alegeți, atunci când instalați singur produsul, toate regulile de instalare conform instrucțiunilor sau sfaturi de specialiști. Apoi, plinta, indiferent de material si cost, va dura atâta timp cât este posibil și vă păstrați aspectul pentru o lungă perioadă de timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum și cum să închidă spațiul dintre baie și perete?Cum și cum să închidă spațiul dintre baie și perete?
Cum se sigilează îmbinările dintre baie și pereteCum se sigilează îmbinările dintre baie și perete
Colțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baieColțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baie
Idei de design baie cu dale ceramice. fotografieIdei de design baie cu dale ceramice. fotografie
Finisare baie și toaletă: opțiuni și fotografiiFinisare baie și toaletă: opțiuni și fotografii
Perdele pentru alunecare din sticlă de baie: caracteristici, fotografiePerdele pentru alunecare din sticlă de baie: caracteristici, fotografie
Ceramica pentru baieCeramica pentru baie
Caracteristicile colțurilor ceramice pentru baieCaracteristicile colțurilor ceramice pentru baie
Care dintre ele să aleagă tija de perdele pentru perdelele din baieCare dintre ele să aleagă tija de perdele pentru perdelele din baie
Perdea de alunecare din sticlă pentru baiePerdea de alunecare din sticlă pentru baie
» » Plăci din plastic, ceramică și altele pentru baie
© 2021 amigdas.com